Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Alex napisal:

Eno vprašanje .Glih mimo grede. 

Gre se za all starke. Visoke superge.

Po pol leta se je spredaj na njih odlepil podplat in je sedaj luknja. To ni posledica obrabe ampak po moje napaka pri lepljenju. Ali bi bilo smiselno uveljavljati garancijo? Kako gre ponavadi to skozi?

Kupil sem na Best Secret Adidaske.

Po 11 mescih, se je jezik preglodal, točno tam, ko je bil kovinski krogec za vezalko preko. Torej šlamparija pri vdelavi teh vodil/krogecev/netov.

Poslikal, reklamiral, poslal nazaj. Trajalo je 2 meseca in so dali dnar nazaj.

20230709_104236.jpg

Žal nimam boljše slike. Zgornja luknja je bila okrogla in ne šivana.

V Sloveniji imamo za šuhe 2 sodna izvedenca. Enmu pošiljajo vse trgovine (Hervis, Intersport, Alpina, ...). In zavrne skoraj vse kar dobi. Je blo pred letom v medijih. Je eni napisal, da ima nepravilni način hoje.

Greš na sodišče v tožbo in se pojavi tam isti izvedenec.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano (urejeno)

Super.

to je klasična Moka express, samo črne barve. Samo Brikka naredi meni boljši kafe. Dober nakup.

Edino kava ni moj tip. Če že tak fejst praženo, potem Jakobs Monarch. Drugače pa Escobar.si ima dober kafe.

Čez 4 leta pa boš kupil svoj prvi ročni mlinček in ročno mlel kavo sproti.

‐----------

To bi še dodal.

Če si blizu Italije: Caffe Vergnano.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moto Potovanja
Napisano (urejeno)
pred 8 urami je jures napisal:

Najprej razcisti pojme.

Nrez veze res, vsi vidite samo koncno cifro, ne pa kaj je za njo...ker vas (kot si napisal)ne briga 

Mene pa briga ker moram sam pokriti z lastnimi storitvami strosek za zpiz, strosek za dohodnino, strosek za socialne prispevke in ddv na promet!

In tega je vec kot 5k mesecno da mas 3k netto, torej skupaj 8k...to je TOCNO nad cemer je tvoj kolega obupal. Mesecni zasluzek ni netto....

Sp - delas kapacitete storitev za 8k da ti ostane 3k

Javna uprava ali zaposlen v doo - dobis direktno 3k, razliko pa placa ali drzava ali delodajalec, ne ti!

Velika razlika fant, zato mi ne prosim primerjat netta spja z drugimi dokler ne bos sam delal (garal) za svoj sp....ali za svoj doo, kjer bos ti placal brutto brutto za tvojega delavca

A veš, ti si začel pisati kako imamo slovenci denarja, pa da si lahko čuda privoščimo in potem smo se pač zbunli, da je to samo elita.

In to ni favšija. Super za tebe če organiziraš takšna potovanja.

Imam kolege na s.p.-ju, ki kupujejo razne stvari na firmo iz tujine in pol pri nas ne uveljavljajo davka. Ta tuj ddv jaz vedno plačam.

Vse ima svoje slabost in prednosti. Tudi v privat firmi, kjer sem bdel nad računi oddelka, ni samo bruto. Je strošek delavca 1. in 2. bruto, je potrebno najemnino prostorov pokrit, je blo treba določen procent iz oddelka pisat direktorju, računovodstvu. Šele potem si lahko rekel, da si na nuli.

@sportman333 ima čisto prav. Ali si zaposlen v doo (z enim zaposlenim) ali v sp, obojni imajo stroške.

pred 10 urami je jures napisal:

Verjamem da ma vsak na tem forumu sluzbo (penzijo), hiso (stanovanje), vsak clan druzine orng telefon, vsaj dva konkretna avta in vsako leto si privosci vsaj dva orng dopusta (ne glede na vrednost)

Nimam vsega iz seznama, ne bom pa pisal točno kaj manjka.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

Venus mi ni najbolj všeč.

Če more bit indukcija, potem Mokka induction ali pa Brikka induction.

S tem da Brikka bolje kuha alu z indukcijskim adapterjem.

Drugače pa so Bialettiji fajn, ker dobiš vse za servis. Sito, lijak (mi je padel in ga zvil), tesnila.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moto Potovanja
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je jures napisal:

Samo jednom se živi, to je tisto glavno in v lajfu je treba izkoriatiti kar se da...

Menda delaš kar več kot 8 ur na dan oz. 40 ur na teden.

S.p., strežniki, vodič ....

Samo jednom se živi in najboljše da se umre na šihtu, za 2x 14 dni dopusta na leto. To je čisti american way of life.

Pred eno uro je jures napisal:

Vse je na koncu polno, tud slovenci so. To je biznis, vsak je v tem za denar, pika. Ampak...poglej z druge strani, nosijo velik rizik

Valda da se proda, ampak kot @Bini pravi, to ni za nas smrtnike. Tudi Ferrari je razprodan vsako leto.

Eni si znamo tudi za drobiž naredit potovanje in nepozabno doživetje.

In prav je, da je tudi kaj za bogataše. Samo da je pa to za nas "navadne" pa ne bi rad poslušal. 

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moto Potovanja
Napisano
pred 11 urami je jures napisal:

Ko mamo ze tako radi Dolomite in hotele

10.5 furam jaz, 4 mesta se prosta. 

WWW.EDELWEISSBIKE.COM

Touring Center Dolomites | Start / End: Collalbo (Klobenstein) | 7 Days vacation,5 Riding days |...

Hotel ma velik zvezdic :) Alex prid na pir.

Bolana cena.

Za nas smrtnike, je to lep dnar. Sploh glede na to, da je na osebo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Tako je. Testirali jih niso na mraz...

Verjetno se dres zgoraj skrči, ko pa pristane, pa je raztegnjen za te 3 mm.

pred 3 urami je Bini napisal:

Baje bodo sodnike obšli tako, da bodo skakali v k. hlačah..... 😁🫣😉

To pa bi bila diskvalifikacija.

Veš kolko je to prekratka hlačnica.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 18. 5. 2025 ob 20:18 je skritikrt napisal:

V bistvu so ekstremno nevtralni,nekdo bi rekel celo "dolgočasni"(predvsem tisti,ki so navajeni t.i.soundinga).

Moral sem se kar nekaj časa navajat na studijske "flat".

Ko sem kupil Beyerdinamic overear slušalke za šiht, sem pa imel kontra problem. Po letih flat zvoka, mi je pri tehnaži (občasno pri trance-u) bil bas preveč.

Lahko pa ti povem, da ko sem priključil studijski bas, je pa to za mene bolano. Čist zvok, ravno prav basa za elektroniko. Nič ne poje visokih ali srednjih 🤩

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Vem, da je kar visoko doma.

Sploh ni bila poanta v tem. Ampak če želiš lahko popraviva, da bi se raje s traktorjem vozil do avtobusne?

Lahko še kako drugo varianto najdeva, če boš mogoče napisal, da nima traktorja? Mogoče tudi s kombijem s 7 sedeži ali kar koli drugega.

Drugače pa je pisalo, da bi se jaz raje vozil in jaz imam avtobusno dovolj blizu 😉 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Lastnik oštarije na Vačah je razložil, da je razlog v tem, da on naroča sproti, samo po cca 4 gajbe in je vseskozi sveže.  

Če je zaprta flaša. Kaj bo se pa s pivom zgodlo. Najverjetneje je pasterizirano, tako kot 90% mega ponudbe.

Piljem novo flašo, pa tako ki je pri meni v gajbi par dni pred rokom, pa ni razlike v okus.

Verjetno je to bolj razlog "premium" in ne da je kvazi sveže.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 25 minutami je TBA napisal:

potem je pametno menjat zajle, boudne (vsaj na 2-3 leti)

Zakaj pa to?

Res da dam teflonske zajle noter. Ampak menjam bouden, ko cveti.

pred 26 minutami je TBA napisal:

Kaseto in verigo nekje med 1000-2000km odvisno od obrabe.

Verigo meriš. 

Kaseto lahko tudi meriš ima Unior posebno orodje. Drugače pa se vidi obraba. Tam na 3-4 verige, je bila potrebna menjava. Hkrati s kaseto sem moral menjat tamali zobnik na gonilki. Tudi spredaj ne pozabit preverjat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ti pa servisiraš kolo, kot @scania avte.

Fox-ovo vilico sem servisiral po 6 letih (srednji servis). Drugače redno čistim potopni del, da svinjarije ne nosim preko semeringov.

Bremz olje menjal po 5 letih in po 3 kompletih pakn. S tem da so bile ene metalke, ki dolgo držijo.

Je pa res, da pri meni ketna gre na 750km. Kar še marsi kateri serviser dvomi, da je možno. Pač večinoma je 400m višincev, po 13% naklonu.

Veliki servisi dobi na 2-3 leta.

pred 11 urami je g.Wankel napisal:

Verjetno je mislil brez kakšne dodatne menjave, ne da se nič ne menja.

Pri meni se ga očisti in razstavi komplet. Torej se maže gonilne ležaje, pesta, krmilne ležaje.

Servis vilice se plača extra, pakne se plača, menjave ne,....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sončna elektrarna
Napisano

Za to da EU zadostijo, ker imamo spet premalo % obnovljivih virov. Na da se da še na tisti novogradnje, ki to prenesejo.

Sam sem proti temu. Ker tega na strehi na želim imeti. Včasih so pravli, da ne smeš hiše graditi pod daljnovodom. Zdaj pa si daš daljnovod na streho. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.