Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano
pred 56 minutami je Scr3am napisal:

Ma ne zadeva je cist preprosta. Vsi tvji in pcji imajo utp kabel in 600mbs prenosa. Wifi potrebujem samo zato, da se lahko gostje povezejo in uporabljajo internet, ter obacasno se gor kaksen priklopi laptop, tablica ipd. Modem od telemacha je najnovejsi in v 1. nadstropju kjer je postavlje  lovi odlicno. Problem nastane v prtljicju, saj ne pokriva vseh prostorov oz. je v dolocenih prostorih samo ena crtica. Problem sem mislil resiti tako, da v prtljicji v dnevni sobi kjer imam utp za tv priklopom se drug ruter in bi na ta nacin razsiril wifi signal se po celotnemu prtljicju. Glede na to da mi od telemacha ruter in modem v enem pokrije celotni prvi stuk more tudi ta od asusa pokriti. Vrjetno je ta telemachov modem bolj kot ne osnovni in bp pokriva celotn stuk.

Kar se pa dveh wifijev tice pa sploh ni problem, saj naprave avtomaticno preklapljajo med omrezji. Ce pa slucajno nebi pa itq lahko rocno priklopis. Bistvo je, da je wifi signal stabilen in mocen. To je ro kar rabim :)

Jest sem imel isti problem, pa sm to naredu kar ti hoces. Jest provzaprov hocem da sta v pritlicju in v prvem stuku dva razlicna WiFi, in sem v en stuk enostavno dal dodatni ruter, pol je pa TV tud prkloplen na ta ruter, pa mi dela vse BP. Od telemacha ruter mi pa skoraj ne lovi v prvi stuk, tud ce sem v sobi direktno nad ruterjem mi da max 2 crtice, pa se to je bl nestabilno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
1 hour ago, pob said:

Ma ja, rama ni nikol dost. Ampak za blog pisat je bolj mišljeno, ker imam neke čudne brezvezne funkcije na tipkovnici, haha.

Jest sm se navadu, da stvari ki zrejo ram dam delat takoj, pol grem pa eno kavo popit

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
7 minutes ago, pob said:

Sj ni slab... za bloge pisat, haha. 

Men je presvoh obcasno, drgac je pa vredu zadevca
Rama men zmankuje vcasih

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
29 minutes ago, jures said:

noben zračno hlajen server ne more biti vodotesen. To je osnova. Že samo vlaga v zraku je pomembna za delovanje telih naprav. Tako da ni se za igrati, naj naredi oceno ali pa izkoristi zavarovanje, če je to pravi server room mora imeti tudi to. Sami datacentri nikoli ne gasijo z vodo ampak plinom, na način da se 'posrka oz uniči' zrak v sobi, s tem tudi ogenj, nikoli voda pena itd....

Od spodaj praviloma dvignjen podenj in senzorji za poplavo ščitijo proti temu, od zgoraj pa ni rešitve, razen če ni slučajno kdo naredil ločitev hladne in tople zone na način da tudi pokriva omare (streha po domače).

Za gasit ko sem se delov kot admin v DC, smo imeli fm-200, so rekli da tud ce je pozar smo lahko notri, samo noben pa ni smel lec nosit, samo ocala
A se to se uporablja, al je ze kj boljsega, ker ze 5 let nazaj je bla to relativno stara zadeva

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
36 minutes ago, Deeyan said:

Screenshot_20211012_122319_com.huawei.browser.jpg

Ok ja, sm se narobe izrazu, 2A je bil en izmed prvih quick chargev, zdej gre pa tut ze cez 4A

Mi skorj zgleda da si morm kupt mocnejsi USB kabel. Najbols da original od telefona enkrat probam v avtu, pa da vidm ce bo kj bols

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
1 hour ago, Jaka32 said:

A še komu drugemu zeloooo počasi polni telefon v Mazdi? V eni uri vožnje 20%, pa še to neha polnit, ko avto ugasneš. Sem probal oba USB porta, pa sta oba enako počasna.

Ce nimas AA ti zeeeelo polcasi polni. Ce nastimas AA pol ti tud na servisu dajo vecjo napetost na USB port.

Men glih toliko polni da ce imam spotify in bluetooth, pol ni dela + al pa - na bateriji :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
6 hours ago, Boss said:

Jaz sem tudi delal na projektu GDPR-ja za zbiranje podatkov o strankah in mel kar veliko borbe tudi s pravniki, ki je vsak po svoje razlagal zakonodajo. Takrat sem prvič razumel kaj pomenitisto o dveh pravnikih in treh različnih mnenjih. Tako, da prekleto dobro vem kaj pomeni ta zakonodaja in kako jo z lahkoto oblastniki zdaj kršijo in to me res žalosti in jezi hkrati.

Drugač pa ja, tudi sam nisem še imel problema ne na bencinski, ne na pošti. Ne rečem pa da se seveda ne bo kje našel kak nadebudni kekec, ampak o tem bom razmišljal takrat.

Na temo GDPR, tale aplikacija od NIJZ krsi GDPR, me zanima kaj bi se zgodilo ce jih nekdo prijavi informacijskemu pooblascencu, ker kazen bi mogla biti astronomska. 
Je pa en majstr v Kamniku v Qlandiji ki preverja PCT pogoje pa zraven se osebno zahteva, mi je cudno da se noben ni stale naredu okrog tega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
1 hour ago, zosek said:

Mi je pa zanimivo kako je ta štala razdelila prebivalstvo na dva pola. Bi si predstavljal, da tudi tisti cepljeni, bi imeli malo empatije do drugih, nas, drugorazrednih državljanov. Ampak dejansko se sedaj cepljeni počutijo kot bogovi... Ne vsi seveda, da ne bo pomote.

Delam pa v takem kolektivu/pisarni, da od 12 ki smo noter, se jih je 10 cepilo. In resno razmišljam o vlogi o mobingu na delovnem mestu, pa čeprav sem se z vsemi še pred 1 letom prav korektno razumel.

Ocitno so uspeli cist razdelit ljudi. Prej je bilo levo vs. desno, zj je pa cepljeni vs necepljeni 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
9 minutes ago, FuManchu said:

Kaj zdej po tanovem od srede za vse zaposlene 1x tedensko plačko v nos?:rolleyes:

Palcko v nos za kamorkol hoces it. 

Men firma placa 1 test tedensko in bom lepo takrt naredu krogu od trgovine do bencinske

Popravljeno od Matick
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
11 hours ago, Alex said:

Hrvaška me ne zanima. Napisal sem dopust v tujini. 😉

Grki so ze rekl da ne bo obveznih karanten ali pa da bos cepljen, ampak bo kot lani. Prjavu se bos online kdaj prides in kam, na mejah bojo pa nakljucno testirali ljudi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Pizdarija, kaj pa men... cel vikend sem pripravljal ma?ine, da bodo ljudje lahko delali od doma in ker je zaradi virusa zmanjkalo prenosnikov iz Kitajske,  smo pripravili cca 250 desktopov z monitorji. Samo od petka do danes naredil 36 ur in od ponedeljka do danes je to skupaj ?e 70 ur. Jutri pa naprej in dr?at cel suport za vse te uporabnike v upanju, da bo vsaj naslednji vikend frej. In to za te uporabnike, ki bodo veselo doma ?i?ali in tarnali zakaj niso dobli prenosnika in zakaj so samo 22 colarski monitorji. Folk, predvsem pa babe so ?ist nesramne, kot da smo jim pisija?i zrihtal virus in da mora zdaj revica od doma delat in da ne bo mogla klepetat in kofetkat s sodelovkami. Res se ne ?udim ve?, ?e kdo kako o?amari, ker v tistem trenutku bi jo najraje ?e sam zalimal okol goflje pokvarjene pa v ?ivljenju ?e nisem ?enske udaril.

Svaka ti cast za potrpljenje, jest ne morm prenest takih, bi verjetno v najboljsem primeru ze kj napacnega reku. 

Drugace pa, tukaj se bo pokazalo kdo je lenuh pa kdo dejansko dela, ker pomoje tisti ki zares delajo ne bojo vec od doma odnasal riti lenuhom, oziroma bo tezje.

Mi gre pa na k*** ko berem da najvecji problem je pa firmam sedaj kako se bo kdo semplov od doma

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Ja, Jest ima prav, telefonsko narocili vnaprej in rezervirali mizo. Do sedaj je bilo to BP, in smo prisli, pice so nas cakale, pojedli in sli. Sedaj so pac izgubili redno stranko (tam smo bili vsaj 3x na mesec na kosilu)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.