Sicer pa ?e nekaj ?asa ?tudiram o tem samo nimam nobenega "testnika"
?e mi podvig uspe pol sem ....
?e bi eventuelno odstranili DPF filter, ?esa bi se re?ili? Vo?enja avta nazaj na servis, ko ti za?ne lu?ka DPF utripat? Menjava olja zaradi saj v tem primeru ?e vedno ostane?
Mo?ne ?ivce in veliko volje ?elim..... ?e ne ti naj da pa garancijo prodajalec.
To ni za smejat. To je za jokat, da pri dana?nji tehnologiji avti ne delajo kot bi mogli zaradi ene kur*eve ekologije ki jo povrh vsega dr?ava ne subvencionira, je*emoma*er. Mimo se pa vozijo stari tami ki kadijo kot tankerji, pa nikome ni?ta. Mah ?koda besed....
Zakaj se kak pameten ne spravi eliminirat ta DPF? Izziv za YavarYe X6V6 in podobne bi ?e bil tole.... Dam mu tud 500?, ?e mi garantira da bo avto ?pilal kot je treba.
Hvala mikimiska Sva dogovorjena tako ja, ?e ne bo ?la garancija skozi mora on porihtati avtomobil, da bo tehni?no brezhiben. Se je pa daanes spet pojavilo cukanje tam okoli 2000 vrtljajev v peti prestavi pri konstantnem gasu. Prej?njo sredo so avto priklopili na ra?unalnik (neko ?telanje diz) in je blo do danes ok. Sedaj pa spet isto. Zgleda je res kaka sonda na izpu?ni cevi fu?..
No poro?am razplet
Cimbalca, kako pa ve? da se ti vklopi izgorevanje saj? Bel dim za seboj al kako?
Ja, sej to mi je ?e nekako jasno. Zadnji? sem kontaktiral to?no prodajalca te mazde, ta mi je tudi zatrdil, da ta avto pri njih ni bil nikoli servisiran. ?eprav, je na izpisku od servisa napisana njihova avtohi?a. Izpisek je identi?en izpisku, ki ga dobi? tukaj, samo da spodaj desno ni napisana oseba katera je izpis naredila (logi?no) in datum izpisa. Pa desno zgoraj je prostor za kupca oz. stranko tudi prazen.
Nekaj smrdi. Avto je bil o?itno kupljen na lizing (tako mi je rekel ta ?lovek), ker lastnik ni mogel ve? pla?evati so ga najverjetneje prodali na licitaciji. Zdej kdo je tukaj kaj ponarejal, pa samo bog ve. Ampak po?asi bom pri?el zadevi do dna...
Mater ste se razpisal v tej temi... Vsekakor upam, da mozaka niso kaj nategnili s servisi. ?e ?e ima? vse ok, bi te najraj? sunili nekam, ker si ga sam uvozil in niso na tebi zaslu?ili tista 2 al 3 k? kolkor koasirajo na novi ko?iji....
Mja, ?akam na razplet. Te dni enkrat bom izvedel, al bo garancija tukaj priznana ali ne. Je pa dejstvo ja, da avto o?itno ni bil servisiran, vsaj na uradnem servisu ne.
Dr?i da v tretji prestavi tam nekje med 1.300 in 1.400 obrati pri pospe?evanju tako hecno motor potrese ampak pri novi ?estki avto vsaj pospe?i, kar pri stari prefacelift tega ni bilo ne tresenje ne pospe?evanja
Aha, se pravi bo nekaj na tem. Sem takoj pomislil na kak vztrajnik..
want to try ? obstajajo 6ke, ki se dajo pelat lepo ?e od 1300 RPM in to v 3. prestavi pa v 4. pa v 5. tudi
aja... jaz se nikakor nisem mogel navadit na moji 6ki, da pri speljevanju ima? tak ?uden ob?utek, kot ?e bi avto trokiral... ampak ne vedno, samo pri eni dolo?eni kombinaciji gasa in kuplunge, tak da avto kar potresuje, ?e spelje? z ?ez 1500 RPM se tega ne opazi, ampak jaz sem to opazil samo pri speljevanju, tak da verjetno ne govorim o isti zadevi kot SpEkTr
Ja nekaj podobnega je no .Sploh se opazi, ?e gre? v klanec, pa ga preve? spusti? pod obrate
Pri moji je to najbolj izrazito v tretji prestavi, ko je tam blizu 1000 vrtljajev, ko dodam plin se ?uti neko tresenje tja do 1500 vrtljajev, potem je ok?
1000 obratov v tretji ???
pa ?e pospe?il bi rad..?
jaz tega res ne razumem , kako lahko pri?akjute da boste vozili v tako nizkih obratih...
in potem motor ?trajka ,trese ,ne vle?e,kadi... res ?udno...
motor se mora vrtet da lahko dela ,pod 2000 nima? kaj matrat ma?ine ...
ne bencinarja niti dizla, ?e mu ?eli? dobrega zdravja..
priporo?am da si omisli? ?ezocenasko ladjo, tanker ,kruzer..
?e ga ?ene dizelska katedrala, potem pa reeees lahko mirno fura? z 120 obrati na minuto
pri polni mo?i..
to bo tapravo, ja...
Hehe, sem se nasmejal. No to ne pomeni,da vedno tako vozim, sploh ne. Samo v?asih pa? ko bremzam pustim v tretji in za?nem po?asi pospe?evat, ?e ni kake panike. Druga?e se strinjam s tem ja.
Tisti ki imate prej?nji model mazde 6 diesel, me zanima, ali vam pri nizkih vrtljajih ob pospe?evanju kaj potrese ma?ina? Pri moji je to najbolj izrazito v tretji prestavi, ko je tam blizu 1000 vrtljajev, ko dodam plin se ?uti neko tresenje tja do 1500 vrtljajev, potem je ok?
Me zanima, ?e je to normalno?
Avto je letnik 2006, december. Ni zadnji model ja..
Tisti ki imate prej?nji model mazde 6 diesel, me zanima, ali vam pri nizkih vrtljajih ob pospe?evanju kaj potrese ma?ina? Pri moji je to najbolj izrazito v tretji prestavi, ko je tam blizu 1000 vrtljajev, ko dodam plin se ?uti neko tresenje tja do 1500 vrtljajev, potem je ok?
Ho?te re?t, da diesel nima lambde sonde?? Ok, jaz ne vem.
Tip na servisu mi je kazal neko sondo, ki je priklju?ena na izpuh. Nekje pribli?no na sredi avtomobila, na sredi te cevi se nahaja. Lahko pa da je kaka druga sonda..
Sj druga?e ne gori nobena lu?ka na armaturi. Tudi motor lepo dela. Samo tester je pa? pokazal te napake, ki pa so se verjetno pojavile prej?njemu lastniku. Pri meni ?e nobena lu?ka ni gorela..
Bi ti mojster raje do mene pridirkal pa ti ga js priklopim na tester, pa potem podebatirava kaj motorju ne pa?e.
Ho?te re?t, da diesel nima lambde sonde?? Ok, jaz ne vem.
Tip na servisu mi je kazal neko sondo, ki je priklju?ena na izpuh. Nekje pribli?no na sredi avtomobila, na sredi te cevi se nahaja. Lahko pa da je kaka druga sonda..
Kilometri niso vpra?ljivi. Lastnik je bil starej?i gospod, zdej ?e so pa njega ?opali na servisih pa nima? kaj. Tega enostavno ne more? vedet. No v glavnem, da je sedaj poservisirana, vsaj te osnovne stvari.
Ok, bom ?el jutri do servisa. Upam, da se ni treba 2 tedna prej naro?it
Evo, na servisu so nastavili dize. Se mi zdi da je sedaj ob?utek na stopalki za plin bolj?i, cukanja nazaj domov ni bilo ve?.
Bolj me je presenetilo, ker so mi na servisu dejali, da moja mazdica sploh servisa ?e vidla ni. Pa ?eprav sem ob primopredaji dobil izpiske (elektronske) od servica ,kjer naj bi bila servisirana. Sedaj moram po?akat, da odobrijo garancijo (upam da jo) potem moram ?e urediti zaklepanje vrat, pa menjava lambde sonde, neka napaka je baje tudi na webastu in pa na ksenonu. ?eprav zaenkrat ksenon deluje.
Sej pri tempomatu (?e posebej,?e se pelje? po kak?nem klancu navzdol) se tudi meni to dogaja.
Ne ve ali bi bremzala ali potegnila.In takrat ga lepo elegantno ugasnem in gasa.Pol ?e ve,da mora pospe?it.
Ja ok, to je jasno ja. Problem je , ker se to na ravnini pojavlja. Sej pravim, ?udno se mi zdi da bi bil to kar tak splo?en problem teh motorjev 143KM. Zato me pa zanima, ?e se ?e komu kaj podobnega dogaja.
Dvojno zaklenapnje deluje tocno tako, kot si napisal... Ko enkrat pritisnes gumb na daljincu, se vsa vrata zaklenejo normalno... ko pritisnes dvakrat, pa se dvojno zaklenejo, kar pomeni, da se jih z notranje strani ne da s kljuko odpreti... niti s tisto tipko za odklepanje... gre edino z daljincem ali s kljucem... To pa zato, da ce recimo "lopov" razbije steklo, da ne more od znotraj odpreti vrat... in ce ze hoce kaj ven pobrat, mora zlesti v avto skozi razbito okno ... in na enak nacin tudi ven :ne vem:
Ok, se pravi je pri meni nekaj drugega narobe. Upam, da ugotovimo kaj
Aja ?e to. A ima kdo z mazdo 6 dizel podobna opa?anja glede cukanja tam nekje okoli 80-100km/h. Tole moram mal raziskat. Meni se ?udno zdi, da bi bilo to normalno?
Bom pogledal kaj pi?e v mojih navodilih, vem da nekaj tudi o tem kako to izklopi?, pa ti napi?em
Ok, hvala. ?eprav, pomoje zna biti kaj drugega narobe. Na?eloma bi se morala vsa vrata zakleniti ob prvem kliku. Ob drugem pa vklopi? dvojno zaklepanje. Saj pomoje..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
?e bi eventuelno odstranili DPF filter, ?esa bi se re?ili? Vo?enja avta nazaj na servis, ko ti za?ne lu?ka DPF utripat? Menjava olja zaradi saj v tem primeru ?e vedno ostane?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani