Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Se popolnoma strinjam.

Sam sem imel prvič korono, preden je bilo cepivo na voljo. Par ur povišane temperature in vonj je šel za 80%, bolečine v mišicah, grlu par dni.

Nič hujšega.

Potem še 3x brez povišane temperature.

Glede na to, osebno nisem bil za cepljenje, ker me pač nežno poboža.

Nikoli pa nisem bil proti cepljenju. Verjetno bi se cepil, če je ne bi že prej prebolel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Poznam človeka, ki je 3 korone preživel necepljen, brez večjih težal.

Se dal 2x cepit in pri zadnji koroni bil na kisiku.

Tak da tu ni nič dokazljivega, ne v eno, ne v drugo smer.

Za mene je korona dobesedno loterija.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano (urejeno)

632€ za mikser je meni grdo drago.

Ko pa dam 730€ za zimske gume. Pa jaz draginjo kupujem 😆

Ali pa 150€ za žepni nož.

Za mene je vse to isti rang.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kuharija
Napisano (urejeno)

Ja bi res pasal ta pregrešno dragi mikser v temo o kuhariji.

Gremo pa tudi v drugih temah na offtopic. 😎

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Če si že v PHP CMS-ih, je bil Typo3 krepko bolj močn in urejen....

Hujše od Wordpressa bil samo Drupal.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Kaj ko pa prideš na češko avtocesto, kjer je 150km/h pa voziš 130km/h?

Lahko te peljem na Pohorje, kjer je omejitev 90km/h, pa ne boma šla preko. Pa boš verjetno zeleni 😉

Ni vse v omejitvi,..... in mislim, da pri prazni avtocesti je majn nevarno malo čez, kot pa po omejitvi brez pameti

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 30. 5. 2025 ob 7:07 je Alex napisal:

Včeraj, ko se se vračal iz Lj proti Kopru sem ponorel. Avstrijci imajo baje nek praznik in si jih bile polne ceste. V čem je bil problem? Vem, da imajo oni doma en cel kup omejitev na avtocestah (110/uro kao nek eko prispevek naravi). 

Itak so na levem pasu kamioni in ko se oni lotijo prehitevanja je to never ending story. Vrže se ven pri 110/uro in potem se tako vozi dva kilometra, da prehiti kamion,ki vozi 100/uro. In valda se naredi kolona za njim. In spredaj prehitevata dva avtodoma in sta še počasnejša. Nato se vrže ven za prehitevat še avtobus in voziš 80/ uro. 

Pred njimi pa dva kilometra prost pas. 

No, tudi naši so cvetke. Model z teslo prehiteva z 130/ uro in se nato vozi kar naprej po prehitevalnem pasu. Mi hitrejši pa v koloni za njim. Misli, kako je hiter in da je prehitevalni pas njegov. In zopet pride do efekta, da zadaj vozijo vedno bolj počasi. In tako smo se cincali uro in pol do Kopra. 😬

In to smo zato, ker veliko folka ne zna vozit po teh naših kozjih stezah polnih delovišč.

Če se ne motim, je do Graza IG-L ukinjen.

Na zadnje sem za 1. 5. šel na Češko, do Linza in nazaj, ni bilo nikjer IG-La.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
dne 30. 5. 2025 ob 12:22 je Z M A J napisal:

Danes prestal svojo 1. operacijo v lajfu in sicer dentalne narave, zaenkrat kar OK. Moram pa pohvalit hči, ki je včeraj z ocenami zaključila OŠ in njen rezultat je idealen oz. maksimalen :)

Kaj si trpel?

Jaz sem dentalne 3 preživel. Zadnjo dobre 3 tedne nazaj.

Tokrat je bil odprti sinus lift.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je jures napisal:

Se en ki misli da sp deluje tako da sam dolocis prispevke....ja moj promet je veliko vecji od 60k in to NI zasluzek to je promet. Od tega pa placujem mesecno uh la la tisoce evrov. Promet ni majhen, vec kot 50% gre pa drzavi....samo toliko.

Ce je zate 6.000€ mesečno minimalen prispevek pol se strinjam.

Še enkrat plačaš procente prometa. Ne dolocas sam prispevkov!

Mene tepe to da imam vsaj 3.000€ stroskov mesecno s potovanji. Ker delam za nekoga, moram te 'stroske' najprej sam kriti oz svojega žepa, potem pa racunat nekomu z racunom, dobim jih nazaj cez 60 dni. Ker jih racunam je to moj promet in ne strosek. Na promet pa spet placas vse. Torej 2x placam davke na stroskih

Lepo prosim ne govoriti zadev, ki jih ne razumes.

Šment. Če je taka specifika pač nisi za normiranaca/s.p.. Pač ofnaš d.o.o..

Izbereš opcijo, ki ti največ da, če je ne, si si sam kriv.

Tu okoli imamo firmo z milijonskim prometom in so s.p., tako da kot pravim, porihtat si je treba ali pa ne jamrat 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je NevLado napisal:

Ej sori, a mi lahko razložite zakaj so te noži 200 eur?

https://www.amazon.de/-/en/Benchmade-533-Mini-Bugout-Orange/dp/B084KKRF68

Pred Brexitom, so ga prvi dobli angleži.

145€ je bil tukaj:

HEINNIE.COM

The Maskara features a stainless steel blade with a nail nick and a thumb stud attached which is...

Ni mi žal, da sem ga kupil. Švicara sta cenovno nižje. Tudi režeta slabše, čeprav boljše od večina nožev, ki jih imajo ljudje v rokah.

Imata pa kar nekaj orodja, žagico itd.... kljub temu se je z njim v pol leta 2x sodelavec porezal, ko je sendviče delal.

Kot je @skritikrt povedal, ko primeš v roke, veš da ni navadni nož. Če to ceniš in si pripravljen toliko dat za to, pa je osebna odločitev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je skritikrt napisal:

Seveda so naredili vse,da nebi prišla "trojka",k bi morali vse dokumente o transakcijah obelodaniti...

Folk pa našuntali,proti Janši....ovce...

In karavana in kraja gre naprej....

Hmmmm, fenomenlna izjava. Bom ti še 1x svojo kopiral.

pred 5 urami je godlike napisal:

Pomisli, kak so Pahorja minirali, ko je hotel sprejeti varčevalne ukrepe, potem pa hop na oblast in zaradi kasnitve so sprejeli 3x hujše.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 6 urami je FuManchu napisal:

Šmarješke Toplice. Vdrli so mi v avto z pajserjem, tako da so zvili okvir vrat. Pobrali so mi nekaj drobiža in nekaj otroških oblek, ki so bili v prtljažniku.

Kako bi šele meni naredli, ko je safe-lock na Fordu.

Za koga, ki ne ve kaj to je. Ko 2x zakleneš, se kljuka razčlene in je mrtva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Valda. Pač napisal sem cvetke desnih.

Imajo jih tudi levi.

Boma vidla kaj bojo zrihtali v naslednjem mandatu. Ker se vrnejo vsak drugi mandat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je skritikrt napisal:

Čisto tako kot pišeš lih ni bilo. Skoz in neprestano od prvega dne "vladanja" so dobivali polena pod noge. Tako v parlamentu,na pravosodju,kot v medijih...nič prvih sto dni "usmiljenja" itd...

Si hitro pozabil,kako je bilo.

Oni?

Po navadi je kontra. 😉

Pomisli, kak so Pahorja minirali, ko je hotel sprejeti varčevalne ukrepe, potem pa hop na oblast in zaradi kasnitve so sprejeli 3x hujše.

Res ne vem kdo je pozabil kako je bilo.

Bilo je izredno zabavno, ko v malih občinah trpeli, ker nikamor niso smeli, v osrednjeslovenski, pa so imeli vse na voljo. Bolj fer bi težko bilo, ane?

Pa ko smo morali teste plačevati. Pa kljub temu, da sem korono prebolel večkrat in je bila manj huda kot marsikaj drugega.

Pa nimam se ne za levega, ne za desnega. Objektivno spremljam.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

A so desni kaj naredli, ko so bili na oblasti, da se migracije prekine/zaustavi?

Če lahko imajo avstrijci mejne kontrole, zakaj jih mi nimamo oz. nismo imeli pod desnico? Pa se je vedlo, da južni sosedje vse skozi spučajo.

Ja, članek je grozn, ampak ni pa za kupovanje plus točk desnice in blatenje levice. Žalostno, da se to problematiko tako izkorišča za politične plus točke.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 31 minutami je Agerg napisal:

Meni je uganka, kako potem preko d.o.o.-ja pridejo do denarja, ki ga rabijo privat. Z minimalcem ne moreš nič. Vse kupovati na firmo pa ne gre.

Hja firma d.o.o in s.p., pa si iz d.o.o-ja plačuje najemnino s.p.-ju.

Tudi take poznam 😉

WC papir in še marsikaj je na d.o.o. šlo, pa v kuferaum domov.

Tega tisti ki smo zaposleni v velikih firmah pač ne moremo delat.

Mogoče pa probam, za delo od doma firmi poslat predračun za najem poslovnega prostora 😅

Pa ofnam popoldanca normiranega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.