Skoči na vsebino
Sončna elektrarna
Napisano

Za to da EU zadostijo, ker imamo spet premalo % obnovljivih virov. Na da se da še na tisti novogradnje, ki to prenesejo.

Sam sem proti temu. Ker tega na strehi na želim imeti. Včasih so pravli, da ne smeš hiše graditi pod daljnovodom. Zdaj pa si daš daljnovod na streho. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sončna elektrarna
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Po eni strani zavračajo soglasja za postavitev sončne elektrarne, po drugi strani jih bodo zakonsko zahtevali povsod, celo na stanovanjskih hišah...

WWW.ZURNAL24.SI

Med stavbami, na katerih bo obvezna postavitev sončne elektrarne, so poleg javnih in nestanovanjskih stavb tudi stanovanjske stavbe, in to ne glede na velikost.

Spet nisi bral dp konca.

Če ti elektro ne dovoli, je to izjema.

Torej naj sosedi nabijejo gor in sem varen, če bi gradil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano (urejeno)
pred 7 urami je skritikrt napisal:

Ker je katastrofa pri RAMih...in bodo tudi telefoni z cenami šli samo še gor...Hynix pravi,da se vsaj do 2028 ne bo umirilo😲

Seveda se ne bo.

Če so do sedaj en user pomnilniške čipe delali trije. Zdaj pa je umik napovedal Micron. Ker se mu splača proizvajat za industrijo bolj.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Zdaj pa sem že težko tiho.

Pa BMW verižice (na mesto ketne) na seznam. Torej mašine par let nazaj, ki nimajo 4 cilindre.

Poznam par, ko jim jih je vtrgalo.

Pa dajmo še 2020 serijo 3 na seznam. Ko je pri treh letih zadnji diferencial razpadel. Sem pisal dopise kulans in jamstvo. Ca. 4000€ škode. 100% vsa servisna zgodovina prisotna.

Pa to so vse zgodbe iz družbe ne iz gostilne.

Vsaka firma ima svoje grehe, tudi znameniti modro beli propeler.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Evo, kupil volume control pred 5 leti.

4x tedensko se prešteka vhod. Navadni audio jack.

In je šumelo na čase. Prvo sem menjal kabl vhodni, ker ni pomagalo, sem razstavil. Audio jack je imel dva lota počena. Sem polotal.

Seveda je ta Volume control kitajc, delan za EU firmo. Pač ni garancije, ker je 3 leta, pa daj kupit novega.

Imel sem walkman-e, discman-e, ki so preživeli nošjo in tisoče krat vtikanj in ni lot počil.

In to meni vse pove o naših prijateljih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Iskreno:

Kar se dela na kitajskem, mi je vseeno kdo je zadaj (kitajc al evropejc).

Je kolega povedal, je prodal top centrirko, se vulkanizerju ni prižgala. So jo na garancijo menjali, lučke prižgala, dela ne.

Kitajci, ki jih proda, delajo.

Trdi, da kitajci svoje izdelke dobro zaščitijo za prevoz, evropske firme pa vozijo v najbolj zjahanih kontejnerih in potem lahko pride piš soli noter. Je pa tako transport cenejši.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pred kratkim sem bral članek, ko je direktno ene firme iz daljnega vzhoda dejal, da kitajci razvijejo avto na 90%, ne ubadajo se s podrobnostmi kot evropejci, ker jih večina uporabnikov sploh ne opazi in da je tu njihova tržna prednost.

In ta možakar je bil prej velika živina pri EU koncernu.

Ampak ja, ti veš več, kot njihov direktor razvoja, ki ima izkušnje z evropskimi in njihovimi avti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 23 urami je FuManchu napisal:

Nisem imel pojma, da imajo že te letniki Forda še en zobat jermen... In na tega marsikdo pozabi pri menjavi... 

Wet belt?

Če sem prav raziskoval.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Za AMD ne vem.

Spomnim se iz časov DDR2, ko sem imel 4x4gb in 1600. Pa je to podpiral samo i7 gen.3 na Xenon podnožju. Prodajalo pa se je tudi, 2333.

Če nisi zlorabljal (owerclock-al) je bilo metanje denarja stran, za višje frekvence.

Delalo je, pač jih je CPU spustil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
dne 10. 12. 2025 ob 11:21 je Scr3am napisal:

Ni to isto. Jest osebno raj izberem 16GB 3600mhz cl14, kot pa 3200 cl16 32GB (ddr4)

Tu še moreš pazit, da ne vzameš večje frekvence, kor jo CPU podpira, ker če si denar stran vrgel.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, pei ... ... ...

36€ za kilo? 

Ker edino tako pridejo na 90.000€ za 2.500 kg...

Pa tudi, če rečemo, da je tista zlomljena ključavnica, ki jo omenjajo, vredna 10.000€, je torej meso po 32€ za kilo...

WWW.24UR.COM

22-letnemu mesarju iz Haloz Marcelu Stojnšku so tatovi ukradli približno dve toni in pol mesnih izdelkov. S tem so ga oškodovali za približno 90.000 evrov.

3 leta zorjeno pravi.

Tu si poglej cene, za več let zorjeno:

https://www.biosing.si/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Premišljujem, a je tole slučajno tako ratalo al mi hoče sosed kaj sporočiti?

Zajeta slika.JPG

Nisem vedel, da imaš sosede tak blizu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 21 minutami je Slivka napisal:

Za vozila z motorjem DO 1,5 litra pri starosti šestih let štejejo, da je tako malo vreden, da ga nima smisla upoštevat...

Ford je točno tu ja.

Pa saj veš, da večina lisjakov ima leasing. Tisto pa se ne šteje nikjer.

Drugače pa ja nisi zaradi Fucsa preskočil razreda. Ker če to deliš s meseci in kolko vas je. Na to še procenti gor. Je to 2-3€ največ dviga.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je Slivka napisal:

V zadnji odločbi o otroškem dodatku piše, da je naš 16 letni BTjc vreden 7.000€.

Haha. Meni pa Forda, ki je 6 let star, niso cenli sploh.

Mogoče za to, ker je gospodarsko vozilo ta tvoj BT?

https://www.zurnal24.si/slovenija/kako-se-pri-otroskem-dodatku-uposteva-avto-422102

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.