Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

Ampak tale čredni nagon je pa hud... nobenga ne žalim, sej politiki in mediji ves čas govorijo o čredni imunosti. To ni na mojem zelniku zraslo. 😜

Breaking news: vlada že razmišlja, kako bi prebivalce nagradila, da se grejo cepit. Mogoče pa če še mal počakamo bomo pa še zaslužili.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Nisi prebral post od @mazdaman ker verjetno on to vidi iz prve roke. In ne ni isti šmoren kdo je lastnik, ker eni niti osnov ekonomije in biznisa ne obvladajo, imajo le denar, ki pa ga niso zaslužili s svojo podjetniško žilico ampak le s tem, ker so poznali prave ljudi. In to so Orbanovi oligarhi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je mazdaman napisal:

BOSS, za tvojo informacijo, nas je Evropa (in svetovni koncerni) že dolgo tega nazaj, porinila v roke Madžarskim podjetjem poslovnim enotam in vsi, ki sedaj nismo več deležni Nemškega suporta od matice, ampak ga dobivamo iz Madžarske klejemo to hunsko mentaliteto vsak dan. 

Isto se dogaja v večini firm, ki so padla pod ta sistem.

Sej, ampak enim so pa Madžari full všeč. Ne vem kaj Aleks vidi na njih, ampak men je tole strašljivo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Poraba je bila zato tolk nižja kot si navajen zato ker si dal Petrola notri. 😜 Uni iz OMV-ja te sam za nos vlečejo, tko kot večina zadnje čase.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Aplikacijo kovid sledilnik nismo uporabljali, ker je butasta in popolnoma neuporabna. Ni mi jasno, da tega nekateri niste porajtali.

To da na OMV-ju pa ni vrst je pa malo čudno -  a nimajo dovolj strank oziroma so goriva slaba pa gre folk raj v vrsto čakat na Petrol?

A ti pa čedalje bolj keš uporabljaš - česa je pa tebe strah? Da ti bodo kartico "posilili" in pobrali tistih zadnjih 300 evrov z nje? Ja tud na FB-ju pravijo, da ti s karticami lahko sledijo vsepovsod in da je boljš keš met, ker si pol bolj inkognito. :nevem: Verjetno majo kr prav.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 21 minutami je Alex napisal:

Meni je pa tole kr neki. Manj, kot je teh aplikacij, boljše stojim. 😉

A pol si bil ti tud eden od čakajočih v tisti vrsti. Aja seveda na OMV-ju ni vrst - tam ti še kavico ven prinesejo. 😜

Ok, sej se hecam... tele aplikacije so res namenjene za nas bolj neizobražene in nerazgledane. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 52 minutami je Alex napisal:

On bi itak razlastninil vse , če bi le lahko. 🤗

Isti kurac kot Twitovi verniki, ki bi pa vse kar sploh še imamo po možnosti prodali/šenkali. Jebat ga Orban je izstavil račun za vso pomoč in zdaj bo treba njemu in njegovim oligarhom vračat. Banke, energetika, mediji, transportne povezave se selijo v madžarske roke k Orbanu in njegovemu krogu. Kdor tega ne vidi je slep al pa tolk zaslepljen.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 15 minutami je Hixxy napisal:

Lahko bi MOL ustvari podobno aplikacijo kot Petrol - torej natankaš, QR koda, plačaš iz avtomobila in odpelješ.

Še posebi je to priročno na motorju.

To je res dobra zadeva in jo praktično uporabljam od začetka, ko so jo naredili. Sploh v epidemiji je super, ko si gledal tisto vrsto pred pumpo, ko so čakali kot ovce pred striženjem, da so jih enega in enega not spuščali. Jaz pa natankam 2x kliknem za potrditev in odpeljem - za nepoučene v tisti koloni pred vrati je zgledalo, kot da kradem, ko so me spremljali z jeznimi pogledi. 🤣

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 14 urami je Alex napisal:

A ve kdo od cepljenih, ali se da dobiti tudi na cepilnih mestih digitalno potrdilo za zeleni passaport za brezskrbna potovanja v tujino?

Rabiš digitalno potrdilo, da si urediš smsPASS s tem pa prideš na zVem in si potem lahko natisneš da si cepljen. Če digitalnega nimaš pa naj bi se dalo naročiti smsPASS na cepilnem centru.

Ma v bistvu je to taka zmešnjava, da sploh ni več smešno. Pač so dal bedake v organizacijo in to je rezultat.

pred 12 urami je Bini napisal:

Meni so ga takoj natisnili pri drugem cepljenju.👍

Zdaj to računajo 10€ - biznis mora laufat pravijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

hihi, men se pa slikca ni pokazala in sem prebral padalo za brezskrbne spuste. Prvo sem se vprašal: kakšno je pa padalo ki ni namenjeno brezskrbnim spustom? Z velik luknjami in preparelimi vrvicami? 🤪

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano
pred 17 urami je Janez007 napisal:

Alex zate ne vem, ampak sam imam kar nekaj naravoslovnega znanja in izbobrazbe ... tole kar pa ti govoriš, se mi zdi zelo ozko razmišljanje. Čudi me, da si se cepil in zaupaš farmacevtom, 😉 Klimatologom pa še ne ...

Odlično da ga imaš, potem veš da v zgodovini smo imeli kar nekaj toplotnih skokov in potem tudi zdrsov temperature. In tudi ti so se dogajali izredno hitro v nekaj desetletjih. Mogoče omenim samo rimsko toplo obdobje in srednjeveško toplo obdobje. Povprečne temperature v teh dveh obdobjih so bile celo višje od današnjih.

Se pravi ne vreme ne temperature niso nikoli bile konstanta, če vemo, da imamo v zadnjih 2000 letih vsdaj 2x in s trenutnimi celo 3x tak dvig temperatur. Močno pa dvomim, da sta za prejšnja dva bila kriva človeška dejavnost, ker rimljani se definitivno niso vozili z avtomobili niti v srednjem veku sploh niso poznali niti pojem letalstvo, še ladje niso šle na fosilna goriva ampak samo z jadri.

Tako, da še enkrat - vreme se je in se bo spreminjalo ker se to dogaja v celotni zgodovini zemlje. Je pa tako kot danes farmacevtski stručkoti nimajo niti tega osnovnega pojma kolk časa "drži" cepivo ali koliko časa si imun na ponovno okužbo pa čeprav se s tem problemov ukvarjamo tako intenzivno kot se nismo še z nobenim, tako tudi klimatologi več ali manj samo ugibajo bolj po principu, če ni črno je pa belo. Sej se da prebrat njihove dizertacije izpred 30 let kaj se bo dogajalo danes in več ali manj so vse zgrešile.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano

Fake news, bi rekel @Alex, saj vsi vemo, da imamo globalno segrevanje in tropske temperature in razmere tipične za monsunske predele (dež skoraj vsak dan).

Tko, da vse to, da ste/smo porabili letos več za ogrevanje so zgolj vaše domneve.

Pred skoraj 20 leti je varčna Lučka Kajfež Bogataj napovedala za to desetletje po letu 2020, da bomo v Sloveniji imeli puščavo in dežja le za vzorec. Oh ja in v medijih jo še vedno predstavijo kot vrhunsko strokovnjakinjo za meteorologijo le šloganje ji ne gre najbolje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Žal je tako, da vse preveč ljudi verjame mainstream medijem, ker je pač tak način najlažji. Poiskat informacije na različnih koncih in jih primerjat med seboj je za veliko večino prezahtevno. Pol ti pa še govorijo, da so bolj izobraženi, ker verjamejo strokovnjakom, ki jih vabijo ravno ti mediji. Tako to je, nimaš kej, žal. 😔

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 urami je Janez007 napisal:

Po tem, ko so nas oblastniki z omejitvami dobesedno potisnili v kot (pogoj PCT in podobne omejitve), me je danes po 19-ih dneh čakanja (po "prostovoljni" prijavi na portalu zvem) ena luštna medicinska sestra pičila v levo ramo. Bolelo je manj od enega povprečnega komarja. :)

Lepo, še en "prostovoljc". Ampak počasi mi ratuje jasno kaj so Čuki mislili s tisto kvazi otroško pesmico Komar.

Včeraj me je pičla ena stvar,
pičla me je bolj kot pič komar.

.

.

.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.