pred 15 leti al pa še mal več nazaj sem to nazadnje delal. Ni zahtevno, če maš kleparski stol, ampak se da tud brez. Sem pa rabil nekaj časa (nisem imel učitelja, da bi me naučil, ampak sem enkrat videl mojstra na enem sejmu kako je to delal), da sem pogruntal, da je kot kose na kosišče ful pomembna zadeva, da dejansko odreže ne pa da valjaš travo.
Nabrusimo kose, že klas dozoreva in žetve bogate napočil je čas Naj jeklo zapoje, naj pesem odmeva, nabrusimo kose zrel je klas!V boj za svobodno življenje, gre klic od vasi do vasi Ker sicer nas čakata sužnost, trpljenje Za nas več izbire druge ni!
Na gruntih že davno nam banke sedijo, obresti in davki nam pijejo kri Od žuljev se naših pijavke redijo zaman kmet znoji se in trpi!
O čujte nas mi smo prodani, oj kmet spametuj se spreglej Zdaj grunt naj počiva, le vkup vsi tlačani, nabrusimo kose, hajd naprej!
Nekje je dežela kjer vlada svoboda, kjer srečen je kmečki in delavski rod Tam kmeta ne guli nobena gospoda, kdor dela uživa truda plod
Mi bratje smo vaši po rodu, Slovenci le urno na plan, zdaj čas je napočil, dani se na vzhodu in žetev je zrela, kose v dlan!
V boj za svobodno življenje, gre klic od vasi do vasi. Ker sicer nas čakata sužnost, trpljenje, za nas več izbire druge ni, druge ni!
Ja seveda, vedno so južni krivi. Zanimivo, da s HR, SRB, BIH tablicami navadno ni toliko težav, kot z avstrijci in italijani. Razlika je v tem, da ko gre južni na sever ve da gre na področja, kjer je način obnašanja navadno na višjem nivoju in temu primerno se tudi obnaša. Ko gre pa severni na jug gre pa takoj z večvrednostnim kompleksom pokazat nam južnim, kdo je car in šef. To je dejstvo in zato vidiš tako vožnjo teh severnjakov/zahodnjakov, ki jo celo leto ne vidiš od domačih voznikov.
Aleks se ne bo strinjal, da so Italijani slabši od nas, tako kot se sam ne strinjam, da so Avstrijci v prvi deseterici. To je BS, sploh zdajle, ko se sezona dopustov začenja in ko vidiš kaj jodlarji počenjajo na cestah.
Noctue so med najboljšimi. Kar se postavitve tiče bi daj js zgoraj samo 1 vent. Če bi mel dva se zna zgodit da ti bo en ''hladn'' zrak ven zauhu namest vročga.
spodaj ''šalabajzerska' skica
null
Upošteval, tvoj nasvet in pomislek, ter zmontiral tri BeQuiet vente kot si narisal z rdečo in modro. Zadeva je zdaj top, glasnost se je celo znižala in tudi pri večjih obremenitvah lepo zauga toploto ven.
Ne glede, da nisem glih fan Bimmerjev so to še zadnji avti, ki dobr zgledajo. Ker vse kar zdajle ven leze v prodajo je polomjada vključno z novimi BMW-ji.
@daSKAn ti bo @Z M A J razložil, da je edini način, da se odpoveš takim skušnjavam, da si zraven omisliš še malega hjundajca, kot preventivo, da ostaneš on the light side.
Ni tle fora, da bi radi spremenili okolje. Radi bi malega človeka zjebali v EU. To je glavni cilj.
Se popolnoma strinjam... to so tudi tako imenovana 15minutna mesta, ki niso nič drugega kot lepši izraz za geto. Interes bogatašev je v tem, da bi rajo omejili na področja, da bi živeli v bližini svojih služb, da bi energijo uporabljali le za delo in bogatenje posameznikom, ki so lastniki proizvodnjih zmogljivosti. To so mokre želje neoliberalizma, kjer je delavec vreden le in zgolj toliko kot lahko prinese dodane vrednosti oziroma dobička. Zato mora svojo energijo uporabljat le za delo in čim manj za ostale stvari, kot so izleti, potovanja, obiskovnja prijateljev in sorodnikov, tudi vožnja na delo ipd.
Pa da boste imeli čimmanj oziroma nič in boste srečni kot pravi Klaus Schwab in WEF.
Borba za okolje je pa le v tem namenu, da bodo lažje uvedli ekološke/okoljske lockdowne, kjer vas bodo prepričevali, da je to nujno potrebno, ker bomo drugače vsi pomrli. Prvi test je bil kovid nateg in glede na odziv in uklonitev folka je bil zelo uspešen. Teorija zarote? Hmmm, bomo v parih letih rekli kaj na to temo spet - pa da ne bo spet isto kot pred parimi leti v stilu "ja nismo vedeli".
Ampak to se ne dela na tak način. Ker gre za ekologijo bi morala država zahtevat, da se upošteva ta aspekt in se ne dovoli več kot recimo 50 % marža oziroma, da je cena nadomestnega/rezervnega dela 2x dražja kot je cena ob prvi vgradnji. Tu namreč govorimo o cenah, ki so razreda 10x cene prvovgradnje.
Ko bo menjava sond in DPF filtra v rangu realnih 200-300€ se ne bo niti v sanjah zgodila zgodba z odstranjevanjem filtra. Tako se take stvari rešuje pa bomo zadovoljni vsi in nihče oškodovan. Tudi prodajalci in nikakor ne nasedat na floskule, da je prodajalec oškodovan, ker ne iztrži 10x realne cene proizvoda.
Mah kaj, povejmo takole, da bo Golob razliko v svoj žep strpal pa je. To hoče slišat tistih nekaj mandeljcev, ki Taubija organsko ne prenašajo. Volk sit, koza cela ali po primorsko "ma ne stojte tu, hremo naprej".
Sem se danes prebudil s popolnoma trdim ... levim kolenom in bom posledično lahko ekipi s katero smo mislili na Mont Blanc, predlagal naj vzamejo koga drugega. Jaz pa v Desus, kot kaže, hehe
Ja nimaš kej, star si... še oba BMW-ja prodaš in obdržiš Getzkota pa je to to. 😎
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
pred 15 leti al pa še mal več nazaj sem to nazadnje delal. Ni zahtevno, če maš kleparski stol, ampak se da tud brez. Sem pa rabil nekaj časa (nisem imel učitelja, da bi me naučil, ampak sem enkrat videl mojstra na enem sejmu kako je to delal), da sem pogruntal, da je kot kose na kosišče ful pomembna zadeva, da dejansko odreže ne pa da valjaš travo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani