Skoči na vsebino
Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Tastar je preve? ?pilal GTA in je zaradi starosti zame?al igro za resni?no ?ivljenje. :unsure:

kako si lahko tak - se je pa? zmotu, ?e vedno je varen voznik in ni divjak, ker ni prekora?il najvi?je dovoljene hitrosti :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

No sej s tem psom je tud ena sam kolobocija:

leta 2009 je bil Reksi in je bil strah in trepet motoristov.

Dobro lekcijo jim je dal ta moj Reksi. Od takrat naprej mojemu psu kupujem samo najbolj?o pasjo hrano in najbolj?e pasje brikete. Fejst pes je ta moj Reksi in laja na vse motoriste, ki se pripeljejo mimo.

potem je ?ez dve leti ratal Piko, ki ni bil ve? strah in trepet ampak se je Lojz zbal zanjga, da ga ne bi kdo nabrisal od zadi (verjetno so dogodiv??ine s tistimi Bulmastifi dale zagona Lojzevi domi?ljiji)

A zdaj se bo? pa na mojga ubozga psa Pikota zgovarjal? Dokler bo? hodil v vas k Rezki in se s Pikom ?e ne bosta dobro spoznala bo Piko na gobcu nosil nagob?nik, potem ga bo nosil pa na riti, da ga slu?ajno ne bo Jo?ako?a kje iznenadil.

Nekje do leto?nje pomladi je Piko ratal za kratek ?as Fifi in od takrat naprej je spet spremenil v ?eljust, da bolj grozno zveni.

Ne. Zaenkrat zna moj Fifi hla?nice samo skra?it, ker je ?ele v drugem razredu in so do zdaj v ?oli ?ele to jemali. Itak je pa zdaj ?e letna sezona in bodo kratke hla?e zdaj ?e prav pri?le. Pa ?e be?i se la?je s kratkimi hla?ami.

Pa mojmu Fifiju sem dal druga?e ime. Zdaj mu je ime ?eljust. Se bolj "?e??e " sli?i.

V glavnem zdej ne vem ve? a je kriva pozabljivost, da se psu tako pogosto ime menja, ker v dolo?enem trenutku se pa? zaradi dejstvovanja ?marnice pozabi kako je psu ime ali pa da je pa? Lojz ena sama la? in da tudi cucek pa? ne obstaja tako, da ga bo Canyon te?ko imel za kotlet. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

kaj sedaj jaz ?e zmeraj spadam v to famozno dru??ino divjakov??

?al ti moram sporo?iti, da spada? :( Po Lojzevo je vsak, ki je kdajkoli prekora?il hitrost pa? divjak, kar na?eloma pomeni, da smo vsi saj se je ?e tistim najbolj presranim kdaj zgodilo, da so kje za kako malenkost prekora?ili omejitev.

Sprijaznit se je treba, da tukaj odpustkov s strani Lojza ni, ker pa? on svojih odpustkov, ki jih dobi pri ?upniku ne bo talal naprej.

Je treba Lojza povpra?at, ?e gremo pa po odpustke v cerkev, ker smo prekora?ili hitrost, ali smo potem tudi v njegovih o?eh oprani divja?tva al le v bo?jih - ne vem, se premalo spoznam na to zadevo :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

No, lepa re?. Samo ?e to mi zdaj priznej, da ste tukaj po ve?ini sami levi?arji, oziroma zagovorniki rde?uharskih udbokomunajzarjev!!!!!!!! Samo ?e to je manjkalo. Pol bom pa res ?e celo zastopil, zakaj si celo na cesti vse dovolite. Oooooo kanalja frdamana....

napa?en forum, klerofa?isti so drugod, ?e jih ?e i??e?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

zadnji? ?ez sori?ko planino in Dav?o proti Mostu na so?i izgubil prvo gumo na zalivki, ki je bila debelo nad gladino asfalta....refleks me je re?il...........

aha, sej mogo?e je ?e kje sam v avtu itak nisi pozoren, ker zalivke ne igrajo neke vloge pri vo?nji.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ne verjamem, da bi bil lahko rode fotr temu Petru, ker ne verjamem, da bi lahko obstajala ?enska, ki bi se z rodetom dala dol. Prostovoljno zagotovo ne.

Se prav se je pod prisilo oziroma jo je posilil - ?e huj? :aaaaa: ok, tole je bilo nabijanje ampak vseeno 40 let je dolga doba, hudi?ek Rode (ki je takrat vsaj vizualno zgledal veliko bolje) je pa z lahkoto s sladkimi besedami zapeljal 18-letnico.

Sicer se zdaj kur?i, da bo naredu DNK test sam kje je tu garancija, da ne bodo v postopku naredili "poravnavo", Rode bo pla?al "od?kodnino", potiho priznal ampak javnost ne bo izvedela ni?esar in tud ne bo izgnan na Mars ampak se bo po?asi tiho upokojil. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

LOJZ malo sm brau in zdj mam eno vpra?anje !

?e je na tvoji dnevni relaciji recimo 10 STOP znakov......pri kolkih se ti ustavi?...in to pred belo ?rto.in ko re?em ustavit pomeni bit na mestu ....

(ta se nana?a na una .... postavljena pravila )

hehe, a si ziher, da ti bo po resnici povedal? Glede na to kako manipulira z izjavami (tudi svojimi), kjer lahko vsi beremo ?rno na belem pa vseeno trdi, da ni tako napisano, potem ni niti najmanj?e mo?nosti, da ti bo povedal kaj po?ne v resnici.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Se pravi, da ne ve? kaj pomeni funkcionalna pismenost? :P

No ja sej je res brezveze, ker Lojz ti verjetno ?e nikoli v ?ivljenju nisi priznal, da si se zmotil ampak si vse vedno zavil in zamotal v neko klobaso nato pa brez trohice sramu okrivil druge.

Za reve?a si se pa proglasil sam in Ajvar se je ponudil, da ti pomaga, ker tolk kot si ti napisal ?ez vinjete in da te z nakupom le te vsi izkori??amo :whatever: , po moje da ni napisal nih?e drug.

Pa ?e neki, izjave so tvoje in lahko ocenimo le po izjavah, ki jih daje? in ?e napi?e?, da je nima? pa res nimamo paranormalnih sposobnosti, da bi pre?itali, da jo v bistvu ima?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Boss s tabo, kot sem ti ?e reku se mi ne da, ker si milo re?eno zelooooo nezanimiv in nezrel za resen pogovor. Samo opomnu bi , ker vidim da si spet u?aljen, na to kdo je za?el, ?alit PRVI. Sicer ma? ti iz moje strani, za ?aljivke marsikaj ampak, ?e ?e ma?, te bom spomnil, da si TI tisti, ki VEDNO za?ne? NAJPREJ. Ampak ti sebe ne vidi?. Klasika "u?aljencev".TI si tisti, ki si me najprej za?el ?alit, ?e?, da sem nepismen. A ti men lahko re?e? da sem nepismen, in to najprej, jaz pa tebi ne smem zgolj vrnit in ti re?, da si brezveznik?

Sicer pa res ne vem, zakaj se ti vame zmeraj vtika?? Ignoriraj me!

Lojz zakaj la?e? in se spreneveda? ter obto?uje? druge za stvari, ki jih nismo nikoli rekli. Nisem ti rekel, da si nepismen ampak ravno nasprotno pa ti kot dokaz prlimam mojo izjavo.

Lojzek, sicer si dokazal, da si pismen, ampak si ravnokar tudi dokazal, da ima? ogromne probleme s funkcionalno pismenostjo, o spominu pa raje ne bi. Ne jemlji stavkov iz konteksta in ?e jih ne razume? raje 2x ali pa 10x preberi, zraven poglej kaj si sam napisal v prej?njem postu, potem pa komentiraj.

Sem pa napisal, da ima? te?ave s funkcionalno pismenostjo (upam, da sploh ve? kaj to pomeni), kar non stop dokazuje?.

Tudi glede te?av s spominom si nisem izmislil saj si v preteklosti sam trdil, da nima? vinjete in se ne vozi? po AC-jih. Celo Yavarye ti je kupil vinjeto pa nisi pri?el ponjo na ve?erno sre?anje.

Nimam vinjete. Pe? pa te?ko grem.

Ta poba zgleda da ma denarja kot drek vitaminov. Blagor mu. jaz pa reve?, da ?e za vinjeto nimam.

A vse to si pozabil? Pa sej je samo tri leta od tega pa takrat si mel tolk ?ez vinjete za povedat, da je bilo vsem logi?no, da je nima? in da je nikoli ne bo? imel, ker je zate to izkori??evalski moment.

Aja pa brez skrbi nisem u?aljen, si pa izgledat ti saj v mojih izjavah vidi? stvari, ki jih nikoli ni bilo in se avtomatsko postavi? v bran tako, da za?ne? dajati v ni? izjave s katerimi se ne strinja? in to na na?in, ki je ?aljiv in omalova?evajo?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Sej zato pa govorim Boss...takoj ko ni imel ni? za nazaj povedat je pa za?el ?alit...mislm obna?anje ma kot 13letnik!!

take pi?e kot bi mu la?i prodajal z namenom, da ga nafarbam... :whatever: po moje pa ?eli sli?at samo, da vsi priznamo, da smo divjaki pa je zadeva zaklju?ena in bo od sre?e ?vrgolel kot vrab?ek na veji. :rolleyes:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Boss, teb se mi pa ne da odgovarjat, ker si dosadan in nezanimiv brezveznik. Uboga tvoja ?ena, ?e jo ma?.

Ah ja, ko zmanjka argumentov pa dajmo za?et ?alit (kako znano). Bravo to pa je kredibilnost par excellence. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Pol probajva pa tako; Ve?, avti majo, tud mazde imajo, eno tako napravco, ki se ji re?e merilnik hitrosti oziroma, po doma?e, ?tevc. Po navadi je ta ?tevc spredaj na armaturki pred volanom. In te napravce majo v ve?ini primerov en tak kazal?ek, ki ka?e na cifro kolk km/h ta avto gre. In ?e se kdaj ozre? na to ?udno napravico, ti gor to?no pi?e kolk km/h vozi?.

Kolk ?asa pa si ti rabil, da si tole pogruntal ?emu slu?i brzinomer? O?itno kar precej, da se ?e danes ?udi? kako uporabna zna biti ta napravica, da si ji namenil cele ?tiri zlo?ene stavke, kjer opisuje? kako deluje - bravo Lojzek, kar tako naprej sej kmalu bo? ugotovil tudi druge napravice in funkcije avtomobila - ?ez nekaj ?asa pa vsi upamo da tudi druge skrivnosti vo?nje, prometa in obna?anja v njem. :)

No, in ?e ve?, da se po na?ih AC lahko vozi NAJVE? 130km/h potem za hec pelji enkrat toliko, torej 130km/h. Pol pa samo glej! Samo glej in ?tej kolk avtov te bo prehitelo. In ti avti, ki te bodo prehiteli, pomeni da peljejo PREhitro. Zastopi?, kaj ti mislim povedat? Se bo? enkrat zavzel in probal to narest?

Obstaja sicer ?e ena mo?nost za napa?no sklepanje in ta je, da ?tevc na tvojem avtu mogo?e preve? la?e. Ampak ti ma? itak Mazdo, pa menda ja ne bo? reku, da majo Mazde zani? ?tevce?

Vidi? to je problem ker marsi?esa ne razume? in marsikaj ne ve? ampak vseeno trdi? svoje. Omejitve na cestah so omejitve dejanske hitrosti in ne omejitve, ki jo prikazuje ?tevec hitrosti. Ve?ini avtomobilov pri teh hitrostih ?tevci prikazujejo vi?jo hitrost za 5-10km/h od dejanske. Dejansko najbolj?i pribli?ek je GPS/navigacija, ki na ravnem (ne ovinkastem) delu ceste prika?e dejansko hitrost z minimalnim zanemarljivim odstopanjem).

Pri Mazdi 6 z 18" kolesi je odstopanje cca 8km/h tako, da za dejansko hitrost 130km/h ?tevec prikazuje 138km/h in toliko se ddejansko po pravilih lahko vozi? po AC, ?e ni drugih omejitev in vremenske ter druge situacije to omogo?ajo.

?e pa se vozi? s hitrostjo, ki jo ?tevec prikazuje 130km/h se vozi? dejansko s cca 122km/h in v kolikor te prehitevajo to ?e ne pomeni, da so vsi tisti PREhitri in zato tako posplo?evanje je en navaden BS povzro?en iz neznanja in nepoznavanja.

Glede na to, da se hvali?, da nima? vinjete in ne vozi? po AC-jih (razen ?e tudi tukaj goljufa?) mi ni jasno od kod ti informacije, da se po AC-jih samo divja in da jih je ogromno prehitrih - to dejansko ni res saj je prehitrih relativno malo oziroma bistveno bistveno manj kot tistih, ki vozijo 20-30km/h pod omejitvijo in so napoto ?e celo kamionarjem. In taki so bistveno bolj nevarni za splo?no varnost na AC kot pa nekdo, ki na AC pri normalnih pogojih nebrezglavo prekora?i 10-20km/h.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Bosss ti take kozlarije pi?e?, da se mi sploh ne da s tabo pogovarjat, ker sam sebe demantira? in to v enem stavku. Samo preber to sranje, ki si ga naklofal v tem odstavku, ?eprav so tvoje debate ve? al man vse narejene po tem vzor?nem kopitu in so si zelo podobne. Pa?, ne ve? kaj pi?e?.

Pravi?, da polcaj lahko kaznuje nekoga, ki pelje 10km preve?, ne kaznuje pa nekoga, ki pelje 10km pod omejitvijo. Ja poba, 10km POD omejitvijo je dovoljeno peljet. Si ?e sli?al za to? Ni dovoljeno peljat 10km NAD omejitvijo. Kapi?? Zakaj bi pol polcaj kaznoval za nekaj, kar je dovoljeno po?et?

In pol spet pravi?, da polcaji raje kasirajo tistim, ki vozijo NAD omejitvijo, ker bojda, kot pravi?, je tukaj ve? zaslu?ka. Ja, kaj je zdaj? Ti trdi?, da vidi? ve? tistih, ki vozijo prepo?asi, manj vidi? pa tistih, ki vozijo prehitro. Ja, a neb blo pol, po tej tvoji logiki polcajem bolje ustavljat tistih, ki vozijo prepo?asi? Saj pravi?, da je ve? po?asnetov kot prehitrih. Bi ti grdi polcaji ve? zaslu?ili na po?asnetih, ?e jih je ve? a ne? Ejejej Bosss.

In zakaj nebi radarji mogli merit prepo?asne vo?nje? A niso radarji take ?ude?ne ma?ine, da merijo vsakr?no hitrost, ne samo hitro?

Ejejej, Bossek ti take klobasa?, da se kar kre?e za teboj.

Lojzek, sicer si dokazal, da si pismen, ampak si ravnokar tudi dokazal, da ima? ogromne probleme s funkcionalno pismenostjo, o spominu pa raje ne bi. Ne jemlji stavkov iz konteksta in ?e jih ne razume? raje 2x ali pa 10x preberi, zraven poglej kaj si sam napisal v prej?njem postu, potem pa komentiraj.

?e bo? prebral cel prispevek, ki se nana?a na TVOJ post, kjer trdi?, da policaji ugotavljajo, da je ve? prehitrih?! (le od kod ta podatek) kot prepo?asnih. Sem ti samo napisal, da policija bele?i kr?itelje maksimalne hitrosti, tistih ki vozijo pod pa ne, zato ne more? trditi, da je prehitrih ve? kot prepo?asnih.

Sem ti pa samo napisal, da prepo?asne lahko ustavijo le po dveh ?lenih za katere je v primeru kaznovanja te?ko upravi?eno dokazati kr?itev pa ?e to le v primeru snemanja Provida oziroma fotografiranja kolone (ki jo je povzro?il prepo?asni) v povezavi z radarskim od?itkom.

?e pa si pozabil katera ?lena govorita o prepo?asnih voznikih je tukaj opomnik, da ne bo? neveden okrog letal in mislil da ima? vedno prav.

17. ?len

(izlo?itev vozila iz prometa)

(6) Poobla??ena uradna oseba za?asno izlo?i iz prometa tudi motorna vozila ali skupino vozil, za katerimi je zaradi po?asne vo?nje nastala kolona vozil.

45. ?len

(hitrost vo?nje)

.

.

(4) Voznik ne sme brez upravi?enega razloga voziti tako po?asi, da bi oviral druge udele?ence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na ?elu kolone z ni?jo hitrostjo od najve?je dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozi??u, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, ?e ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozi??a in pustiti kolono vozil mimo.

.

.

(7) Z globo 150 eurov se kaznuje za prekr?ek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z dolo?bo ?etrtega ali petega odstavka tega ?lena.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Bom mal dopolnu ?megota - to kar pi?e se ti zelo hitro zgodi v situacijah, ko ti iz pospe?evalnega pasu razni t.i. "varni vozniki" sko?ijo direkt na voznega s 50km/h - seveda z mislijo "po?asneje je varneje", kot nekateri tako radi propagirajo.

Ta slogan je namre? tako zgre?en, da je joj, ker teleta se na tak na?in samo zavaja, da potem mislijo, da ?e se vozijo po?asi so pa naredili vse za varnost... WRONG.... hitrost je potrebno PRILAGAJATI situaciji.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene pa nekaj zanima!
Napisano

Ne vem, ?e kdo tukaj trdi ali da je vsaj omenil, da je dober voznik? Se pa ne strinjam s tole trditvijo saj zavaja in daje potuho ljudem, da samo z upo?tevanjem pravil se lahko okarakterizirajo za dobre voznike

Dober voznik je teoreti?no bitje, ki upo?teva vse zakone, kateremu so omejitve dovolj, ter lahko z skladno z njimi vozi tako da ne ogro?a drugih...

To ?e zdale? niti v sanjah ni dovolj, kar navaja? - dobrega voznika mora krasiti ?e marsikaj, predvsem pa zmo?nost predvidevanja, da vo?nja samo po pravilih ?e zdale? ni dovolj ampak, da mora zaznavati situacije, ki bi lahko nastale nevarne. Da recimo ne vozi skozi zeleno samo z mislijo sej mam prednost ampak, da vseeno spremlja promet s stranske ceste, ?e slu?ajno ni kdo spregledal rde?e.

Da zna zaznati in predvideti iz obna?anja drugih na cestih, da bi lahko nekdo narediti nepredviden manever - se pravi, da kljub temu, da je dovoljeno ne gre? brezglavo prehitevat, ?e vidi?, da nekdo menca in nekaj i??e, kar bi dalo slutiti, da misli nekam zaviti.

Vo?njo in promet je treba znati tudi za?utiti in ne samo tako, da ne ogro?a? drugih ampak tudi, da jih ne ovira?. Zakon in predpisi ter pravila ti dajejo samo okvir v katerem se na?eloma giblje? - do tega, da rata? dober voznik pa ti samo poznavanje tega okvira ?e zdale? ni dovolj - je sicer za?etek, ostalo se pa s?asoma nau?i? iz izku?enj, vaje, situacij kjer ni ve? samo ?rno/belo.

Predvsem pa je najbolj pomembno, da ima? po?lihtano v glavi in da ve?, da se poleg tebe nahajajo tudi drugi udele?enci v prometu in da z egoizmom ne bo? dale? pri?el ter, da za dobro sobivanje na cesti mora? najprej sam narediti najve?, da nisi drugim v napoto in da jih seveda ne ogro?a? ?ele nato lahko pri?akuje? od drugih, da ravnajo enako.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.