Verjetno cepljenje pomaga na podoben način, kot počasnejša vožnja po cestah. Verjetnost da se kaj zgodi, je z nižjo hitrostjo (o okviru normalne) manjša. In če se že zgodi, so posledice v povprečju manjše. Seveda v prometnih nesrečah nastradajo tudi zelo previdni vozniki, vendar je teh statistično manj, resnost poškodb pa statistično manjša. Podobno je po mojem s cepljenjem.
Sem pa tja kakšen nastrada tudi samo zaradi cepljenja (brez Covida) ali izrecno zaradi prepočasne vožnje. V splošnem (v povprečju) pa je za večino bolje.
Sem ga naročil in bi ga prevzel jutri v Celovcu, pa ga nato naslednji dan preklical, ker sem našel varianto iz Nemčije (ta v Celovcu ima 2 leti garancije, v Nemčiji 5 let, pa model sem želel z inox nastavki "Artisan 185" in posebno rdečo ... vse te izbire stanejo). In DDV gre Sloveniji (če bi ga kupil v Celovcu, bi šel Avstriji).
Naročil v sredo, v soboto je bil paket tu (žal Pošta Slovenije nam v soboto ne dostavlja).
So res 125 ali 175 bolj znižani, ampak saj veš, to je za ženo in ne smem preveč gledati na ceno (ko kupujem zase).
Die KitchenAid 5KSM185PSECA Küchenmaschine 4.8L Artisan Farbe: liebesapfelrot bietet erstklassige Leistung und modernes Design. Mit 4,8L Schüssel und Zubehö
A ni to že podobno kot pri ponudnikih avtomobilskih zavarovanj, telekomunikacij, ...? Da ni enoznačnega odgovora, ker so produkti med seboj težko primerljivi.
A nisem ne dolgo nazaj govoril, kako nisem opravil vpoklica. Torej 7 let sem se lahko normalno vozil, sedaj pa kar naenkrat nebom mogu tehničnega narediti, če nebo vpoklic opravljen. Pa še to ga lahko samo na šalabajzerskem pooblaščenemu servisu naredim...
Meni se zdi pa super, da skrbijo za varnost voznikov Mazd. In seveda se zavarujejo, ker če bi se zaradi napake komu kaj zgodilo, bi bila lahko kriva Mazda ...
Tole je eno tako skropucalo... spremljam na Gen-i porabo in presezke, pa so spodaj napisane se kazni za te presezke: enkrat 10 kW presezka in 30 centov kazni, drugic ob isti uri 5 kW presezka in 40 centov kazni... To res ne mores priti do dna, cisto prevec zapleteno.
Ni tako hudo, ena 3 pravila, navedena na začetku teme.
Če je kdo kdaj delal na ministrstvu ve, kako zadeve potekajo.
Večina projektov teče neodvisno od aktualnih vlad - itak je vedno več regulacij s strani EU. Daljši projekti gredo skozi več vlad, v redke se posamezna politika-ministri vtakne, sploh če niso zanimivi za populistično propagando ali osebne koristi. Veliko lahko naredijo - v dobrem in slabem - zaposleni strokovnjaki ministrstev. Žal je neodvisnih strokovnjakov zavezanih stroki vedno manj, saj vsaka vladna garnitura pripelje cel kup svojih kvazi strokovnjakov.
@skritikrt Evo bom kar napisal, če ne ne bom upal spat
Prostor je manjši, pisarna oz. studio kot jaz rečem za delo + poslušanje muzike. Vem ni optimalno, ko bom prenavljal dnevno se bo tam drugače uredilo.
Koliko kvadratov: prostor je 220cm x 390cm =cca 8,58 m2 al kolk rata, matmatka moj doma 😂
Torej poslušam near field (od zvočnikov sem oddaljen med 100 pa 120cm), s tem, da so zvočniki rahlo usmerjeni v poslušalca (nevem, če je za HI-FI to portebno), imam nekaj prostora za premikanje. Tenutno so zvočniki na stojalih viskoh 90cm, postavitev je tako da je uho v višini zvočnikov -> med TW in MID
Raje bi lep kvaliteten zvok za poslušanje gasbe ob "zmerni" glasnosti, ampak z opcijo, da lahko dam tudi bolj naglas. Poslušam vse zvrsti glasbe, sem pa D'N'B fan, tko, da je kej basa zaželjeno. Wooferja trenutno ne, bi pa rad imel to opcijo če bo željda dokupit(vsaj da ima ojačevalec sub pre-out)
Imam pa še dva akustična panela od Anthill audio(Link do produkta), v prostoru je še ena omara, slika, okno(+ prekrasna rolo zavesa) -> vse za poslušalcem 😛
Ne izgleda kakšen idealne prostor, predvsem pa je po mojem preveč prazen prostor - tudi v veliki prazni telovadnici bo ob predvajanju glasbe bolela glava, ne glede na tip zvočnikov.
Verjetno bi veliko pomagal na tleh kakšen težak čim večji tepih, ob strani pa kakšne težke zavese, morda kakšen kos tapiciranega sedežnega pohištva, itd.
Je pa tudi res,da tistega enega pristopa,ali sistema za vse ni-enostavno ne obstaja.
Tukaj je Nubert najbrž "posebnež"...predvsem,ker takega pristopa k tehnični dovršenosti za cvenk ne najdeš nikjer drugje.
Tukaj sem hotel že prej omeniti tistega Kef Q-750,pa sem pozabil napisati.
Po moje marsikdo,ki se ne potopi v srž materije niti ne pogrunta,da sta dva od treh "nizkotoncev" dejansko pasivna radiatorja....jep-srednji je "tapravi",zgornji in spodnji pa se pustita "porivati"....seveda je po tem primerjava v bassu z nuLine-34 taka (glej zgoraj video br. vs. zaprti zvočnik).
Po moje si Kef z tem ne dela uslugo...nekdaj je bilo normalno,da so se pasivni radiatorji vsaj optično razlikovali od nizkotoncev...to pa se mi zdi malo tako-tako🤨
Imam zelo stare Q5 in sem z njimi zelo zadovoljen - ko bi le Mazde delale 25 let kot ti zvočniki ...
Nisem še poslušal teh novih s pasivnimi membranami.
Meni je všeč naraven zvok in v glavnem poslušam pri nizki glasnosti.
Kaj pravi Copilot?
Koaksialni gonilniki združujejo več gonilnikov v eni enoti, kar omogoča boljšo fazno usklajenost in bolj enakomerno širjenje zvoka. To pomeni, da lahko ponujajo bolj naraven zvok, še posebej v manjših prostorih ali pri sistemih, kjer je pomembna kompaktna zasnova.
Ločeni gonilniki pa omogočajo boljšo prilagoditev posameznih frekvenc, saj ima vsak gonilnik svojo nalogo – nizkotonec za globoke tone, srednjetonec za srednje frekvence in visokotonec za visoke frekvence. To lahko prinese večjo natančnost in boljšo dinamiko zvoka, še posebej pri višjih glasnostih ali v večjih prostorih.
Če ti je pomembna kompaktnost in enakomernost zvoka, so koaksialni gonilniki dobra izbira. Če pa želiš večjo prilagodljivost in boljšo ločljivost zvoka, so ločeni gonilniki boljša možnost.
Imaš prav. In mi je všeč, da orodje komentiramo z različnih vidikov, cenovno različnih rangov in delimo izkušnje. Tudi poceni orodje kdaj opravi svojo funkcijo povsem OK.
Izkazala se je za vrhunsko. Všeč mi je, ker ima na vseh vodilih za žagin list ležajčke, s katerimi zelo natančno nastaviš, predvsem pa lepo fiksiraš žagin list. Tudi močna je dovolj za tisto kar rabim.
OK, sedaj tudi bolje razumem to besedo, ki jo pogosto uporabljaš za Mazdi. 😃
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Verjetno cepljenje pomaga na podoben način, kot počasnejša vožnja po cestah. Verjetnost da se kaj zgodi, je z nižjo hitrostjo (o okviru normalne) manjša. In če se že zgodi, so posledice v povprečju manjše. Seveda v prometnih nesrečah nastradajo tudi zelo previdni vozniki, vendar je teh statistično manj, resnost poškodb pa statistično manjša. Podobno je po mojem s cepljenjem.
Sem pa tja kakšen nastrada tudi samo zaradi cepljenja (brez Covida) ali izrecno zaradi prepočasne vožnje. V splošnem (v povprečju) pa je za večino bolje.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani