Tako imajo "urejeno" edino debilne trgovine. Saj pravim, nisem kupoval v teh diskontnih beznicah, bom pa vsem priporočil, da se jih izogibajo v širokem loku.
Odkar Heineken vodo za Laško demineralizira in minerale sipa iz žaklja, tudi Laško ni več tako kot je bilo.
Daleč od tiste poštene grenkobe, rahle sladkobe, kar jo je premoglo do leta 2010. Ko se ga pili samo pravi dedi, ostale je bolela glava in so pili Union.
Za to kupiš Budweiser, ki ti na ogledu pivovarne pove, da je voda sveta in da imajo arteške vodnjake, samo da je vedno ista.
Nekdo tu je pač kratkoviden in ne vidi nepravilno vožnjo na posnetku. Popolnoma drugače bi bilo, če bi se kdo drug peljal v vladnem avtu s spremstvom....
Zanimivo, če bi situacija bila, da bi nekomu z Mazda foruma nekdo na prehitevalnem zahodil bremzo do konca, bi bil prav za vse na tem forumu totalen idiot. Ampak v tem primeru je pa ravnal prav, ane
A nismo že vsi slišali zgodbic, da je kdo s staro kripo bremzo pohodil, ker se mu je kdo preveč za rit tiščal.
Kriv je zadnji, prekratka varnostna.
Pa mimo grede, ta je daleč od "zahodil do konca".
Aja, to se mi zgodilo. Zelen Urus na avtocesti mi je blendal. Avtocesta pa polna. Ko se le umaknem. Grem za njega, pa ker ni mogel naprej, sem mu poblendal. In ta biser je res skočil na polno. Na srečo sem imel dovolj varnostne.
Lepo te prosim preberi Zvrcp pa kaj moraš naredit, ko se ti približuje taka kolona. Ne mi zdaj neke hipotetične fore prodajat. Točno lepo piše kaj je potrebno naredit in tukaj pač ni izgovorov, kot jih klele zdajle vlečete iz nekega zaprašenega predala.
AI te demantira 🤣
Aha — to bistveno spremeni situacijo. Torej si vozil po predoru z dovoljeno hitrostjo 100 km/h, nato je zaradi prihajajoče varovane kolone spremenljiva signalizacija samodejno znižala omejitev na 60 km/h, kolona pa se ti je od zadaj približevala bistveno hitreje.
V tem primeru je odgovor precej jasen: ko se na signalizaciji pojavi 60, moraš ti upoštevati 60. Dejstvo, da je omejitev sprožila prav varovana kolona, ti ne daje izjeme od nove omejitve. ZPrCP izrecno določa izjemo za vozila za spremstvo in vozila v spremstvu: njim ni treba upoštevati prometnih pravil in signalizacije, če pri tem ne ogrožajo drugih. Ta izjema ne velja za vozilo pred njimi. �
Domov | Uradni list
Torej bi v tvojem primeru ravnal:
Ko se omejitev spremeni 100 → 60, postopoma prilagodiš hitrost na 60.
Če se v predoru nimaš kam varno umakniti, ne pospešuješ na 100 ali 150 zato, da bi pobegnil pred kolono.
Ob prvi varni možnosti za umik se umakneš oziroma ustaviš in omogočiš koloni prost prehod.
Če policist iz spremstva da konkretno drugačno navodilo, ravnaš po njegovem navodilu.
Policija za varovano kolono sicer pravi, da se mora voznik ustaviti in umakniti ter omogočiti neoviran prehod celotni koloni. �
Policija +1
Tu pa nastane nekoliko absurden praktičen položaj, ki si ga opisal: sistem zaradi kolone zniža tvojo dovoljeno hitrost, s čimer te kolona še hitreje dohiti, hkrati pa se ji v predoru fizično ne moreš umakniti.
Pomembno: ne bi pospeševal čez 60, da bi prehitel vzporedni avtomobil. Ne najdem določbe, ki bi ti zaradi varovane kolone dovoljevala prekoračiti novo omejitev. Policijska navodila zahtevajo umik, vendar ne pravijo, da smeš zato kršiti omejitev hitrosti. �
Torej glede tvoje prvotne dileme 60 ali 100+: 60 in čimprejšnji varen umik desno. Če mora zaradi tega varovana kolona za nekaj sekund zmanjšati svojih ~150 km/h, je to stvar voznika spremstva; ti nimaš pravne podlage, da bi zaradi njih pri omejitvi 60 vozil 100 ali 150.
Ne ni, za vozit je vozni pas in zmanjševanje hitrosti nikoli ne počenjaš na prehitevalnem pasu, ker je to smrtno nevarno. Pa sej maš tudi sam izpit in to boš pol pri 80 letih moral vedet, da ti ga podaljšajo. Moj fotr ga je podaljšal in je namreč imel tudi tako vprašanje, kaj narediš na AC, ko se ti od zadaj bliža policijski avto s prižganimi lučmi. Če bi napisal, da pred njim zabremzaš, dam glavo stran, da danes fotr izpita ne bi več imel.
Hjaa.
Ti po prehitalnem uradno ne smeš vozit več kot je omejitev.
Torej spust omejitve iz 100 na 60/80, je prav naredil, da je zabremzal.
Ne mi rečt, da lahko grem skozi tunele 130, ker so na desnem tovornjaki? Ko je tabla 100, je tudi za levo špuro 100.
pred 11 urami je Alex napisal:
In so dobili nesposobni vozniki od neprivezane presednice zeleno luč, da pohodijo plin do konca. In ko se zgodi to, kar se je potem zgodilo, ko so se kot kaki loleki zabili v rit pa jok in stok. In je predsednica boga in na koncu bi se nam morala še smiliti.
Saj sodoben avto bo piskal in na koncu sam zaviral.
En moj prijatelj vgrajuje v Ferrarije in druge eksote GPS sledilnike. In o Ferrarijih zna povedat marsikatero. Ko odmakne tapiserijo, so kabli spodaj kar razmetani, ni filca okoli, da bi blažil zvok, karoserija spodaj ni pobarvana, robovi so ostri ...
Konkreten primer: Opel Astra karavan s turbo dizlom. Možakar je štartal iz Solkana (nadmorska višina 95 metrov) in se odpeljal v Grudnico (nadmorska višina 880 metrov). Celo pot je bilo vse v redu. Ko pa je možakar doma parkiral na dvorišču in ugasnil motor, je pet minut pozneje začela vreti voda v ekspanziji - pri ugasnjenem motorju! Ker je ves hladilni sistem premajhen in ko je ugasnil, je pregret blok motorja tisto malo vode segrel do vretja. Možakarju se je to nekajkrat ponovilo in je zvilo glavo motorja. Garancije mu pa niso uveljavljali, ker to, da ti avto zakuha - ja, kaj pa nisi pazil... In tako naprej...
To je tudi bil problem prvih 1.0 Fordov. premajhen hladilni sistem. Tudi na količini železa/aluminija se špara.
Lahko ti pa povem, da sem uspel na Giulietti olje v menjalniku zavret. Ima pa Ford spodaj zarezo v plastiki, da se menjalnik hladi.
Na pače se vrneva k varčevanju, za to mi je mastil pokrov verige, ker je stena menjalnika in bloka pretanka.
pred 8 urami je Slivka napisal:
In da ni pravično, da se nafta bolj obremenjuje z dajatvami za izpuste CO2 in prispevki za energetsko učinkovitost (mimo grede: dizelaš je energetsko učinkovitejši od ne-dizlov zaradi višje kompresije - a hkrati bolj "obdavčen").
Tudi ni pravično, da so trošarine na dizl manjše 😉
Dajmo enačit.
Naslov absolutno najboljšega motorja na svetu je osvojil trikrat zapored (leta 2012, 2013 in 2014). In tako naprej.
Ma ja. Kolko je revolucionaren, toliko je muhast (pač prvi v razvoju): zobati jermen razpada, španer na zobaten od oljne črpalke (ločen, manjši) crkuje in meče jermen dol...
Kasneje so to uredili, veriga in 1.5 3 cilinder nima španerja pri oljni pumpi.
Ti pa lahko povem, da po drugi strani ima i20n tako velik hladilni sistem, da temoeratura niha od 85-105. Ko pri 100 pohodiš, pade na 90, ko vodno črpalko zavrti na maximum. Samo da bi vse avte delali zmožne prenesti cel dan dirkališča je pač neracionalno.
Garancije mu pa niso uveljavljali, ker to, da ti avto zakuha - ja, kaj pa nisi pazil...
Še 101 se je hladila naprej, ko si jo vgasnil.
To pa res grem po odvetnika....
Pa da se vrnem. Seveda, dizli imajo svoj namen. In mene ne motijo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Bom samo tako rekel.
Veš kolko ajznponarjev je. Pa še kar večino vlakov zamuja.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani