Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
dne 30. 10. 2025 ob 16:41 je 50keda napisal:

Trenutno vozim CX-30 G165 ročnega 600+ km in imam 6.7 porabe, pa imam dnevne klance. Tk da po ravnini bi blo še manj.

CX-30 G165 ???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 22 urami je Sivc 1 napisal:

Mogoče ena stvar pri G140 AT za katero opažam, da je malenkost moteča, ko je v vozilu tišina (= ni radia, ventilacija dela zelo počasi, idr)…. Stopalka za zavoro naredi zvok “klik” ki je podoben zvoku tipke na računalniški tipkovnici. Še kdo zazna ta zvok? 

Da.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 10 urami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma pei ne zastopm lih tanartabl usega tega...

Kej mi lohkor kdo razloži tko, po kmečko...

Namreč, berem neki članek o vetrnih turbinah in vmes najdem zapis o največji na svetu:

IMG_20251030_204520092.jpg

Zadeva ima 20 MW in oskrbuje 96.000 gospodinjstev. Če moja matematika kaj velja, pripada vsakemu gospodinjstvu 208 W. Če se kaj spoznam na elektriko, to "pelje" eno televizijo...

Kaj sem zgrešil?

1. Če bi bila v Sloveniji, bi obratovala preračunano na nazivno moč cca 1.700 ur ... 1700x20 MW=34 GWh letno. Slovensko gospodinjstvo porabi letno cca 4 MWh => 8.500 gospodinjstev (slovenske vetrne razmere in poraba).

Recimo da na kitajsko piha optimalen veter ves čas (8760 ur letno) => cca 40.000 gospodinjstev, in če kitajsko gospodinjstvo porabi pol elektrike slovenskega, smo blizu številke 96.000.

2. Povprečno se moč na gospodinjstvo računa s faktorjem prekrivanja - vsi v vasi istočasno nimajo svojega koničnega odjema. Za slovensko naselje je bil pred 30-timi leti  faktor prekrivanja pri večjem številu odjemnikov na nizkonapetostnem vodu 0,3-0,5 konične odjemne moči posameznega odjemalca ... teh 208 kitajskih W je zato treba pomnožiti na primer s faktorjem 3 ... dobimo cca 1 kW.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 58 minutami je GregorV napisal:

Jaz sem tudi zelo zadovoljen z avtom. Ima nekaj pomankljivosti, ampak generalno gledano, odlično vse skupaj.

:zoom-zoom:

Po mojem je praktično nemogoče narediti avto, ki bi 100% vsem ustrezal, pa še EU predpisom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

O tem smo že debatirali - testi so narejeni s frišnimi pnevmatikami. Fino bi bilo ponoviti test s postaranimi pnevmatikami - recimo po prvem testu jih vozijo 20.000 km, vzamejo dol, jih skladiščijo na soncu in dežju, tako kot Bartog, ter čez 5 let enak test ponovijo. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 27 minutami je NevLado napisal:

naročili conti, ker bo prej, goodyear bi baje prišla šele po 16.11 :o 225/45/17, malo pod 100 na gumo mislim da

Lado, odlična izbira. 👍 Zimske Conti sem vozil na Accordu in me ni nikoli razočarala ... presenetila pa, ker se ni in ni znucala. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 11 urami je Alex napisal:

Enako. Zelo dobra zimska guma. 👍

pred 2 urama je Gelipter napisal:

TOP...zimska guma imam na cx30 👍😉

Kdaj sta imela na cestah obale nazadnje sneg?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je GregorV napisal:

Katero od "premium" znamk zimskih gum priporočate:

goodyear ultragrip performance 3

michelin pilot alpin 5

bridgestone blizzak 6

dunlop winter sport 5

...

Do sedaj še nisem varčeval pri gumah in tudi tokrat ne mislim. Vem, da se vsi ne strinjate s tem, ampak jaz sem za znane znamke...

WWW.AMZS.SI

Veliko pnevmatik, a le malo zares dobrih

Seveda za CX-30. 16". 

Kje kupujete gume, kje se najceneje dobijo?

Hvala

LP

Jaz bi Dunlop winter sport 5 ali Michelin pilot alpin 5.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 57 minutami je NevLado napisal:

jaz sem danes klical lokalnega vulkanizerja za svojo 6ko

verjetno bom vzel kar goodyear, tam cca 140-145 je kos

vredenstein sem imel sedaj ampak so 125 eur, za tistih 20 eur pa ne bom gledal na razliko proti top gumi

za drug avto pa celoletno goodyearko pa mir

Jaz nikoli. Sem eno videl, kako razpada po štirih letih ... 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Rabiš, rabiš ... 😁

400 € leta 2018 in 400€ danes ... žal ni enako. Kar se vidi tudi na cenah rabljenih Mazd ...

Ja, dela mi napoto, čeprav še ni niti ulaufan ... Našel sem račun:

image.png

Današnji oglas Mazde 3, ki je pred sedmimi leti prišla okoli 20.000 €, še pred nekaj dnevi je bila cena 15.500 € ...

image.png

Mazda Mazda3 G165 Revolution, letnik:2018,15000 EUR - prodam :: Avtonet :: www.Avto.net

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 minutami je godlike napisal:

Zadnja leta sem se navadil na studijske zvočnike. Yamaha HS.

Prvo mi je bilo za EDM premalo basa. Mogoče bi ga kanček več pričaral HS8 sub (določeni komadi grejo res nizko), samo je cenovno....

V službi imam Beyerdinamic DT 770 pro limited, pa za house, progresive so super. Trance še gre. Tehnaže pa ne morem gor rolat, tolko sem se z leti odvadil loudnessa. Mogoče na 10-15% jakosti, tak potihem.

Tako da te čisto razumem, da neželiš met samo basa, ker popači drugi del spektra.

Imam doma HS8 subwoofer ... praktično nerabljen, v omari, .... prodam. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Od izvora zvoka do ušes je pri reprodukciji toliko dejavnikov, ... če štelaš neke frekvence na tej poti, še nič ne pomeni. Recimo so že posnetki tako različno "obdelani", da če pri prvem sistem lepo igra, lahko že pri naslednjem slabo, in obratno ... 

Sam imam zato v Mazdah nivo basov nastavljen za nekaj stopenj v minus - preveč basa je zame strašno moteče. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 minutami je g.Wankel napisal:

Tole je drugač obupno.

Vsaka ušesa (celo vsako uho posebej), sploh če so starejša, bi rabila svojo nastavitev ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je Alex napisal:

Zvok osnovnega radia je z pravimi nastavitvami boljši kot Bose ozvočenje. 

Posebaj za cx30 je ozvočenje naredil in prilagodil Pioneer. Jaz sem zamenjal samo tweeterje v stebričkih in je zvok bomba. Dobro, če bi bil še subwoofer v prtljažniku bi bilo še boljše. 

Spodaj je nastavitev equilazerja. 

IMG_20240822_200741.jpg

Jaz berem tole takole: 

Ker moja nima Bose to pomeni, da je zvok osnovnega radia z pravimi nastavitvami boljši kot Bose ozvočenje. 

Posebej za mojo cx30 je ozvočenje naredil in prilagodil Pioneer. Jaz sem zamenjal samo tweeterje v stebričkih in je zvok bomba. Dobro, če bi bil še subwoofer v prtljažniku bi bilo še boljše. 

@Alex in glih tvoja varianta CX-30 je v vsem objektivno najboljša? Ma ne nas zaje.... 😀

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Janez007 napisal:

Tele slike mi je pa nekaj dni nazaj poslal naš navdušen lastnik CX-30 ... dobesedno iz dežele vzhajajočega sonca.  

image.png

image.png

image.png

da nadaljujem, ravnokar me je klical in informiral, da so zadnji iPhoni 17 tam po 700€, 15-ke po 500 € ... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
dne 6. 10. 2025 ob 12:33 je NevLado napisal:

V petek je k hiši zapeljal še en japonc, žal pa to ni Mazda, ker so rabljene trojke očitno z leti dražje in dražje, sploh če imajo G122 motorček. Je pa vseeno iz dežele vzhajajočega sonca in je poslednja Toyota Corolla z bencinskim motorjem. :prstgor:

Na m6 sem pa danes prevozil okroglo cifro, eto! :zoom-zoom:

Tele slike mi je pa nekaj dni nazaj poslal naš navdušen lastnik CX-30 ... dobesedno iz dežele vzhajajočega sonca.  

image.png

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 minutami je GregorV napisal:

Morda kdo ve kakšen je premer 16" z zimskimi gumami in 18"?

Bo torej vse skupaj precej manjše, če vzamem 16".

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Meni so 16" platišča čisto OK. Ne razumem tega jamranja??? Če želim jesti steak, bom plačal več kot za polpet ... komu to ni jasno? Če nimam denarja, bom jedel polpete, rajši kot poceni pokvarjene steake ... 🙂

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 25 minutami je GregorV napisal:

Do sedaj sem vedno imel original platišča, je pa res, da so bila jeklena in plastični pokrovi. 

Vedno sem sam v miru doma menjal. 

Avto bo pri hiši najmanj 10 let. Res nimam živcev za vuklanizerje, še najbolj se bojim, me moti, da pri menjavi lahko hitro poškodujejo alu platišče. Sem že imel tak primer. 

Moram še razmisliti, verjetno pa bom nabavil "zimski komplet". Je pa cena res grozno visoka. 😭

Hvala za predlog glede RC design platišča, če me kaj moti na avtih, je to da nimajo original platišč. 😀

Če bi se dalo RC design logo zamenjati za Mazda logo, potem bi jih morda vzel. 😃

LP

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.