Jep-žena naslednjo leto tud dobi nove "gume"...bom najbrž vzel spet Dunlop Sport-maxx RT...tokrat drugo generacijo (RT-2),k prvo po moje ne dobiš več🙄...res TOP gume za cvenk...samo,če bi dobil kaj takega tudi za Mazdo...so serijske Toyo že zelo dobre,a tistih 5-10% na meji mi manjka,da se ti res lahko odpuli...k zna ratati nervozna,i če ne paziš ni dobro😬...bom najbrž tudi prešaltal na Dunlop...bom videl🙄
Pri meni dobi zimske.
Letne še bojo. Čeprav so te Primacy 4+ take kot tvoje Toyo. So super, fali pa jim tistih 10%. V vročini, nad 170km/h, dobiš glatteis efekt.
Dunloop sem imel Sportmaxx TT na Alfi. Nora guma. GY Eagle F1 AS3 je bila za njo gor in mi ni tako zelo sedla.
Drugače pa kar se "airbagov" tiče...čisto resno-dva sprednja,dva stranska in zavese spredaj-zadaj.
Pa še bi lahko našteval od proaktivne varnosti od tempomata-fajn,da ne pelješ prehitro,če imas težko nogo...neverjetno odziven in natančen volan...ti @godlike lahko potrdi-en najboljših volanov v tej klasi-premakneš za milimeter-dva,in avto gre točno tja...kot gokart...
Pa ne bom omenjal,da dajem gor samo res vrhunske gume...ženi zmeraj govorim:..."ti se boš že ustavila...problem je,ker se drugim ne bo ratalo ustaviti...pa se ti zna kdo "zakantati" od zadaj🤨
In to mene najbolj boli. Fordi so imeli z Alfami top podvozje. Zdaj pa se VW Id-je preoblači. Groza.
Polo 2010 1.2 tsi in Passat 2.0 190km dizl 4x4, dsg, nastavljivo podvozje.
Pa ne segneta do kolen Focusu s športnim ali pa Mondeotu s športnim.
Mondeo je sploh nor, ima še hidravlični servo. Top.
Focus je že bolj gokart, se le poznajo nižje gume.... še vedno volan top, edino malenkost majn povratne informacije kot na hidravličnem.
@skritikrt ta c-max ima še hidravlični servo? Potem je sploh super.
Moral bi ti dat i20n za peljat. 2 obrata, od skrajne lege do druge.
Mogoče malo pretrd(težko voziš z eno roko), se ti zdi, da je Focus kot stari Puntek, totaln puter.
Kar se porabe olja tiče (1 liter na 6.000 km) trdijo, da je to povsem normalno.
Kar se okvar tiče, pa trdijo, da zdaj bo pa v redu. Če sem prav razumel, so zamenjali kar veliko stvari. Če sem prav razumel, je samo en rezervni del vreden skoraj 2000€, pa še nekaj drugih stvari so menjali in naj bi bili samo rezervni deli okoli 2300€... Prav dosti se s tem nisem ukvarjal, bolj me je zanimalo, kaj bomo naslednjič, ko se spet ustavi...
Upam, da bodo ti novi deli držali dlje. Ker so verjetno isti, kot prva vgradnja.
Caki. Ta tanov ford spije 1l olja na 6.000 km ? Torej moras na en servisni interval 20.000 km vmes 3x dolivat olje po 1l?
Moje staro jajce ima sedaj 295.000 km in je spila 7 dl na 16.000 km. Torej na en servisni interval (20.000 km) nivo olja pade iz max na min.... Sem ravno včeraj malo preveril nivo olja..
Pa to smo že premlevali.
Audi A6 2.7 170konjev 6 cilindrov. 1 liter na 7500km.
Slivka. Včerja peljem avto k nekemu lokalnemu mehaniku, ker me alternator zeza. Pa dec odpre havbo pa pravi.. "o tale ima pa še fordov motor". In ne nisem imel lopate v prtljažniku.
Da ne bom iskal po foromu. Točno keri model avta?
Pa potem bi moral bit bencinc. Ker Ford je leta imel PSA dizle.
Recimo Mazda 2 (DE), je imela vse Fordove, razen 1.5 1.03km.
Res je ja. Če ni kera izmed vlkih firm je butično.
Pri gorskih Ameri (Scott, Canondale, Specialized, Trek) al pa Taiwanci (Giant, Merida). Pa prodajo tolko, da se že lahko z manjšimi avto firma primerja.
Drugače pa sem se tudi jaz 2x odločil: oprema, firma in budget pa gremo.
Sicer je pa tak, da če greš ceno komponent gledat si kr tm tm. vilce+zadni amortizer 1500€, felge+napere+peste 500+€, gume 140€ premze+diski 250€, zic 90€, potopna 300€, kiox 130€, gonilke 90€, baterija 720€, motor 1000€, kaseta+menjalnik+veriga 250€, okvir?
sej tko k pr avtih je tud tuki marža.
js sm ga nekje vidu za 5000€ tko da je pol to bol realna cena. sej če pogledaš mal po trgu so vsi emtbji z mal bolšo opremo takoj 8k. če bi mel mal več keša me mika pivot shutle (cena takoj 10-12k€ če ni v akciji ali pa nukeproof megawat carbon je pa cena 9,5-11k€)
Nimam proti temu, da imate dobre pecikle, kljub temu, da so za mene to električni pony expressi.
Tudi sam imam predober pecikl za to kolko se vozim 🙂
Ampak cene komponent ne moreš gledat. Probaj avto sestavit po delih😉
Vilca je 800€ v trgovini, karbonski okvir 1900€. Pecikl s popustom pa 2500€. Kje je ostalo? To ne gre tak 🙂
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem 2010-2011 ugotovil VAG koncerna pa ne.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani