Skoči na vsebino
Gume
Napisano (urejeno)

Da ne bo kdo mislil, da če vozi Mišelinke Pilot sport3 ima super gume je tule primer, ko ima še 5mm profila in 4 leta stare😟🙃🤔

Na moji stari 3ki....😊

IMG_20221008_074101.jpg

IMG_20221008_074115.jpg

IMG_20221008_074305.jpg

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 17 minutami je Matick napisal:

Definitivno. Ceprov, po testih gledam, bi mogle bit Hankook Ventus S1 evo 3 dost boljse od miselink. Vsaj price/performance razmerje je veliko boljse :)

Evo potem kupiš te in je to to.... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 21 minutami je Matick napisal:

Pravijo da so dobre. Je pa res da so mišelinke, ki so bile original na avtu boljše

Tudi cena je veliko boljša za trgovca🙈

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Alex napisal:

Res je. Pri zadnji 6-ki turbo luknje praktično ni več. Zato pa se zdi da so prejšnje bolj "vlekle". Pri prvi si dobil pri 1500 obratih res šus v hrbet. 

To je ta varljiv občutek... 🤔 Ko se vsedeš v cx-30 X186 ni tega šunka, ker že od "0"vleče na polno, in je tudi rezultat za cca 2 sek boljši kot pri dizlu.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 42 minutami je AmpeR napisal:

No pa dam en minus AT. Pri mojem vagu 177konjev mi ni všeč to, da ko prehitevam in pohodim "gas" AT poniža za 1 do 2 prestavi. Problem je, da zviša obrate na 3000 + in takrat ta motor nima več navora in imam občutek, da ne gre nikamor. Pa lih takrat bi moral skočit.

Problem sem poskusil rešiti z RaceChipom za cca. 400€. Po porodnih težavah "pri vseh mapah" je cukalo, je blo potrebno reprogramirat čip, se je navor ful dvignil od 1800 do 2900. Ampak spet problem pri 3000+. Ni šlo. Zavrnil čip in kupil nekega drugega, kjer sem mapo nastavil tako, da je moč motorja/navor dvignilo nad 3100-3500 obratov. To pa šopa/lima in problem rešen😆 

To dobro poznam, tako je pri vseh dizlih-večini🥴, če si bolj temperamenten voznik😊Dizel AT je za DeSUS bolj kot ne.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 minutama je FuManchu napisal:

Kaj pa kumho ecsta al kaj je že? Sodelavc jih pohvali zelo. 

Sem jih že vozil in niso nič posebnega, čist ok za umirjeno vožnjo👍 Če niso Nexen dosti dražje bi vzel te, ker jih kar hvalijo👌 So pa v enakem rangu takoj za veličastnih 5 😉😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 13 minutami je TiEn napisal:

sej me bodo čakale zunaj na mrazu in vetru pravilno skladiščene, da se prav postarajo 🤪

Zgleda, da imaš dobre veze... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je TiEn napisal:

Ja jst isto moje letne delajo zadnje kilometre, gledal pa sem nexen n'fera

To so dobre gume.... 👍😉

Kupi jih že zdaj, da ne bodo spomladi presveže😁🙃

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 11 minutami je SeekK napisal:

Ko prideš do nule je še za od 50-100km notr, odvisno kaj in kako voziš. To lahko trdim za 3ko, sem dvakrat po sili razmer uporabil...res pa da v tisti coni voziš kot po jajcih. Obakrat je bilo v tujini - enkrat v avstriji, nisem šel na avtocesti zaradi cene, sej imam še 50km, bom ko pridem dol, sem poznal pot. Potem pa vse črpalke zaprte na regionalnih cestah ko sem prišel z avtoceste. Drugič je bilo na Hrvaškem, ko iz Dalmacije še niso bile dograjene bencinske na postajališčih. Označeno s tablami, označeno v navigaciji, črpalke pa v gradnji :) Tukaj je šlo cca 60km čez nulo. To sta bila edina primera ko sem tankal čez 45 litrov notr.

Tako tudi je, če imaš neko normalno porabo 6.0-6.5lit/100....👍😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 15 minutami je Boss napisal:

A si boste svoj forum odprl ker vas je že tolk? 🤣😜

Ma ne, po desni bomo M6tke prehiteli po številu na tem forumu... 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ugibanje na pamet je brezveze... 🤔Eni se lahko samo tolažijo s tem, da če so kupili najdražjo gumo, da so s tem kupili tudi najboljšo.... 🙃Verjetno pa so eno izmed najboljših in to je to.... 🙂Teh najboljših je pa od oka ali čez prst kakih 15....

😁

Če je to res, da je guma stara 5let in z dosti profila slaba ali problematična bi sigurno to problematizirali in na to temo objavili kakšen test gum na to temo, kaj mislite🤔

Je pa gotovo slabša, to vem... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik proti ročnemu menjalniku
Napisano (urejeno)

Joj, joj joj.... 😊😂

Sem vozil vse živo in vse gre super samo navadit se moraš.... 😉

Največ voznikov-znank z avt. poznam tistih, ki so imeli probleme z ročnim in so sedaj ful zadovoljni-e pa še nohte si lahko v miru lakirajo in se lišpajo.... 😁😛😉

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano (urejeno)
dne 2. 10. 2022 ob 18:55 je Z M A J napisal:

@Slivka, bistven je podatek koliko velik je bil 'vzorec', ki je podal ta podatek o porabi in kakšen pri tem režim vožnje; hitrost, relacija, morebitni zastoji, itd.

Moj Naftar, kjer Budala Mota Wolan, ima zdaj po 1400km še vedno 4,6 nafte na 100km, s tem ga pretežno DeSUS-iram, občasno ga pa poženem do konca, npr. 230 kmh po števcu, včeraj. (Kje? Nemčija. Ja, malo Morgen, hehe). 

Bini mora tudi povedati, če kdaj požene, ker z DeSUS-iranjem po cesti sem tudi ostarelega Z4 3.0 vozil dobrih 7 na 100km, ampak podatek ne pove nič drugega kot da je šlo za romantiko v dvoje in brez hitenja med izletom. :))

Z CX30 še nisem šel do konca in vprašanje,če bo priložnost,mika pa me.....💰💰💰😊😀

Pičo sem pa do 180 proti Korčuli na par mestih....😇

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano (urejeno)

In potem se zgodba konča.... :nevem:

.... za tiste, ki imajo velikega in se jih vse bojijo.... 😳😟😂

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.