Skoči na vsebino
Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 7 urami je NevLado napisal:

meni še vedno 7900xt spi v primerjavi s procesorjem, ki dela na polno, komaj dohaja za 144hz gaming

bi moral takrat kupil 7800x3d, ma je to toliko denarja, da me bo baba izselila vun iz bajte vsak čas

Kateri komi dohaja 144hz ? Pa 144hz moj jajc R5 3600 z lahkoto dohaja :D. Je pa res da imas ti vrjetn 2K ce ne celo 4k ?

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Ryzen 7 5800x3d se zmeri najboljsa odlocitev, kljub temu da je se na AM4 platformi. Menda je dost problemov glede kompatibilnosti na AM5 platformi in DDR5 🤷

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Sej pravim jaz imam oljni, zracni in kabinski filter vedno od mahle in ni bil noben made in china nikoli :)

Oljni filter je OX 203D pa je made in austria prav tako zracni LX 936 je made in austria.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jest se noben mahle filter nisem dobil made in china pa vedno samo mahle kupujem. Ponavadi je made in CZ ali pa kera druga drzava. Nikoli pa made in china. Vsaj do sedaj ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Doma imam BOSCH hladilnik, pralni stroj, susilni stroj, vrtalnik in vijacnik in noben ni narejen made in germany oz. celo noben ni narejen v isti drzavi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

"more se mašina ulaufat". Ko bo izven garancije se bi morala že ulaufat. V kolikor se do takrat ne bo bo potrebno narediti genralko, ampak to pa žal garancije več ne krije 🤣.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

200 € je bil alternator od helle in je bil v 4 dneh že pri meni - poslano preko ebaya uradna trgvoina hella. Pri bartogu je bil pa od čunga lunga firme ridex - 300€ in bi ga dobil naslednji dan. Sepravi je vsega skupi razlike 3 dni. Poleg tega pa v večini primerov itq čakaš na mehanika in nisi že naslednji dan na vrsti. Kar se same dostave in poškodbe tiče še nisem doživel tega primera, da bi dobil poškodovan izdelek pa zelo pogosto (vse sorte) naročujem preko spleta. Ne rečem, da ni nemogoče ampak zelo redko. Še najslabše izkušnje imam s pošta slovenija, kot z ostalo kurirno službo. 
Skladiščijo pa itq usi in ni Slovenija nobena izjema. Skratka moj point je bil da je v slo vse dost predrago, če primerjaš cene v tujini. Lahko recimo primerjaš tudi shoppster, mimovrste z amazonom pa ti bo takoj jasno. Pa ne govorim o par evrov razlike, ampak kar konkretne razlike.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Pa razumem to. Zaradi mene če stranka hoče vse original in gre vse direkt na uradni servis menjat. Debata je bil samo o ceni rezervnih delov.

Kje jih bo pa kdo naročil in kje jih bo menjal, ter koliko časa bo brez avta je pa to njihova odločitev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Ne govorim o ceni menjave rezervnih delov, ampak o ceni rezervnih delov. Pri nas je vse 30-40% dražji, kot če ta identični del naročim preko spleta iz tujine. Pri nas naročim samo če je res nujno potrebna takojšnja menjava. Kar je pa zeloo redko. Pa še to, če se zgodi se ponavadi itq usaj en teden čaka na mehanika tako, da imam ta del že zdavnaj doma.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Razumem, da morajo od nečesa živeti, ampak v 21. Stoletju smo kjer usak dojenček lahko primerja ceno na internetu in potem tam tudi naroči. Po vsej verjetnosti bo tudi iz nemčije prej prišel paket, kot pa iz slovenije. Razlika v ceni je pač prevelika.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)

Tudi autodoc je krekpo dvignil cene. Sem sel ravno prejsni teden cez zgodovino nakupov pri autodocu in primerjal s trenutnimi cenami in se kar pozna. 
Ampak overall imajo dalec najbolj ugodne cene. Lamba sonda NGK za moj avto je na autodocu 180€ pri bartogu 400€ (ista firma in ista stevilka. Alternator 200€ bartog 300€ itd...

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 3 urami je godlike napisal:

Kontra je fora.

Slivka ima staro 300ml.

Pa novo 250ml + 25ml extra.

Torej ti dajo nekaj extra. Ti ne prebereš in po velikosti sklepaš, da je 300ml + 25ml zravn.

Nvem jest pa na to čisto drugače gledam. Zaradi mene če piše 300ml gratis. Bistvo je je kaj piše na dnu pločevinke. Tista enota je pomembna. V tem primeru je to 275 ml. Saj pri sredstvu za pomivanje so iste fore.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Tistih 25ml so pa ja lahko stisnili v isto pločevinko. Le co2 je bilo vrjetno malo manj. Nekje sem zasledil, da so se pritoževali, da na koncu co2 zmanjka a tekočina je še vedno v pločevinki...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

pred 13 minutami je Aless napisal:

Po dolgih letih služenja, je čas da zamenjam svoj I5 2500k in me zanima kaj je trenutno top price/performance cpu za gaming??

Nekaj sem gledal reviewe in bi naj bili za gaming boljši AMD procesorji.

Tu je pa spet dilema kateri procesor?? Katere plošče so ok, do sedaj sem prisegal na Asus?

Je kdo kaj bolj raziskoval, kaj kupit?

Meni je se vedno price/performance B550 AM4 socket. Plata za male pare, ki ima prakticno vse. Podpira ogromno procesorjev z AM4 socketom, ima 4.0 m2 socket, DDR4 rami, ki so smesno poceni, argb, rgb, bios flash button itd... Kar se pa CPU tice pa vse odvisno katero graficno kartico imas. Jaz bom vrjetno sedaj nadgradil na ryzen 7 5800x3d. Pri maticni pa naceloma nimas kej falit razn, da prej preveris, da ima doticna plata vse prikljucke, katere bos potencialno potreboval in pa seveda, da pase v tvoje ohisje. Je pa asus in pa kaksen msi dobra izbira.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.