Skoči na vsebino
Notarji, odvetniki, pogodbe,...
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Jaz imam bolj enostavni primer.... 

Je pa enak v osnovi, tašča nama je podarila vsakemu polovico hiše, svaka pa smo izplačali za vrednost ??? ki se je strinjal in podpisal! Notri v pogodbi so še zajete malenkosti, ki se ne morejo usporavati! Sem pa praktično lastnik hiše, ki pa jo ne morem odtujit, dokler je tašča živa ali ji ne zagotovim primernega bivališča. Pa, če se ločiš so problemi a za normalne okolišini je bila to najboljša varjanta za naš primer. Ti imaš malo bolj zapleten primer..... 🥴🙃😢 

Kdo je lastnik v zemljiški knjigi? Če si ti, je bila verjetno izročilna pogodba v kateri se je naložilo plačilo svaku + osebna služnost stanovanja za taščo in verjetno še prepoved obremenitve in odtujitve nepremičnine, dokler je tašča živa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tole je bolj za zjokat, ne pa smeh. 🙂

• 👉 želiš urediti dedovanje in mir v družini → izročilna pogodba
  • 👉 želiš nekaj podariti brez pogojev → darilna pogodba
  • 👉 želiš zagotovljeno oskrbo do smrti → preužitek

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 25 minutami je skritikrt napisal:

Govorim iz osebnih izkušenj-po moje so za to,da se da navadni oz. "nevedni" folk nategniti,tisti "prvorazredni" pa z njihovo pomočjo nategujejo.

Npr. overjena in poštemplana in v zemljiški knjigi registrirana darilna pogodba (za premičnino ali nepremičnino itd.) med zakonci v primeru smrti. Torej če en umre,dobi drugi njegov cel del lastnine podarjen in obratno.

Takšne pogodbe so pri nas nedovoljene,ker posegajo v pravico do nujnega deleža dedičev (npr. v Franciji so dovoljene)...

Torej v primeru smrti enega od teh zakoncev....dedič (en od otrok) želi vsaj nujni delež,mora v vsakem primeru tožiti na sodišču,ker je pogodba overjena in velja,pa čeprav je nedovoljena.

Tak primer je pri meni.

Takšne pogodbe se delajo na veliko in "nikomu ništa".

• Darilna pogodba je enostranska volja darovalca, da nekaj podari.

• Notar pri tem ne razdeljuje premoženja, ampak samo potrdi, da je darovalec to res želel in da je pogodba veljavna.

Dedovanje:

1. Sodišče začne zapuščinski postopek (po uradni dolžnosti).

2. Zbere podatke o premoženju umrlega (nepremičnine, računi, vozila, dolgovi).

3. Ugotovi dediče (zakoniti, oporočni, nujni).

4. Preveri voljo umrlega (oporoka, pogodbe, darila).

5. Dediči se lahko sporazumejo o delitvi, tudi drugače kot po zakonu.

6. Če ni dogovora, se uporabi zakonita dedna pravila.

Sodišče samo ne “razdeli” premoženja po lastni presoji – vedno izhaja iz:

• oporoke,

• dogovora dedičev,

• ali zakona.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)

Univerzalno pravilo je, da se mora oblast menjat. Je slabo, še slabše pa je, da se ne menja. 

In če se hitro menja ugaja vsaki novi oblasti, da ima na voljo polno izgovorov, da ne more nič naredit, ker je dobila razsulo od prejšnje. To se pri nas dogaja od srede devetdesetih, ciklično ob menjavi.

Primer:

Kako bo z dolgotrajno oskrbo, če pride na oblast JJ? Kakšnega bistvenega napredka ne moremo pričakovat. Zakaj? Ne zaradi JJ, ampak ker je zagnat tak sistem zelo zelo težko. Še v Nemčiji imajo velike težave, pa pri njih to deluje že 30 let. Je pa veliko lažje kritizirat tistega, ki ga vzpostavlja. In Golobova vlada se je izgovarjala na slab zakon prejšnje JJ vlade, JJ se bo, če bo prišel na oblast izgovarjal na napake Golobove, itd, itd. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je skritikrt napisal:

Kaj pa mu je dovoljeno...saj samo čaka in gleda,kaj se dogaja.

Kar se tiče volitev pa bi morali na DVK odgovarjati...ker take lipovske fore ne sodijo v transparentno demokracijo.

Nove volitve?...jaz sem takoj za. 

... ta je pa dobra , za crknit 😀... vse je imel že v nulo splanirano 3 leta nazaj, ko je v igro lansiral Logarja, pa zamenjal vodstvo NSi in dodal še 2 stranki pod pragom, pa se menil s kocko, se zmenil s Stevanovičem. A mislite, da si je govor ob izvolitvi Stevanovič napisal v 5-ih minutah? 

"saj samo čaka in gleda,kaj se dogaja" ... to bi po mojem bolj veljalo za Goloba. 😀

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je skritikrt napisal:

He,he...ja,če bi pa šel z Golobom,bi pa drugače pisal...pol bi pa bil sveži veter...ma obračete se kakor piha. Čisto prav vam je-najejte se malo svojega zdravila.

Je jasno kot beli dan,da ima večina volilcev "poln qurac" levih lopovčkov in lenuhov,in sedaj sledi račun.

Prav je tako.

Toliko o "mokrih sanjah"

Čisto malo pa je razlike. Eni s prstom kažejo na napake drugih, pišejo izjave, so pa podobni lumpi, drugi so vsaj tiho in se ne delajo svetnikov. 

Kaj novi predsednik parlamenta še čaka z odstopom in zakaj župan Ljubljane še ne živi v strogo varovanem novem "hotelu" ob obvoznici na Litijski? Meni ni več nič jasno. 

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)
pred 46 minutami je Alex napisal:

Za tistega, ki plača. Se pravi, da priznaš, da so čisto navadna agencija za odkrivanje korupcije v koruptivnih državah. Le pri nas jih imenujejo tisti , ki jih odkrijejo  "izraelski specialci"😂😂. So naši en pravi specialci, res. Skupaj z Niko 007 in Mukijem.

Upam,da se bo sedaj, ko ne bodo več udeleženci v videih v vladi, razkrinkalo korupcijo so konca in kakega tudi obsodilo.

Dobrih 10 let nazaj so enega, pa kakšen hudič je bil okrog tega ... pa v isti zadevi so v Avstriji bili obsojeni, če se ne motim. In na Hrvaškem so v tistem obdobju podobno funkcijo pravnomočno obsodili brez težave, in je odsedela ...

Vsi, ki ne krademo davkoplačevalskega denarja, si to želimo. In verjetno nas je 99% slovenske populacije. Če pa so na frišno na čelu, drugi po državni funkciji, že nekoč pravnomočno obsojeni zaradi poskusa zavarovalniške goljufije, in če pogledamo, kdo jih je predlagal in postavil na ta položaj, pa @Alex ne vem več, če ti je kaj sploh še jasno ... Črno na belem, kako resno mislijo. 😟

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano

Po svoje sem zadovoljen, ker sem 4 leta poslušal jamranje kako nam gre slabo, še nikoli tako slabo. Sedaj pričakujem bencin spet po 1 €, cca 10% višjo plačo zaradi dohodninske razbremenitve,  pa nižje davke (DDV 19% namesto 22%), porihtali bodo zdravstvo, da bom prišel takoj na vrsto, porihtali dolgtrajno oskrbo, pa še prispevek znižali, pa kaznovali korupcijo (tudi v svojih vrstah), vodili povezovalno politiko neizključevanja.

Razen cene bencina vse drugače, kot je bilo v mandatu 2020-21. Sliši se super. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)

Če kdo misli, da bo katera od 2 zmagovalk volitev preganjala korupcijo. 😄

Če sem pred 2004 še verjel, da misli nekdo resno, sem po letu 2004 spoznal, da sem naiven.

Plakati in članki v medijih so za zmago potrebni in stanejo.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano

Alex, tele zadeve (boj proti korupciji, lenuhom nič podpore) so že vsi po vrsti obljubili, pa potem, ko so bili izvoljeni, nič spremenili. Glupi davki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)
pred 52 minutami je Boss napisal:

To je možno le, če bo nekdo izdal svojo volilno bazo, ki jo je najprej prepričal, da z JJ ne bo sodeloval. To je ta, ki je bil v konfliktu in polivan s solzivcem svoje čase. Če bo zasledoval samo osebni interes in je stranko ustanovil zgolj zaradi lastne koristi potem ja, Virant je bil vajenec za tak saltomortale.

Bo p ažvižgal le en mandat pa še tega verjetno ne celega, ker kdor koli gre v španovijo z SDS je na naslednjih volitvah pač politični mrtvak. 

Pa da vidimo kaj se bo zgodilo... Tokrat desnica rabi Pucka.

Če se dobro spomnim je bilo v tistem obdobju tudi veliko politično motivirane provokacije, iz ene in druge strani, norcev iz ene in druge strani. Jaz bi ljudi namesto na leve in desne ločil na normalne in škodljive. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)

Tole deljenje na leve in desne meni ne gre. Sprašujem se, kaj sem jaz? Levi ali desni? 2 koleni nad mano - stari starši so bili oboji manjši kmetje, eni hribovci na nadmorski višini 600 m (med vojno so zbežali pred Nemci za 2 leti v drug kraj), drugi blizu Ljubljane (med vojno na nobeni strani). Oboji katoličani.

V cerkev grem redko, zame so to igrice, nisem veren. Spoštujem pa to tradicijo, kulturo in predvsem se mi zdijo krščanske vrednote, naštete v 10-tih božjih zapovedih, zelo dobro izbrane. Če bi se jih vsi držali, bi bilo na svetu mnogo lepše, za vse. So univerzalne. Večino "vernikov", ki hodijo v cerkev, se jih po mojem ne drži. 

In potem gledam politike, desne "krščanske", ki zagovarjajo nekrščanske vrednote (sebičen kapitalizem), in leve, ki zagovarjajo krščanske vrednote (solidarnost).

Kaj sem? Po mojem malo desnega in malo levega. Hibrid.  :)   

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)
dne 1. 4. 2026 ob 21:05 je skritikrt napisal:

Dobra😂👍

Res pa je,da je Janša zmeraj vabil vse na pogovore...kontra pa tudi vemo...toliko o tem,kdo izključuje,in je leta 91 zamudil priložnost se "demokratizirati", je raje ostal v jugi oz ga je povozil čas.

Če je ta glavni in je vse po njegovem nima nobenega problema več, tudi brez težav se rokuje s stricem iz ozadja itd. Če ni ta glavni, se mu ves čas godi krivica, vsi drugi so krivi itd. Se motim?

Saj ta, ki bombardira Iran, je podoben.

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano (urejeno)

Meni so nekoč ponudili popravilo (ocenjeno na X + nekaj €, s tem da bi zavarovalnica plačala X €, s čimer se je klepar strinjal), gotovine pa (X - 1.000 €). Pa sem jih poklical in dejal, da bo tudi za zavarovalnico bolje od popravila, če mi izplačajo (X - 1.000/2). So se strinjali in plačali celo 100 več (X - 1.000/2 + 100). :) 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
dne 27. 3. 2026 ob 14:33 je ignacij napisal:

Mal izzven teme, ne vem kam naj to sploh vključim.

Kolega razmišlja o nakupu Audi A5 quatrro e hibrid 185kw bussiness. 

Kolega ne ve nič o avtih in sprašuje mene, ki pa prav tako nimam pojma o Audijih. Se kdo kaj spozna, kakšno mnenje bi bilo dobrodošlo.

Naj samo kupi. Če ima ta denar namenjen za avto in ne ve nič o avtih, je po mojem Audi dobra izbira, ali Lexus, Toyota, BMW, itd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzajemna; vzeti denar ALI delnice?
Napisano (urejeno)
pred 48 minutami je Bini napisal:

Nov individualni račun je tam nekje 15€...🤗, mislim, da ni preveč.... :nevem:

Sem želel izvedeti pri OTP koliko stane, pa nisem uspel ... na vse drugo odgovorijo, samo cene ne moreš izvedeti ... tale OTP je zame veliko razočaranje kar se tiče podpore. Poden v primerjavi s prejšnjo SKB. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Bi se pohvalil po tem, ko sem zjutraj našel mizo na travniku, jo zapeljal nazaj ob hišo, miza pa je v drugem poskusu šla direktno v avto. A se takim reče budala ali kako že ... 

image.png  

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano
Pravkar je Boss napisal:

V to ne verjamem popolnoma ker te ful skrbi za njih, da ne bojo revčki propadli oziroma imeli manjše dobičke. 😜

OK, mal v hecu... men je bilo vedno zanimivo, da končna cifra podražitve je bila objavljena v ponedeljek dopoldne, ko so še imeli sejo in so se odločal a bodo posegali v trošarine. Dvomim, da so se sestajali v nedeljo.

Pa sej konec koncev to sploh ni tolk pomembno, ker že tako ali tako so jih ribal, ker so že sredi tedna razlagali, da bo šlo za precej visoko podražitev. In očitek je bil, da so s tem povzročili paniko. Kakšna bi šele bila, če bi to povedali šele v ponedeljek. Tudi če bi v petek to povedali bi bil v soboto in nedeljo stampedo na pumpe. Že tko je bil kaos v državi, ker nekdo ni vozil goriva na pumpe, kaj bi šele bilo, če bi folk pred vikendom zvedel kolk bo šlo dejansko gor.

Čudi me samo to, da še WC papirja niso kupoval zraven.

Trošarine so že 14 dni prej dali na EU minimum, 33 centov, če se ne motim. Tako da prostora ni bilo več, a niso celo CO2 dajatev začasno umaknili? Itak bomo vse te predvolilne bombončke plačali na drug način.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koga volit
Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Boss napisal:

Glej, situacija, ki jo ni zakrivila ne Slovenija in ne Holobova vlada je krojila predvolilne debate in vsi so iskali napake v koaliciji. Iskali so tiste velike, ampak jih ni bilo, pa so bile pol dovolj že tiste majhne.

In torej karkoli bi naredila vlada bi bilo enako:

- scenarij a, ko držijo nižje cene, zmanjšujejo ali celo ukinjajo dodatne pripsevke na gorivo so prinesli bencinski turizem, ki je poleg domačih runkeljnov še dodatno praznil črpalke in delal nejevoljo ljudem, kot smo bili priča. 

- scenarij b, ki bi preprečil tujcem da tankajo pri nas pa bi danes pomenil ceno nekje v višini Italijanske in Avstrijske cene, kar bi opozicija šele raztrgala.

Kar koli bi naredili bi bil pogrom in ja, seveda pred volitvami tega pa res nočeš, da bi neka situacija na katero v tujini nimaš vpliva, krojila domače volitve. Ja zato je bil narejen tudi kakšen populističen ukrep, ne da bi volitve dobili ampak, da jih ne bi izgubili.

Pa sej verjetno ne misliš, da če bi bila situacija obrnjena, da bi bilo pa kako drugače.

Ok, pol pa ti povej, kaj je bil glavni vzrok. Jaz sem to pridno izkoriščal in sem tankal na obvoznici in ne v mestu, kar je bilo bolj priročno in elegantno.

Maščevanje Petrolu (se spomniš, kako se prejšnja vlada maščevala STA). Pa kot sem dopolnil zgoraj, torkova cena je bila v petek ob 20h zelo zelo verjetno že znana, največ kakšen cent gor ali dol (v petek ni prišlo do bistvenih sprememb cen in se zato 10 dnevno povprečje ni moglo bistveno spremeniti).

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.