Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

Edini minus, ki gre autodocu je reklamacija. Namrec ce zelis vrniti izdelek iz kakrsnegakoli razloga moras sam kriti stroske posiljanja. Stroske posiljanja krijes tudi v primeru, da so oni zajebali in so ti poslali napacen izdelek. Rok za reklamacijo oz. vrnitev izdelka je pa 14 dni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Debata o ceni servisov
Napisano

Slivka tole si cisto mim ustrelil, ker point te debate nikoli ni bil, da se cim ceneje pride skozi servis in da se kupuje olje iz lidla za male pare. Point te debate je bil, da ti na uradnemu servisu zaracunajo liter olja 20e, a to identicno olje dobis na mimovrstah, bartog, motorna-olja.com za 5?/l. Da ne govorim da za kabinski filter racunajo 50e medtem k je top shit znamka in tudi prva vgradnja v bmwjih, vw, mercedes (mahle, mann) 10-15e. Ja mi je jasno da uradni servis nemore imeti taksnih cen, ampak toliko pa spet ne rabijo pretiravati. Nakoncu placam 240e in preplacam vec, kot 100e da imam narejen servis z istimi oz. celo slabsimi materiali, kot ce servis opravim na ne uradnem servisu. In to pazi avto star 10 in vec let. Jest osebno vse dele, katere menjam na avtu zamenjam s top znamko in raje malo vec placam in imam potem mir.

To je isto kot da bi rekel da banjica sladoleda pri ljubljanskih mlekarnah stane 3?, a to isto banjico lahko kupis v sparu, mercatorju itd. za 1.5e in ti bi se vedno hodil v ljubljanske mlekarne, ker je samo tam original. Jest vse razumem in tudi razumem, da ce imas ti nov avto, da nazalost nimas izbire in moras avto pac tam servisirati, zaradi garancije. Osebno pa ne razumem oz. ne vidim logike zakaj bi osem in vec let staro vozilo servisiral na uradnemu servisu in placeval taksne vsote za servis.

Pac vsak ima svojo logiko in svojo odlocitev in tako je tudi prav. Jest se pa tudi odmikam iz te debate :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

To je vse isto kot recimo uradni servis za mazdo recimo. Pac ne pije vode da bojo oni tebi posusili telefon in racunali eno uro dela -30e. Zamenjali ti bojo cel ekran za 700e ali pa nic. Ti tudi ce bos prinesel svoje olje na servis ti nebojo racunali pol ure dela (30e), ampak ti bojo avtomatsko zaracunali min. 2h (120e), ker se nebojo jebal za 30e. Zato pa jest ne maram teh garancij in ostalih pizdarij, ker kot sem ze omenil vse lepo in prav, ko pa se dejansko pojavi problem in reklamacija pa ni nikjer nobenega. Ni povsod tako, ampak v 80% je na zalost tako... Upam da resis s cim manj stroski :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Joj, da ti jest ne povem kaksne vsote mi kasiramo za poroke. Pa imamo samo s porokam cez sezono mad house kje je potem se vse ostalo. So pa to samo tujci hvala bogu :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Iz uradnega servisa dobil fotrovo sestko in DSC enota za katero sem odstel 40? deluje v nulo. Cena na uradnemu servisu je preko 2.000e, rabljena (pri nas) je pa 200e. Avto je koncno mobilen :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Take zadeve ni. No je na uradnemu servisu :D. To kar imam pa jest je pa iz ebaya in ne pase oz. notri nima navoja in se v prazno navija. Poleg tega je pa eno sranje od usnja in pa cist prevec lahka napram OEM. Sem jim pisal in so mi vrnili denar :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Nebi ti znal povedati, ampak jest sem ze dobil avto s temi pikicami in ker ga je tudi vozila od prejsnega lastnika zena, predvidevam da so nastale od prstana...

Izgleda pa takole

post-7623-0-57139200-1538241641_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Zadeve o lo?enem vhodu v bajto, so se za?ele premikat, juhej. :)

Jest bom isto pocas mogu razmislat v tej smeri pa me zanima ali si se na koncu odlocil za zelezno (pocinkano) konstrukcijo in koliko te bo priblizno stalo vse skupaj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Aja, pozabil sem pripisati ?e kri? kardana za BTjko.

Kateri uradni servis pa dela za??ito podvozja?

Mislil sem na menjavo zobatega jermena in vzmeti... vrjetno ti ga tudi niso na uradnemu servisu tankali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jest ti lahko iz prve roke povem ker sem pol leta nazaj menjal oba lezaja. Najprej sprednji levi nato pa cez en mesec se desni. Kupil sem pa malo boljso firmo (SKF) in sem dal okoli 40e. Je pa to cena iz autodoca in cist vrjamem, da ima bartog, euroton seenkrat drazji vse skupaj... da za uradni servis sploh ne govorim. Avto je pa mazda 6 2008.

Ce sem prav videl imas drugo generacijo dizel. Tukaj imas izbrani dve dobri znamki (FAG in pa SKF), seveda imas na voljo se en kup drugih firm po nizji ceni.

https://www.autodoc.si/search?keyword=GAM633047&sort_supplier%5B%5D=fag&sort_supplier%5B%5D=skf

Edit: dobr evro vec sem dal.

post-7623-0-66777000-1536685001_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

No sedaj pa imas, ko nisi poslusal :P

Le?aj na avtu bo za zamenjat, jao. Nekam glasen je ratal...

To je minimalni strosek. Za 40e dobis SKF lezaj pa neki takega das se za delo pa imas mir :)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jest sem 12 let igral hokej. 3-4 treningi na dan + sola (osnovna in kasneje srednja). Hodil sem na srednjo gradbeno solo (4. Letna) in sem moral veliko risati tudi po soli, kar seveda vzame zelo veliko casa. Ce si malo splaniras kako pa kaj imas na koncu cas za vse... tudi za kavice, zurke, punce. Se pa strinjam, da se je treba nekaterim stvarem sem in tja tudi odpovedati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Tocno tako in ravno na to foro se je isto zajebal ta licar k je sedaj barval. Sele kasneje ko je skupaj sestavljal je vidu da je vse skupaj prevec vijolicna barva in je vse ponovno pobarval tokrat z drugacnim odtenkom. Uhh kje naj zacnem... Odbijac sem dobil pri nas totalno gol in sem mogu najdt vse plastike (sredinska mrezica, maska, plastika pri meglenki, plastika za pranje zarometov in okrogla plastika za vleko. Nosilec zarometa itd. Sama sreca da sem na ebayu dobil ventilator za hlajenje motorja (pase samo od 1.8 in 2.0) pa se to je bil eden in edini na internetu :). Vitrex posodo in pa expanzijsko posodico je bilo tudi umetnost dobiti. Expanzijsko ima samo 1.8 in 2.0 isto vsi ostali imajo drugacni. Vse vitrex posodice so bile za 5 vratno jaz sem pa rabil za 4 vratno... Ce pa sem ze slucajno nasel za 4 vratno je bila pa brez pranja zarometov. No nakoncu sem kupil za 5 vratno pa je sedaj en motorcek viska (zadnja sipa). Na nosilcu motorja je ena kovinska zadeva katera drzi nosilec in pa motor in je ni nikjer razen uradni servis pa se to je nimajo nikjer na zalogi in so jo morali narociti direkt iz japonske in moram cakati en mesec da pride... Na avtonetu sta samo dve razbite 6ke pa se to sta obe dizel in je do volana baje ze vse pobrano.

Ce bi to vse kupil na uradnemu servisu bi samo z materialom prisel na +10.000e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Jst mam zadn odbija? na ?alost tud v drugem odtenku, odvisno od svetlobe ampak se precej opazi razlika v odtenku. Bi moral mal zav.koristit.

ASP je rekel da je to NORMALNA barva in da nic vec ne morejo, zavarovalnica je pa tudi rekla, da so oni svoje naredili in da ce nisem zadovoljen z izdelkom, naj se obrnem na ASP kljub temu da je cenilec sam rekel, da se vidi razlika v barvi. No mesec dni kasneje se je pa fotr zaletu tako da je sedaj v normalni barvi :). Moram samo se zadnji odbijac postimati :). Drgac pa tukaj svetloba in sonce nima niti malo veze ker nima veze ob kateri uri in pod katerim kotom gledas zadnji odbijac je ravno tako katastrofalen... ravno tako je bil sprednji, ampak smo ga sedaj ponovno barvali, ker se je oce zaletel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Evo po enemu mesecu iskanju rezervnih delov za tole japonsko cudo je avto fertik :). Tukaj se sedaj lepo vidi kako je sedaj lepo pobarvan, saj se ne vidi nikjer razlike, kot se je ta razlika opazila, ko so ga 3 mesece nazaj strihali na ASPju...  

post-7623-0-95947100-1535903676_thumb.jpg

post-7623-0-23903700-1535903014_thumb.jpg

post-7623-0-10682200-1535903103_thumb.jpg

DELO ASPja pred nesreco. Barvali so sprednji in zadnji odbijac (blatniki so vsi v OEM barvi).

Razlika v odtenku barve med barvanim odbijacem in bokom.

post-7623-0-96421900-1535903202_thumb.jpg

Razlika v odtenku barve med blatnikom in barvanim odbijacem (ce pogledate zgornje slike te razlike ni ker je pobarvano tako, kot se zagre)

post-7623-0-31656800-1535903323_thumb.jpg

post-7623-0-10542000-1535903446_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.