Matr si pokvarjen, ene tolk k jest, ker sem najprej zagledal, kako je tista prikolica zadaj ugriznila unega spredaj v rit. Pol pa še dvignjena šipa kot obrvi, ko je prednji zarad tega fejst presenečen.
Boss, avtomobile, kitare, smuči, zimsko dopustovanje... izbiram jaz. Tako, da, se bom sam odločil, kakšen oziroma katere znamke kabriolet si bom kupil. 😉
Ampak žena pa navija za eno ali drugo... da je mir pri bajti naredita kompromis in na konc izbere žena. Priznaj da je tako? Ti sicer praviš, da ti je rdeča res všeč, sam izbrala je žena, pa da so ti SUV-i zdaj full všeč, ampak izbrala ga je pa žena. Glej nej te potolažim, a ti resno misliš, da sem pred leti jaz osebno na mojo željo izbral Citroenovo kapelco? 🤣😂 Pač men ni težko priznat, nekateri pa živite v zanikanju, da ste gospodarji situacije.
Še vedno je problem, ko gredo temperature globoko pod nulo oziroma pri tistih, ki se malo vozijo in jim gorivo dolgo zdrži. Samo od srede novembra do konca februarja, dajejo v nafto dodtek proti kristalizaciji parafina, da ta zdrži -20°C. Če bi šlo nižje bi bilo treba dodajati dodatek ročno v tank za avte, ki so zunaj parkirani čez noč. Jeseni od oktobra do sredine novembra je ta dodatek do -10°C in ravno tako od začetka marca do srede aprila.
OK -20°C bo sila redko ni pa nemogoče. Večji problem nastane pri takih, ki imajo en tank goriva za mesec in pol pa natanka enkrat v prvi polovici novembra pa ima gorivo not še do začetka januarja, ko gredo temperature že lahko globoko pod nulo. Pol je pa panika, ko se filter zamaši.
V glavnem je res, da nas temperature zadnjih let nekako razvajajo, ampak vseeno vozit do rezerve vsaj pozimi ni priporočljivo. Pa sej s tem ne prišparaš nič, če voziš do rezerve sam sranje lahko narediš. Pri dizlih pa vsi vemo kolk je zajebancije, če ti goriva slučajno celo zmanjka.
Mislim,da je celo po nekih zakonih,ki ne vem,če še veljajo danes,da moraš imeti v zimskih razmerah v rezervoarju vedno več kot četrt tanka....🤔
Ja, verjetno zakon zdrave pameti, ki pa je mišljen bolj v smislu, da te nekje v odročnih krajih (lahko pa tud načeloma na AC) zasneži in obtičiš pa da ne zmrzneš, če ostaneš brez goriva. To se ti načeloma v mestu al pa na obvoznicah nekako ne bo zgodilo tam bo bolj problem izločanje parafina pri nizkih temperaturah pri dizlih pa ti zadeva zamaši filter goriva. Sicer zelo malo verjetno ampak vseeno zakaj bi reskiral, ker pri več goriva v tanku kasneje pride do izločanja in usedanja parafina.
Če maš avto zunaj na mrazu čez noč je priporočljivo imet nekoliko bolj poln tank goriva in da ni na rezervi. Jaz osebno čez zimo nikoli ne grem do lučke in navadno tankam nekje najkasneje pri 150-200km dometa.
Definitivno legenda, ampak imam občutek, da jih kar nekaj tu gor ne ve kaj sploh je to, ker so večinoma premladi. Če se še spomnijo mogoče zadnje različice Citroen Ami 8, ki so jo delali do skoraj sredine 70-ih je tole prvotna originalna različica Ami 6 iz leta 1961.
Zakaj je mogoče tale Citroen zanimiv za nas Mazdaše je to, da so v sedemdesetih naredili eksperimentalno verzijo M35, ki je bila v bistvu kupejevska podaljšana verzija Ami 8. Poganjal jo je pa enorotorski Wankel Zadeva je ostala v eksperimentalni fazi, ampak so vseeno naredili nekaj modelov in jih razdelili med VIP-ovce za dolgotrajnejše testiranje. Je pa Citroen te izkušnje potem kanaliziral pri izdelavi Citroen GS birotor z dvorotorsko različico Wankla. Žal pa je tale zadeva prišla ven v čisto napačnem času leta 1973, ko je svet drvel v prvo naftno krizo in kot vemo Wankel pa ugodna poraba ne gresta glih skupaj.
Resnici na ljubo: boljše se izide z zimskimi poleti kot z letnimi v res zimskih pogojih...
To je res, samo pravih zimskih razmer je tako malo v nižinah, da velika večina lahko takrat pusti avto doma in ne gre na cesto, če nima zimske opreme. Poleti pa imaš več mesecev asfalt segret na 40°C in seveda tudi veliko več. Verjetno poleti si ne rečeš, da se bom samo ponoči vozil, če bo suho, čez dan pa le če bo fejst oblačno.
Vidim, da vas je nekaj tukaj, ki se vam zdi normalno, da ste polet v skibootskah al pa gojzerjih?
Edina sprejemljiva alternativa zimskim pozimi in letnim poleti so all season gume. Te so narejene, da zdržijo visoke temperature in dokaj solidno delujejo tako poleti kot pozimi. Vse ostalo je pa pač igranje na srečo - mrbit se izzide, če pa se ne pa so stroški vedno višji kot imet ustrezne gume za ustrezen letni čas.
Hehe, jaz bom šel full monty - se pravi tudi krom pri oknih in tudi sanke na strehi. Tu ni polovičarstva zato bo vsaj ene 3x do 4x tolk dela kot če je samo spredaj.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Edini dovolj širok parkirni prostor...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani