Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Jaz pa razumem mehanika delno razumem.

Samo 90% ljudi, ko sliši popravilo za 1000-1500€ pri avtu za 2000€ zavije z očmi in ga da na odpad.

Če bi pri vsakem navdušeno navijal za popravil in pridelal še 200€ dodatka na delih, za katere ni vedel, bi izgubil 90% strank.

Dele pa le nabavi sam. Kak autodoc, bo 100€ ceneje.

Če nisi nič jemal na autodoc-u lahko dobiš invite in z njim 10€.

Jaz tudi nekaj dobim, ampak bo propadlo, ker ni planiranih servisov v kratkem.

Samo njegovo zlatorsko navijanje cen pa ne.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 11 urami je pob napisal:

Avto (Mazda 6 2010) ni šel čez tehničnega, me pa zanima, če imaš vse tole narobe, kar je na sliki, ali se sploh splača popravljat?

Avto ima 340k km.

Moj mehanik mi je odkrito povedal, da je zadnji most, skupaj z amortizerji cca 1000 eur brez dela, potem so pa tukaj še sprednji zglobi, ki bi znali nanest. Skratka, vložek bo cca 1500 eur za 15 let star avto, ki se pa še vedno odlično vozi, brez težav z delovanjem motorja. 

Skratka, šokovi, ker mi noben mehanik do zdej, kamor smo vozili avtu, ni odkrito povedal, da bo to enkrat za zamenjat in mam zdej vse na kupu. Jao. 

20250517_115110(1).jpg

Isto je bilo pri znancu. Mondeo 2008. Uradni servis spredaj delal servis in stabilizator menjaval. Vse ok, so optiko naredli.

Optike izgleda niso delali. Ker se je zadaj čisto sesedel, da ga je vleka peljala. Obe roki zadaj novi, levi stabilizator, ostalo puše. Tu ni bil mali strošek. Ampak avto je super, nima rje, vozi se odlično, kot pravi @Slivka novih ni, pa naj stari nabira kilometre naprej.

Zavedaj se, da nov avto, pod garancijo, pride servis 300-400€, pa se menja samo olje in filtre. Če je še kaj drugega za menjat, boli pri srcu. Tak da, če ti je super, popravi in vozi naprej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Pogačar je nazadnje padel po lastni krivdi. Pa se ga ne vlači po zobeh.

Ja dostikrat pade, ampak več kot 50% tega, ni njegova krivda, ampak nesreča. Tudi tokrat ni bil on kriv.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 16 urami je Alex napisal:

Nimajo enega pametnega filma,same ponovitve,

Sredini filmi tedna niso ponovitve in so verhunska nehollywood produkcija.

pred 15 urami je Slivka napisal:

To ni še nič - jaz sploh televizije nimam, pa jih moram plačevat...

To pa si si sam kriv.

Kolega je odjavil. Plačuje radijo, ker  ga ima v avtu. Tv ima samo za Netflix. So prišli domov v kontrolo, da nima antene in dokazal je, da nima kablske.

Evo uredi si, imaš navodila kako 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano (urejeno)
dne 14. 5. 2025 ob 18:36 je Boss napisal:

Enostavno jih zdaj nimajo več na zalogi in pridejo šele 26.5. - to sicer ni tolk strašno, se pa jutri konča tista GoodYear akcija za 80€ popusta. Tako, da ne bom nič prihranil. Pa še to upam, da ne bo takrat neka druga cena.

Naj ti da predračun. Plačaš danes in more bit skonto cena. Če ne pa iz inata bi naročil iz tujine. Ali pa drugi brand 🙃

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
dne 12. 5. 2025 ob 20:19 je FuManchu napisal:

Mene pa prav boli john za zakon. Važni so glasovi proti holobji holazni🤣💪

dne 12. 5. 2025 ob 20:07 je Boss napisal:

Jaz pa vsaj naslednjih 8 let ne in če bi kdo predlagal tak zakon bi pomagal zbrat podpise za referendum, da ne bi dobili tako visokih pokojnin, ker vam jih ne privoščim - banda upokojenska. To bi naredil samo zato, ker sem zavisten in foušljiv. A bo OK?:hudicek:😜

Alex mode ON? 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 51 minutami je Alex napisal:

Nisi. Do tega smo upravičeni vsi borci. Proti njim nimam nič. Imam pa proti kvazi umetnikom ki jih veliko poznam iz prve roke. Glumci ta pravi. 

Ampak z referendumom bo ostal stari zakon, ki dovoljuje dedovanje dodatka in ne določa zgornje meje, tudi ni jasnih pravil zakaj se ga dobi.

Verjetno umetniki isto za borce pravijo, da ni blo žrtev in si pač tega dodatka ne zaslužite?

Nisem umetnik, brez skrbi 🙃

Ukinit vse dodatke. Invalidnega pustit, pa bo red.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Jaz grem zdaj opravit dolžnost i. Da ne dobijo paraziti nezasluženih penzij. 

Jaz grem zdaj opravit dolžnost i. Da ne dobijo paraziti nezasluženih penzij. 

Zakaj imam nekje zadaj v glavi, da nisi dodatnega zdravstvenega plačeval, ker si borčevsko upravičen.

Sem kaj zamešal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Saj še vedno.

Imamo izredno slabo samo oskrbo s svinjino. Zakaj bi dajal v klobase, če lahko prodaš dražje že sveže kose.

Ljudje pač niso pripravljeni niti centa plačati za domače.

Je
@Slivka Lidl šimfal, ampak zadnje čase samo tam dobiš mleto mešano slovenskih živali.

No, kaka lokalna mesnica ga tudi ima 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ni slovenskega mesa v izdelkih.

Najbolj blizu pride Alpija.

Za Kras ali Mip (preden je propadel) so se v eni veliki svinjski farmi pogovarjali, da bi celo začeli za njih pujse redit. Na koncu je farma se prodala in pujske so zamenjale druge živali v štalah.

V Avstriji in Italiji na suhomesnih izdelkih pogosto piše, da so iz Avstrijskega (Österreichisches Fleisch) ali Italijanskega mesa(solo carne italiani).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cene v trgovinah pri nas in čez mejo ...
Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Alex napisal:

Kupujte Slovensko. Se strinjam. A raje čez pri sosedih kot pri nas. 😉

Piranska sol in piranski cvet je čez mejo  polovico cenejša kot pri nas v Piranu, kjer jo pridelujejo. Ne morem razumet tega. 🤔

Ko sem bil otrok, je bilo tako z Radensko in Laškim.

Je bila kar razlika v Trstu.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 19 urami je Mraušk Mčk napisal:

Nikoli več ne kupim kolesa Cube. To je pa tak jajc. Kolo je staro 6 let in že od novega vseskozi kaj zaje... poleg tega da sem moral menjat od vilic do bremz in diskov in felten, ker so bile že nove zanič. 

Tak sem jaz leta 2000 Giant-a kupil. Takrat za 200k SIT. Samo menjaval: gonilka, šifterji, vilce, zic štanga, 2x diski (komplet), pesto, ...

Sem na to kupil Scott-a. Brezkompromisno deluje 99%. No šifterje XT sem uničil.

Al je firma res zanič, ali pa si dal premalo dnarja,....

Mene je takrat Giant premamil, ker je imel hidravlične diske, kar Scott ni imel, je imel cel kup SR Suntor in ubranded opreme. Evo ti ga na....

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 3 urami je TBA napisal:

2 že spiješ ja. Sam nisi povedal kako dozo in kok močno :)

Eno.

Kafetjera 3 (13-14g) kave.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano

Ful rad sem imel, predn ga je Heineken uničil:

0.33l, 6.3 alkohola, vrhunski okus. Čeprav sem ga težko dobil, je bil super.

Kje so ti cajti. 😭

Trenutno imam 2 temna favorita (odkar ni tapravega Laškega več):

- temni Murauer

- temni Erdinger

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 minutami je Tilen5 napisal:

Mogoče čez 25-30let ko bom u penziji 😛 oz., če me posilijo s tem, da nehajo prodajat analogce

Saj deli se bojo še lep čas dobli. Ker kar nekaj delov je skupnih.

pred 52 minutami je robertk6 napisal:

Uffff kakšno baterijo pa te imaš? Jaz sem uspel z 625 baterijo nared 81km in 1810vm pa mi je še ostalo 20%

Odvisno kolko "pomoči" koristiš 😉

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 5. 4. 2025 ob 20:35 je skritikrt napisal:

asvet,če nisi čist "doma" pri spajkanju.

Odvisno od tega,kak lot si uporabil oz. kak flux je v lotu,priporočam,da pedantno očistiš PCB,ker določeni fluxi so kisli,in z časom...saj veš,da ne bo čez 30let "za v kanto"....ščetka (tud zobna je ok...ukradeš ženi,in po tem seveda vrni,kjer si jo našel😂🤣😉),in izopropanol in "samo dal"...nič šparati.

Kupil.

Samo še očistit morem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano (urejeno)
pred 29 minutami je Jest napisal:

Sem pa vmes imel tudi kakšnega z Androidom… pa me nikoli ni toliko prepričal, da bi ga tudi obdržal kot primarni telefon… Doma je na mizi en Samsung S22

S22 ima probleme z vibro. So obrnili os in se je ne čuti dovolj.

Japka X je imela težavo, da nisi mogel ločeno štelat glasnosti za alarm. Torej, ker je bil ta lastnik 24/7 dosegljiv, se je tudi alarm/budilka drla na pune.

Pa še 1 showstopper je bil, samo se ne spomnim več.

Za nezahtevne uporabnike so jabučki top. Z Androidom moreš bolj delat, da je ok. Ima pa enormno več možnosti in prilagoditev.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mobilna telefonija
Napisano (urejeno)

Poznam.

3 mesce je zdržal na iPhone X, vrnil in rekel, če želijo, da ima služben telefon naj bo Samsung Galaxy ....

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KOGA VOLIT
Napisano
pred 50 minutami je skritikrt napisal:

Kaj,a če kupim delnice,in jutri poskočijo za faktior "ne vem koliko",in po tem prodam...a se moram bati kazenskega pregona?...da ne naštevam še naprej.

Ja moraš.

Ker si jih imel manj kot 10 let, moraš plačat davek od dobička. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.