Skoči na vsebino
Mazda3 2.0gt
Napisano

fajn in pra?al si za porabo in povedali smo ti in predlagali na (podlagi izku?en) da 1.6 porabi skoraj toliko kot 2.0

Boss traktor sem mu pa zato odsvetoval ker je enostavno traktor in pa tud zato ker nekateri KRVAVO zagovarjate dizl evo samo zato :harhar: pa ?lovek je vajen met porabo 10 litrov in 2 litra man je ?e napredek in ostane? pri zmoglivej?em od 1.6 ki pa porabi morda 0,5 litra man je pa vo?nja kot pri jugotu ti?i? da se kam premakne.

In prosim da se za debato o porabi premaknete na temo poraba.

Son?ek ?e si iz okolice Lj se zmeniva na pija?i gre? pelat mojo M3 gta potem sprobaj ?e od nekoka M3 1.6 in se bo? la?je odlo?il. OK? Pa ?e v ?ivo bo? la?je kej pra?al ;) ?ene te bojo traktoristi potegnil na svojo stran :D

samo zvrcni me.

lp v nasledni temi

hvala. :) sem iz Vrhnike. Lahko se zmeniva pa greva neki spit in mal predebatirava.. ;) Sicer pa mogo?e v petek Audi gre k drugemu lastniku, jaz pa veselo nazaj na japonca. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2.0gt
Napisano

O boh aleluja, kaj ste se zdele name spravil kot, da sem jaz za?el na?tevat najmanj?o porabo. Mal poglejte kdo je za?el z na?tevanjem nekih ekstremnih primerov z nekim super iber mega gorivom, ki je seveda iz tujine.

O?itno ste pozabili kaj je Son?ek sploh vpra?al pa bom ?e 1x nalimal citat, da ne bo dvomov

?e tako ima porabo 10 litrov in mu je to preve? kar ga ?isto razumem zato i??e nekaj bolj var?nega. In prvo kar si mu Uklopko povedal je da naj ne kupuje diesla pa verjetno ?e sam ne ve? zakaj si mu odsvetoval in naj kupi GTA. Glede na to, da porabi zdaj 10 litrov bi rekel, da ima tak re?im vo?nje, da bo z M3 GTA pri?el le iz de?ja pod kap in bo na istem. Predlagaj mu GTA in plinsko instalacijo, ?e ?e.

A naj bo zadovoljen z odgovorom, da bo itak sam ugotovil kolk bo realna poraba - ja to je sme?no, pa sej ?lovek kupuje drug avto ravno zaradi tega, da bo manj denarja potro?il za gorivo in verjetno mu ni v interesu, da bo malo eksperimentiral pa kr tkole dal denar, da se na lasten ?ep prepri?a a je to to kar je pri?akoval oziroma kaj i??e. Zato na forumu to spra?uje in si ?eli koristnega in objektivnega odgovora.

In ne ni fore kolk kdo da denarja za avto, ker danes avto kupit ni ne vem kak projekt, veliko te?je ga je vzdr?evat, ker ?e te za 20.000km samo gorivo pride ve? kot dva jurja pa ?e registracija in servis kakega jurja je nekako logi?no o ?em govorim. In razlika med GTA bencinarjem in 1.6 dieslom je pri tej kilometrini cca 800? samo za gorivo na leto.

Ok samo tole pa zaklju?im - jaz se z nikomur ne kregam (razen, ?e je izmenjava argumentov pa? kreg), ?e pa se kdo krega z mano je pa to njegov problem. Posku?am pa navesti neka dejstva in jih ustrezno argumentirati zakaj sem tako rekel in zdi se mi fair, da ne konkretno tehtno vpra?anje uporabnika foruma tudi tehtno odgovorimo ?im bolj objektivno in ?im manj subjektivno z neko predispozicijo v glavi, da je recimo nekdo prista? bencina, drugi pa diesla, tretji plina in ?etrti elektrike...

Jaz osebno si ?elim tak pristop, da ?e nekaj vpra?am, da mi tisti z ve? izku?njami tudi to tako predstavijo in ne v stilu: ja kup Nokio, ker mam tud jest Nokio in je full kul. Ho?em, da se mi razlo?i zakaj je Nokia kul in katere prednosti ima in ne samo re?t, da je Sony Ericsson zani? oz. za butat z glavo v zid pri tem pa ga sploh nikol ni od bliz vidu.

p.s.: mi pa ?e vedno ni jasno kaj se prista?i bencina tolk ogro?eno po?utite, ko kdo omeni diesel pa kolk vsi hitite na?tevat kolk majhno porabo ste mel. Pa sej pri bencinarju to ni fora kot razumem - va?en je zvok, pa da ne smrdi, pa da pozim v?ge, pa da ma pocen servise in rezervne dele. :ne vem:

Na evo govoril sem... zdej me pa raztrgite :harhar::hohoho::hohoho:

Nimam takega re?ima vo?nje, da imam tako porabo. Vozim pa? tak avto(Audi A4 1.8T quattro). Vozim zelo po?asi. Ne pretiravam. Vozim po omejitvah. Ne in ne kupujem GTAjke zaradi var?evanja ampak zato, ker se mi zdi da mi audi enostavno preve? pokuri glede na zmoglivosti. GTAjka mi je pa? v?e? vizualno in zato bi jo tudi kupil... Sicer pa me je samo zanimalo kak?no porabo lahko pri?akujem... :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2.0gt
Napisano

Sem ?el ?e pogledat modro v NG. Avto je v nulo ampak mi je sumljivo, ker se ?e dolgo prodaja. Je pa bila kupljena in vseskozi servisirana pri njih tako da ni problemov. :) Prodajam zdaj svoj avto, ko prodam pa na lov. :) Tista ?rna in pa malo ve? kilometrov pa ?e gume so potrebne zamenjave...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2.0gt
Napisano

Hvala vsem. Ni mi v?e? traktor v?e? mi je samo njegova poraba. :) sicer mi pa zdaj avto porabi okoli 10l na 100km in sem za?el malo razmi?ljati o kak?nem var?nej?em. :) Bom ?el spet nazaj iz nemca na japonca... :P malo gledam tudi mazdo 6. Mimogrede, pozna kdo 3ko GTA, ki se prodaja v Novi Gorici ?e precej ?asa?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2.0gt
Napisano

Da malo obudim temo. :)

Sem nov na forumu in se zanimam za nakup 3ke GTA. Gledal sem tudi 3ko 1.6 in 1.6dizel ampak mi je GTA bolj v?e? predvsem po izgledu. Zanima me kak?no porabo lahko realno pri?akujem glede na to da nisem nek divjak. Vozim normalno, ve?inoma po omejitvah. Kak?na je poraba npr. na AC pri 130? Na leto naredim okol 20k km in bi se mi mogo?e res spla?alo pogledati po kak?nem dizel?ku :)

Hvala, LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.