Skoči na vsebino
Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano
pred 37 minutami je SpEkTr napisal:

Saj praktično je skoraj vse res, kar si povedal. TO da ne deluje , še vrabci čivkajo - oz ne deluje, kot so opevali  - posledično je pa treba prisilo zganjat. Nič novega.

Še vedno pa velja dejstvo, da velika večina to preboli mimogrede....Ljudje so pa prestrašeni, kot da gre za kolero 🙄

Tocno to. Zato pa pravim glejte statistiko. Gripa jih dost vec potamani kokr pa covid. Pa vsi vemo, da je covid statistika mocno prirejena pa se zmeri je procent smesen v primerjavi kaksno paniko delamo in zapiramo celo drzavo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 7 urami je Alex napisal:

Rad bi videl te modele, ki "razmišljajo s svojo glavo" za časa jugo armije. "Ne, jaz se pa ne bi cepil, ker se nočem" 🤣🤣🤣 In reakcije oficirjev. 😄

Je pa žalost, da se najdejo  samo v naši ekipimodeli, ki "razmišljajo s svojo glavo". Očitno 99% drugih smučarjev  je v zmoti, eden, naš, pa razmišlja edini prav. Ne, pravzaprav sta dva. Še eden v smučarskih tekih. 😉

Prav bi bilo, da bi se tej naši športniki- novaxarji  takoj izjasnili, da se pač nočejo cepit kot vsi ostali normalni športniki (razen  novaxa joleta seveda) in bi že prej vodstvo lahko ukrepalo. 

Tako pa sta hinavsko čakala do konca in tik pred zdajci, ko nista itak imela nikakršnih rezultatov, obelodanila, da pač ona dva sta najbolj pametna od vseh in pač bosta gledala OI od doma. Če bi bil jaz na mestu sponzorjev bi ju poklical na "čašico razgovora" glede teh njunih dejanj. 

Alex zbudi se nisi več v jugi. Smo kao demokraticna drzava in vsak ima pravico s svojo glavo razmisljati in se tako tudi odlociti. To, da so dal pogoj da morajo biti vsi sportniki cepljeni je po mojem mnenju samo zato, da bi se cimvec ljudi cepilo in da bi bili kao nek zgled. Nic drugega. Jaz ti pa lahko iz prve prve roke povem, da je pol firme v karanteni, ker so vsi zboleli pa so vsi trikrat cepljeni. Kaj sedaj ? Lahko ti tudi povem, da imam veliko kolegov k so bili na hitrem in prav tako na PCRju pozitivni in nimajo nikakršnih simptomov, kaj šele hujsi potek bolezni. Ne govorim, da virus ne obstaja in da ne zna biti nevaren, ampak nalezljiv in nevaren je lahko tako za cepljenega, kot za necepljenega. Sicer si pa samo statistiko poglejte in sicer % umrlih za covidom pa vam bo vse jasno. Pa ne mi zej spet pametovat, da kako je ta procen nizek ravno zaradi precepljenosti. To statistiko si lahko pogledate tudi za leto 2019 in 2020, ko se ni bilo cepiva. Potem si pa se poglejte % umrlih za ostalimi bolezni (gripa, plučnica itd.) pa nedelamo nobene panike, ampak smo sprejeli dejstvo, da tako pac je.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tebi je to smesno v resnici je pa zalostno. Clovek je celo svoje življenje v sportu, ima redne zdravniške kontrole in konec koncev je zdrav in nesme nastopati, ker se pač ne želi cepiti. Po drugi strani pa lahko opravlja bilo kateri poklic. To se samo "cepcem" zdi normalno. Eni ste res mocno"skrenili" s temi cepivi in covidov. Vec kot ocitno vas (ne)cepljeni osebki mocno motijo pa ne razumem zakaj. Saj ste cepljeni in "varni".  Pac nej se usak clovek zase odloci in to je to. Iz napisanega se prav lepo razbere, kako uzivas in privoscim folku, da se take zadeve dogajao ? In zakaj ? Zato, ker folk s svojo glavo razmislja in se pac za neko stvar ni odlocil. Mislim res enih predsodkov.... Se mal pa si boste zacel tica merit, kateri se je prej cepil od drugega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 19 minutami je Z M A J napisal:

Mi je umrla najboljša stara mama, s katero sva bila dobesedno best frenda (skupaj pekla potico, kuhala vino, imela večurne debate, se smejala raznim prigodam).

Moje sožalje Borut...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Jest sem pri telemachu in je tocno tako, kot je monter rekel. 10% imam izgube od oglasevane hitrosti. Pa racunaj da imam jest internet za dva gospodinjstva...torej 3 x pametni tv pa 3x računalnik + video nadzor in ostale prčkarije.

Evo 583 mbs od oglasevanih 600mbs

hitrostt.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Deeyan napisal:

Ja, ker ti ko narocujes, ce si se kdaj am uzel ta davek ze placas (VAT included pise) 

Hmm zanimivo. To pa nisem vedel :). Drgac ima pa vsak oglas na aliexpressu napisano vat incluided. A to pomeni, da nikjer ne placas davka ? Mal dvomim

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sončna elektrarna
Napisano (urejeno)

Jest imam TČ zrak-voda 11kw. Ogrevam cca. 160 kvadratov. Boiler za saniratno vodo je 300l in 200l ogrevalni boiler. Je pa TČ znamke de dietrich, zunanja enota pa mitsubishi. Letos sem naredil se fasado (16 cm grafitni stiropor) in pa napušč sem zaprl v škatlo - stirodur. Prav tako so mi slab mesec nazaj prisli zmontirati samooskrbno sončno elektrarno. Okna so dvo slojna znamke AJM.

Lega Gorenjska.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 7 urami je samSimon napisal:

A tale Xiaomi se samo preko wifi-ja poveže na net, če prav gledam nimaš možnosti UTP kabla?

Dokupiš tole in imaš lahko preko UTPja. Pa še gigabitna povezava je s tremi 3.0 usbji. Izbereš, da pošljejo iz belgije in je v manj kot tednu pri tebi brez davka.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

A mi lahko kateri pametnjakovič tole razloži. Pa prosim ne mi s kakšno mutacijo virusa sanjat.

7.11.2020, ko še cepiva ni bilo.

Št. Cepljenih: 0
Št. pozitivnih: 889
Št. hospitaliziranih: 1125
Št. oseb na intenzivni negi: 176
Št. umrlih: 23

6.11.2021 (eno leto kasneje)

Št. Cepljenih: 1.195.384 ( + 57%)
Št. pozitivnih: 2313 ( + 38%) več kot lani
Št. hospitaliziranih: 797 ( - 30%) - Ampak bolnišnice pokajo po šivih
Št. oseb na intenzivni negi: 184 - ( + 4%)
Št. umrlih: 11 ( - 53%) 

Jest velikokrat dobim odgovor od cepljene osebe, da zakaj mora nositi masko, saj je cepljen. Ali pa da zakaj nesmejo sedeti za isto mizo, saj so vsi cepljeni itd. A vi resno mislite, da glede na to da ste cepljeni in nazadnje testirani nevem kdaj ste manj nevarni za raznašanje okužbe od necepljenih??? Mislim halo. Jest se na vsake 48h testiram in v primeru pozitivnega rezultata sem doma v karanteni. Medtem k cepljena oseba se ne rabi testirati in lahko v primeru okužbe ta virus normalno trosi brez, da bi za to vedela.  Da ti je to jasno ne rabiš biti ravno brihten...
Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je AmpeR napisal:

Dobil in dela ok 😉

No super :) Xiaomi me dosedaj še ni razočaral :). Sem ga pa lansko leto naročil za kolega pa sem dal 54€. Preko aliexpresa uradna xiaomi trgovina. Poslali so iz Španije :)

Screenshot_20211115_115403.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

V osebnem računalniku imam SSD M.2 500 GB, SATA SSD 1TB ter 2 x HDD 6TB. Razen M.2 (kjer imam operacijski sistem, programe ...) imam ostale tri zvezane preko stikal in jih vklopim po potrebi.  Če bi danes sestavljal računalnik, bi namesato M.2 raje vzel navadnega SATA SSD in ga zvezal preko stikala (isti računalnik lahko uporabljajo različni uporabniki, le da vsak uporablja svoj disk s programi - kot, da bi imel vsak svoj računalnik). Sam ne opazim razlike med SATA in M.2 SSD. Namesto dveh diskov, bi tudi raje vzel enega večjega, razen ko gre za potrebe varnostnih kopij.

slika.png.851aaf148274eaecc293d50fca5bedbf.png

Hm zanimivo. Predvidevam, da imaš diske na stikalih ravno zaradi več različnih uporabnikov istega računalnika. Torej, če prav razumem imaš trenutno m2 samo za OS, ampak, če bi še enkrat sestavljal bi vzel večji SATA disk na katerem bi imel OS in ostale zadeve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Ni. Ker imam potem tudi v primeru garancije brezplačno pošiljanje nazaj itd. Se pa strinjam, da znajo tudi mimovrste biti vredne svojega denarja. Sploh kar se dostave tiče  znajo včasih pihnt mimo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Vem. Sem tudi drugje preveril in cena drzi. Tistih par evrov razlike pa potem placas pri postnini katere pri mimovrstah nerabim, saj imam zastonj postnino. Tako da overall si s ceno nakoncu na istem.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Ma tudi to sm gledal in "kao" ni neke velike razlike v hitrosti med m2 in sata, ampak tudi v ceni prakticno ni. 1 Tb m2 dobim za 120€ kar je cca. 15€ drazje od sata. Ima pa kao visje hitrosti in daljso zivljensko dobo. Poleg tega je majhen in se ga prakticno ne vidi, ko je priklopljen na plato. HDD pa hvala lepa. Enkrat, ko gres na SSD, hddja niti pogledam ne vec.

P.S. 2 TB ne rabim in je ze 1TB prevec. Poleg 1TB bi potem imel se 2 diska v skupni velikosti 500gb (stara SSDja).

Evo v tem primeru je klasicen 2,5" sata drazji od m2 nvme

500
WWW.MIMOVRSTE.COM

Kakovosten SSD disk 980 formata M.2 80 mm se ponaša s kapaciteto 1 TB. Zahvaljujoč tehnologiji HBM in odlični učinkovitosti NVMe dosega hitrosti zapisovanja podatkov do 3000 MB/s in branja do 3500 MB/s.

https://www.mimovrste.com/ssd-diski/samsung-870-evo-ssd-pogon-1-tb-635-cm-25-sata3-v-nand-tlc-7-mm

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Mene pa zanima kako imate razporejene diske HDD/SSD. Ker bom moral počas kupiti ssd sem postavljen pred dilemo. Ali vzeti 256 GB M2, kateri bi služil izključno samo za OS in ni potem kupil še 1TB klasičen sata ssd. Trenutno imam še dva sata ssdja v lasti (256 in 160gb). Druga opcija je pa, da bi že v štartu kupil 1TB m2 ssd in bi na njem imel vse vključno OS. Vem, da ni neke razlike v performancah, če imam m2 samo za OS, ampak glede varnosti in v primeru, da želim samo windowse formatirati je pa boljše, če so na ločenem disku. Kako imate ostali to rešeno :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.