Skoči na vsebino
Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 1 minuto je Alex napisal:

Dejansko je njihova trava vedno bolj zelena, medtem, ko je naša vedno bolj uvela. Še en mandat teh zadetkotov in bo vse rumeno.😉

Pa kdo ti je zdaj kriv, da si silil v penzijo... še naprej bi delal pa bi imel zeleno travco...😜 še kako za pokadit zraven.

Ok mal heca je blo to, ampak a si razmišljal, da bi se preselil na Hrvaško al pa v Italijo, če so tam tolk boljši pogoji. Ne to je čist resno, ker sam gledam, a bi se v penzionu mogoče preselil nekam, kjer bom s penzijo bil car.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 10 minutami je Jest napisal:

Ne... temu se rece "najnovejša moda" ... :P ...

on tega ne ve, ker ma že stara moda. :hudicek:

pred 1 uro je Alex napisal:

Po moje jim gre vedno bolje za razliko od nas. 

mhm, pa sosedova trava je tud bolj zelena...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

V bistvu čaka na to, da začne prenosnik švicat pod težo pol giga velikega excel fileta. In pol piha vroče ven direkt v šalco kave, da jo ogreje. Temu se reče trajnostno gospodarjenje. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Zadnji skok je bil vrhunski, mi pa ni bilo jasno zakaj se je pa Lanišek podal v borbo s Kitajcem. Sem mislil, da ima višje cilje. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Živela Svoboda in živel Golob, ko nimamo več niti za kruh in Nutello. Ker te palačinke z orehi in medom so bile prav božanske!

Ej @Slivka a tale Golub samo tebe jebe al tvojo ženo tud? Tič je prfrigan in mu ni za zaupat, a si vidu kako te je nategnil, da si kupil Forda.... če ne bi imel perja bi rekel, da je podlasica.:hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najgrši na svetu
Napisano

A ni bla E oznaka mišljena pred četrt stoletja za EV pri BMW? Tale je pač bil mal przgoden.

Ker tole je tud kr neki recimo, ker zgleda kot bi iz neke neposrečene serije Hotwheels padu. Je bil pa vsaj pravočasen.

image.png

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Alex napisal:

Tukaj mislim predvsem to, da če imaš denar na banki (kot ga ima velika večina,  brez vezav ponavadi) ,ti ga takšna  kar visoka inflacija kar dobro golta. 

Koliko denarja ti ostane recimo od 10000€, če je takšna inflacija in imaš denar na banki brez vezave po petih letih. Ali recimo po desetih letih. 

Da vidimo izračun,Boss.

Sej se ne pogovarjava o tem, da inflacija znižuje vrednost denarju, kar je seveda popolna resnica. Pogovarjava se o tem, da inflacija ni samosvoja kategorija ekonomije in financ, ampak jo je vedno potrebno gledat v kontekstu. Če inflaciji sledijo dvigi prejemkov je to vzdržno, če pa ne je pa problem. Ampak trenutno se naše plače in pokojnine vseeno še dvigujejo vsaj v povprečju.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najgrši na svetu
Napisano
pred 32 minutami je g.Wankel napisal:

''Skup zmetan'' je meni neki v smislu CX-30. Pač, glede na uno temo, kjer se seznam kar daljša in daljša :D 

hehe

flame war 😜

pred 52 minutami je samSimon napisal:

@Boss kar slabo zgleda, bodimo realni. Še malo poglej, ne samo "nima sank, ni švoh" 😄

No to so pri meni kar dobre bonus pike.

Drugač je pa to obdobje, ko so nastajali teli poskusi imenovano tudi obdobje Yach design-a. Ja želja po neki futuristični obliki prestižnega premium potovalnika... Ma ja iz takih poskusov so pol tud SUV-i ratal. Sam, da se visok sedi pa je vse v redu.:hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 minutami je Alex napisal:

A ni to precej važno,koliko ti denar izgublja na vrednosti. Po moje je to precej pomemben podatek. 

Niti ne je pa najlažje merljiv in tudi najbolj udarno se sliši...  problem je, če imaš svojo samostojno valuto, ki s tem izgublja vrednost. Če pa imaš enotno valuto pa to ne vpliva. Pomeni le, da se z inflacijo dvigujejo vse vrtste prihodki, ki imajo uzakonjeno, da se morajo dvigovat z inflacijo. Po domače povedano se potem zvišujejo ne samo taki dohodki ampak tudi ostali. Še enkrat, bistveno je da nimaš svoje valute, ker takrat vpliva na devalvacijo vrednosti in imaš dejansko lahko manj.

Drug aspekt je pa recimo ta, da proscenti znajo zavajat.

Recimo storitev, ki stane pri nas 1000€ in jo podražiš za 2.5% stane potem 1025€.

Če pa recimo v drugi državi enaka storitev stane 1300€ pa jo podražiš za 2% je to potem 1326€.

Se pravi kljub temu, da je podražitev v procentih manjša, je pa nominalno treba dat več denarja. In ker ne živimo od procentov ampak od nominalnih zneskov.

Pa še tretji aspekt je ta, da inflacijo je potrebno gledat na daljše obdobje nekaj let, da se iznačijo letna nihanja, zraven upoštevat rast dohodkov in predvsem realno kupno moč.

Tako, da inflacija, sploh kadar govorimo o desetinkah procentov, ni nek merodajni pokazatelj, še manj pa da bi jo lahko resno napovedovali za naprej. 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2025      2,5 %              2,1 %

Napovedi za leto 2026 nam tudi ne kažejo lepe slike,če ostanejo tej pajaci na oblasti. 

Slovenija            EU

2026      2,3 %               1,9 %

Od vseh gospodarskih faktorjev si našel inflacijo... 🤣 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Ej, modeli, ste vedeli tole:

202602091038.JPG

Načeloma zamenjaš samo tri.... razen če kakšna afna piše piwo

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Najgrši na svetu
Napisano

Ampak tole spada v nek drug duh časa. Ampak kot potovalnik v velikosti manjšega avtodoma... hmmm ne bom rekel, da je presežek, ampak tolk slabo pa spet ne zgleda. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pralni stroj
Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Sem dal veliko dnarja za AEG pralni stroj (tako kot nekoč za Mazdo) pa mi po parih letih že rjavi (tako kot Mazda).

Sploh ne vem kaj je to rjavenje pri Mazdah in me prav zanima ta občutek... zato bom Škodo kupil.:nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pralni stroj
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Meni kar kupim je delalo 15,20 let odvisno od stroja.... :ouje:

Meni tudi, tako da ne vem kaj ostali počnejo s temi stvarmi. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 10 minutami je Bini napisal:

Saj za to pa res ni treba tja.... :nevem: 😂😉

In kaj si ugotovil... a so Čuki dejansko butlni?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Jaz to ne razumem kot seminarsko ampak gre za poslovno idejo, ki je verjetno mišljena kot nek startup. 

Zdaj, če ni tako ni panike, anketo sem izpolnil, ampak vseeno predno se gre v neke poslovne avanture je potrebno resno raziskat tržišče pa predvsem na nivoju izdelkov. A res vlada praznina, ki bi jo zapolnili novi novativni izdelki ali je to že vse bilo pa se ni ali pa se je le deloma obneslo.

Sicer pa OK, ne bom več razlagal osnov, čeprav sem 10 let živel na taki lastni inovativni zamisli, ki je trajala dokler jo ni izpodrinil internet.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Se oproščam, da kvarim zabavo, ampak to ni nova ideja. Ko sem bil majhen sem imel take kotalke, ki si jih samo nataknil na katero koli obutev. Pa tudi danes maš ponudnikov take opreme res veliko. Tako da :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

@Bini zdaj, ko si na koncu potovanja pa lahko brez zadrege priznaš, da si šel na Zanzibar zgolj preverit a so se Čuki zmotili, ko so napisali verz "Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč." 

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja zdej ko ne vejo kam so odložili je pa alarm in je načeloma nenevaren materjal ratal očitno sila nevaren in se že bije plat zvona. Nekdo kot kaže ni dobil kuverte, da bi bil tiho, al kaj? :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.