Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
pred 16 urami je Z M A J napisal:

Današnja Meninska planinska, odlično izkoriščen dan; iz vasi OKROG, preko Bibe, na Vivodnik ter povratek do avta. :)

Najlažje je pa na Menino med tednom hodit.:P

V nedeljo smo razmišljali o Menini, pa smo se zbali, da bo v vasi vse zaparkirano. Potem smo šli raje na Kranjsko reber in je bilo zelo OK.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
dne 21. 1. 2024 ob 9:56 je Z M A J napisal:

Vam kaj akumulatorji kašljajo v teh mrzlih jutrih?

Akuji crkujejo zaradi visokih temperatur. Kemijski procesi. Vedno jih je bilo treba menjat sredi poletja.

Prva stvar ki sem jo dal izklopit je bila štart štop. Prav zanimivo kako nam debili vsiljujejo totalne neumnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 21. 1. 2024 ob 6:44 je dvorjan napisal:

Pa še kWh v bateriji ima tak EV več kot ima povprečen osebni avtomobil velik rezervoar za gorivo, torej bi ob predpostavki, da so vsi šli na pot s polnim "tankom", tisti v EV pozneje začeli zmrzovati. In ja, vozniki EV gremo/gredo na daljše poti vedno s polno baterijo.

Sem ti že napisal, da ti pa s fizko nisi ravno na ti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

S… Po vasi do glavne ceste ni nic spluzeno… 

Pri nas tudi ni spluženo. In molim da bo tako ostalo. 

Ker ko splužijo, potem ne moreš več nikamor. Pri nas to delajo "Rudolfi" s traktorji (in z rdečim nosom) ki se jim gladko j...e kako opravijo delo.  

Ob 19h dvigam sidro in grem na šiht, in upam da do takrat "Rudolfov" ne bo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

V glavnem, zdaj se bom naokoli vozil kot v tistih starih časih, ko sem imel Škodo iz leta 1983: pred vožnjo preverit nivo olja, kantico olja vedno s seboj, če se obeta kakšna daljša vožnja en dan prej preživeti v garaži, da se "avto" pripravi za pot, v vsakem križišču, ko se ugasne, upat, da ga bo uspelo spet zagnat,... Kam nas je pripeljalo 40 let razvoja in napredka?

Če hočeš znižat co2 na določenem motorju, potem moraš zmanjšat trenje. Jebeš to, da potem to pomeni kurjenje olja. Temu se reče zeleni prehod cepljen na tržno gospodarstvo. Za to smo se boril.

Jaz bi na tvojem mestu pi.. da so ti podtaknili zastarel motor. Ker sodobni motorji znajo piti olja več. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 23 urami je Boss napisal:

Ta božiček te pa full ceni :bravo:

Božiček je samo naredil, kar je moral glede na mojo pridnost. Je pa Božička takoj skritizirala moja najdražja, v smislu, da je darilo stalo toliko kot bi trenutno 3je njeni Megani.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Res sem moral biti zelo priden, pridno delal, nič postopal, doma ubogal. Danes mi je Božiček že prinesel darilce. Ko sem obrnil paket, je ven padel čisto novi canonndale moterra neo carbon 1. In to v moji najljubši oranžni barvi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 42 minutami je FuManchu napisal:

Pomoje smo ravno mi, ki vozimo "stara jajca" v priviligiranem položaju kar se sivih las zaradi okvar tiče 😇😁

Moj mehankar je v preteklosti večkrat vprašal, kdaj bom menjal jajca od megana moje najdražje. Pač zato ker je star. Sedaj je tiho.

Avto pri skoraj 15 letih in 280Kkm dela bp brez okvar, poraba 5,5, poraba olja - je ni, ni ene same pikice rje, dimenzije gum -  poceni.

Ne vem ali je mit, ampak nekje od leta 2015 naprej naj bi proizvajalci močno znižali kakovost avtomobilov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 54 minutami je SpEkTr napisal:

Hehe, zanimiva :)

SIOL.NET

Družba Železnice Spodnje Šlezije na Poljskem je imela veliko težavo - novi sodobni vlaki impuls 45WE proizvajalca Newag se po končanem rednem vzdrževanju niso hoteli več zagnati, pa čeprav so na servisu...

Nič novega. Npr vgrajena namerna napaka se je našla v marsikaterem mobilnem telefonu.

Država Slovenija je takoj po osamosvojitvi z nemškimi posojili kupila od Nemcev napravo za 20 miljonov. In ker so se naši takratni politiki šli poizkuse nategovanja švabov (pri tem da naši politiki takrat niso imeli pojma o pojmu), so jim švabi v napravo za 20miljonov podtaknili napako. Ko so se zresnili, napake ni bilo več. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 1 uro je NevLado napisal:

ZDRAVJEE MARTINUU MENI PA VINUUU

Jaz tudi žlampam Haložančka ravnokar, čer čer

ravnokar dokončal teran od Štoka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Ko je meni na  stari 6-ki zaštekala zadnja leva čeljust, sem takoj čutil, da nekaj "bremza" Sem se takoj zaustavil in tako rešil disk. Dobro, nimajo vsi takega posluha za avto. 

Če izpod haube smrdi po konjski crkovini in je avto bolj švoh, potem se to opazi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Slivka, glej, res mogoče da tvoj avto res ni ravno biser tehnike. Ampak je tvoj, in imej ga rad. Ker bodočnost naše mobilnosti se vse bolj kaže, da bo LD12. (levadesnaenadva)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

Pravim ti. Čeljust :D. Mazda to nezna narediti in pika.

Bremze nikoli niso bile svetla stran japonskih avtomobilov. Ne verjamem, da ne znajo. Šparajo tam kjer nebi smeli. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 22 urami je Boss napisal:

Pismo, med zaviranjem se sploh to ni opazilo - verjetno zato, ker je zadaj.

res čudno, ker vseeno mora kar nekaj mase ustavit

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.