Včeraj sem naročil nove centrirne obročke za letne feltne. Baje, da jih je dobro zamenjati vsake tri leta, ker se obrabijo in lahko dobijo luft. (so plastični). Sicer so pa res drobiž (3€/kos.). Bo vsaj spet v nulo vse štimalo. 😊
Ja, mogoče v snegu, da ti osvetli bolj široki kot pred avtom.
Je pa z led lučmi pozimi kar zabavno voziti, ko močno sneži. 😄 Namreč, led luči ne oddajajo nič toplote proti zunanji plastični zaščiti luči,kot je bilo to pri xenonkah ali halogenskih lučeh. Sem se že moral ustaviti na pumpi in postrgati sneg z luči. 😬
Ja z led je kar problem ko sneži,marsikdo ne ve,da je treba tudi z zadnjih očistit sneg drugače te ne vidijo.... Na to bi moral proizvajalec računat in rešit to z kakimi grelci....🤔
Veš da. 6ko žena goni. Jaz pa "tamalo". Križ zahteval svoj davek.
Hvala za nasvet. Bom opazoval. Vsak dan sem na avtocesti, tako da sem na rednem servisu ca. 3x letno. Računaj, da delam ca. 3 do 4 tisoč na mesec.
Gume pa so KleberKrisalp HP3 SUV 215/55 R18 99V XL. Trenutno sem z njimi zelo zadovoljen. Tihe, v dežju in suhem se super obnašajo. Ko bo sneg pa itak bolj po pameti vozim (prilagojeno zimskim razmeram).
Enake gume imam in upam,da bom zadovoljen z njimi....😊
Nisem jih še namontiral tako,da ne vem kakšne so in sem vesel,da si z njimi zadovoljen.....👍
evo, v 3 mesecih sem s CX-30 naredo 12.000 km. Motor je e-skyactiv-x, potrošnja za preživet... 6.3 l/100. Sem pa med hitrejšimi vozniki.
Do sedaj ni težav, moti pa me, da pri vzvratni vožnji ni dodatnih linij, ki se krivijo glede na zasuk volana (safety paketa s kamerami žal v beli barvni niso imeli).
Muciko pa sem malo "popopral", da ne bodo vse enake.
Super zgleda,maska črna v celoti, malo liči na M3 pa črna streha,a je še kaj kar nisem opazil? In zimske si namontiral,katere pa imaš?
Kdaj boš pa menjal olje,glede na to,da delaš veliko km ga boš moral 2 do 3x na leto.
Glede na dosedanja opažanja to olje 0-20 w ni najbolje imeti veliko čez 10kkm,tako tudi pravijo v Australiji in ZDA kjer je predpisana menjava na servisih 10kkm ali 1 leto!
Malo se posvetuj ali vzami kako kapljico iz motorja in napravi kapljični test😊
Res je. 19" so izgleda res zelo lahke. Imam pa trenutno gor montirane good year, F1, assimetric 5, 245/40 r 19. Profila je še ful, izgleda, da se da narediti kar veliko kilometrov z njimi. Sedaj jih imam drugo sezono, prevoženih 11 Kkm.
Ja, se moram navaditi zopet vozit z zimskimi. 🤪
Ja res je in ko za puščaš avto ne glej nazaj, da ne bodo trpele oči.... 😂
Včeraj sem imel čas, pa lepo vreme je bilo in sem vrgel gor zimske 17". Ugotovil sem, da vožnja z njimi niti ni toliko bolj udobna kot na 19". So bolj glasne, v ovinkih se zvijajo, da imaš občutek, da bo šel avto ravno, avto je grd. 😊
Sem pa hkrati šele sedaj ugotovil tudi to, da je na teh 17" v bistvu ET 40 in ne 45, kot je pisalo na računu. 🤔 In sem bil v to skozi prepričan.
Zato pa lepše stojijo na avtu, bolj pomaknjena na rob blatnikov. Vsaj nekaj.
Hkrati sem stehtal moje momo 19", feltna + guma = 22,5 kg.
Evo in si opravil svojo zakonsko dolžnost 😊
Sedaj, ko si menjal je velika razlika v vodljivost in "grdoti" a se navadiš kot vsako zimo..... 😁
Teža 19tk je pa super, peresno lahke feltne imaš, ali pa nič profila na gumi.... 😂 Katere gume že imaš? 🤔
Moje nove zimske Kleber na 18tkah original Mazda so točno 24kg ,letne Bridgestone 18" na original Mazda feltnah pa stehtam, ko jih menjam ob priliki....
V osnovi med dizlom 150km in bencinarjem 165km ali dizlom 175km in bencinarjem 190km kake hude razlike ni, kakor koli gledate, je pa res da je čisto drug režim vožnje in občutek...tudi hitrost je tam tam, velika pa je razlika v občutku,načinu vožnje in seveda porabi....poglejte pospešek 0-100...sta dizl in benz kar tam tam...samo občutek je drug in poraba😄😀, no pa kot Alex pravi, z beninarjem hitro v Vrhniški klanec ne mores v 6.prestavi, lahko gres pa v 4 in z 5rpm😄😀, z dizlom pa laganih 2.5rmp🤭🤭
Ti deklarirani kW so nekaj podobnega kot pri audio ojačevalcih W. So zavajajoči in so del marketinga.
Mazda G145 ima praktično enako (uporabno oz. neuporabno 😁) moč kot G165. Pri 2.000 obratih imata obe 50 KM, pri 3.500 obe 100 KM. Morda kakšno KM razlike. In kdo vozi Mazdo pri več kot 5.000 obratih?
Skratka G145 je praktično enako G165. Razlika je predvsem v naboru možne opreme.
Iz spodnjih grafov vidimo, da bi bil tudi G120 čisto OK za Mazdo 6, kot je bil 30 let star Mazdin 2.0 motor s 117 KM v Mazdi 626. Sem jo imel in je šla podobno zadovoljivo kot G165. Kaj več pa ne. 😔
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na nastavitvah za uro imaš in potrdiš, 3ka je imela tako... 👍
Povezava za deljenje
Deli na druge strani