Težava je, kot se je že @NevLado zgoraj dotaknil, da se ljudje ne informirajo in dejansko ne ločijo hrušk od jabolk.
Na ta način lahko tudi na novo zapakirane rečmo temu piramidne sheme uspejo. Ta nateg ni nič drugačen kot ga delajo razni skladi z vrednostnimi papirji in fiat valutami že ohoho let, sam da je tukaj kripto predznak, ampak to ni bistvo kriptovalut in blockchaina kot takega.
Blockchain je sam po sebi transparenten in sledljiv, kar pa finančnikom in bankirjem tega sveta ne paše ravno najbolj. Ker skubijo narod že odkar obstajajo banke.
S temi hitrimi zaslužki in kriptomiljonarji se je celotna stvar dejansko izrodila, upam da vseeno pride enkrat uporabna vrednost naprej. Predno "regulatorji" celotno stvar pohopsajo za svojo in zapakirajo v neko sranje kot se ga servira že vseskozi..
Sam površno spremljam dogajanje, imam tudi svoj wallet, kjer hranim nekaj različnih coinov, stran od centraliziranih platform. Majhne vložke, kjer sem se predvsem učil metod prenosov, stakeanja, kako stvari delujejo. Bolj zato sem šel v to, da ne ostanem tehnološko povsem zadaj, da me ne povozi čas. In sem se vedno čudil v gostilniških debatah, ko so kolegi predstavljali drugim naslednji "veliki met", to bo šlo iz centov v par 10 dolarjev garant...to je blo v času debelih krav, zdej se debat o kriptu ne odpira. Osebno nebi upal nekomu svetovat da vrže znesek v eno stvar, sploh pa ne s tako mero prepričanja. Naj vsak sam razišče in se odloči. Je možnost hitrega zaslužka, k so ga tu nekateri videli, razsodnost odpihnila stran..
Če pogledamo še izkušnjo z bolj klasičnim finančnim svetom, kjer me je zmotilo lani in me je spet letos..pred 15 imi leti sem začel vlagat v en sklad, pogodbeno letno dodajal in lani se je ta varčevalna doba zaključila (še sreča da ne letos..)...seveda kar vplačaš je privarčevano po plači, kjer si je država že vzela svoj delež...naložba je premagovala inflacijo in zaključila z nekim dobičkom, kjer si je po izplačilu zopet država vzela svoj delež. In ko dobim odločbo CSDja letos sem bil seveda nagrajen še z dražjim vrtcem zaradi te transakcije po tem zadnjem nisem šel več računat, če se mi je dejansko izplačalo, da mi ne pade povsem dol. Vprašanje če je kaj razlike v primerjavi s tem, da bi doma v štumf dajal.
Nabil "skalo" na cesti Litija-Zagorje, pri?el izza ovinka, nisem mel kaj sam molil sem lahko da bo ?lo ?ez, pa ni ?lo. Rahlo kaplja olje...
Je mel kdo podoben problem na mazdi 3? Verjetno karter? Se ?vasa ali menja? Glede na to da zgleda da ni neka velika luknja...iz kakih materijalov majo mazde to? Ker sem glede drugih proizvajalcev nahitro prebral vse sorte ?e..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Težava je, kot se je že @NevLado zgoraj dotaknil, da se ljudje ne informirajo in dejansko ne ločijo hrušk od jabolk.
Na ta način lahko tudi na novo zapakirane rečmo temu piramidne sheme uspejo. Ta nateg ni nič drugačen kot ga delajo razni skladi z vrednostnimi papirji in fiat valutami že ohoho let, sam da je tukaj kripto predznak, ampak to ni bistvo kriptovalut in blockchaina kot takega.
Blockchain je sam po sebi transparenten in sledljiv, kar pa finančnikom in bankirjem tega sveta ne paše ravno najbolj. Ker skubijo narod že odkar obstajajo banke.
S temi hitrimi zaslužki in kriptomiljonarji se je celotna stvar dejansko izrodila, upam da vseeno pride enkrat uporabna vrednost naprej. Predno "regulatorji" celotno stvar pohopsajo za svojo in zapakirajo v neko sranje kot se ga servira že vseskozi..
Sam površno spremljam dogajanje, imam tudi svoj wallet, kjer hranim nekaj različnih coinov, stran od centraliziranih platform. Majhne vložke, kjer sem se predvsem učil metod prenosov, stakeanja, kako stvari delujejo. Bolj zato sem šel v to, da ne ostanem tehnološko povsem zadaj, da me ne povozi čas. In sem se vedno čudil v gostilniških debatah, ko so kolegi predstavljali drugim naslednji "veliki met", to bo šlo iz centov v par 10 dolarjev garant...to je blo v času debelih krav, zdej se debat o kriptu ne odpira. Osebno nebi upal nekomu svetovat da vrže znesek v eno stvar, sploh pa ne s tako mero prepričanja. Naj vsak sam razišče in se odloči. Je možnost hitrega zaslužka, k so ga tu nekateri videli, razsodnost odpihnila stran..
Če pogledamo še izkušnjo z bolj klasičnim finančnim svetom, kjer me je zmotilo lani in me je spet letos..pred 15 imi leti sem začel vlagat v en sklad, pogodbeno letno dodajal in lani se je ta varčevalna doba zaključila (še sreča da ne letos..)...seveda kar vplačaš je privarčevano po plači, kjer si je država že vzela svoj delež...naložba je premagovala inflacijo in zaključila z nekim dobičkom, kjer si je po izplačilu zopet država vzela svoj delež. In ko dobim odločbo CSDja letos sem bil seveda nagrajen še z dražjim vrtcem zaradi te transakcije
po tem zadnjem nisem šel več računat, če se mi je dejansko izplačalo, da mi ne pade povsem dol. Vprašanje če je kaj razlike v primerjavi s tem, da bi doma v štumf dajal.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani