Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je tommzy napisal:

Malo že... Ne pa da pade za pol ali več hoda pedala... To se mi je enkrat ali dvakrat zgodilo ..

Danes je bilo tudi glasno okrog bremz... Ne vem kaj je.. Škripanje obupno... 

Drugače pa tisti ki ne verjamete... Danes sem tankal... 

Doseg slabih 580 po tankanju. 

Od pumpe do parkinga naredil 1.7km.

Ustavil. Poslikal. Ugasnil avto in za minuto nazaj prižgal... 

Ko sem ustavil in ugasnil je bil range 580. Ko sem ga nazaj prižgal je takoj padlo na 570. Torej se ne izmišljujem in tega nisem doživel še v nobenem do sedaj. 

Me zanima kaj bo jutri zjutraj. Spremljam. 

IMG_20251210_163154.jpg

IMG_20251210_163239.jpg

Diski so začeli oksidirat (rjavet) zaradi zunanjih temperatur

Prvi par metrov, dokler se ene parkrat ne "pobrusijo" s tem ko stopiš na zavoro, lahko ružijo

Na vsakem avtu je tako, očitno pa je vsaka Mazda s svojimi zavorami slabša kot prejšnja

-------

A tale ocena kilometrov, a to dela samo 10km, sepravi vedno zaokroži na 10?

Jaz se s tem ne bi sekiral, ker je to samo predikcija - vsekakor se ta zadeva skalibrira šele po par km vožnje pomoje

Bolj je pomembno, da ti cagar za gorivo ne niha, tisto je pa druga zgodba ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano
pred 36 minutami je Boss napisal:

Ker si mel same probleme z njim al kaj? :nevem:

A to je un motor ko se morš pol še mal okol vozit da naredi svojo DPF regeneracijo da se lahko hvališ da imaš nizko porabo čeprav moraš še mal km prevozit da se vse uredi do konca?

Bencinarko vžgeš ko hočeš in vgasneš ko hočeš....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 15 minutami je tomzel napisal:

A pozna mogoče kdo tole Mazdo ? https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21527782&display=Mazda Mazda6

Ne, so pa kilometri ok glede na starost - toliko imam jaz pri 06/2017

naj ti dajo izpis iz servisov + kolikokrat so menjali zavore + motorčke ogledal

jaz sem do sedaj izven serijsko menjal samo sprednjo desno roko, ker ima moja preveč rada robnike

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je tommzy napisal:

Na to temo se da pisati... Ni vredno takšne razlike v nabavni ceni. Vsaj za ene (večino). 

Eno vprašanje... 

A je normalno, da ko ga včasih zalaufam, da pade pedal zavore krepko dol medtem ko pritiskam z nogo gor? 

Pol ko spustim in pritisnem še enkrat pa je normalno?

vsakič ko na mestu pritisneš na zavoro večkrat zaporedoma, mora pedal ratal bolj in bolj trd in "tik pred koncem" prijet - ker se napumpa pritisk v črpalki

lahko pade dol, če je zunaj ekstremen mraz, ali pa so zavore že tako vrele, da ne morajo več delat svojega dela in je olje prekurjeno

mogoče samo kak zračni mehurček za trenutek v pumpi? ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 14 urami je ignacij napisal:

Evo link, Mazdo 6e je pri 6 stopinjah testiral tako, da se je trudil čimveč voziti 180 km/h, povrpečna hitrost na koncu je bila 142 km/h po prevoženih 196 km in 0% baterije. Poraba 33,6 kwh.

Screenshot_20251208_214325_YouTube.jpg

ubistvu se ni tako slabo odrezala - je pa treba vedt, da če bi se peljal verjetno 100 km v eno smer takole, in potem bi avto 8 ur stal, in bi šel po šihtu nazaj, bi imel manj :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je tommzy napisal:

Pol se mi pa prodajalc ni v nobeni stvari zlagal saj mi je priporočal G motor... Glede mojih potreb pa tudi glede cenejših servisov. 

Tako, da vsaj vem da je bil pošten do mene... 🙂

X motor rabiš če se hočeš vsak dan vozit 150 po avtocesti... za vse drugo je G neprimerno boljša izbira

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je tommzy napisal:

Čakaj malo... A jaz prav vidim? 300€ samo za menjavo svečk brez servisa (olje, filtri...)?

Ker če je to res.... Prodam avto takoj pa nikoli ne pogledam Mazde več. Niti od daleč....😁

Ne vem... Meni je prodajalec našteval druge cifre servisov po kilometrini preden sem kupil...

Vključno z svečkami...😁

300€ za svečke... Ni normalno. A so zlate?

😁

Da, o tem smo se že pogovarjali, ravno zato je v 2026 nesmiselno kupit X motor, ker tisto razliko v porabi pokriješ z razliko v nakupni ceni avtomobila + ceni svečk, ki so pogostejše kot pri G140 (X na vsakih 60kkm, G na vsakih 120kkm). Dodatna plusa za G motor je 10+ letna zanesljivost in manjko kompresorja, kar je ena stvar manj za crknit (prvi letniki X so imeli težave, pa tudi nekateri tukaj z X186 verzijo).

Ironično so tudi svečke od G motorja cenejše, pa še ko smo gledali račune so nekaterim v X motor vgradili identične kot meni v G192.

Drugače so pa DENSO svečke 16 eur kos na autodocu, tok o tem kok preplačamo pooblaščenca :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 6. 12. 2025 ob 12:31 je tommaazz napisal:

Vem, da ne spada najbolj v to temo ampak, če pozna kdo koga, ki kupuje cx-30 jo bom najbrž počasi prodal, namen nekje do feb-mar. Vse kar koga zanima lahko dam na zs, nič ne skrivam, ker nisem nategun :), rad bi prodal nekomu, ki ga bo še naprej tako čuval kot jaz :)...zato že sedaj povem, da sem imel nekaj bušk od toče, ko je bil avto star še ne dve leti in potem, ko je bil še ne tri :). Vse se ja vakuumsko rešilo, avto drugače top, brez problemov, letnik sept. 21, tako da bo še kar nekaj mesecev v garanciji, do sedaj le redni servisi. Oprema ni da ni (BOSE, matrični led, avtomatski prtljažnik, imam tudi extra 16 zimske gume na litih platiščih, oboje letne in zimske še za eno sezono, ima pa 74500 km...), barva pa CRAP, sam tako je :)...se opravičujem, če ne spada sem, pomoje malo že glede na to da je cx-30 :).

Danes sem gledal MG s5 EV, dober avtek in za tega me najbolj ima, da ga zamenjam...elektriko imam, tako da samo gas oz. elektro gas :)...čakam na testno vožnjo v januarju, ker vseeno bi se rad še prej peljal z njim predno se s težkim srcem poslovim od moje rakete  😢

eh, kje si bil 2 mesca nazaj

sporočim naprej kolegom naokoli

maš okvirno ceno že v mislih?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Smo se že pogovarjali glede dežja. Tole mu je skurilo 10% dometa.

Glede na to, kaj je Mazda6 včasih pomenila, bi bilo boljše, da bi tole imenovali Mazda4e ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 21 urami je GregorV napisal:

Meni so na mazda servisu pri menjavi gum na zimske 16" dali na 2,3 bar, vsaj tako kaže računalnik. 

Ali to pomeni, da se ne smem voziti in moram pod nujno povišati na 2,5 bar? 😅 

Pejdi na avtocesto stisnt do blokade, pa bo prišlo avtomatsko na 2,5 bar :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 12 urami je tommzy napisal:

Evo dva posnetka od zadnjič. Upam da se dobro sliši. Drugače lahko še povečam glasnost v editor... 

In ne niso sončna očala v predalčku kriva... Tisto itak ropoče... 

To je v vratih ali okrog vrat... 

Komu ne bi to kravzljalo živce? 

a jeseni je tudi tako ravžljalo? ker te obloge so samo na plastičnih čepkih, na 6ki so še neke gumice okoli - in sedaj je mraz in je pač plastika trda

je pa tole res fenomen no, jaz imam 7,5 let staro 6ko, pa smo že odpiral obloge zaradi menjave špegla, pa je gor ko ulito

jaz bi vprašal na servisu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 19 urami je Ultimate napisal:

Pozdravljeni, razmišljam o nakupu 6ice karavana, "dino-ta" 2.5 z 194 konji in AT, torej letnika 2018-2024. Ali je bilo med tem zadnjim "facelift-om" še kaj posodobitev, ki so omembe vredne? 

nekatere moti preklop med cilindri pri G194 (pač čuti se vibracijo kako gre iz 2 cilindrov na 4 cilindre), G192 tega nima

vsekakor je top da imaš 360 kamero in auto hold parkirne zavore

bremze majo drugo kataloško in naj bi ble boljše, ampak folk vseeno jamra da jim zvija diske, meni na G192 z novo kataloško zdrži bp 60kkm

špegli isto trokirajo

ui sistem je isti, samo da imaš na faceliftu že po default android auto

če vzameš homuro je res kul k je cela črna pa črne lesketajoče felge

@ignacijja prosi da te pelje na testno vožnjo ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 2 minutama je SpEkTr napisal:

Samo, za grelne svečke bi sigurno prišlo v upoštev kako obvestilo v obliki lučke, ali pa na testerju? 

Sem klical tja kjer sem kupil akumulator, so se takoj začeli izogibati reklamaciji, češ da efb pa sam od sebe ne more past na 5V recimo. Da je sigurno nek porabnik itd...Čeprav po netu ko berem, je tudi možno to da v mrazu pade, sploh če je bila skladiščena dolgo, ali pa je bila podnapolnjena recimo. Zdej kako to dokazat ne vem...

Trenutno se še polni, celo noč že v bistvu :)

kak polnilec maš? ker meni un lidlov nafila traktorski aku v par urah

dej izklopi ojačevalec za foro, užgi avto, in multimeter gor na kleme, more kazat 13.6V

ampak če bi biu altenator fuč, bi se vžgala lučka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

Na evo ga ... spet si je spomnil pocenit goriva... ta Holob in njegovi predvolilni bombončki... celih 70 centov lahko pršparate jutri. noro. 😄

sem se menil za 26ga za dostavo olja - pa ker sem se tolk časa pogovarjou z referentko, mi je vmes zmanjkalo terminov in sem dobil 3.12 prvi prosti - jutri

ravno prav :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je ignacij napisal:

Ležim in prebiram Avtofokus in naletim na Leapmotor b10, kitajski EV. Osebno mi ni všeč ampak na papirju nič ne zaostaja za ostalimi, kar me je impresioniralo je pa cena, zgolj 22k po vrnjeni subvenciji. Podobna zgodba tudi Omoda 5EV. EU proizvajalci bodo mogli fajn zavihati rokave al pa fajn ceno spustiti.20251201_205208.jpg

jah, to gre nekako tako

skuša izola brand je v neki trgovini v sloveniji 2,8 eura v povprečju

če vzameš 3pack, je cena na kos samo še 2,3 eura v povprečju

par dni nazaj je eden izmed trgovcev na policah ponujal identično skušo za samo 1 eur (če si jih nabavil 14 mislim da)

če kitajc baterije naredi doma in jih masovno zakupi par XXXXX kosov več kot neka EU avto firma, smo pač kjer smo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 7 urami je Agerg napisal:

Meni se zdi, da se malo bolj potrudi, ko se zažene zjutraj. Akumulator bo februarja dve leti star, torej še ne bi smel biti problematičen. Kakšne imate kaj izkušnje s starterji tam nad 200.000 km?

ravno sem gledal ene stare slike, aprila sem imel 165kkm, zdaj imam 180kkm, po tej logiki ti bom lahko naslednjo jesen povedal kje smo pri 200kkm :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
dne 29. 11. 2025 ob 11:21 je g.Wankel napisal:

Da ni to za ročno?

dne 29. 11. 2025 ob 11:22 je godlike napisal:

Meni tudi izgleda kot ročna.

znak za ročno je pa "desno" od cagarja za obrate, rdeče barve, 2 cm stran

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 21 minutami je tommzy napisal:

Ja imamo. Jaz imam večinoma Android auto in pa lastno glasbo preko tidal... Tudi pretirano potiho ne... Jih ne iščem... Ampak zadnjič mi je pa res nenormalno začela ropotat voznikova stran oziroma tapeta na vratih. 

Na nobenem avtu do sedaj mi ni tako. Sploh pa ne samo pri 5.000 prevoženih. Tudi davnega leta 2003 na Hyundai Accentu ne. Pol sem itak bil na samih oplih. 

Ne na Astri H, ne na J in ne na K. Kot tudi ne pri ostalih katere sem vozil ali bil sovoznik... 

Evo nekaj podobnega imam na svoji 2025 CX30... 

2022, pol tut premium stari modeli škripajo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 urami je SpEkTr napisal:

Hja, bo treba neki naštudirat. Res pa da če dalj časa stoji tudi poleti, ne vžge tako kot kak drug avto, tako živo, ampak bolj leno :) Ne vem pa čemu bi to pripisal, mogoče karakterju avta :) 

Ni tisto klasično ko vergla avto in ne vžge , ampak tko res počasi prvih nekaj obratov, potem pa kresne. Prej sem že mislil, da bo vmes počakal pri vžigu:)

Če ne bo treba en booster kupit, zadnjič sem gledal za okoli 100eur zanimivo zadevico, zasede kot en power bank, no saj to je power bank, vžgeš pa menda lahko traktor s tistim.

Tudi G192 zjutraj rabi 3 "vergle" predno vžge - saj pritisneš samo gumb in čakaš

Jaz že refleksno sedaj odklenem avto, grem notr in stisnem knof in že letim vn, ker sem navajen da bo vedno vžgala, ko stisnem knof

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je tommzy napisal:

Recimo Novo mesto - Črnomelj in obratno. Ne Gorjanci ampak čez Dolenjske Toplice. Je kar klanec... Saj bi posnel malo porabo s telefonom pa nimam nosilca katerega bi pritrdil nekam da števce snema. 

Bom pa šel na prazno cesto posnet kratko vožnjo mogoče še zdaj ker grem itak v trgovino... 

Daj se ustavi v DT naslednjič s tem avtom pa greva na pivo.

Javi se v ZS :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.