Mogoče ena stvar pri G140 AT za katero opažam, da je malenkost moteča, ko je v vozilu tišina (= ni radia, ventilacija dela zelo počasi, idr)…. Stopalka za zavoro naredi zvok “klik” ki je podoben zvoku tipke na računalniški tipkovnici. Še kdo zazna ta zvok?
Sm kmet an s hribu doma pei ne zastopm lih tanartabl usega tega...
Kej mi lohkor kdo razloži tko, po kmečko...
Namreč, berem neki članek o vetrnih turbinah in vmes najdem zapis o največji na svetu:
Zadeva ima 20 MW in oskrbuje 96.000 gospodinjstev. Če moja matematika kaj velja, pripada vsakemu gospodinjstvu 208 W. Če se kaj spoznam na elektriko, to "pelje" eno televizijo...
Kaj sem zgrešil?
1. Če bi bila v Sloveniji, bi obratovala preračunano na nazivno moč cca 1.700 ur ... 1700x20 MW=34 GWh letno. Slovensko gospodinjstvo porabi letno cca 4 MWh => 8.500 gospodinjstev (slovenske vetrne razmere in poraba).
Recimo da na kitajsko piha optimalen veter ves čas (8760 ur letno) => cca 40.000 gospodinjstev, in če kitajsko gospodinjstvo porabi pol elektrike slovenskega, smo blizu številke 96.000.
2. Povprečno se moč na gospodinjstvo računa s faktorjem prekrivanja - vsi v vasi istočasno nimajo svojega koničnega odjema. Za slovensko naselje je bil pred 30-timi leti faktor prekrivanja pri večjem številu odjemnikov na nizkonapetostnem vodu 0,3-0,5 konične odjemne moči posameznega odjemalca ... teh 208 kitajskih W je zato treba pomnožiti na primer s faktorjem 3 ... dobimo cca 1 kW.
O tem smo že debatirali - testi so narejeni s frišnimi pnevmatikami. Fino bi bilo ponoviti test s postaranimi pnevmatikami - recimo po prvem testu jih vozijo 20.000 km, vzamejo dol, jih skladiščijo na soncu in dežju, tako kot Bartog, ter čez 5 let enak test ponovijo.
Zadnja leta sem se navadil na studijske zvočnike. Yamaha HS.
Prvo mi je bilo za EDM premalo basa. Mogoče bi ga kanček več pričaral HS8 sub (določeni komadi grejo res nizko), samo je cenovno....
V službi imam Beyerdinamic DT 770 pro limited, pa za house, progresive so super. Trance še gre. Tehnaže pa ne morem gor rolat, tolko sem se z leti odvadil loudnessa. Mogoče na 10-15% jakosti, tak potihem.
Tako da te čisto razumem, da neželiš met samo basa, ker popači drugi del spektra.
Imam doma HS8 subwoofer ... praktično nerabljen, v omari, .... prodam.
Od izvora zvoka do ušes je pri reprodukciji toliko dejavnikov, ... če štelaš neke frekvence na tej poti, še nič ne pomeni. Recimo so že posnetki tako različno "obdelani", da če pri prvem sistem lepo igra, lahko že pri naslednjem slabo, in obratno ...
Sam imam zato v Mazdah nivo basov nastavljen za nekaj stopenj v minus - preveč basa je zame strašno moteče.
Zvok osnovnega radia je z pravimi nastavitvami boljši kot Bose ozvočenje.
Posebaj za cx30 je ozvočenje naredil in prilagodil Pioneer. Jaz sem zamenjal samo tweeterje v stebričkih in je zvok bomba. Dobro, če bi bil še subwoofer v prtljažniku bi bilo še boljše.
Spodaj je nastavitev equilazerja.
Jaz berem tole takole:
Ker moja nima Bose to pomeni, da je zvok osnovnega radia z pravimi nastavitvami boljši kot Bose ozvočenje.
Posebej za mojo cx30 je ozvočenje naredil in prilagodil Pioneer. Jaz sem zamenjal samo tweeterje v stebričkih in je zvok bomba. Dobro, če bi bil še subwoofer v prtljažniku bi bilo še boljše.
@Alex in glih tvoja varianta CX-30 je v vsem objektivno najboljša? Ma ne nas zaje.... 😀
V petek je k hiši zapeljal še en japonc, žal pa to ni Mazda, ker so rabljene trojke očitno z leti dražje in dražje, sploh če imajo G122 motorček. Je pa vseeno iz dežele vzhajajočega sonca in je poslednja Toyota Corolla z bencinskim motorjem.
Na m6 sem pa danes prevozil okroglo cifro, eto!
Tele slike mi je pa nekaj dni nazaj poslal naš navdušen lastnik CX-30 ... dobesedno iz dežele vzhajajočega sonca.
Samo delim informacijo mehanika večjega pooblaščenega Mazdinega servisa (povedal mi je njegov dober znanec), da se je treba izognit Mazdinim novejšim 3.3 dieselskim motorjem, ker imajo s temi motorji polno težav.
Meni so 16" platišča čisto OK. Ne razumem tega jamranja??? Če želim jesti steak, bom plačal več kot za polpet ... komu to ni jasno? Če nimam denarja, bom jedel polpete, rajši kot poceni pokvarjene steake ... 🙂
Do sedaj sem vedno imel original platišča, je pa res, da so bila jeklena in plastični pokrovi.
Vedno sem sam v miru doma menjal.
Avto bo pri hiši najmanj 10 let. Res nimam živcev za vuklanizerje, še najbolj se bojim, me moti, da pri menjavi lahko hitro poškodujejo alu platišče. Sem že imel tak primer.
Moram še razmisliti, verjetno pa bom nabavil "zimski komplet". Je pa cena res grozno visoka. 😭
Hvala za predlog glede RC design platišča, če me kaj moti na avtih, je to da nimajo original platišč. 😀
Če bi se dalo RC design logo zamenjati za Mazda logo, potem bi jih morda vzel. 😃
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
CX-30 G165 ???
Povezava za deljenje
Deli na druge strani