Na Islandiji je polno cepljenih 86,5 odstotka odraslih, kar to otoško državico s 368.000 prebivalci uvršča v sam svetovni vrh precepljenosti. Kljub temu število novih okužb strmo narašča, izbruh je celo največji v...
Saj to je bistvo vsega, da ne zboliš za hudo obliko in s tem preživiš in ne obremeniš preveč zdravstva! Ampak tega se eni še vedno ne zavedajo...
Res je žalostno, kam smo prišli. Toliko razdeljeni nismo bili že dolgo - v našem življenju še ziher ne toliko. Pa zanimivo mi je, da jaz sprejemam vsakega cepljenega, obratno pa to kar ne gre. Enostavno smo odrezani ven iz določenih krogov in basta. Parkrat sem povedal svoje mnenje in razloge, zakaj se jaz in moja družina ne bomo cepili in tako kot črna ovčka družbe nisem vabljen več na nobeno stvar. Vsaj trije večji dogodki so bili v zadnjem času, kjer so nas "pozabili" povabit. Pa saj se ne sekiram, samo lepo se mi pa ne zdi, ker ko bo potrebno pa iti pomagat delat nekomu, bom pa dober.
Mal sem se zamislil tudi včeraj, ko se je vrnil vodja ekipe po dopustu na šiht, kjer mi je v danem trenutku rekel, da bi bilo lepo, če bi se šel cepit. Razlog - v pisarni bo prisotnega manj virusa (?!), če bomo vsi cepljeni. Če bom kao kašljal v njega, bo več manj verjetnosti, da ga okužim, če bom cepljen, saj po njegovi teoriji, cepljeni izločajo manj virusa iz sebe kot necepljeni. V glavnem, to je sedaj prvič, da sem doživel nek mehek pritisk na šihtu. V glavnem popuščat ne mislim niti 1 mm, še vedno imam možnost, da bom delal od doma.
Tole se je pa res za zjokat, če živiš v takem okolju kot ti 😥. Pri nas živimo kot nekoč brez kreganja in obtoževanja, že vsak sam ve kakšna je budala....
A pol se že pripravljaš za tretjo dozo? Spomlad pa četrto? In pol tako naprej do konca?
Bomo vidli, drugače sem vam pa to napovedal že lani jeseni kako bo pa ste se eni smejali. In ta tretja in četrta doza bo za tistega, ki se bo hotel cepit, ali pa mogoče celo za vse (obvezno)! 🥶
Mislim, da kmalu ne bo več zajebancije, ker kmalu ne boste mogli nikamor pa še stroški kovida bodo plačljivi.....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Saj to je bistvo vsega, da ne zboliš za hudo obliko in s tem preživiš in ne obremeniš preveč zdravstva! Ampak tega se eni še vedno ne zavedajo...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani