Skoči na vsebino
mazda bt 50
Napisano

Slivka, lahko bi v kompozicijo še tisto ZARJAVELO dvojčico tvoje Mazdojkle vključil, si predstavljaš 2 modra stroja in zadaj 2 prikolici, to bi bilo že konkurenčno tovornemu vlaku po dolžini, hohoho

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DARSOVCI MARSOVCI
Napisano
pred 38 minutami je Slivka napisal:

Imam eno vprašanje, pa ne vem, kje naj vprašam. Mogoče še najboljše tukaj...

Torej, v ponedeljek dopoldan moram od Nove Gorice do Krškega, pa me zanima, kakšne prigode lahko pričakujem, sploh od Grosuplja naprej, ker baje so tam tudi neka gradbišča na avtocesti...

Jaz bi rekel, da ne pričakuj česa hujšega, sicer ne poznam vašega odseka "Rebrnice, itd.", ampak okrog Grosupljega ni hudega, razen v prometni konici. Okrog Domžal je pa vsak dan precej dramatično, no ampak tja upam, da ne boš zašel, hehe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 19 urami je Boss napisal:

To je vedno tako, če je navor skos enak. To je pri vseh EV-jih po cenah, ki so namenjene navadnim smrtnikom. Vsi od najmanjših EV-jev do recimo nabriteža kot je Cupra Born, dajejo filing na začetku, da bo kar asfalt ven vrgel pri pospeševanju. Tam nekje pri 120km/h pa pričakuješ enako dobiš pa "meh" filng. To je logično kadar je navor enak čez celo območje obratov. Če pa navor raste kot pri ICE pa je filing boljši pri višjih hitrostih.

Dr. Pelko ima Cupro Born in tisto pa iz štarta kar dobro zalepi, ampak še vedno, ko sva pogledala na štoparico, je šel moj polnoletni 3.0 Z4 boljše :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

7,5 sekund 0-100kmh pa res ni nek hud "sunek v hrbet", zlasti pa ne za EV, no sicer je vse relativno, odvisno kakšne zmogljivosti je kdo vajen in kakšen je njegov "režim vožnje", ali bolj poskočen ali DeSUS :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

A misliš, da je bil tisti v Tesli dober voznik kot si ti..... :whatever:

Lahko bi posadil za volan Tesle magari A.S. da Silvo (zame najboljši dirkač vseh časov), pa ne bi bilo bistveno drugače, ker fizikalnih zakonov se v tem primeru ne da ogoljufat, a ne? :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 9 urami je godlike napisal:

Mi je včeraj nekdo zasolil, da gre lepo, ampak ko ga je en s Teslo Y peljal, mu je blo slabo. Kak pa tisto gre.

Ja probaj prosim po zaprtih ovinkih....

No saj vidim "smajlija". Lahko pa računama Nm/kg in Kw/kg 😇

Pa ja, se ne sekiram, vedno je nekdo z boljšim in tudi s slabšim.

Meni nariše nasmešek na obraz, z veseljem se vsedem v oba stroja in pridem ven nasmejan in to je edino kar šteje.

Pred dvema letoma sva iz smeri GG proti prelazu Črnivec "spontano" maksimalno pognala vsak svojega stroja; Tesla S (dual motor) in jaz mojega takratnega optimiziranega Z4 3.0 in je bilo točno to kar ti opisuješ; na ravnici mi je lepo bežal, potem so prišli rahli ovinki, sem se mu bližal, kasneje bolj zaprti ovinki, sem mu priškripal tik do zadka in moral zavirati da ni počilo. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 30 minutami je Bini napisal:

Z 16 col zimskimi gumami.... 😁🫣😉

Pa obvezno zavesice zadaj, v stilu modela 120LS iz 80ih let.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Atmosferc 2,3l je dober. Tale turbač pa ne glih. Avto pa res huda tale CX-7

Navadna 2.3i 16v s 122KW, mi je precej dobro delovala v karoseriji GG; 1.gen. 6-ke, sem z njo naredil 100.000km, od tega večino na avtoplin. Ob menjavi lastništva na števcu prek 350k :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 4 minutami je FuManchu napisal:

Ja. Sem zdej mal forume obrnil na hitro. Obupen motor.

Smo že zaključili. Hvala lepa😁

Ja dr. Pelko ga nikoli ni preveč pohvalil, kljub temu, da je bencinski :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 22. 8. 2025 ob 21:29 je Boss napisal:

@Z M A J a nam hočeš nekaj povedat? Imel si Z4 zdaj pa C30 občuduješ. :hudicek:

Kolega ima takega in je zelo zadovoljen z njim, pa sem malo pogledal kako se gibljejo cene. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 11 urami je Slivka napisal:

Neki ne štima...

Capri III. je imel V6 z delovno prostornino 2,3 litre in močjo 85 kW, ta prodajalec pa navaja moč 115 kW...

Jaz ko sem prebral motorno moč, sem si ravno rekel; "matr kakšna konjenica že ob letu mojega rojstva, ko je fotr vozil Hrošča 1200J s 34-telički" :))

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Ma ne, ravno obratno, E5 je dražji od E10

Rečeno je bilo, da je za X motor boljši E10... 🤔

Celo na disel lahko gre.... 😁🫣😉

Jaz ti povem kaj sem videl in TOČIL ter kasneje plačal, bila je natančno prejšnja sreda, v Erdingu na Bavarskem. 

Sicer pa ti pišeš, da je E5 dražji od E10, jaz pa da je bil E10 cenejši od E5. Kje si izgubil rdečo nit napisanega? :)))

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Malo še glejte kje je bencin E5 in kje E10, pa sami presodite kateri je primernejši za vaše vozilo. V Nemčiji sem videl prejšnji teden, je E10 za 5 centov na liter cenejši kakor E5, pri nas pa NI.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.