drugace pa jaz lahk primerjam karkol od teh velikih firm, pa une v nemciji so ble dosti boljse kot tele pri nas
sej pol tud npr. argeta pasteta je na kosovu bolj zanic kot tale v slo....tko je to...juznije tuznije
Zanimivo, men pa glih lindt ne sede razen mogo?e tisti iz mle?ne ?okolade. Milka je recimo ratala ?isto zani? in je tudi pogledam ne ve?. Gorenjka ima pa en specifi?en okus, ki meni full sede verjamem pa da nekaterim drugim ne. Da pa ne bo kdo kake napa?ne predstave dobu kolk ?okolade pokonzumiram - govora je o dveh mogo?e treh 100g na mesec.
Forum, ki si ga sami zase pi?ejo, zame ne ?teje.. ?teje pa izku?nja, ki sem jo imel in jo lahko delim!
Si prebral na avtomobilizmu kaj je napisal predstavnik Prinsa
Spo?tovani,
car fan, Henry 123 in Lipov?ek.
Moje ime je Gregor Zdovc in sem predstavnik podjetja PRINS.
Kot predstavnik podjetja Prins vas vljudno prosim, da se predstavite s polnim imenom in priimkom in to?nimi podatki o vozilu (lahko tudi v zasebnem sporo?ilu).
Poznamo vse stranke, katerim smo predelali vozilo in vsa predelana vozila.
Ne trdimo, da kdo od strank ni kdaj imel kakih te?av. Vendar do sedaj ?e NOBENE niso bile nere?ene.
O?itno je, da gre za reklamo za sistem ZAVOLI in vsi dobro vemo kdo stoji za tem.
Vsi namre? vozite ali ?elite voziti Zavoli. Ni? narobe s tem. Toda ne blatite drugih s katerimi nimate ni? opraviti (razen, da smo va?a konkurenca).
Zakaj sem prepri?an, da gre za blatenje brez resni?nega ozadja v va?ih zgodbah.
Ker se skrivate za izmi?ljenimi imeni brez to?nih podatkov o vozilih. Edini, ki je napisal tip vozila, pa je ?al brcnil v temo, saj pri nas ?e NIKDAR nismo vgradili plinskega sistema v 1.8 GTC Astro letnik 2009.
Pri nas imajo namre? vsa Opel vozila v tovarni?ki garanciji vgrajen Valve Care sistem in GARANCIJO na ventile!!!
Pri nas imamo strogo zabele?en vsak servisni poseg (redni ali izredni-garancijski). Vse je ON-LINE povezano s Prinsom na Nizozemskem. Tako so znani tudi vsi posegi v tujini. Pri nas je namre? tudi v ra?unalniku (v avtu) zabele?eno kdo je vgradil in aktiviral ra?unalnik prvi, poleg tega imajo vsi vgrajeni deli serijske ?tevilke in so POPOLNOMA sledljivi. Tako ni izgovorov v smislu, tega pa nismo vgradili mi.
?e ste res vgradili pri nas se ne rabite skrivati. ?e je bil sistem vgrajen pri nas, to lahko vedno doka?emo. Ne le da vam povrnemo celotno kupnino, dodamo lahko ?e 200 EUR ali ?e bolje: pla?amo teden dni oddiha v toplicah in dodamo dve sprostilni masa?i (za vse va?e te?ave, ki naj bi jih imeli).
Podpiramo delovanje forumov, vendar naj se na njem ogla?ajo ljudje z resni?nimi izku?njami, ne pa da se skrivajo za nekimi nadimki in blatijo konkurenco.
Oglasite se uradno in z vsemi podatki, da vemo kdo ste. In monterji bi se morali oglasiti le kadar gre za strokovno debato, vendar le z 100% preverjenimi in strokovno utemeljenimi dejstvi.
Nisem popolnoma prepri?an ali naj bom ?alosten ali vesel dejstva, da nas konkurenca takole napada. O?itno smo dobri in ne najdejo drugega na?ina kot blatenje. ?koda, da te energije ne usmerijo raje v to, da bi se izbolj?ali.
To so po?eli ?e prej, tudi na svojih spletnih straneh. Vse dokaze o tem hranimo pri nas.
Na tem mestu zato niti ne bomo prosili za umik va?ih objav. Naj ostanejo. In ?e imate ali ste imeli resni?no te?ave s Prins sistemom se oglasite s polnimi podatki o sebi in vozilu. ?e bodo va?e zgodbe dr?ale se posujemo s pepelom (in to priznamo na tem forumu) in vam izpla?amo vse, kot obljubljeno zgoraj.
Vsem bralcem tega foruma pa en nasvet.
Ko se odlo?ate za vgradnjo obi??ite vse monterje, ki jih imate v o?jem izboru. Oglejte si KAJ in KAKO vgrajujejo. Tako bo va?a odlo?itev zagotovo prava za vas, ne glede na to za kateri sistem se boste odlo?ili. In hitro boste lahko primerjali zgodbe posameznih monterjev in izlu?ili seme od plevela.
Ni ga monterja, ki se ne bi kdaj sre?al z ve?jimi ali manj?imi te?avami (razen, ?e je ?isto sve?). Pomembno pa je ali te te?ave HO?E in ZMORE odpraviti.
Vsi smo ljudje in delamo napake, pomembno je, da se iz njih nekaj nau?imo in jih tudi popravimo.
In vsaka konstruktivna kritika je vedno dobrodo?la. Nas zanima, ?e stranke niso zadovoljne, ker bi se radi ves ?as izbolj?evali. Japonci imajo za to poseben izraz KAIZEN (izhaja sicer iz Toyote), ki pomeni stalno izbolj?evanje in stremenje k perfekciji.
Zdaj pa ?e malo heca:
Vsem zgoraj omenjenim ?elim sre?no vo?njo in upam, da se kmalu vidimo, da preverimo delovanje va?ih "Prins" sistemov in odpravimo te?ave.
zanimivo kak?en odnos od nekoga, ki zna iskati samo te?ave pri drugih kar je lepo vidno na koncu ?lanka objavljenega v Delu - vse drugo je krivo samo oni nikoli ...
Slivka res globok priklon saj si napisal to?no tako kot sam razmi?ljam in ?e enkrat
Mislim, da bi tole vsak moral prebrat ene parkrat pa tudi razumet zakaj je tako napisano. in ko bomo enkrat vsi razumeli in se dr?ali tega se o nobeni krizi ne bomo ve? niti pogovarjali, ker bomo imeli vsi dovolj.
Dokler bo pa med Slovenci prevladoval edini lovski nagon za lovljenjem nizkih cen pa naj stane kar ho?e si pa serjemo v isto skledo iz katere potem jemo.
In tukaj ni dosti izgovorov vsaj pri ve?ini ne, da ni denarja - to je BS, ker kdor ne dojame, da je najbolj?a nalo?ba nalo?ba v zdravje in da vsaj za svoje lastne potrebe je bolje vzeti kvalitetno hrano kot pa nekvalitetno, ki ima edino prednost, da je poceni, bo kmalu (pa mu ne privo??im) to svojo ?parovnost lahko nekje drugje precej drago pla?al.
Banalen primer, ki najbolje ponazarja kako je to - kupi? najcenej?e ?ang?lang gume, ki so stra?no poceni in si pri?paral neverjetnih 150? nato pa v mokrem zleti? s ceste zaradi kur?evih gum in naredi? ?kode za 1500? ali ve?. Kje je ta ra?unica potem, al gremo na upanje, da se ne bo ni? zgodilo in raje prepustimo sre?i, da upravlja z na?imi ?ivljenji. A ni vseeno bolje, da si zmanj?amo tveganje z nakupom kvalitetnej?ih zadev sploh tam, kjer direktno ali indirektno vplivajo na zdravje.
Ja, hrana pri nas je res kategorija 2, ki se prodaja po prvi ceni. ?e ?okolada v M?llerju se razlikuje od ?okolade v drugih trgovinah.
To ni ve? res, ker v Mullerju imajo ?okolado od vsepovsod in to, da je bolj?a kot recimo iz drugih ?tacun zdaj ne velja ve?. Tudi nuttela je iz Poljske. Aja sej mogo?e sem butelj sam ve?ino pri nas jemo Gorenjko in meni je to zelo dobra ?okolada.
pamperske made in austria (se dobijo samo v milerju) = ma loh froc cel dan gor (ni glih dobr ampak bi vzdr?ale ), ostale ?tacune ala mercator pa made in xxx za vzhodne trge, eno - 2 lulanji vzdr?ijo
Jok, v Mullerju imajo poljske pamperske natanko tak?ne kot v Mercatorju. So dovolj kvalitetne razen pred kake pol leta je bila serija (tistih z zvezdico), ki pa je res spu??ala. se je pa ogromno mamic prito?ilo na njihov FB profil in o?itno je zaleglo saj zdaj so pleni?ke spet OK.
Pri CX7, 2.3T, 191 kw imam nasvet, ki ga pri odlo?itvi za predelavo na avtoplin ne spreglejte:
ne nasedajte za ponudbo teko?e faze.. To sem nasedel pri trgovcu v Mariboru, da so mi v novo kar vgradili Prins.. Sami problemi! Zadevo bomo demontirali!
Na prej?nji CX7 sem imel plinasto fazo Zavoli, to pa je res re?itev za ta zame najbolj?i avto. In to pride sedaj tudi v tega, kjer sem kiksnil s prvo izbiro!
Hmmm, ?e si upa? pojdi tole svojo izku?nijo podat na forum avtomobilizem.com v temo o plinu, kjer te bodo "verniki" Prinsa posku?ali prepri?ati, da si ti krivec, da zadeva ne deluje.
...druga?e je pa prodajalec OK, ko se je kupoval avto za kolega smo se vse zmenil v nulo, vse tip top...avto dela par let ?e brez problema, avte ima slovenske (vsaj ve?ina) in vse je bilo preverljivo ipd.
A tolk jim cene padejo ... leto nazaj me je isti letnik kapelce pri?el le dva jurja manj. Naslednji? sam ?e me?ke gledam, ko jebe francoze.
ja, z izklopljenim dsc kr pozab (tud ce mas zimske gume), z vklopljenim pa to ni vec rx8
Zakaj? Po moje se pa glih ta avto lepo pelje po snegu (v konkurenci RWD-jev seveda), ker ga ne razganja od navora in mo? dobi ?ele v visokih obratih, ki jih z vo?njo po snegu definitivno ne rabi?. Ker ima tudi lahek motor in idelen "weight distribution" 50:50 se po moji lai?ni oceni (RX8 seveda ?e nisem peljal v snegu) pelje solidno tudi brez vklopljenega TCS-ja. Verjetno bolje kot kak dizel s te?jim motorjem v nosu in veliko navora ?e v nizkih obratih. ?e sam pri sebi vidim pa gre za FWD, da ?e je sneg je bolje ?e izklopim Powerbox, ker mi daje malce preve? navora v prenizkih obratih in prehitro zavrti v prazno, ko ni treba. Z izklopljenim PB je mnogo la?je dozirat pravilno "dozo" plina pa ne glede, da je TCS vklopljen. :ne vem:
Ponavadi se tako zgodi, ?e forum ni ?iv. ?iv pa pomeni, da se v?asih tud o bedarijah pogovarjamo, da se kre?ejo mnenja in da nismo strogo samo za pleh.
Pa to se ne dogaja samo nekaterim ampak skoraj vsem forumom, kjer ni raznolikosti... recimo Kia/Daewoo forum je en tak primer, kjer je rekord, ?e je 10 sporo?il na teden.
Zato v?asih bolj? kako bedarijo gor imet samo, da forum ne umre.
Yep ta sistem naj bi bil le v 2.5...zato ne vem zakaj taka kolobocija...
sicer pa ne vem a nima varovalke, izklopa ali katerekoli druge faking opcije da se izklju?i in vozi? naprej do zamenjave???
Od kje pa zdej ta info - ieloop je odvisen od opreme in je v vseh najbolj opremljenih z oznako opreme Revolution. To pomeni tako mo?nej?i 2.0i bencinar kot 2.5i in seveda oba 2.2 dizla.
Temu se re?e "prerazporejanje sredstev". ?para? na stvareh, ki ti ne pomenijo veliko, da lahko iracionalno tro?i? na stvareh, ki se jim ne more? upreti. Dejansko je vsako ?paranje nalaganje sredstev v nekaj druga. V primeru, da na kaki nujni zadevi ne more? pri?parat, si potem tudi teh nepotrebnosti (razvajanja) ne more? privo??it V ?ivljenju pa nam gre ve?inoma za u?itek in manj za nujo.
Bravo majster, to?no si zadel poanto vsega in ni kej dosti dodati. ?para? tam kjer najmanj boli oziroma te najmanj omejuje, da si lahko privo??i? tisto kar te osre?uje. Simple as that.
Pa tista koli?ina 0,5 litra/100km, je tud mal za lese privle?ena, ?e se fura? po 15 km, pol je raje 2 litra, na 100 km, ?e pa dela? po 200-300 km v kosu, pa je pol ta poraba do max 0,2 litra na 100 km, na benz dela samo dokler ni temp vode cca 40 stopinj, pol pa ni? ve?, ?e pa recimo zakurbla? mrzel motor in se pelje? 500 kilometrov brez da ugasne? motor, samo tistih prvih par minut dela na benz pol pa dokler ne zmanjka plina al pa je motor ponovno zagnan ni porabe benza popolnoma ni?, jaz sem to re?il z webastom, poraba na uro je cca 0,6 litra, po 10 minutah pri -10 ima voda ve? kot 40 stopinj in sem porabil 0,1 liter in imam ogret motor, toplo kabino in ?a motor po speljevanju takoj preklopi na LPG.
Js sem v povpre?ju naredu, poleti cca 4000 km z 40 litri benza, pozimi pa med 2800, 3200 kilometri.
Ampak nikol ni prav, kar koli napi?em... napisal sem, da sem vzel podatke iz spritmonitorja.de, da bi bil ja ?im manj pristranski - se pravi se nisem zmislil teh cifer je pa teoreti?no mo?no, da so si jih uporabniki spritmonitorja. :ne vem:
Tudi porabo 0,5 litra bencina povpre?no sem dal zanala?? tolk nizko, da se ja ne bo usul plaz, da to ni res. Se pravi sem ?el na resen minimum povpre?nega uporabnika pa spet plina?em neki ni v?e? tudi, ?e je v njihov prid. Ali sem narobe razumel in si hotel biti po?ten, da je stro?ek na LPG v bistvu nekoliko vi?ji kot sem napisal, da je zaradi vi?je porabe benza poleg LPG-ja?
Aja pa je razlika v tem, ?e dela? dnevno ve? ali manj relacije in je manj mesta ter ?e manj AC-jev. Takrat verjamem, da je mnogo bolj ugodno ampak povpre?je je pa vedno povpre?je ve?ih uporabnikov, kjer se napake oziroma ekstremi v eno kot ekstremi v drugo smer navadno izni?ijo oziroma porazgubijo.
?e si nekdo ne more privo??it 8 deci vi?jo porabo, naj proda avto in se vozi z busom,pe?, s koelsom, naj spusti standard in si kupi manj?i, var?nej?i avto.
?e bi se ?li kaj vse lahko na 20 let pri?paramo, lahko takoj vsak neha npr. piti 1 pivo na teden, 1 kokakolo na teden, namesto na morje gre lahko se son?it za Savo (sonce, je sonce), na morje gre pa 1x na 5 let, ne rabi najbolj?ega telefona - kupi si pa? reglo za 10 eur, ne rabi najbolj?ga compa in grafi?nih - igrc noben ne rabi v ?ivljenju, za word je pa skoraj vsak comp dober ipd. ipd., tako da tole glede porabe za par deci na 10-20-30let in prihranek je ?isto mimo...in to je dejstvo.
Sem prepri?an da je vsakemu kar nekaj stvar bolj pomembnih stvari v ?ivljenju kot poraba avtomobila. OK sej, pa? je tema, se pove mnenja, in je pa? debata kot debata....samo po ve?ini se gre v neka faking dokazovanja in prepucavanja, skoraj vrat na no? ipd., ra?unice, kar je pa totalno bolano. Konec koncev vsi norijo, debatirajo, koliko pri?parajo....na koncu pa na drugih stvareh spu?ijo 5x ve? denarja.
DC/DC konverter je sigurno pod sede?em - kr verjemi ampak po sliki sode? definitivno ni kriv. ?ak bom zdele mal internet obrnil pa najdem kako slikico na to temo.
a evo sem ?e na?el - ni glih najve?ja ampak za silo bo
Tukaj je skoraj 100% zagorelo v motornem prostoru, ?e bi pod sede?em bi bila notranjost uni?ena, tako je pa pokrov konkretno bolj o?gan kot pa recimo streha.
Hvala Marko za oceno - to sem tudi sam opazil tako, da bi tukaj rekel, da je problem nekje drugje in ne v krmilni enoti, ki naj bi bila pod sovozni?kim sede?em. V bistvu to pomeni slab?o novico saj je verjetno te?ava v samem kondenzatorju, ki se nahaj v motornem prostoru. Variabileni napetostni alternator, ki deluje med 12 in 25V se sicer tudi nahaja tam samo verjetno ni te?ava v tem. DC/DC konverter pa je pod sovozni?kim sede?em ampak kot ka?e ni vzrok po?ara, vsaj po sliki sode?.
Tole bo znal biti ve?ji zalogaj kot ga Mazda prikazuje saj gre za poseben kondenzator, ki kot ka?e je podvr?en segrevanju in posledi?no eksploziji ter gorenju. Menjava tega za bolj sprejemljivo re?itev verjetno ne bo tako hitro na voljo, ker gre za klju?ni element i-eloop sistema. Verjetno bo za?asna re?itev, da se i-eloop izklju?i iz sistema, dokler se ne najde ustrezno re?itev.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zanimivo, men pa glih lindt ne sede razen mogo?e tisti iz mle?ne ?okolade. Milka je recimo ratala ?isto zani? in je tudi pogledam ne ve?. Gorenjka ima pa en specifi?en okus, ki meni full sede verjamem pa da nekaterim drugim ne. Da pa ne bo kdo kake napa?ne predstave dobu kolk ?okolade pokonzumiram - govora je o dveh mogo?e treh 100g na mesec.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani