Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano
pred 9 urami je pob napisal:

Tveganje je tudi za vse ostale dele, koliko bodo že zdržali. Dejstvo je, da je avto z dizelskim motorjem, vozi se pa samo lokalno zadnje čase. Recimo...

Na daljši rok za dizla z DPF to vsekakor ni optimalno.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Bom se potrudil in prosil mojstra, da bi se oglasil do njega na ogled in analizo, v nadaljevanju pa če se ugodno dobi še material, potem pomoje bo računica s popravilom.

Drugače par dni preko tehničnega ni neka panika, dejansko imaš časa 14 dni ali celo 1 mesec, potem pa začnejo težit z vračilom tablic, itd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 30 minutami je Shrek napisal:

Mogoče bi moral zamenjati mehanika, ne pa avto... 

Absolutno priporočam pridobiti še eno mnenje (drugega) mehanika. Škoditi ne more v nobenem primeru, cenovno pa so lahko precejšnja odstopanja in bolj navdušen "pristop do projekta" :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je pob napisal:

Torej, kopija mosta bi baje pri mojem mehaniku prišla 550 eur, amortizerji 160 eur, spodnji roki ??? eur, šraufi cca 100 eur, ... = cca 1000 eur za zadnji del avta. 

Spredaj pa ni samo glava zgloba, ki ima veliko lufta, pač pa še "spodnje" roke al neki podobnega, ki baje pride ena 200 eur v kompletu, saj se ločenih ne da dobiti.

Torej skupaj je potegnil cca 1500 eur, potem je tu še delo in optika, kar bi naneslo proti 2000 eur. In ko sem ga vprašal, če je to vse kar lahko gre narobe, je rekel, da se lahko dodatno komplicira še pri neki drugih zadevah, npr pri enem šraufu, ki drži most in če ga je treba rezat, potem to pomeni, da je treba snet zadnje zice in rezat dno avta in tam čez potem reševati zadeve. Ni pogosto, lahko se pa zgodi in znajo nastat višji stroški.

PS: zadaj avta je res noro porjaveno vse, luknje v mostu in prerjaveni šraufi in zdelane puše (če sem si prav zapomnil) in bi bilo potrebno večino rezat in menjat za novo.

Na koncu je rekel, da mi popravila ne priporoča, ker bom na koncu pizdil nad stroški.

Mogoče bi bilo dobro spravit avto nekam, da še kdo drug oceni, ampak temu mehankarju res zaupam.

PS2: luči je potrebno spolirat, ker imajo slabo svetilnost

Če pravilno razumem, naj Simona vprašam za tistile material, kot ga je Scream gor naštel s cenami in pa mehanično delo ter v nadaljevanju še poliranje luči ali ŠE KAJ dodatnega?

P.S. 250€ za most se mi zdi noro ugodna cena, tistale cena od tvojega mehanika pa je res visoka (ali se ne znajde pri iskanju oz. nima interesa za iskanje ali pa je kaj drugega fora)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Sem tudi jaz tako mislil in menjal našo Mazdo 5 za FucksWagna. Zdaj ne bi tako naredil in bi jo popravil, pa čeprav je bil pri nas ocenjen strošek večji (lamela sklopke, pregled injektorjev, DPF, zobati jermen, zadnji diski zavor). Sicer je bila nekaj mlajša, je imela pa pregon... ... ... se pravi prevoženih 360.000 km.

Težava je samo v tem, da imaš zdaj presneto malo časa. Če bi ti ratalo kako ga prepričat, da ti potrdi pa da boš vse skupaj "spravil k pameti", bi bilo lažje. Zakaj?

Dobro, most košta kolikor košta, tu nimaš kaj. Mislim pa, da ni 800€...

Amortizerje se da obnovit - 200€ za vse štiri. Obnovi v nekaj urah, na vrsto čakaš vsaj en teden...

Tudi zglob vilice se da obnoviti, ne vem pa, kakšna je cena in koliko časa čakaš.

Optična nastavitev podvozja je 40€. V eni uri je fertik, tudi tu čakaš kakšen teden, da prideš na vrsto - razen pri kakšnem šalabajzerju, kjer si takoj na vrsti, je pa vprašanje, kakšen bo končni rezultat...

Svetilnost žarometov se mogoče reši s poliranjem in menjavo žarnic, usmerjenost žarometov se pa da nastavit.

Most imam v spominu, da so ga že menjavali fantje tule na forumu na tej GH generaciji in je nekih 400E, če se ne motim (lahko bi Scream kaj povedal iz prve roke), zglobi ne morejo biti nek silni strošek, ostalo pa tudi ne bo takšna groza, predvidevam.

Tule vidim težavo, da če se avto proda v stanju "brez tehničnega", bo vreden KURCKEJ, medtem ko v primeru tega vložka bo verjetno brez težav deloval še nadaljnih 5 ali več let. To je moj pogled.

P.S. lahko pa vprašam dr. Pelka kako bi se lotil in za kakšno vsoto, ker je pa le maček za mazde. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 18 minutami je Boss napisal:

Ma, do tja greste lahk kar z bicikli.

Bo kar tole žurka na kolesih od petka do nedelje in bodo kolesa prišla na vrsto kdaj drugič ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Firstappen je res maček za volanom, tega mu ne moremo oporekati, kapo dol za še eno zmago. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Bi skoraj rekel da ja... 🥴

Če je kje možno padet je sigurno Rogla zraven.... :nevem:

Se ga res smola drži.... 🥴

Ja, za razliko od glavnih konkurentov, ki so bili "rojeni na kolesu", je on takrat treniral smučarske skoke. Zamujenih kolesarskih let ne bo dobil nikoli več nazaj. Makadam je pa ekstra specifika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

DeSUS stranka je menda zaključila politično pot. Jaz je nisem smatral zgolj za politično stranko, ampak kar za NAČIN ŽIVLJENJA :)))

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Včeraj nek čisto pravi DeSuS v krožnem zapeljal pred mene kot da sem NEVIDEN, na srečo peljem s Snežinko na nafto, toliko umirjeno in previdno, da sem že vnaprej predvidel tega Škodilaka.

No kasneje sem mu le pomahal, v smislu PERFEKTNE VOŽNJE, ampak itak ni dojew kaj mu signaliziram, kot ne bi dojew če bi mu nabil hupo na powno. Škoda faking Scout in Desus za volanom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Ti vsaj korist delaš, babnce pa vsak mesec kri spuščajo z đabe. A si ti po krvodajalski tud tolk siten?

Pomoje siten nisem nikoli, dejansko sem z leti postal totalni flegmatik, da se mi žvižga praktično za vse :)

Počutje pa odlično po krvodajalski, tako da priporočam tudi ostalim, pa še prosti dan si boste prislužili.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dobro jutro krotilci poganjalcev!

Ste že kdaj kolesarili na Kum?

Vem,da je pred časom Nejc1985 pisal o tem podvigu.

Včeraj sem si zadevo ogledal (iz kombija) in zna bit tole kar konkreten podvig, ko se menda v 10km dvigneš za 1000 višincev (gledano s Trboveljske železniške postaje). :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Opraw plehnatega Netopirja s kompresorjem, ta se zdaj tako sveti, da ne smem gledat vanj. :)))

P.S. glede na moje izkušnje s prejšnjimi črnimi vozili, ta lesk ne bo posebej dolgotrajen, heh

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 4 minutami je Bini napisal:

Cca 4m bo nekje.... 😁

Kaj to gradiš štajerski ALCATRAZ? :)))

Ali pa JURSKI PARK? :)))

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.