Skoči na vsebino
Terenec
Napisano

pa sej ma? zdej tut diesle z 1.7 motorjem ;)

Ne nima? - 1.7 je bencinar.

Se je pa neko? prodajala v Franciji in ?paniji s klasi?nim atmosferskim motorjem diesel 1.9 od Peugeota. Motor je bil pogreb saj se je avto tresel huje kot traktor. Tudi TD 1.9 baje kasneje ni bil dosti bolj?i.

Trenutno pa so neki trendi, da bi notri v prihodnje bil fiatov 1.3 JTD motor.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Da, toliko kolikor je napisano na nalepki.

Zakaj bi imel drugace? :)

Zato, ker je na?eloma tisto na nalepki minimum za najbolj udobno vo?njo.

?e pa ho?e? od gume najve? je treba it preko te cifre, od par desetink bara, lahko tudi do 7 ali 8 desetink ?ez, odvisno od znamke in tipa gum.

?e zadane? pravilno bo guma zdr?ala bistveno ve? km in kar je najbolj pomembno, da bo obraba enakomerna po celotni tekalni povr?ini. Malo bolj napumpane gume poleg tega zmanj?ujejo porabo, dajejo bolj?i ob?utek na volanu in avto je malo manj "gumjast" sploh, ?e so visoke bo?nice.

Sicer pa je najve?ji problem v tem, da ve?ina pumpa gume na bencinski in ker se pripeljejo tja so gume ?e bolj ogrete in pritisk ve?ji kot takrat ko so hladne - se pravi ?e samo zaradi tega je treba na pumpi dodati 0,1 ali 0,2 bara.

Druga?e pa testirat in testirat za najbolj?i filling in seveda prilagajat tlak tudi obremenitvi vozila - ?e gre? polno nalo?en na morje je treba precej dvignit tlak.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

?e je zdr?ala 26000km do prvega problema je tak super.. :)  na servisu pa itak vedno re?ejo da je to prvi?, ?eprav so polni forumi polni istih te?av in v tujini celo vpoklic..

Kateri motor pa ima??

Hmmm, ne vem ?e bi se glih strinjal, da je to super ?e pri 26.000km. Sploh pa v?igalne tuljave res ne bi smele crkovat predno ne prevozi? vsaj 100kkm. Sicer pa dokler je garancija ni neke panike ampak ob?utek pa verjetno ni glih dober.

Boca zakaj pa nisi uporabil MES asistenco in ti oni odpeljejo avto na servis brezpla?no, da se ne matra? in reskira? ?e kak?ne okvare?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Men je sme?no nekaj drugega in sicer, ko so cene ?le gor so tako lepo dra?ili tudi ostale cene izdelkov z izgovorom, da je to zaradi dviga cen energentov. Torej bi jih danes po tej logiki morali spu??ati pa kar dvomim, da jih. Ko pa bo pa spet ?lo malo gor pa bodo takoj imeli izgovor za dvig.

Aja, kaj pa dela Klobasa in njegovi kameradi? A ?e ni? ne grozijo s stavko?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Tudi to dr?i... jaz sem jih celotne zbrusil in pofarbal pred menjavo na nove gume. Sej to ni ne vem kak?no te?a?ko delo ampak mora? do vulkanizerja, da ti jih sname, nato se loti? obnove pol pa spet nazaj k vulkanizerju, da ti da nove gume gor.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

poleg tega kovinske feltne ve? ali manj po parih zimah zelo na?ne sol in ?e nima? pokrovov, ki pokrijejo ve?ino plati??a je res grdo gledat tisto rjo. Pa ?e tretjino leta jih mora? gledat tako, da se pridru?ujem Thomasu pri njegovem zadnjem stavku.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rent a car LJ
Napisano

Ja ?e ho?e?, da nekaj da od sebe je treba prtiskat pol pa te?e.... ***

*** o gasu in porabi goriva je govora, da ne bo pomislekov sramezljiv

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomik stekel s daljincem
Napisano

A zato pizdim, k se avto vozi slab?e kot prej?nji sploh po ovinkih pa ?e cesta ni idealno gladka. ?e bom malo bolj grobo povedal je ob?utek enak, kot pri avtih izpred dveh desetletij. ?koda res pa od generacije 5 nisem bil ve? Golf hater, ker je bil avto res zelo v redu, zdaj pa ?al o?itno postajam spet :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ne meci vse v isti kos

Od kar sem si ponovno kupil bicikel sem ?ele ugotovil kak?ne vse bedarije po?nejo kolesarji - vo?nja v rde?o je verjetno ?e najmanj?i problem, upo?tevanje znakov in vo?nja v napa?no smer je pa samo ?e ?e?nja na smetani - se vozi? po pravi strani kolesarske pa se ti v nasprotno smer prpele napihnjenec in ti zraven ?e gastikulira, da se mu umakne? - aroganca "par excellence". Me je kr rahlo sram na biciklu, ker me vsak gleda kot, da bom glih kar naredu bedarijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

OK no... od kdaj pa kolesarji znake al pa semaforje upo?tevajo in bi jih tole zmedlo? :ne vem:

Sem poslu?al oba intervjuja pa mi je nekako logi?no, da tetka na turisti?nem uradu ni vedela, redarja pa itak zanimajo v Bohinju le narobe parkirani avtomobili in jim verjetno dol binglja za to?en pomen prometnih znakov. Jaz sem samo pripomnil, da sta znaka postavljena v skladu s prometnimi predpisi. sramezljiv

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Evo... tole je pa dokaz, da tisti, ki se ukvarjajo s prometnimi znaki, nimajo pojma o zadevi... (ali pa so krivi izvajalci) :)

Tale znak (oz. sta dva) menda stoji v Bohinju

im_821aad11-bfc8-400f-864b-29e4015d4aaa.

Zanimivi so komentarji redarjev, ki jih lahko poslusate tukaj >> http://www.radio1.si/40624 

Sej tole je ?isto pravilna ozna?ba. Pre?rtan znak pove, da je konec kolesarske steze, kvadratni znak pa pove, da gre za del ceste, ki je hkrati tudi kolesarska povezava, ki bi sicer morala spodaj pod kolesom imeti ?e ozna?bo za katero kolesarsko povezavo sploh gre. Ampak takrat, ko so znake postavljali te ozna?be v Bohinju ?e niso dobili tako, da je znak v spodnji tretjini ?e prazen.

Razumem, da tisti, ki ne kolesarijo pomena tega znaka ne razumejo ampak model s kolesom na sliki bi pa vseeno bil lahko malo bolj brihten in bi vedel, da je tole ?isto pravilno ozna?evanje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde3, 2.2diesel
Napisano

?e je samo poraba in cena va?na pol ziher 100KM bencinarja. ?e pa se rada vozi? tudi malo hitreje in v ti?ini pa tudi bolj ?portno potem dizel. Razlika v mo?i in navoru je pa? precej?nja in tudi to privabi nasmeh na obraz.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ampak tale izjava pa zmaga

?V konkretnem primeru (hitra vo?nja do kraja kaznivega dejanja) sta imela policista pri?gane modre lu?i na prednjem delu vozila......

Se pravi jih pri?igajo po potrebi, se pravi enkrat spredi, drugi? zadi, pa mal pri straneh pa ?e kak?na modra neonka je spodaj pod avtom. Bistvo je da tam nimajo pri?ganih modrih lu?i, ki bi lahko motile morebitne snemalce njihovih akcij. Boh pomagaj kak?ni izgovori za v vrtec.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.