A so desni kaj naredli, ko so bili na oblasti, da se migracije prekine/zaustavi?
Če lahko imajo avstrijci mejne kontrole, zakaj jih mi nimamo oz. nismo imeli pod desnico? Pa se je vedlo, da južni sosedje vse skozi spučajo.
Ja, članek je grozn, ampak ni pa za kupovanje plus točk desnice in blatenje levice. Žalostno, da se to problematiko tako izkorišča za politične plus točke.
Kakšno "potrebno večino" so pa imeli?
Kdo je postavil ograjo na južni meji?Kolikokrat so hoteli poslati vojsko na mejo?
Kdo je to preprečil?
Čisto tako kot pišeš lih ni bilo. Skoz in neprestano od prvega dne "vladanja" so dobivali polena pod noge. Tako v parlamentu,na pravosodju,kot v medijih...nič prvih sto dni "usmiljenja" itd...
Takoj naročil še en komplet...da vidim,če je res vse komplet za te 4,5€😄
Ne morem verjeti-4,49€ komplet😲
In takoj naročil še enega,dokler je takšna cena,k to je..."zastonj"😄....k če iščeš samo vrečkico je dražje🧐
Imam še Makito BO-4551 vse kompatibilne brusne plošče in majhen adapterček,tako da ta vrečka tud gor paše, in bom nekaj Fermacell (gips-vlaknene plošče) brusil, pa bom imel eno samo za gips.
Ne izgleda kakšen idealne prostor, predvsem pa je po mojem preveč prazen prostor - tudi v veliki prazni telovadnici bo ob predvajanju glasbe bolela glava, ne glede na tip zvočnikov.
Verjetno bi veliko pomagal na tleh kakšen težak čim večji tepih, ob strani pa kakšne težke zavese, morda kakšen kos tapiciranega sedežnega pohištva, itd.
Lahko z debelimi črkami napišeš👍
pred 59 minutami je Janez007 napisal:
Nabasan, a po mojem mnenju premalo materialov, ki bi absorbirali odboje.
Žebljico na glavico.
pred 55 minutami je Tilen5 napisal:
Drgač, tepih pride ja ker je parket uničen.
Bo že veliiiika razlika!
Za sedaj,pa se lahko malo poigraš,povsod poiščeš stare deke,tuhnje z perjem ipd,in obesiš po omarah,da boš slišal razliko.V bassu ne bo neke razlike,a mislim,da ti tukaj nimaš glavnih problemov.
Zlato pravilo v Hi-Fiju je-več absorbcijskih materialov v zadnjem delu kot v sprednjem!!! Gre za to,da,kar absorbiraš ne moreš več nazaj "pričarati",torej več absorbcijskih materialov zadaj v večini primerov zveni bolje kot pa obratno (to vse piše v Nubertovem "Technik Satt"😉).
Pomeni,da sta tista dva absorberja sicer krasna,a na napačnem mestu. Če že druga ne,ju vsaj za probo daj levo in desno na steno...lahko tudi vodoravno.
Za mali cvenk za silo kupi kak čim bolj debel tepih...magar v Ikei,in ga daj na tla.
Zelooo priporočam t.i."hruška-vreče" za sedenje. obstajajo tudi poceni,jaz imam eno veliko še od IUVja iz pravega govejega usnja....no in te vreče so včasih napolnjene z plastičnim granulatom,moja je pa z stiropir-krogljicami (se jih dobi tudi v vrečah kot dodatek k betonu itd...)kar se preizkušanja akustike tiče-bomba za bass če ga je preveč...vržeš v kot in kar fajn pomaga👍
Zavese-te k imaš...za zvok niso najboljše...debelejše in bolj prosto viseče-mehke so boljše.
Kot sem napisal-mogoče pa niso zvočniki niti tako slabi...akustika je pol glasbe-zapomni si!...seveda pri monitorjih je drugače,ker ti ne sme ostati nič skrito,in za to se monitorje posluša tudi čim bližje,da ti akustika čim manj pljuva v juho...Hi-Fi je pa nekaj drugega...
Malo se poigraj z dekami,rjuhami vzglavniki,starimi plašči ipd....boš debelo gledal.
Napiši kaj,kakšni bodo rezultati...lahko tudi klobaso,bomo že preživeli😄😉...aja -slike vsi radi pogledamo😃👍
Pa misliš , da ne bi pilo razlike v "barvi glasbe" z hi-fi zvočniki napram tem sterilnim studijskim zvočnikom? Pač precej so "flat"
Odvisno,kaj bi rad...moraš vedeti-studijski zvočniki so studijski. Pomeni,da so trimani na absolutno preciznost in nevtralnost...tudi če je za to vzet v zakup bass. Studijski ne smejo nič dodajati ali odvzemati-to je pri "mešanju" veliki NOGO!!!
Seveda pa to ni tak zvok,k bi bil za relaksirano pislušanje...ajd,je lahko,a hitro imaš poln kurac tega,da ti vse servira dobesedno "v faco".
Sem vprašal,kaj bi rad....ali "mehčalec" ali "drugo smer".
Da ti razložim Nubert-sound.
V bistvu so ekstremno nevtralni,nekdo bi rekel celo "dolgočasni"(predvsem tisti,ki so navajeni t.i.soundinga).
Kot studijski nič ne dodajajo in nič ne odvzemalo...nekateri jih celo preferirajo pred "pravimi studijskimi".
Imajo pa nooor.bass,so izjemno hitri...težko,da boš khe slišal tako hitrost in preciznost...te kar preseneti pri npr. kitarnih solojih in basskitari...bobnih itd...
Npr. Dragan-prodajalec v Sonus Artu v Lj.,ko je v trgovini poslušal prijateljeve nuLine-42 je rekel,da v življenju kaj takega še ni slišal...kdor ga pozne..nekdaj je delal VBigBangu na HiFiju v btc-ju....je slišal že vse zivo....
Pa je to nuLine (srednja klasa pri Nubertu).
Visoki so pri nubertu zmeraj jasni in precizni ,srednji pa nevtralni in močni.
Če prihajaš "z škodo od soundinga" boš rabil par dni,da se navadiš...ko boš pa spet slišal kaj drugega,pa boš takoj pogruntal khe zvočniki šepajo.
Mene že vsi poznajo,in se bojijo,če pridem na kak HiFi sejem😂🤣...
Ja,kaj pa ti ne paše pr tvojih Adam-ih...to je tako blizu poslušalca,da tukaj realno ne vidim neke omembe vredne izboljšave,ce bi šel na kaj drugega.
Ker prvič si zelo blizu zvočnikom,drugič pa nimaš tako široke stereo-baze (kar je pri tej razdalji poslušanja čist OK).
Jaz tukaj nebi nič spreminjal pri zvočnikih (če so ti še zmeraj OK).
Mogoče le en stereo ali AV receiver in en dober woofer.
Pa ne narobe razumeti-ne woofer,za to,da bo sekalo unc,unc,ampak zaradi preciznosti,zvočne slike in prostorskosti zvoka.
Da razložim-velika večina audiofilov sploh ne ve,kakšen vpliv ima woofer (res dober woofer) na akusticni vtis.
Npr. poslušaš komorno glasbo...npr.posnetek godalne skupine (cello itd.) posnet v cerkvi.
Na posnetku je praktično nič bass-a...priklopiš dober woofer,in "aha efekt"...dobiš cisto drugi obcutek prostora,kjer je bilo posneto.
V bistvu ti ravno woofer da tisto informacijo o velikosti prostora,kjer je bil posnetek narejen.
In še nekaj-sem pisal o preciznosti-woofer razbremeni ojačevalec in nizko/srednjetonce, ki se po tem ne rabijo več matrati z bassom,in tako zmorejo tudi večje glasnosti brez naprezanja (tukaj je meja koliko zmore visokotonec).
A pazi-obvezno "v nulo" nastaviti fazo wooferja,in paziti na čim bolj idealno postavitev wooferja.
V večini primerov je to na 2/5 sprednje stene (od kota do kota),na tisti steni,kjer so sprednji zvočniki.
Meni je všeč naraven zvok in v glavnem poslušam pri nizki glasnosti.
Kaj pravi Copilot?
Koaksialni gonilniki združujejo več gonilnikov v eni enoti, kar omogoča boljšo fazno usklajenost in bolj enakomerno širjenje zvoka. To pomeni, da lahko ponujajo bolj naraven zvok, še posebej v manjših prostorih ali pri sistemih, kjer je pomembna kompaktna zasnova.
Ločeni gonilniki pa omogočajo boljšo prilagoditev posameznih frekvenc, saj ima vsak gonilnik svojo nalogo – nizkotonec za globoke tone, srednjetonec za srednje frekvence in visokotonec za visoke frekvence. To lahko prinese večjo natančnost in boljšo dinamiko zvoka, še posebej pri višjih glasnostih ali v večjih prostorih.
Če ti je pomembna kompaktnost in enakomernost zvoka, so koaksialni gonilniki dobra izbira. Če pa želiš večjo prilagodljivost in boljšo ločljivost zvoka, so ločeni gonilniki boljša možnost.
Točno tako👍
Je pa tudi res,da tistega enega pristopa,ali sistema za vse ni-enostavno ne obstaja.
Tukaj je Nubert najbrž "posebnež"...predvsem,ker takega pristopa k tehnični dovršenosti za cvenk ne najdeš nikjer drugje.
Tukaj sem hotel že prej omeniti tistega Kef Q-750,pa sem pozabil napisati.
Po moje marsikdo,ki se ne potopi v srž materije niti ne pogrunta,da sta dva od treh "nizkotoncev" dejansko pasivna radiatorja....jep-srednji je "tapravi",zgornji in spodnji pa se pustita "porivati"....seveda je po tem primerjava v bassu z nuLine-34 taka (glej zgoraj video br. vs. zaprti zvočnik).
Po moje si Kef z tem ne dela uslugo...nekdaj je bilo normalno,da so se pasivni radiatorji vsaj optično razlikovali od nizkotoncev...to pa se mi zdi malo tako-tako🤨
Tukaj pa sedaj malce enostavnejše-Videi na določene tematike....nekaj zanimivih.
Pristop bass-reflexa v primerjavi z zaprtim ohišjem zvočnika – kaj je boljše?
Se najbrž marsikdo ne bo strinjal,ker "prepričanega prepričati"....
Zakaj zaprti subwooferji ne predvajajo natančneje kot modeli z bass reflexom?
Za @Janez007 zelo zanimivo,čeprav se ne bo strinjal🙄
Zakaj koaksialci ne zvenijo bolje kot ločeni pogoni.
Tukaj...kdor je gledal do konca...postane jasno,za kaj koaksialni sistemi postajajo vedno večji...celo tako veliki,da po premeru prekašajo zvočnikove nizkotonce....torej zaradi problemov v osnovni konstrukciji gredo v kompromis drugje (veliki srednjetonci👎),in seveda spet stopijo v drugi drek...in spet...zgodbi ni konca....
Seveda-zaradi intermodulacije,ki ti "pljuva v skledo" se trudijo k čim manjšem nihanju srednjetonske membrane,kar pa v posledici potegne probleme pri občutljivosti in glasnosti.
Takšni sistemi "še užitno"zvenijo le pri zelo nizkih glasnostih,in glasneje kot igra,bolj se mu "fuzla".
Tukaj je v mojih očeh še najboljši t.i. Manger Schallwandler
Ne morem ti svetovati,če ne vem nič o tebi,prostoru,željah itd.....si nekaj pisal,da si imel "studio"...
Napiši,kje bo igralo,koliko kvadratov je vse skupaj,ali boš poslušal "near field" ali tako mimogrede,kako lahko zvočnike vse postaviš itd...,ali ti je važna kvaliteta zvočnikov oz. si usmerjen v Hi-fi,ali so lahko zvočniki slabše kvalitete,sam,da so glasni (Klipsch) itd.... Preference glede glasbe,ali bi rad,da zmorejo vse enako dobro,ali nameravaš kupiti še woofer ali ne itd...
Slike tudi zelooo pomagajo zaradi akustičnih razlogov,in razumevanja prostora in možnosti postavitve zvočnikov itd....čim več napišeš,lažje ti svetujem.
Vse ostalo je brez veze,ker ne veš niti približno,kaj boš dobil. Vedel pa kaj imaš tudi ne boš,ker ne boš imel primerjave.
Še nekaj o Nubert zvočnikih. Te zvočnike lahko en mesec doma preizkušaš,jih brez problema pošlješ nazaj,in ti vrnejo kupnino (brez potnih stroškov seveda). Torej ti za strošek poštnine omogočajo test tam kjer boš dejansko poslušal-v svojih prostorih na svoji elektroniki-kje drugje ti to omogočajo?!
Ker sem Nubert-fan (glej prvo stran) že od leta 1996 in že dobrih 7 let lastnik Nubert nuVero seta,moram izraziti veselje ob predstavitvi nove nuVero serije.
Za kaj veselje?
Ker se je izkazalo,da so "stari" nuVero dejansko razviti do absolutne perfekcije.
Gre za to-kot sem v tej temi na začetku že pisal,je Nubert nekaj posebnega med proizvajalci zvočnikov. Gre za tehnično perfekcijo,ki je pri pasivnih zvočnikih pripeljana do take mere,da se jo z aktivno tehniko ni več mogoče izboljšati-ne z aktivnim napajanjem/odpačenjem,kot tudi ne z akivnimi kretnicami. Kdor im vsaj malo znanja na tem področju,bo vedel,kako težko je kaj takega z pasivno tehniko doseči.
Posledica tega pa je nova nuVero serija,pri kateri so,če so hoteli staro "nadkriliti" morali ubrati eksponencialno dražjo pot.
Moj set je takrat stal 7600€ vključno z 2x WS-103 za Dolby Atmos (300€/par)...z leti se je seveda še malce podražil (za par 100€), nova serija je tukaj "malce" dražja...ekvivalenten 5.1 set je 10.490€🙄 (brez para zvočnikov za Atmos).
Je pa seveda največja razlika v ceni ravno pri subwooferju🧐...1570€ vs. 3550€. Po vsej verjetnosti,ravno zaradi tega,ker tak subwoofer ne moreš tehnično in slišno preseči,če ne greš vsepovsod vsaj za klaso višje.
Tukaj je po tem takoj vidna razlika. Pri AW-17 f-min./max. 18/26Hz in zvočni pritisk 107/110dB (pri f-min./max.)...nov nuVero woofer (točno ime še "iščejo") z 15 zoll globokotoncem (AW-17 ima 13 zoll) pa zmore 4,4cm hoda in 118dB pri mejni frekvenci 19Hz😲😵🥴🚑
Sem pa vesel,ker je kljub "aktivnemu" trendu Nubert postregel vsaj pri wooferju z "staro šolo" bassreflex-a zadaj (čeprav je downfire bolj "in"),kot tudi z frontfire-chassis...tako je woofer bolj muzikaličen in manj odvisen od akustike prostora.
Ohišje je meni manj všeč,ker imam raje bolj "tehnološki" izgled,in me npr. vidni vijaki itd ne motijo....
Kretnice pa seveda-Nubert klasika😍😋
Moram pa omeniti nekaj,kar marsikdo ne ve-"kitajci" so noooro agresivni,in bi radi pokupili "vse".
In je pred časom pri Nubertu "počila bomba",ko sta se direktor in direktor prodaje na skrivaj z kitajci dogovarjala o prevzemu (tako se je domnevalo na nuForumu...a uradne izjave niso dajali).
Seveda vse mimo "glavnega šefa" in lastnika Guentherja Nuberta (v pokoju,a še zmeraj glavni svetovalec itd...).
In ko so pogruntali,sta oba "letela".😃
Tako so se po tem odločili za "nekaj posebnega"-dvojno vodenje-Daniel T. Schütze in Markus Pedal (glavni konstrukter elektronike pri Nubertu).
Torej-prihodnjost Nubert-a je svetla😃
Predstavitev z Markus Pedal-om
Podrobnejša predstavitev z glavnim konstrukterjem zvočnikov pri Nubertu-Thomas Bien (prej je bil pri MB-Quart Hi-Fi šparti).
Jaz imam od nilfiska 145 bar. Na sami pistoli lahko nastavljas pritisk oz. bare in je v uporabi ze vec, kot 5 let pa dela vse BP. Poleg dobis se en kup dodatkov.
Nilfisk Hochdruckreiniger E 145 Bar Druck + Schaumsprüher + Terrassenreiniger + Bürste +...
Nilfisk je dobra firma...ne vem sicer za visokotlačne čistilce,a sesalce imajo OK.
Moram pa pripomniti,da bolj "profi" sesalce. Jih pogosto radi kupujejo razni čistilni servisi...za "domače uporabnike" pa moram omeniti,da imam bolj slabe izkušnje.
Daljna žlahta iz srbije je pred par leti kupila bolj osnovni model Nilfisk Alto Aero 20...majhen,a zmogljiv sesalec.
Danes pri uvozniku na Šmartinki dobiš filter vrečke,ki dejansko ne pašejo,so prevelike,cena pa je astronomska...mislim,da je 80€ set/5kom😲
Sem naročil neoriginalne z Amazona za še normalno ceno (glej sliko)...a ti seveda ne filtrirajo tako fino,kot originalni,ki se jih več ne dobi...pač,bo šel sesalec hitreje "rakom žvižgati".
Toliko o Nilfisk sesalcih z moje strani. Kako je pri visokotlačnih čistilcih pa ne morem vedeti.
Moje mnenje-Karcher seveda ni "zlat",a razširjenost naredi svoje. Dobiš vse. Vso dodatno opremo,če kupiš osnovni model...rezervne dele pa tudi.
Lih zase iščem set O-ringov,k mi je enega na penilcu za avto-peno odfukalo...na Amazonu je lepa cena.
Ne, zakaj vprašaš? Sem strojnik. Delam pa z lesom že 35 let, tako, da pokaži mi bilo kateri les in ti bom povedal za katero vrsto gre. In koliko je kateri trd za obdelavo. In kakšne akustične značilnosti ima. In kateri les je zdravju škodljiv ob brušenju. In kako se lahko finišira. In koliko kak les reagira na segrevanje, vlago, toploto glede na rast letnic v lesu. Kako reagira kak les na različne vrste finiša oziroma kako velike pore so v lesu. Od česa je odvisno, da navaden javor postane javor rebraš ali ptičji javor. Ali celo sajasti javor. Kako vpliva na kvaliteto lesa na kaki višini raste drevo, kako hitro, ali je to puščavski svet ali močvirnat, kakšna zemlja je tam, kako podnebje, kdaj drevo posejano, ali ga sušimo naravno ali prisilno v sušilnicah, ali les obdelujemo z rezanjem, rezanjem, piljenjem, brušenjem...itd,itd
To je pa tista razlika med "tišlarjem" in entuziastom,k marsikaj od tega tudi tišlarji ne vedo.
Bom omenil samo eno prigodo,ko sem pred leti v Watt-u v Trzinu kupoval elektromaterial. Res vrhunska stikala Bticino z kovinskimi okvirji,gumiranimi tipkami,enomodulne senzorje,regulatorje itd...
In se iz vljudnosti opravičujem možakarju (starejši dečko...cca. mojih let,več kot očitno z izjemnimi izkušnjami na tem področju),da ga "mučim" z takimi kompliciranimi stvarmi (praktično nič od okvirjev,tipk in elementov niso imeli na zalogi,in je bilo treba naročiti).
In mi odgovori,da ravno nasprotno,ker "privatniki štromarji" tega ne kupujejo,in ima končno enkrat malce "električarskega veselja",ker ima pač rad vse okoli tega....pravi,da ko pa "profiji" kupujejo...tam je vse po istem kopitu,in ni niti toliko važna kvaliteta...važno je samo,da dela,in da je nizka cena-totalni dilgčas.
Pravi-takšni "domači mojstri"-to je pa čisto drug svet...sicer ne vsi,k veliko jih tudi gleda samo na ceno...a mene se je dobro zapomnil...ko po dolgem času spet tja "zaidem",se kar nasmeje😄
Ne pištola,ampak rotacijski nastavek. Pri mojem K7 Compact je bil takrat priložen tak,k je za K1 do K4...boš že videl,kakšen je priložen,in če ti ne bo OK kupi klaso boljšega.Te rotacijske sulice niso neki hudi cvenk,sam kakih 35€ je prec.🙄
Da bo pa delal k raketa,to pa ziher👍
Priporočam pa Compact serijo (K5 in K7) lih zaradi tega,ker,kar gre fuč (npr. povoziš cev,gre rakom žvižgat pištola,sulica taka ali drugačna)- nič ni fiksno in komot zamenjaš. In ni nikakršnih Bluetooth ipd. "komfortnih funkcij"-vse simpl.
Ja, vse lepo in prav, ampak potem sem iz 200-300€ že na 400 🙄 Sej štekam, da je treba ornk kupit, ampak za moje potrebe mi je kar nekak škoda metat tolk več, že tako bi raj dal 200, kot 300.
Vem...imam spoštovanje do denarja drugih.
Problem je samo v tebi.
Zamisli si samo primer,da vzaneš nrkaj za 200€...
Za 200€ dobiš samo "smeti"...moje mnenje,ker na kakšno orng čiščenje tlakovcev ipd. lahko kar pozabiš. Za pranje avta ipd. je ok,kaj več pa ne.
In še to. Pri takih čistilcih lahko tudi pozabiš delo v dolgih intervalih....tu imaš mogoče na voljo 5 min. konstantno,pol pa si prisiljen v premor,če ne gre na življensko dobi stroja.
Nima Karcher brez veze te klase K1,K2...K5,K7... itd...
Poglej na njihovo stran obrazložitev teh klas,in priporočane časovne intervale...
V mojih očeh...ali boš "stran vrgel" 200€,in spet ne boš "imel nič",ali pa boš plačal...kar boš pač izbral...Mogoče pa zna biti K5 Compact taprava izbira?🤔
Moje priporočilo je K7 Compact+ močnejša "freza-sulica",ker tista v kompletu ni za K7. Bo sicer delalo...celo "premočno",a manj ",udobno" kot z močnejšo sulico...in bo hitro pobralo rotorček.
Jaz ga imam od Septembra 2021, in ga res pogosto in intenzivno uporabljam...tudi za granit (je težje dobro ocistiti kot beton in tlakovce!!!)...absolutno vreden cvenka.
Filter pa ne odstranjuj,ga redno čisti,če imaš umazano vodo,in ne boš imel problemov.
Za ta denar bi jaz osebno kaj takega, da bo še kaj nizkih tonov, sploh če je večja soba.
Moraš dobro prebrati,kaj sem napisal.
Zanimiva primerjava Kef Q750 vs. Nubert nuLine-34.
Poglej Nuberta...skrolaj čist dol do "specifications" in klikni "show more".
Spodnja mejna frekvenca identična,občutljivost identična,obremenljivost pri nuLine večja (poleg tega,da ima Nubert varovalke vseh enot-v bistvu zvočnika ne moreš fentati).
Če gledamo kompakta,rabiš tudi za veliko sobo,nimaš wooferja...je jasno...samostoječi pa...ma ne bom drezal,a se takoj vidi,kako katera firma dela....
Poglej še tavečja Nuboxx...B-70 in B-60 tud zanimiva....sam Nuboxx so Made in China...kot tudi vsi Kef-i itd...je že bila debata o tem.
Discover nuBoxx B-30 now at Nubert! High-quality workmanship ✓
Še bolje pa njegov večji brat...a ima konkurenco v NuLine seriji....torej,če nočeš pogrešati subwooferja (resno!!!),hočeš,da zmore vse zvrsti glasbe tudi dinamično,ga lahko z stikali na terminalu prilagodiš osebnem okusu in akustiki...in še več...zvočnik ki poščije veliko večino kompaktov in stoječih zvočnikov v rangu 2000€/par in višje.
Malo bolj prečekiral-dejansko so te v zgornjem linku še najprimernejše oz. najbližje odščipnejo...pač edine take Knipexove t.i."flush cut" ščipalke.
Ostale so praktično vse bolj za elektroniko,ali za plastiko.
Ampak-PAZI!!! Kot sem že napisal-"do not cut steel"-torej le za mehke kovine-baker do fi-6mm!
Če pa rabiš za jeklo ipd. pa kakšne od tistih zgoraj predstavljenih. Meni se najbolj dopadejo 61 01 200,a kakor za koga-vsake imajo svoje prednosti in slabosti.
Je pa tudi res,da vsake ščipalke v bistvu ne "režejo",ampak na koncu "odtrgajo" oz. "raztrgajo"...zmogljivejše imajo za to na rezilih celo nabrušeno vdrtino,da tako lahko zagrabijo večji fi....a seveda je tu spet problem pri ščipanju tanjših žic itd...pač-idealne ščipalke ne obstajajo....
Kaj mislim z tem povedati-vem,kako kitara izgleda (sem iz glasbene družine,in nekaj let sem tudi jaz igral kitaro-klasično),in kako te prečke morajo biti na koncu obdelane,da ne režejo v dlan...v vsakem primeru boš moraj konec še obdelati,ker mora biti "perfektno"...ok-komu to govorim😄😉...gre za to,oz.,kaj bi rad povedal-po moje,če boš hotel prečko "poravnati" z vratom,boš v vsakem primeru moral ščipnjen konec prečke še na fino zbrusiti. Z takim "flush cut" bi se nekaj brušenja rešil,a ne povsem...pač kitara oz. vrat mora biti res v nulo izdelan-brez ostrih koncev prečk....po drugi strani pa prečke tudi ne smejo biti prekratke...bi najbrž grdo izgledalo🙄
Jaz bi na tvojem mestu vzel 20-stopinj "upognjene" CoBolt,ki nimajo simetričnih rezil (glej piktogram zraven navedbe 20-stopinj),in že "bližje" odščipnejo...
Te so brez "udrtine" v rezilih in z "enostavnimi" plastificiranimi ročaji....obstajajo tudi varijante z komfortnimi ročaji itd...pač izberi po osebnih preferencah.
Ali pa tiste TwinForce,ki sem jih lih predstavil...a kot rečeno-niso FlushCut.
Meni npr. so bolj všeč enostavni ročaji,ker pri montaži lažje vtaknem v globok žep (vtaknem zmeraj le eno ročico),in tudi lažje izvlečem...in pri izvleku ni problemov z zatikanjem,če imam "v žepu" dve,tri ali več klešč.
Še enkrat-če pa res potrebuješ zgolj za mehke kovine,pa tiste z zgornjega linka.
Pri odločitvi,pa je fino,če lahko vidiš v živo-priporočam Žabjek v Ljubljani-imajo res veliko klešč na zalogi...a spet ne čisto vsega. Seveda so malce dražji,kot npr. najugodnejši online,a da lahko "primeš v roko"...saj veš...nič ni zastonj.
Jaz bi potreboval nove ščipalke za rezanje prečk, ko jih zamenjujem na vratovih. S tem, da naj bi bile čim bolj ravne zgoraj, da lahko odščipnem prečko čim bliže vratu. A so te ravne zgoraj?
Mislišvna eni strani ploske.. ne-niso....so bolj za zmogljivost ne glede na finiš.
Če se ne motim...pač sklepam🙄...tiste prečke so iz medenine?
Ima Knipex "vse živo", in pri npr. elektroničarskih vem,da navajajo kak tip "ugriza" oz. ostric gre pri kleščah.
Sem lih na šihtu...bom proti večeru prebrskal in pogledal,kaj imajo vse za tak namen in objavim.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kakšno "potrebno večino" so pa imeli?
Kdo je postavil ograjo na južni meji?Kolikokrat so hoteli poslati vojsko na mejo?
Kdo je to preprečil?
Čisto tako kot pišeš lih ni bilo. Skoz in neprestano od prvega dne "vladanja" so dobivali polena pod noge. Tako v parlamentu,na pravosodju,kot v medijih...nič prvih sto dni "usmiljenja" itd...
Si hitro pozabil,kako je bilo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani