Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Mazda 2 se je vsaj prodala, najprej v 1 dnevu, sedaj se bo še enkrat v nekaj tednih, ampak kaj pa tale premijska Mazda, ki se prodaja že dobra 3 leta (tako kot Mazda 3 G194 😁)

Mazda Mazda6 SLO CD175 4x4-1.LAST-LED-NAVI-ACC-KAMERA-BOSE, letnik:2017,17990 EUR - prodam :: Avtonet :: www.Avto.net

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

@tommzy, uff, če je to težava, potem imaš res težko življene. 😁 

Lep avto, kljub drugačnim odtenkom ... Te naše avte preveč gledamo z očmi. Tvoje težave bodo hitro postale nepomembne, ko ti ga bodo na parkiriščih, podrsali, pobunkali z vrati ... 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pa ne mislit, da so v avtih prav posebno natančni (dragi) merilniki temperatur ... ker tudi niso potrebni. Sem pred mesecem kupoval sobni termometer ... jih je bilo v trgovini kakšnih 100, kazali pa so od cca 19 do 21 stopinj ... 10% različno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 14 minutami je Magoče CX-30 napisal:

Glede udobja, se mi zdi da so gume ki so na novem avtu Bridgestone Turanza 005a kar trde. Sam sem jih ravnokar zamenjal in je vožnja veliko bolj udobna. 

... zamenjal s katerimi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija v Mazdah (infotainment, MZD Connect)
Napisano (urejeno)

Z novimi zemljevidi - JUNIJ 2025 ugotavljam, da me Mazda G122 letnik 2021 na radarje opozarja že kakšnih 300 - 500 m pred radarjem, drugo (zadnje) opozorilo pa je kakšnih 200 m pred radarjem. V Grosupljem, po izvozu iz AC, ko se peljem mimo hotela, me opozarja na enega od radarjev, vendar ne vem katerega. Trije, za katere vem, so kar oddaljeni in iz smeri.

Radar 1 je na AC obrnjen v smer proti Višnji gori, oddaljen cca 500 m

Radar 2 je malo manj oddaljen vendar iz smeri vožnje, vmes je križišče

Radar 3 je malo manj oddaljen vendar iz smeri vožnje, vmes je križišče

🙃 Spet en 👎 za Mazdino navigacijo. 

Na sliki označena modra pika, kjer me Mazda 3 opozori na radar, puščica pa nakazuje smer vožnje

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija v Mazdah (infotainment, MZD Connect)
Napisano (urejeno)

S katerim orodjem (aplikacijo) posodobim Mazdino SD kartico:

- na Mazdi 6 2022

- na Mazdi 3 2021

?

Nazadnje sem pred leti uporabljam neko "Mazda toolbox", s katero pa SD kartice iz 3-ke ne spozna???

.... sedaj mi celo nekaj uspeva (potrebna je bila nova aplikacija, ne pa posodobitev stare).

https://mazda.update-mapnavi.com/overview.html?location=eu&lang=sl#xd_co_f=MDk4OTI0N2UtYWI0MS00ODYzLWI1MzEtMWYwOTQ1NWY1MDc0~

SL.NAVI-WORLD.COM

Da bi to razjasnili, vam bomo zagotovili podrobno razlago vsake možnosti, da boste lahko izbrali pravo za svoje potrebe.

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
pred 29 minutami je NevLado napisal:

Jaz sem imel danes 23 km do rezerve - tankal sem 50,xx l

Mogoče prilagodi remaining glede na porabo... tudi ko sem imel že 0 km remaining in je ikonca za bencin utripala, sem natankal ponavadi okoli 54l

Jaz mislim, da je 62l res možno, ker pri 0 remaining greš lahko še vsaj 50km 

@Janez007 a si ti samo 3ko testiral ali tudi 6ko

Zadnja 6-ka ima tank cca 62 litrov. Na svoji sem 2 leti nazaj precenil (sicer je to odvisno od natančnosti plovca in povprečne porabe), da bi lahko šel do minus 40 km (žal minusa ne kaže, ampak si je treba km zapomnit).  

image.png

image.png

image.png

Moj test trojke HB letnik 2018:

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 11 urami je GregorV napisal:

Ni CX-30 je pa G140:

WWW.ZURNAL24.SI

Mazda nas vedno znova preseneča, saj na videz velikokrat pluje proti toku. Takšen je tudi...

Zame osebno je Mazda 3 še boljši avto kot CX-30 (ne glede na vrsto motorja G122, G150, G140, X180, X186, ...) :) 

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je GregorV napisal:

Meni zvočno opozorilo dela. Imam pa vedno isto proceduro, ko se vsedem v avto. 😀

Stisk tipke za izklop tega opozorila in nato stisk tipke za izklop I-stop. 

LP

Ne gre za  osnovno zvočno opozorilo glede prekoračitve hitrosti (piskanje), ampak glasovno opozorilo "reduce your speed", ki izhaja iz Mazda navigacije, tam se tudi nastavlja.

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Kolega na pet mesecev stari CX-30 ugotavlja, da mu v SLO zvočno opozorilo za prekoračitev hitrosti v SLO ne dela, stacionarni radar v SLO večinoma ne deluje (pri nekaj redkih radarjih pa dela), je pa stanje enako pred in po posodobitvi Mazda zemljevidov. V ITA mu je vse to delalo. Ima kdo podobno izkušnjo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)

Včeraj obstanem za 1 uro v koloni pred Novim Vinodolskim, pred nami pa 2 "Nemca" turški ali nekih drugih temnejših korenin. Med zastojem prenašajo dojenčka iz enega v drug avto, voznik Merceseda v kratki majici stopi iz rjavega MB do črnega BMW, kjer mu voznik slednjega poda parfum, s katerim se voznik MB temeljito pošprica po prsih. Ampak OK, neka druga, nova nemška kultura. Zmotilo pa me je zelo, ko so med vožnjo iz avtov ven letele plastenke, plastične vrečke, in bog ve kaj... direkt v travo, na cesto, ... Ko tole gledaš v živo ugotoviš, da imamo (tudi Nemci) problem.

No potem pot nadaljujem čez Velebit, se ustavim v planinski koči, pred Kočevjem pa kakšni 2 uri kasneje prehitim ta dva avta na obcestnem počivališču ... Žal mi je, da nimam montirane kamere, das bi lahko delil. 

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 21. 8. 2022 ob 15:17 je Janez007 napisal:

Evo ga, spet ena zanimiva Mazda 6, tokrat CD175 letnik 2017. 😮

Nov motor in turbina - julija 2021 pri 72124 prevoženih kilometrov

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=17573549&display=Mazda Mazda6

image.png

Saj ni res, pa je ... da prodajaš avto 3 leta ... ali kupiš avto, ki že več kot 3 leta stoji ...

image.png

Mazda Mazda6 SLO CD175 4x4-1.LAST-LED-NAVI-ACC-KAMERA-BOSE, letnik:2017,18990 EUR - prodam :: Avtonet :: www.Avto.net

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 minutami je Modri X napisal:

Bi rekel da je @Alex neverodostojen ošaben narcis

Verjamem, da se samo dela takega, da je v osnovi dober človek. Izpade pa res tako. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 54 minutami je Alex napisal:

Lexus z tistim menjalnikom? 😊 Ne, hvala. Ali pravi menjalnik ali  nič. 

Sicer je pa tu govora o dveh jurčkih in ne o lexusu. 😉

Ti ga, Janez, tudi velikokrat pihneš mimo. 

Joj, za tegale X sem od tebe slišal že toliko med seboj nasprotujočih argumentov, da res ne vem ..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 44 minutami je Alex napisal:

Ne  nakladaj. Vozili smo ga trije. Trije, ki smo vozili oba, smo enakega mnenja. X motor je boljši za hitro, dinamično vožnjio. Mini dino se pa veliko bolj

"dere v prazno", ko ga nabiješ čez tri jurje obratov.  Itak večina kupcev  kupuje tisto, kar je bolj poceni. In to je mini dino. 

Vsak naj kupi tisto, za kolikor ima pač denarja. Kolikor denarja, toliko muzike. 😉

In vsi trije popolnoma nepristranski - imajo sami avto z X motorjem.

Točno tako, kot se je zgodilo z Mitsibushijevim GDI motorjem, se je zgodilo z Mazdinim X motorjem. Obda dokaj v redu motorja, a kompliciranost in posledično višji stroški izdelave in vzdrževanja ni bilo ekonomsko vzdržno - ne za proizvajalca kot tudi ne za kupca. In GDI je dobro vlekel že pri nižjih obratih medtem ko X motor šele pri visokih, ki jih vsaj jaz uporabljam zelo redko. 99,9% časa vozim pod 4.000 obratov. Zakaj bi pri zdravi pameti danes nekdo doplačeval 2.000€ za navit, kompliciran X motor z GPF filtrom, motor, ki zahteva še enkrat pogostejše menjavanjem svečk (si mislim zakaj) - z dražjim vzdrževanjem, ko je na razpolago cenejši klasičen G140, ki ima pri najbolj uporabljenih obratih opazno boljši navor? Razumljivo, da ste revolucionarne X motorje kupovali nekaj let nazaj - Mazda je v njihovo reklamo vlagala skoraj toliko, kot v reklamo vlaga CocaCola. 😃

image.png

https://siol.net/avtomoto/testi/mazda-cx-30-se-vedno-odlicen-vsaj-malo-tudi-premijski-in-po-meri-voznikov-stare-sole-669097

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 minutami je ignacij napisal:

Uff, torej ujeti se morajo vsaj 3 parametri...težka bo, razen iz Nemčije.

Ni, ker sem nadpovprečno vztrajen. 😃 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Samo za informacijo, moj naslednji avto bo Mazda 3 G140 AT :) Kdaj? Ko se bo prodajal kakšen rabljen, bel. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Ko berem tale vaša opažanja, ki točno sledijo grafu moči, ki je bil v tej rubriki že nekajkrat objavljen ... in zanimivo, to opažajo strojniki ... 😃

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.