Sem včeraj malo testiral zmogjlivisti Turanze in se res dobro drži ceste, obenem pa sem opazil kot je Alex napisal, da sem šel kasneje merit tlak na Petrol in so bile med 2.8 in 2.9, medtem ko se spomnim, da mi jih je dr. Pelko vse 4 napolnil na 2.5 bar-a. Kakorkoli, v ovinkih so res fajn, treba testirati še v mokrem vremenu kako se obnesejo. Pišem o dimenziji 225/45/17, letnik sredi 2025.
Kupil sem letne gume preko petrolove trgovine. Imajo kar dobre cene. Vzel sem hankook ventus prime 4, po 80€/kos. Sicer so letnik '25, ampak mene to ne moti.
Enkrat mi je vulkanizer razložil, da guma MORA biti stara nekaj mesecev oz. pol leta, da če bi bila povsem "sveža" niti ni dobro, ne spomnim se točne argumentacije, ampak tako je povedal.
To je realnost. službena Hyundai Kona z 65kWh bruto kapaciteto baterije na AC jedva spravi 250km dometa. Ja v brošurah lažejo o 500+km ampak realnost je pač taka. Če se pelješ po AC omejitvah, nobenih prekoračitev, normalna uporaba klime in radia... to je realnost 250-280km max in to pri normalnih temperaturajh okoli 20 stopinj.
Za jutri sem šel najet Renta a car z ICE mašino, ker ne pridemo v Gornjo Radgono in nazaj, časovno smo pa tolk na limitu, da ni časa ta jajca nekje polnit. Tolk zavajanja in BS-ja okol teh EV-jev, da je to prav nemoralno. Nič ne rečem, za mestno vožnjo super, za relacije pa le če imaš časa v izobilju in se ti ne mudi.
Če te ČAS baše, potem raje fajn zgodaj štartajte na pot, ker mimo Domžal je pa totalna polomija in lahko zgubiš uro z lahkoto, potem naprej okrog SLB pa prav tako, kjer so zožanja.
Po pameti vozit je najboljše za promet a mnogi ne vedo kaj pomeni po pameti!
Za začetek; telefon iz rok med vožnjo, to bi jaz rekel prva točka, ker teh pacientov je pa res ogromno (prepoznaš ga, da stalno pogleduje dol, pa v kratkem ponovi vajo, itd.)
A potem, če dobiš položnico, lahko rečeš, da je fejk?
Pa še eno resno vprašanje: a te lahko za isti prekršek večkrat kaznujejo? Mislim, ko te ta škatla posname pa da dejansko res dobiš položnico, traja 14 dni, lahko pa tudi do 30 dni. Če traja 14 dni, lahko po tem odseku pelješ vsaj 10-krat. Recimo, da je signalizacija malo nerodno postavljena pa ti kakšen kombi ali tovornjak zakrije znak ali kaj podobnega in niti ne več, da bi moral po avtocesti voziti 40 km/h, ker je pri kraju prostor za počitek DARSovcev, potencialno lahko dobiš domov 10 položnic, preden sploh ugotoviš, da delaš prekršek...
Verjetno bi potem oni rekli, da skrbijo za tvoje zdravje, ker si vmes postal PEŠEC, haha
Tako, da če promet že ne teče, bodo pa vsaj takrat ko steče lahko zaslužili... prebrisano ni kaj.
Ja igrajo psihološko igrico, nekdo ki bo recimo tule izgubil 20 minut ali še več, potem ko se zadeva odpre, si reče "mamu vam vidim" in pogumno pohodi stopalko za plin, heh
Opolnoči se obeta nova podražitev goriva. Bencin se bo podražil za 3,7 centa za liter, dizel za 8,7 centa, cena kurilnega olja pa bo dražja za 9,9 centa. Tudi na Hrvaškem od danes veljajo višje cene pogonskih goriv...
300mm, ustavljajo zeeelo solidno, brez tresenja, kot se ponavadi Mazda lastniki pritožujete in sem imel tudi sam težavo na GG, torej prvi generaciji 6-ke
Ob stopnjevanju krize na Bližnjem vzhodu se občutno dražijo tudi cene nafte. Zaradi prilagoditve tržnim cenam je v Sloveniji v torek pričakovati zvišanje cen pogonskih goriv.
Če pogledaš malo nazaj, sem vedno trdil,da vse mazdam manjka turbo. Dobro,dizel ga edini ima. Zato je tudi dober motor.🤗
Od ostalih "normalnih" je pa X motor najboljši.
meni je bil daleč najbolj všeč rotacijski motor v tamočni Rx8, ampak tisti ima pa spet svoje specifike in potrošnjo goriva nekoliko nad pričakovanji, haha
Pa veš kolk je to dodatnega dela... tko pa samo slikaš in se naslajaš.... v stilu "glej ga tega reveža, še za vinjeto nima".
Jaz je nimam (na Geckotu) že skoraj leto in pol, za to ne-imetje sem bil pri zadnjem bencinskem rezervoarju nagrajen s porabo; 5,4 litra na 100km, tako da sem ZADOVOLJEN K ZMAJ
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem včeraj malo testiral zmogjlivisti Turanze in se res dobro drži ceste, obenem pa sem opazil kot je Alex napisal, da sem šel kasneje merit tlak na Petrol in so bile med 2.8 in 2.9, medtem ko se spomnim, da mi jih je dr. Pelko vse 4 napolnil na 2.5 bar-a. Kakorkoli, v ovinkih so res fajn, treba testirati še v mokrem vremenu kako se obnesejo. Pišem o dimenziji 225/45/17, letnik sredi 2025.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani