Skoči na vsebino
Gume
Napisano
  dne 22. 5. 2025 ob 18:47 je Boss napisal:

Zanimivo, tele moje "pogrešane" gume so se očitno našle in so malo lutale po Sloveniji predno so se vrnile k meni. Tako, da jih imam že od torka nataknjene in prvih nekaj 100km je že pepeljanih.

Prvi vtisi - res so tihe in izza volana se prav čuti, da so nekoliko mehkejše. ampak tisto zdravo mehke za udobno vožnjo, nikakor pa ne toliko, da ne bi dopuščale malo bolj športne vožnje. Smer držijo lepo, volan je pravilno težek in ne nekaj gumjasto mehak in brezvezen.

Tudi moker asfalt je bil sproban - na normalno grobem kot so AC neke bistvene razlike ni blo čutit, medtem, ko na tistem res gladkem asfaltu, ki ga je v okolici Lj bolj malo pa se pozna, da primejo bolje. Sem pričakoval na izjave tu gor na forumu, da bo to zdaj nora razlika pa temu ni tako. Je razlika ampak bolj v tem, da prejšnje so bile pač stare te pa so nove.

Se je splačala menjava... ne vem, težko ocenim še. Bom videl kako bo izgledal v prihodnje.

Razširi  

O katerih gumah je govora?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 11. 5. 2025 ob 19:16 je Robert Š. napisal:

kaj pa novejše Mazde oz motorji 2,2D ... še vedno trpijo za takšnimi problemi ?

Razširi  

S tem pacanjem menda da ne, vsaj tako hitro ne, ker se EGR ne uporablja toliko, tudi cevi so posledično ožje, ima pa zato ad-blue tako da če imaš smolo imaš s tega naslova lahko kake težave.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 3. 5. 2025 ob 20:23 je Robert Š. napisal:

Hvala za odgovor ... svet je bil lepši brez DPF filtrov in ja, drago se plačuje cena ki jo postavijo "okoljevarstvene" organizacije ... skratka, ni za govort .... Mislim da bo Pelko z domžal kar pravi naslov ... a omenjeni mehanik opravi tudi to nadlogo (EGR) ? Kako je na tehničnem pregledu oz pri pooblaščenem servisu ko si brez EGR ventila?

Razširi  

To z dvigom injektorjev pa prvič slišim. Mogoče @Miha Strmec kaj ve na to temo?

On ti namreč lahko tudi izklopi EGR. Kar se tiče tehničnega glede tega ni težav.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

A je kdo imel pri 2.0 motorju kako težavo s puščanjem hladilne recimo? Sem zadnijč gledal pri sestrini cx30 , nivo hladilne pod minimumom, vse nekaj mastno spodaj pod hladilnikom, tako da bo treba na servis.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Vprašanje kaj pomeni tovarniško v tem primeru? Če to pomeni, da pride s tovarno brez kljuke, potem jo pa uradni serviser zmontira, je lahko še slabše kot če peljem h Kogovšku recimo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano

Spritmonitor pravi povprečje 7.44, tako da je to kar točen podatek. Kam se boš pa ti uvrstil boš pa ti vedel, glede na relacije, hitrost, način vožnje ipd...Je pa ta podatek dobra referenca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klinc, toče ni bilo notr v delnih kombinacijah. če dodam še to sem na 170eur prihranka napram ful kasku. Izgubim pa v tem primeru tatvino in objestna dejanja. Pol pa ko preračunaš je pa to spet nekje 100eur razlike v 1 letu in je spet vprašanje, če se res splača jebat s tem :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Leto naokoli, za mazdo 6 je komplet kasko in delne kombinacije z asistenco 910eur? Drago?  Če vzamem samo delne kombinacije nanese dobrih 250EUR manj. 

Od lani je dražje 30 EUR.

Ker je avto nekaj sicer že star - 8 let bo zdele, se nagibam pač brez kaska. Itak se bolj malo vozim, najbolj racionalno bi bilo tako, vedno imam pa kak 'kaj pa če' moment v glavi, zaradi katerega potem malo tuhtam :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.