Skoči na vsebino
Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je godlike napisal:

Verjetno si je sam kelnar na pos terminalu kr stisno, predn je pos stranki obrnil.

Dovolj sem nor, da bi z onim računom reklamiral kartično transakcijo. In bi si teh 10% pridobil nazaj.

Praviloma bi ti moral tisto transakcijo stornirati in potem ponovno plačaš. Tudi banka ti v tem primeru se mi zdi samo enkrat trga, ker je prejšnji račun storno.

Natakar mora pa na posu stornirat račun in prav tako v računalniku.

Velikokrat se tudi natakar zatipka, ko vpisuje znesek in zaračuna premalo ali preveč. Dovolj je da samo eno tipko premalo prtisne pa je namesto 101€ 10€. Pač gužva. Lepo se stornira in je to to. Noben big deal.

Seveda se v tvojem primeru noben ni zatipkal. Edino kar je možno je da je res ponesreči pritisnil na pos terminalu, čeprav imam občutek da tako probavajo pa "če prođe, prođe".

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 7 urami je Mraušk Mčk napisal:

Obeta se nam nova tema z naslovom: Kaj ste pa danes naredili na svoji lokomotivi.:D

Upam, da bo ta tema čimbolj prazna :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 3 urami je skritikrt napisal:

Normalno,da se greje,a brez skrbi,če uporabljaš kvaliteten polnilec,ima ta vse zaščite vgrajene...tudi temperaturno.

Sem npr  hčerinega Lenovo Slim-7, k ima USB-C port za polnjenje...na morju polnil z Xiaomi-jevim 33W polnilcem, ki zmore tudi 20V-torej še primeren za polnjenje laptopa (original ima moč 60W)...brez problema je polnil,ko je hčerka hkrati še igrala streljačino...sicer je napisal,da se počasneje polni,a kot rečeno BP.

Pri mojem starem-v prispevku omenjenem Lenovo ThinkPad X-130e pa z 33W ni hotel,z 65W pa BP.

Tudi je ta 65W polnilec narejen z t.i. GAN polprevodniki (galijev nitrat)...se veliko manj greje,in je hkrati kompaktnejši...kot rečeno dela BP😃👍 

Bi pa opozoril na nekaj drugega,kar marsikdo hitro pozabi-polnilni kabel!

Jaz za takšne stvari uporabljam Ankerjev 100W USB-C na USB-C kabel...torej kabel zmore več kot polnilec!

Doma imam 2 kompletna polnilca v kolikor ti kateri pride prav ti ga senkam. En je 65W (toshiba satelite) drugi pa 120W HP envy.

IMG_20240614_122938.jpg

IMG_20240614_122906.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
dne 12. 6. 2024 ob 18:02 je skritikrt napisal:

Bo mogoče za koga zanimivo oz. uporabno-z Aliexpressa naročil USB-C adapter za polnjenje-napajanje laptopa.

Idejo imam z tega kanala👍-od 8:50 naprej.

Zadevo sem vzel za svoj stari Lenovo Thinkpad X-130E,ki ga imam za "posebne naloge" (popravljanje sektorjev na HDDjih ipd.)...in ker je nekdaj šel kabel napajalnika,k sem ga nato moral flikati...in itak "veliki cegel" od napajalnika....

Tako pa z tem adapterjem,+ z Xiaomi 65W GAN polnilcem

MI-STORE.SI

Majhen, a zmogljiv polnilecHitri polnilnik Xiaomi Mi 65 Watt z GaN Tech je izjemno zmogljiv polnilnik, ki bo vse vaše naprave v kratkem času...

Dela BP😃👍

Tukaj kupil

https://www.aliexpress.com/item/1005004146579668.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.31101802I0PIYk

Priporočam.

IMG_20240606_215738(1).jpg

IMG_20240606_215205(1).jpg

Top zadeva :). Samo a ni original polnilec 90W?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 10 urami je Slivka napisal:

Ne nista se odkotalili v dolino. Odkotalili sta se ... ... ...

Torej, danes so ugotovili, da sta bila k meni poslana dva paketa, vsak po 22 kg. Pošiljatelj naj bi bil isti. Ampak...

En paket je prišel iz Španije in ga vodijo kot dostavljenega na moj naslov (čeprav nisem podpisal prevzema).

Drugi paket je danes prišel iz Slovaške v Ljubljano in bo jutri dopoldan pri meni.

Glej, sm kmet an s hribu doma an ne zastopm, ki se j dogajalo s tem gumam... Pa sej bojo nardile več kilometru, predn pridejo do mene kt pa pole na našem FucksWagnu...

Kje si pa narocil gume?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zbil srno
Napisano

Zakaj pa nisi peljal na uradni servis ? Ne recem, da te kaj takega tam ne more pricakati, ampak verjetno bi bil boljsi odnos in tudi za nadomestni avto bi se lahko zmenil kljub temu, da ti ga zavarovalnica ne krije. Pa za mazda selmar sem slisal same pohvale do sedaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Ampak lej garancijo pa imas (sarkazem). In tako veselo 5 let dokler je avto v garanciji. Top nalozba nimas kej. Ce imas 30k za nov avto bos pa tud 500€ imel za servis. Pa usput se men mal nakaz 😆

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zbil srno
Napisano (urejeno)
pred 17 minutami je Boss napisal:

Sej vsak se sam odloča... ampak tukaj si lahko zelo previden pa pride do spleta okoliščin, kjer nisi kriv pa ne moreš dokazat, da nisi. Potem foušijo je tud težko preprečit, da se ti ne podpiše na lak, kot tudi nerode na parkirišču me. Divje živali tudi niso na vrvicah, še manj pa vremenske neprilike.

Jaz osebno raje dam tistih 500-600€ na leto pa vedno upam, da mi jih ne bo trebu uporabit in sploh nisem slabe volje tudi če plačujem "v prazno". V bistvu sem celo presrečen, da ničesar ni. Ko pa pride toča pa mi tud ni treba bilo odpret denarnice, kar je pa svojevrstno zadovoljstvo.😜

Vse to kar si ti nastel imam jaz zavarovano razlicne kombinacije. Pa ni bilo nikoli problemov z uveljavljanjem. Tudi takrat, ko sem bil sam kriv. No uradno nisem bil :ninja:.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zbil srno
Napisano

Jest tako laicno gledam. Ce je kasko za moj avto 400€ in v primeru, ce uveljavljam kasko imam se odbitno fransizo ki pa ni malo. V kolikor pa nimam kasko in imam kombinacije so pa te kombinacije brez odbitne fransize in pa se ceneje me vse skupaj pride kot pa kasko. Pa racunaj, da imam jaz samo parking 270€, ker je 2.5 motor. Edini plus kaska je ce imas nov avto in imas totalko (pa se tam ti obracunajo po eurotax). Zame je kasko no go.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zbil srno
Napisano

Tocno tako. Zato pa je kasko sranje. Sploh pri starem avtu. Tudi jaz imam vse te "bonboncke" izbrane kot samostojne kombinacije (divjad, stekla, parking, elementarne nesrece) kjer ni odbitne fransize. Lansko leto sem koristil parking, letos poleti toco in ravno dva dni nazaj sem opazil, da mi je kamencek pocil sipo in bom tudi to koristil. Seveda vse brez odbitne fransize. Razlika med vsemi temi kombinacijami in med polnim paskom je pa 50€ (kasko je drazji). Samo kaj mi pomaga kasko, ce imam potem odbitno fransizo. Bedarija. V tvojem primeru je tako, kot ti je rekel slivka. Zavarovalnico boli briga, ker bos itq nakoncu ti placal z odbitno fransizo. V mojem primeru, ko pa imam divjad, kot locena kombinacija eee tukaj bi pa zahtevali vrjetno zapisnik in pa mnenje cenilca, saj gre tukaj komplet popravilo na racun zavarovalnice. 
Pa ne me drzat za besedo, ampak kakor sem slisal, da v kolikor je na tej cesti tabla za divjad se zavarovalnica tudi na to lahko sklicuje in ti zavrnejo zahtevek. Seveda v tvojem primeru ne, ker komaj cakajo, da ti dvignejo zavarovanje (odbitna fransiza).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ful je tega zadnje cajte. Jaz sem dobil iz neke slo stevilke kao za posodobitev gesla pri NLB pay pa potem za posodobitev netflix racuna itd. Najbolj smesno je pa, da sploh nisem pri NLB niti netflixa nimam. Pac scam. Sej ze takoj po linku vidis. Sem pa tudi od kao "poste slo" dobil in imajo dost podobno spletno stran. Seveda de redirecta na njihovo fake stran kjer naj bi vpisal svojo st. kartice in CVV 🤦

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.