Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano

Statistični urad pri nas še vedno računa tečaj tolarja 238SIT za 1€ tudi za leta predno je € sploh obstajal oziroma, da inflacija in menjalni tečaj sploh ne obstajata. Še 1x, če ne daš pravih parametrov v izračun hote ali nehote spreminjaš rezultat na drugi strani. Statistično je to pač velika anomalija.

Zaradi takih napak, imajo marsikateri upokojenci najboljša leta, ki grejo v račun za penzijo še iz časov juge. Pa upam, da lahko vsi potrdimo, da so današnje plače višje kot takrat 

Pa takih primerov je še ogromno:

Recimo količina zavržene hrane na prebivalca, da se ljudje sprašujejo kdaj so tako količino hrane stran vrgli. Še ugotovit se ne da a je bla hrana stran vržena ali res porabljena.

Pa recimo statistike samovžigov osebnih vozil, ki mešajo hruške in jabolka.

Pa statistike vzrokov prometnih nesreč, ki jih policija opravlja po liniji najmanjšega odpora

Turizem je sploh cvetka, kjer se uspešnost sezone meri s številom uradnih nočitev ne pa s količino pobranega denarja.

Ma dej to lahko naštevam v nedogled. Sej ni narobe, da dajo kakšne podatke ven, ampak vedno se je treba vprašat ali ta podatek prikazuje pravo sliko in a res koristi komur koli, da bi na osnovi tega delal neke zaključe za operacije v prihodnje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 29 minutami je Bini napisal:

Ne, samo nekateri to veste, če statističnim podatkom ne verjameš čemu pa potem:whatever:

Bini, pa kolk si pa ti star? Statistika je tako raztegljiv pojem od nekdaj in se jo da prilagajat potrebam primerno. Ne daš ali pa dodaš kakšen parameter in je čisto drugačen prikaz. Lahko se z njo manipulira in veliko lažje potvarja podatke naročniku in podobno. Sej verjetno ne verjamete predvolilnim napovedim recimo, verjetno tudi temu ne, da če najbolj glasni politiki tulijo v neko zadevo, da potem to statistično drži, ker je recimo 100člankov v medijih objavljenih, da je tako. Statistično drže, da je večinsko res tako, če vzameš za referenco medije, ne drži pa če greš po ulici in sprašuješ normalne ljudi, ki nimajo vpliva v medijih.

Z eneim stavkom povedano: če pol države je kislo zelje, druga polovica pa meso to še vedno ne pomeni, da statistično vsi državljani v povprečju jedo segedin.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Baje bo nastavljeno na najvišjo glasnost in jaz osebno bi resno premislil, da takrat ne držim telefona pri ušesu. Mislim, čist tko za ziher. Drugač pa ja ... mene zanima kako bo to zgledalo. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 7 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Hrvaški statistiki niso tako neumni da bi povedali po pravici.

Sej vsi vemo, da je statistika zadnji stadij laži, ki se stopjuje tako: laž > večja laž > največja laž > statistika.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 15 minutami je Shrek napisal:

Dobil bom potisno sporočilo. 

En ti ga bo potisnil. Tole bi blo treba it v kakšen nakupovalni center, ko ga bodo vsem naenkrat potisnili in bo cinglalo kot pri miklavžovem sprevodu. Kak bo to lepo. 💖

Komi čakam, mal psihoze dodatne, da folk ostane ubogljiv in prestrašen. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Če ne bodo mel za božičnice nič hudga, sej Alex tega ne rab več... važn, da bomo našli denar za orožje in NATO. Butter oder kanonen.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 24 minutami je Z M A J napisal:

Sem mislil, da boš napisal, da je našel kakšen spolni pripomoček za nežnejši spol :) 

No ja to te vsaj ne ubije oziroma silno silno redko. Neeksplodiran šrapnel... hja hmmm to je loto za hrabre. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 43 minutami je TBA napisal:

moj Mondraker velikosti L ima medosno 1265 mm, z gumami je cel bike dolg več k 2 metra. 

Sem šel zmert pa je takole. 123cm medosna in 198cm celotne dolžine. Če se naslonim s celo težo na prvi amortizer in zalockam pa se dimenzije zmanjšajo na 120,5cm in 195,5cm.

Ampak vseeno, ko je cel kolo v avtu in če porinem prvo kolo čist do sedeža mi ostane še 5cm lufta pri tem, da sta oba sedeža v poziciji za mojih 192cm višine. Če porinem sovozniški sedež do konca naprej sem prepričan da dobim še vsaj dodatnih 10cm al pa celo več. Tko da v šestki res ne bi smel bit problem dat katerikoli cel bike not. Ja trojka je dost manjša, CX-30 pa sploh ni avto ampak SUV, ki cilja v višino in ne dolžino, kar je za prevoz koles notri dokaj neuporabno, razen, če vse skup razstaviš. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 7 urami je godlike napisal:

Tako je, in zdaj bomo dvopasovno avtocesto spremenili v tropasovno hitro cesto. Jeej

Problem je da folk sploh ne zna še uporabljat tropasovne ceste, kjer sploh ta je. Recimo znameniti Vrhniški klanec sem vedno sam oziroma s kamioni na skrajnem desnem. Deluje skoraj kot bi to bil sramotilni pas za voznike avtomobilov, prikoličarjev, avtodomov in drugih počasnežev.

Edini problem tega, da se držim skrajno desno s 130km/h, jet a da vedno moram čez dva pasova levo, da grem mimo počasneža na sredini. In tukaj so predvsem tujci pravi zmagovalci pa ravno oni, ki imajo sigurno več tropasovnic kot jih imamo mi. Res ne razumem tega fenomena.

Aja pa da vidim, kdo od tukaj forumašev se zna vozit po tropasovnici. Pa prosim bodite pošteni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Take probleme so imeli tudi drugod pa so jih rešili recimo takole

AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

S 130 km/h vozite po avtocesti, nakar naletite na voznika, ki se je odločil, da bo do Kopra vozil kar na prehitevalnem pasu. Brez naglice...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 urami je Alex napisal:

Boss, vse bolj se mi zdi, da imaš ti neko preganjavico.😊 To vse, kar si napisal, da se ti je zgodilo v enem dnevu, se meni ni zgodilo v tridesetih letih na kolesu. 😉

Zanimivo, a ne in to oboje v manj kot 500m.

Ta štorklja je zapeljala iz tega dovoza in ker ma klanček me očitno ni videla al pa Pandica težko potegne v klanec, če se 1x ustavi pa gre pač YOLO ako znese.

image.png

Kamionar pa tuki, malo po tem ko se združita lokalna cesta in regionalka. Vozil sem za belo črto in med ograjo pa mu pač neki ni blo prav al pa je bil psihopat, ki uživa jebat druge.

image.png

Še iz zraka obe točki

image.png

No pri hotelu sem pa pol zavil dol in obrnil ter šel nazaj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Čak od kdaj pa Bratuškova vodi DARS - a sem kej spregledal? DARS je tisti, ki naroči izvajalce in roke. 

Se pa splača tale intervju pogledat v živo, pa kako si DARSO-ovec nasprotuje sam sebi. Najprej trdi, da dela niso povzročitel zastojev pol pa par stavkov kasneje, d aje ja logično, da bo zastoj, če moramo iz dveh pasov na enega. Mislim , to je ko "jebe lud zbunjenog"

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 9 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Ne maram ker se moram prej počesat.

No ja, dokler ne boš razkazoval družinskih draguljev na kameri si v redu. 😜

Tole ni izmišljeno in dejansko so imeli v kontaktnem centru enega takega ekshibicionista. Kljub ponavljanju policija ni ukrepala, češ sej to ni kršenje javnega reda in miru. Če bi to naredil na tromostovjo bi ga prijeli, tko pa... 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Aja z mailom si se prijavil in ne z dodeljenim uporabniškim imenom. Ja to pa je malo drugače res. Predno je šel Klik dol iz certifikatov in na prijavo OTP se je razglabljalo na nivoju varnosti ali sploh pustiti prijavo z mail naslovom. Precej nasprotnih mnenj je bilo in potem so naredili kompromis, da zaradi lažje uporabe se dovoli mail prijavo ampak samo za omejene zneske. Žal sem pozabil kolk je bil limit, ampak mislim, da ni visok. Če presežeš moraš pa res potrdit prijavo z uporabniškim imenom.

Video klic uporabi naslednjič... tam boš sigurno dobil nekoga v živo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drugač pa ja... sprobal en lep kos kolesarske poti Alpe-Adrija od Pontebe do zaselka Carnia. Sem mislil it vsaj do Gemone ali celo do Udin, ampak sem misel opustil, ker me je najprej v Carnii ena Italijanka skoraj zbila, ker je iz dovoza kar prletela meni v bok. Če rečem, da je šlo za las ne bom velik pretiraval. Mi adrenalin še ni dokonca padel pa bi moral nekaj kilometrov prepeljati po regionalki. Po par 100m je prletel mim mene šleper in pizdun lahovski je zatrobil, ko je bil vzporedno z mano, da sem instinktivno trznil in skoraj v odbojno ograjo priletel. Po moje se je strašansko zabaval in krohotal tam v 1. nadstropju za volanom in si mislil glej ga bebca na kolesu. Sem nato samo obrnil in lepo šel nazaj, ker kaj takega pa še ne.

Če to odmislim, je pa to ena najlepših kolesarskih poti. Ogromno tunelov, mostov, sploh pa prelepa pokrajna. V glavnem, kdor še ni šel, se splača it pogledat. Je nezahtevna, čeprav 35km skos v 1% klanec za nazaj je malo naugodno, ker tako dolgo vzpenjanje pobira več moči kot pa en krajši trikilometrski klanec pa da se takrat dvigneš za teh 350m. 

Je družinska zadeva primerna praktično za vse vrste koles. Edino fajn je če nimate prevelikega strahu pred višino oziroma, če ne gledate dol z mostov. Namreč vsi mostovi imajo samo rešetke za poden in če pogledaš dol vidiš 40-50m globoko direkt pod tvojimi gumami. Zna bit mal tricky.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 27. 8. 2025 ob 22:37 je Boss napisal:

Čak, hočeš rečt, da se men sanja, da spravim cel EMTB v prtljažnik?  Moj je XL okvir, spredaj in zadaj 29 col kolesa. Še enkrat. Kolo gre v Mazdo 6 karavan cel brez snemanja koles. Ne vem, bom ob prvi priliki poslikal kako zgleda, ker očitno si tukaj več ne verjamemo na besedo. :nevem:

Evo nisem pozabil, sam nisem imel nikogar, da bi posnel cel postopek, ki je trajal nekje okoli dve minuti.

20250918_105835.jpg

Odstraniš baterijo, zrahljaš dva imbus šraufa, obrneš balanco za 90 stopinj, rahlo zategneš en šrauf, da ostane balanca v tem položaju. Stisneš amortizer in ga blokiraš ter odstraniš sedež

20250918_110156.jpg

Ker ni sedeža, da bi te oviral pri prijemu okvirja in ker ni težke baterije, je tole za enga pravga deca mala malca spravit v avto. Kot sem rekel, gre po diagonali, gume po desnem robu prtljažnika, balanca po levem delu zgoraj. Od trenutka, ko dvignem kolo, do trenutka, ko je kolo varno notri rabim res slabih 15 sekund. Za ven dat je pa v 5 sekundah. 

Da ne opraskam odbijača je notri zimski pretpražnik, ki ga ruknem preko odbijača med nalaganjem in razlaganjem.

20250918_110400.jpg

Še en walkaround in zapiranje vseh vrat, da ne bo dilem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.