Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi
Napisano
pred 9 minutami je dvorjan napisal:

Pri teh cenah goriv ostani na Cliu, 1.4 turbo je sicer precej bolj poskočen, a tudi žejen.

Pa če je že proračun 6 jurjev (+ še kakega jurja za Clia), raje poglej proti rabljenemu EV.

#mojadvacenta

@dvorjan, hvala ... upoštevaj, da sem še v kameni dobi :) .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano (urejeno)

Imam možnost kupiti 11 let staro (letnik 2015) Opel Corso od zelo starega človeka 1.4 turbo 74 kW, 3 vrat, srednja oprema (parkirni senzorji, ni zaznavanja mrtvih kotov), s 25.000 km prevoženih, oba kompleta gum sta zanič (stara 11 let) in sklopka trda, kot je še nisem doživel (menda s starostjo te Oplove sklopke (košara, ležaj) otrdijo). Cena 5.000, glihati zaradi poznanstva ne morem, če dodam nove gume in menjavo sklopke pride 6.000. Poleg tega me moti oz. imam pomisleke zaradi nepraktičnih dolgih dvojih vrat. Pa nekaj prask, nič posebnega. Zamenjal bi za zelo praktičnega, poceni, enostavnega, preglednega, na treh koncih pobuškanega 5 vratnega Cliota 1.2 43 kW, letnik 2011 z 38.000 km??? Ne morem se odločiti.

image.png

Opel Corsa 1.4 LPG ecoFlex Innovation (Benz.) (3-drzwi.) (2014 – 2019 ...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Kakšno leto nazaj mi je vodja enega Mazdinega servisa dejal, da so Mazdini bencinarji neuničljivi, da pa naj vseeno kontroliram nivo olja. 

@Magoče CX-30, jaz bi se želel najprej sam prepričati ... spremljati nivo olja, ni kakšna znanost ali težko delo. Čisto možno, da so ga natočili premalo, lahko si samo srečen, če je bilo to. 

Pri moji prejšnji 3-ki se je stanje žretja olja bistveno popravilo (prej cca 1l / 15.000 km), ko sem začel sam kupovati Mazdino 5W 30 olje. Morda so na Mazdinem servisu vlivali redkejše? N našem koncu so nekoč ujeli VW pooblaščen servis, ki je kupoval ponarejene sode Castrol olja ...   

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)

Predvsem se mi zdita neprimerljiva - hribovski kmet s 5 ha zemlje z boniteto 30 in ravninski s 150 ha obdelovalne zemlje z boniteto 80. Kot da bi primerjal današnjega s.p. RTV mehanika (če še kakšen obstaja) in avtoprevozniško podjetje Piška ...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svojem avtu…
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Alex napisal:

Opravil tehnični na Mazdi 6 z odliko. Pravijo, da že dolgo niso videli tako ohranjenega avta in barve na 10 let staremu avtu.

Zanimivo ,tudi vsi parametri so vrhunski. Samo gasa naprej.

Super avto in strokovnjaki, ki niso opazili niti dpf filtra ... 😁

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 - lita platišča
Napisano
dne 28. 8. 2026 ob 16:36 je Alex napisal:

Jaz imam na CX 30 neoriginalne Brock RC 32 ki nimajo centriranih obročkov ampak so vse mere kot na originalnih. Na 6- ki pa imam za Momo feltne  centrirne obročke. Enega sem lani izgubil nekje in  sem potem moral kupit vse 4 nove.

So privite z originalnimi Mazdinimi vijaki?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 48 minutami je Slivka napisal:

Al je pa mogoče nekdo precej bolj zagriženo branil levega firerja, kot pa ta-desni branijo tega firerja...

Ja, se strinjam ... in obratno.

Na eni strani "nepristranski" do levih vlad prizanesljivi biciklisti, sindikati, nekatere nevladne organizacije (Nika), na drugi strani "nepristranska" do desnih vlad prizanesljiva združenja kmetov, obrtnikov, gospodarstvenikov, nevladne organizacije (Primc). Politika se je s svojimi interesi zažrla v vse pore družbe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano (urejeno)

Žena je ta teden prvič 3x v službo peljala Vitaro s katero menda lažje parkira. Poroča, da je avto v redu in da ji je popolnoma vseeno, katerega vozi. Danes, ko jaz avta ne rabim, spet vzame 6-ko, ker ji je čisto vseeno ... :) 

To nekaj pove o šestki oz. ženi. 😁Ker se je pritoževala, da 6-ko v službi zaradi dolžine težko parkira, sem celo predlagal, da jo zamenjava s 3-ko ali CX-30, lahko novo G140 AT in si barvo izbere. Ni bila najbolj navdušena ...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 - lita platišča
Napisano (urejeno)
pred 41 minutami je jacques33 napisal:

Samo ET ni enak, zdaj koliko je pa to OK, pa vsak zase najbolj ve. Sam imam originalna za 6-ko.

Drugačen ET se nekako izniči z ožjo širino. 

Copilot:

Katero širino platišč priporočaš za gume 225/55 R17?
Copilot said:

Za pnevmatike 225/55 R17 je običajno priporočena širina platišča:

• Idealna širina: 7,0J do 7,5J
  • Dovoljen razpon: 6,0J do 8,0J (odvisno od proizvajalca pnevmatike)

Najpogostejše kombinacije:

• 225/55 R17 na 7J → zelo dobra izbira, udobna vožnja.
  • 225/55 R17 na 7,5J → pogosto optimalno razmerje med vodljivostjo in zaščito platišča.
  • 225/55 R17 na 8J → še vedno ustrezno, pnevmatika je nekoliko bolj raztegnjena, krmiljenje je lahko bolj neposredno.
Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je tommzy napisal:

Tako so mi rekli na servisu. Mene sicer ne zanima kaj je. 

Meni je važno samo, da je popravljeno tako kot mora biti in da dela kot mora. 

Če pa še ne bo bodo pa še rihtali. Dokler ne bo.

Zaradi mene lahko oba komplet nova menjajo. 

Zato pa je garancija. 

Ne dvomim, da bodo tole zrihtali.

Naša teh težav nima, je pa prejšnji teden opravila 2. servis. Če se ne motim je bila tudi oprana 2x. 😀

Šofer se je do sedaj pritožil le nad počasnim delovanjem parkirnih senzorjev ter "klikom" stopalke zavore, preden se avto ustavi, če se ne motim. Naj pa bi bilo oboje menda normalno. Je pa tudi res, da šofer, za razliko od mene, ne išče dlake v jajcu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 - lita platišča
Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je Bini napisal:

Nore cene imajo.... 🫣 

Očitno ne toliko, da jih ljubitelji lepih Mazd ne bi kupovali. Sam imam 17" Mazdina platišča na 6-ki, v osnovi za CX-5, so mi takrat na Mazdi rekli, da bodo OK. Je bila takrat cena veliko bolj ugodna, kot za 6-ko.

image.png
https://www.mazda.si/lastniki/originalni-deli-in-dodatna-oprema/dodatna-oprema/details/platisca-iz-lahke-litine-17/KB8MV3810/MAZDA CX-5/2022-12-06/

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gumijasti tepihi
Napisano (urejeno)

A ne bi @Baho kupil https://www.mazda-si.net/topic/19338-mazda-6-te­ks­til­ni-te­pi­hi-luxury-gsj1-v0-320/ ? 😁

Ker so tvoji gumijasti tako lepo zakrpani, jih vzamem v račun za 10€, pa še obdržiš jih ... 😀

Meni osebno so tekstilni, sploh ti boljši Mazdni super, proti "plastičnim" gumastim. Itak pa nimam izbire, ker se šoferici na gumastih umažejo čevlji ... 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
pred 30 minutami je etcho napisal:

Zanimivo, kako potekajo pogovori tle na forumu. Več korajže je nekaj napisat, kot če bi se v živo pogovarjali. Pa nekako imam občutek, da se marsikaj napiše "več, kot je potrebno", samo, da se "sliši". Včasih se je treba ošvrknit po prstih, da ne začnejo takoj tipkat, bi bilo boljše. 

Se strinjam in se vidim v tem ogledalu. Dolgčas, naveličanost vročine, slabih novic, bencin gre gor, ... 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 30 minutami je Mraušk Mčk napisal:

OK, da so Mazde karambolirane še razumem. Ampak v okvari???zmeden?

In to kar nekaj tudi neuničljivih bencinarjev ... 😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 19 urami je jk93 napisal:

Za 2. avto, Mazda CX3 razmišljam da bi dal na originalne 18ke kar celoletne gume:
215/50R18 92W Pirelli Cinturato All Season SF3 FR SUV 3PMSF

Za po Ljubljani, parkrat na leto gre ven iz Ljubljane...

10000km letno

Mnenja?

Kar nekaj jih poznam, ki jih vozijo in nimajo težav. Verjetno je najbolj važno, da je šofer vedno previden in se zaveda omejitev svojega vozila, je na varni strani. S takšnimi ali drugačnimi pnevmatikami. Eni gonijo po zasneženi avtocesti 130, to zame ni OK, pa če ima ne vem kakšen avto in na njem vrhunske zimske gume.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

"Naša" CX-30 G140 AT ima sedaj 30.000 prevoženih, povprečna poraba po števcum še vedno 6,6 l/100 km, nikoli resetirana. Vrsta voženj mešana (mesto, regionalka, avtocesta), večinoma ravninske.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.