Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Renold megane dci, ki je do sedaj v družini veljal za nepokvarljivega, se je izneveril.

Po dobrih 14letih in 270Kkm mu je crknila kuplunga.😐

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Pravzaprav interesanten tržni pristop. Z vozili vrednimi kot hiša marsikje  na podeželju ...

Delavske proteste se mogoče pričakuje v mercedesih S

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 4 urami je robertk6 napisal:

Ni ravno za pohvalit , ampak vseeno.....po 4 letih danes obrisal volan z vlažilnim robčkom ( skoraj me je kap ob pogledu na njega )🤣🤣🤣

Vlažilni robčki?

A ni to tisto s čimer si ženske ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 17 minutami je Jest napisal:

Spektakularen ognjemet za cca. 10 mio U$D ...

WWW.RTVSLO.SI

Ameriško podjetje SpaceX je izstrelilo sistem Starship, najmočnejšo in največjo raketo na svetu. Poletel je do 39 kilometrov, a se nato začel nenadzorovano obračati in na...

Tole je pa bilo raznih PM delcev v ozračje.

Bo treba po letu 35 rakete predelat na Liion. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 15 minutami je Boss napisal:

A to po sebi sklepaš? :nevem: Ne vem jaz nimam težav pri prečkanju ceste... ne vem mogoče zato, ker ne izsiljujem prednosti, mogoče pa zato ker me je kr dost skup pa vsak ve, da bo škoda na avtu velika, če me podre.

Prvega stavka pa ne razumem najboljš - al pa ti ne razumeš kako se prečka cesto? Ravno zato, ker ne veš kdo je za volanom pač ne greš v riziko. Jebat ga bo nekaj sekund izgubljenih, al pa minuta - pač počakaš, ker krona ne bo z glave padla, mogoče boš malo kasneje na cilju - boš pa.

Še enkrat, če ni ustavil, prvii pa drugi je pa tretji ziher - res ne vem kje je problem.

Če ni povozil prvi drugi bo pa tretji ane. Matr si ti en butl.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

To je teorija, praksa je pa taka, da se tudi kot pešec moram obnašati samoohranitveno in samozaščitno in NIKAKOR ne puščati lastnega življenja v roke neznancu.

Pravilno gre tako gledano s strani pešca.

1. približam se prehodu za pešce in se USTAVIM, da preverim situacijo.

2. pogledam levo nato desno (če je enosmerna gledam v smer proti smeri vožnje) in če ni nobenega vozila lahko začnem prečit cesto.

3. predno stopim, še enkrat pogledam levo in nadaljujem.

4. predno pridem čez sredino še enkrat pogledam desno, da preverim ali je še varno za prečenje.

2a. če se prehodu za pešce približuje vozilo poskušam stopiti v očesni kontakt z voznikom, da preverim ali me vidi. Če se ustavlja preverim še desno stran, kjer velja enako.

3a. še enkrat pogledam levo, da se prepričam ali bo voznik ustavil in če ja oziroma že stoji, nadaljujem s prečenjem.

4a. predno pridem do sredine, pogledam še desnega, če je ravno tako ustavil. Če ni, se ustavim in ne preizkušam sreče - ni vredno.

To velja tudi prehode s semaforjem. Še enkrat ne se zanašat na zdravo pamet in razumnost ostalih udeležencev. Kot sem že nepisal je ogromno faktorjev, da ne gre vse tako kot je zapisal Janez v zgolj enem stavku.

Pa še nekaj - v Sloveniji imamo kar dobro označene prehode in pravilno prometno obravnavane kritične točke. Recimo, na več pasovnih cestah nimamo nikjer prehoda brez, da bi bil zavarovan s semaforjem. Tako, da v kolikor je vsaj malo previdnosti vsaj enega od obeh sodelujočih v situaciji skoraj ne more priti do nesreče. Če pa sta oba raztrešenca vsak s svojim egom imeti vedno prav in miselnostjo kaj vse morajo drugi narest z njegovo varno bivanje, pač pride do situacije, ko se ne izzide. Sej bo kriv un, ki je povzročil, ampak ti boš pa mrtev al pa še huje invalid.

Pešec nima vpliva na to, za koliko bo voznik prekoračil hitrost. Prehod za pešce sme in mora varno prečkati tudi stara mama ki ne more na hitro odskočit.

Vozniška kultura tako kot kultura na sploh je različna že, naprimer, med severnim in južnim delom germanije. Na sončni strani alp se pa definitivno začne Balkan. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 13 urami je Janez007 napisal:

Pride mulc pred pol ure ves pretresen domov in pove, da ga je na prehodu sredi našega kraja skoraj zbil avto. Na njegovi levi ustavi kombi, mulc je že na sredini prehoda nakar na polno z desne pridivja avto, brez zaviranja. Mulc v zadnjem trenutku odskoči nazaj.

Težko me bo kdo prepričal, da je hitra vožnja bolj varna od počasne. Pri 60 km/h ima avto 4 x toliko energije kot pri 30 km/h, časa za ukrepanje je pol manj, itd, itd, ...

Namesto števca hitrosti bi vozniki potrebujejo merilnik kinetične energije - bi jim povedal mnogo več. 

Grozljivo mi je bilo ene pol leta nazaj opazovat skozi okno, kako poizkušajo vozniki povozit mojega sina. S kolesom je zavijal z glavne ceste k nam domov, po šolsko se je pravočasno nakazal smer, se pravilno postavil v križišču za zavijanje na levo. Imel je prižgano tako prednjo kot zadnjo dnevno luč, oblečen flourescenten odsevni brezrokavnik. Avtomobili so šli prehitevat po nasprotnem pasu v nepregleden ovinek in ga dobesedno zrinil povsem na desen rob, čeprav bi morali ustavit (ustavil je šele 6ti avto)

Naš tamal je bil čist zaprepaden. "a veš da so me eni poizkušal kar povozit" mi je rekel.

Ampak vozniki so imeli opravičilo - mudalo se jim je na ogled košarke (Slo reprezentanca je takrat spušila)  v Moravče v Žogabar.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vrtičkarji
Napisano

Ja ciprese. Moral bi si jih vsaj nekaj posadit okoli bajte, da se navadim na potem ko se preselim na tist hribček pri Moravčah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Še ne tako dolgo nazaj so ljudje, ki sami sebe imenujejo menađerji, v medijih na ves glas zahtevali večjo fleksibilnost trga dela. Sedaj ko jim zaradi fleksibilnosti dobri kadri uhajajo, so pa tiho. Palica ima vedno dva konca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Agregat za rezervno napajanje stanovanja
Napisano
pred 45 minutami je Janez007 napisal:

kot kaže bo pri Honda kosilnici veliko večja težava, kot motor s starim oljem, prerjavenje njenega kovinskega ohišja😔

Po skoraj 30letih uporabe sem pred 4imi leti prodal delujočo Alkotovo kosilnico. Ohišje je imela kot novo, pa je po uporabi nikoli nisem pral. Ohišje je bilo iz ABS plastike. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Enako 313 Kkm je imela tudi moja macda ko je šla od hiše. Res pa, da je bila zelo zelo redno servisirana. Mnogo bolj redno, kot bi si človek želel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ne, Rusov res ni podcenjevat. Ruski vohun je lahko vaš najbližji sosed, in to precednik.

WWW.RTVSLO.SI

Hrvaški predsednik Zoran Milanović nasprotuje pošiljanju sredstev za ubijanje Ukrajini, saj ocenjuje, da to ne more prispevati h koncu vojne. Hkrati meni, da "Krim nikoli več ne bo v Ukrajini in da je bilo Kosovo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

No, sedaj lahko vidimo, kam sežejo lovke rusije in  ruski vohuni in zakaj je toliko rusofilov pri nas. 

Kot sem že omenil, pod nujno bi se morali občani bolj angažirat, Prav nič nebi bilo narobe, če bi prijavljali sumljive osebe varnostnim službam.

Ker, če nam že sama tehnologija to omogoča. Mobilne aplikacije za iskanje pokemonov nebi bilo težko mal predelat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Res je, Aleks. Čist prav imaš. Tega je zdaj pri nas toliko da ne moreš verjet.

Prejšnji teden v strogem centru Moravč (oštarijja). Sedijo trije moškimed 30 in 40 leti za mizo. Čeprav so dokaj dobro govorili vaško slovenščino, sem takoj vedel, da so ruski vohuni. In kako sem jih razkrinkal? Čeprav ga znamo slovenci kar dosti zlizat, so oni prakticirali prav ruske količine (ene 5x toliko, kolikor sem do sedaj v naši krajih videl najbolj natrenirane Slovence.

Ampak najbolj zanesljiv znak da so ruski vohuni je bil pa to, da so v oštariji, kjer točijo dobro Bernard pivo, pili eno scalnico iz flaš s peterokrako zvezdo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
WWW.RTVSLO.SI

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija je v Ljubljani odkrila in priprla tuja državljana, ki sta obdolžena vohunjenja za Rusijo. Gre za moškega in žensko, ki naj bi vohunila pod pretvezo trgovanja z...

Ampak, zakaj ne objavijo slik. Bilo bi koristno, da bi ljudje vedeli, kako vohuni izgledajo, pa da se organizira sodelovanje med občani in varnostno službo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Agregat za rezervno napajanje stanovanja
Napisano
pred 8 urami je Janez007 napisal:

Zakaj 600€, če dobiš še boljši (silent) nov Hondin agregat za 380€? 🤔

Pa še večino časa bo "silent" in hkrati "varčen" - ker bo pokvarjen. 🤣

AGREGAT LONCIN PO LICENCI HONDA 3.8KW 6500 SILENT VARČEN 230V 400V 12V

image.png

WWW.BOLHA.COM

AGREGAT LONCIN PO LICENCI HONDA 3.8KW 6500 SILENT VARČEN 230V 400V 12V GSM O7O292360 3.8KW 3X230V 1X 400V 1X 12V...

3,8 kw - tole bi bila pa že za silo bacjup varianta za na prikolco pripeto za električen avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kazenski zakonik 288. člen:

(1) Kdor koga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa ve, da ga ni storil, se kaznuje z zaporom do dveh let.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Jasno, od kod ta megalomanski poriv za ukinitev avtov z notranjim izgorevanjem. (evropski) politiki so vložili svoje miljončke v razne Tesle. In če hočejo veliko zaslužit morajo ukinit termične motorje.

Tesla je samo v 3mesecih izgubil 60%. Mogoče se jim pa ne bo izšlo. Upanje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.