Skoči na vsebino
Policijska vozila, Provida,...
Napisano

to bos ponoci videl tega itak, ker jaz gledam kje ma kaksen passat skrite lucke namest na cesto

aja mene je ustavila provida, ker nisem dal zmigavca = 40 eur al neki tazga

Pa ne da goni? tudi pono?i - te bo LojZi okregal :hudicek:

Pa sej ne buli? v vsak avto, ?e zagleda? novega Passata limuzino si pa pa? malo bolj previden, da ne pade? mimo kot snet kladu. Pa tudi ?e pade? in si ga vmes zagledal ?e ni panike sam va?no je da zmanj?a? hitrost, ker po zakonu mora biti hitrost odmerjena v nekem povpre?ju, ki ima ve?jo toleranco, ?e je kraj?a razdalja merjenja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ko je pred tabo je ze prepozno :)

Ni prepozno - itak mora? najprej njega prehitet ?ele nato ima zakonsko pokritje, da te lahko nadzira, snema in nato kaznuje. ?e si pa? slepec in ne vidi? tega ko gre? mimo pa pa? je pravilno da si kaznovan, ker je bila hitrost toliko prevelika, da nisi ve? uspl biti pozoren tudi na take zadeve.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zračna rja
Napisano

Ni to veze z lakom, to so mali opilki oziroma ?elezov prah, ki se prilima na lak in potem za?ne rjavati. Sploh ni veze al je to na plasti?nem delu ali na kovinskem. Lahko pa to odletava iz zavor spredaj voze?ih ali pa pri kak?nem drugem drsanju in kru?enju kovine (plu?enje recimo).

Zato lahko to va?e vsakdo sam pravega "donatorja" je treba najdet in vozit za njim.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup: Mazda 6
Napisano

Na?eloma je moja brez napak pri 130.000km - edino zdaj me malce daljinc heca... Ampak glede, da ni bilo ni?esar drugega ji to oprostim. :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

naj naredijo red s temi levicarji (avtocestni), ker tole ratuje kot ena bolezen, ki se siri...

Ma to je ?alost ker ga ne bodo in bodo raje divjali ?e sami ter lovili samo prehitre - je ve?i filling in thrill :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Haha... ker precej vozim 140KM Passata lahko samo tole re?em, da je tale ?lanek en navaden BS in hvaljenje nem?kih avtomobilov razen Opla, ki je itak drvarnica, v nebesa.

Passat je korekten avto in ni? ve? od tega, vozna dinamika je za dva razreda slab?a od mazde in tud slu?ajno ni namenjen za kake ovinke polagat. Je avtocestni avto za starej?e ob?ane in verjetno so ga tudi taki ocenjevali.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

S tem, da je na za?etku obstajala ?e

Mazda 6 FL letnik 2010-2012 - diesel 2.2 185KM HP

fora pa je, da je imela 2 auspuha, ko so ji enega vzeli je ratala CD180.......

a si ziher, ker mislim, da je 180KM pri?el s FL-jem namesto 185KM :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A so 2.2 motorji enaki in je samo software drug?

Motorji so enaki, mislim pa da je le razlika v turbinah in seveda nastavitvi ECU-ja glede na turbino.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

a tole vse skupaj ?tima...3/2010 je bil ?e FL model, ane? notr je pa ?e ta star volan? mal me bega...nism pa ?ist zihr....bo kdo povedal, ?e stvari ?timajo? pa kukr vem, je mela samo FL 2.2 motor, ali se motim? prosim, popravi naj me kdo...

To kar je na sliki ?e ni FL model in zato je ?e stari volan. So pa prve 2.2 ma?ine pr?le v prodajo v za?etku leta 2009, ko so iz proizvodnje tudi umaknili 2.0 motor, ki se je prodajal do takrat. Z motorjem 2.2 so malo zamujali zato je bil v za?etku prodaje Mazde 6 serije 2 ?e vedno stari preizku?eni motor 2.0 vendar, ker so vedeli, da bo bil v roku leta in pol zamenjan je obstajal samo v eni izvedenki 140KM.

V glavnem da bo la?je razumljivo za Mazde 6 serija II diesel:

Mazda 6 letnik 2007-2008 - diesel 2.0 140KM

Mazda 6 letnik 2008-2010 - diesel 2.2 125KM LP

Mazda 6 letnik 2008-2010 - diesel 2.2 163KM MP

Mazda 6 letnik 2008-2010 - diesel 2.2 185KM HP

Mazda 6 FL letnik 2010-2012 - diesel 2.2 129KM LP

Mazda 6 FL letnik 2010-2012 - diesel 2.2 163KM MP

Mazda 6 FL letnik 2010-2012 - diesel 2.2 180KM HP

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stranska ogledala M6 2012 (M6 II FL)
Napisano

Pr men je pa ?ist OK, razen kaka kapljica gor obstoji. Imam pa namazane ?pegle z RainX-om. :rulam:

Sem imel pa isti problem, kot ga navajate, s slu?benim Passatom, kjer se ?egli nenormalno rosijo in ma?ejo, da ne vidi? ni? nazaj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

Pa kaj nabijate kolk gre po klancu gor, dejte raje kolk gre v vi?njegorski klanec proti ljubljani, kolk spodaj in koliko na vrhu. :jezicek:

Men gre PREVE?. :hudicek:

Enkrat iz firbca sprobal pa je ?el ?tevc ?ez 190 :blush: navzdol je pa ve? ali manj nesmiselno sprobavat. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Hja, ?istit masko, da ne bo zabita s snegom... To lahko po?nem vsakih 5 metrov. Je bilo toliko snega, da mi je ?ez plug rinilo na pokrov motorja. In v prvi in v reduktorju. Je pa res, da sem ga na?igal v blazne obrate. Je bilo kar okoli 3000 obratov na minuto.

Je pa zunaj kar mrzlo: -4 stopinj Celzija. Se kljub temu ne hladi?

Pri nizkih hitrostih in veliko obremenitvijo se motor lahko hladi le preko ventilatorja, ki piha ?ez hladilnik. ?e ma ta ventilator zabasano pot in ne vle?e normalno zraka skozi se ti dogaja to?no to kar opisuje?.

Ne vem kako tole zadevo re?it razen, da uporabi? namenski stroj za plu?enje (traktor, bager) kadar je toliko snega ali pa nekako za??itit pot do hladilnika in omogo?it nemoteno hlajenje. Druge po moje ni. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Sej se heca? a ne? :aaaaa:

Zabit maska s snegom do ventilatorja in je logi?no, da ga ne hladi, sploh ?e so te?avni pogoji za vozit in velike obremenitve kar vo?nja v snegu definitivno je. Pre?isti masko in odprtine ter preveri ali ni slu?ajno tudi ventilator zabasan - pa bodi pozoren na vse to, da ne bo res kaj zaribalo zaradi pregrevanja.

62 litrov porabe v takih razmerah ni ni? posebnega.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2012
Napisano

saj poanta zimske gume je da je ?im mehkej?a s tem ti da ?e kot laiku vedet da se bo dobro dr?ala.

je pa res da je potem obraba pa druga zgodba...

o bo?nicah govorim... jih je treba kr pumpat, da ima? vsaj nekak spodoben ob?utejk za volanom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2012
Napisano

jaz bi kar ostav na contiju TS850 al pa 830 <_<

Continentalke so zelo dobre sam na ob?utek rahlo mehke, kar zna biti mote?e sploh pri manj?ih colah plati??.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 ima DPF ali nima?
Napisano

?e ima? bencinarja pol ga ziher nima :hudicek: ?e je pa dizel ga pa ima, naslednji? pa prodajalca vpra?i, kaj pa ima namesto tega, da lahko dosega standarde EURO5 in celo EURO6.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

V sivki imam 143km 2.0 ma?ino pa je poraba od 5,8 pa do 7.5, ampak v glavnem pa okol 6,5. V belki pa je 2.2 130km pa mam zaenkrat kr isto porabo, zdj pa ne vem, al je to zarad nove ma?ine k se more ?e ute?t al kaj? Na?eloma bi mogla bit mal ni?ja, ane?

Poraba je pri meni tudi do decilitra enaka pri stari kot pri novi s tem, da stara ni imela DPF nova pa ga ima poleg tega, da pri novi so gor ?e bistveno ve?ji valarji.

Mazda 6(2004) 121KM diesel 2.0 Boss 6.52 l/100km

Mazda 6(2008) 140KM diesel 2.0 Boss 6.53 l/100km

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Mazdo tepe regeneracija DPF-ja... ?e je ne bi bilo bi se sam komot vozil med 5,5 do 6 litrov tko pa je povpre?je 6,5 :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Taxi
Napisano

Ja, samo ne mislim motorno kolo, temve? kubaturo

Katerega bi izbrali ?

a ne bi blo dobr z motorjem taxi slu?bo izvajat - to bi blo neki posebnega pri nas :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.