Hja, če Slovenci ne bomo skrbeli za svoj jezik, kdo pa bo?!
Pišem in govorim štajersko.
To pa za to, ker sem hodil v eni službi redno v LJ na sestanke. Jaz knjižno slovensko oni meni nazaj vlekli po ljubljansko. In sem se odločil, da hlapec pa ne bom.
Skrbim za svoj jezik, sploh s kakim hladnim pivom, Krasovo suho klobaso, kako dobro pico, dobro žganico,.... v glavnem rad dam na njega kvalitetne stvari.
Na preko 30 let stari Gorenje skrinji so šle fedre. Kupil sem nove in piči miško.
Starši so imeli Candy pomivalne stroje, vedno preko 10 let. 1x so si privoščili nemca. Zdaj ga ni več pri nas. Bloomberg, v prvem letu na garancijo menjavali vezje.
Na Candyjih, po par letih, ko slabše pere, menjaš samo drsne ležaje na lopaticah.
Pralni Beko je znance kr jezil. Sedaj imajo tudi težave z pralnim Gorenje. Naš je Boš (Bosch), preko 13 let in še piči.
Pomivalnega nimam.
Belo tehniko kupim srednji rang do spodnji srednji rang.
Po vseh testih ZPS, Stieftung Wahrentest, najboljše perejo posodo Boši. Zberi 1-2 modela nad osnovnim, pa nimaš kaj zgrešit.
Sem bil včeraj. Včasih se je dalo parkirat nižje proti Lackovi oz. smer Pohorja. Pa je potem občina zaprla. Jaz parkiram tam blizu med ulicami, je par bočnih. Mercator je 5 min pešaka in je kar najboljša opcija.
Se pa strinjam, žalostno da ni urejena parkirišča. Saj bi lahko listke pobirali in samo za goste.
Saj sem že. Poglej prejšnjo stran. Mazdo 5 je zamenjal Fuckswagen...
Me pa čudi, kako pada nivo opreme.
Na Mazdi 5 smo imeli električni pomik drsnih vrat. Fenomenalna zadeva za družine z majhnimi otroci.
Zdaj, ko smo iskali, tega ni nikjer. Nihče nima električnega pomika drsnih vrat. Nihče! Čeprav povsod v reklamah trdijo, da so njihova vozila brezkompromisna, smo morali sprejeti kompromis in smo s seznama črtali električni pomik drsnih vrat. Vsaj drsna vrata imamo... Smo pa rekli, da bi radi električni pomik vseh stekel. Ker otroci včasih radi kaj odpirajo, pa pri električnem pomiku imaš možnost to blokirat. Če pa že odprejo, pa lahko zapreš. Ta avto tega nima. Pri nobeni opremi. Ni! Ne obstaja! Sprednji stekli to imata, zadaj pa ni možnosti električnega pomika stekel. Je ni opreme, da bi to imela. Dobro, pa smo spet sprejeli kompromis. Ampak rezervna guma pa mora biti, ker v hribih so ceste kakršne so in se rezervna guma rabi. So me gledali kot da bi rekel da hočem masažno banjo namesto šoferjevega sedeža...
V glavnem, ljudje, kupujte slaba vozila. Ker potem lahko kupiš naslednjega, ki je malo boljši. Če imaš enkrat tako dober avto, kot je Mazda 5 TX plus z dvolitrskim turbo dizlom, po trinajstih letih "razvoja" avtomobilske industrije ne moreš dobiti niti približek takemu avtu in moraš kriterij prepoloviti, pa še težko dobiš nekaj, kar bi bilo vsaj približno nekje tam...
Bom pa malo spremljal porabo, pa bom videl, če je vsaj z ekološkega vidika kaj napredka pri vsem silnem "razvoju"...
Rezervno so Focusi imeli samo v Business variantah. V Nemčiji se je morala vedno doplačat.
Imam tudi to, da ko šipe zaklenem zadaj, se tudi aktivira otroška ključavnica. To sem uporabil samo enkrat.
Generalno pa je tako kot praviš.
Isto se dogaja s telefoni. Naprimer Samsung S9->S10 cena ista, izgubil HR senzor, nima audio jack-a. Pa še marsikaj se je izgubilo skozi generacije. Tudi zelo pogreša. FM audio. To je ta kaki apartma blo top.
pred 22 urami je Boss napisal:
Hehe, po naključju mi je brat poslal ravno zdaj slikce tega nesrečnega Lantrinega zadnjega mosta. Tole ga je samo še morala skup držala.
Tudi na naši 1997 letnik, se je zadnji most posedal, ko je šla na odpad pri 13h letih.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Negativno vzdušnje se prenaša na avto, ki to čuti in si želi počitka na servisu, kjer ga imajo radi.
Popravljeno od godlikePovezava za deljenje
Deli na druge strani