Zadnji pogon, ista moč, v praksi te razen v končni hitrosti poje v vsakdanjem prometu. Tudi pretirano težak ni (za EV). Sem ga imel na testu, razjezil (in osramotil) marsikaterega BMW in Audi fahrerja. In seveda dobil kazen za prehitro vožnjo. 😃
34.900€ - 6500€ (subvencija)
Pa še več placa ima kot i20n.
Ne rabim več placa. Imam za to Focusa.
Pozabil sem dodat, kar skozi plizam po foromu, da se kitajskih firm izogibam. Pri vsemu: hrani, elektroniki, vozilih, gumah,....
He, He. Tukaj v Dolomitih je beseda "električni actomobil" še vedno prepovedana z zakonom. 😊
Večinoma se vozijo okoli z fiat pandicami 4x4, starimi golfi GTI in razno razni dizli.
Pa SUVi tudi ne.
Pač nimajo dnarja, da bi kupovali sodobne bedarije.
pred 4 urami je Jest napisal:
Ampak dejstvo je tudi, da tisti, ki so proti elektrifikaciji, bodo nasli tisoc in eno stvar, ki je slaba... tisti, ki pa ze vozijo EV, pa ze vedo, zakaj ... ... Meni osebno je voznja na elektriko veliko bolj elegantna, mirna... vseeno pa lahko tudi dinamicna ... Pospesevanje je zvezno in navor je na voljo prakticno iz nule ...
Tako je. Našli bomo vsak razlog, da bomo lahko vozli bencince na ročni menjalnik in normalne višine (ne suv).😎
Zdaj pa prosim najdi mi alternativo moji i20n na štrom, ki ne bo dražja.
Torej končna 230 km/h, 150 kw za majn kot 30k€.
Pozabimo na polnjenje in ostale gluposti. Že na ceni se zalomi 😉
Glih včeraj videl par EVjev po avtocesti,..so kar špopali 140plus pa tud k prehitevajo potegne k strela,..pa še lepo zgledajo z osvetljenim zadnijm delom
ID3 ima 130kw, na 160km/h pa zid 😉
Ga je imel sodelavec.
To še z M2 bi nesel po avtocesti, je le šla 189km/h 🤣
pred 11 urami je skritikrt napisal:
Isto na vlakih z klimami...od treh delata le dve...teraj dalje....itd,itd...
Tako je. V eni kabini klima ni delala. Imela sva srečo, da je nasankal strojevodja do Hodoša.
Uradna verzija, ker baje KP noben ne sovraži in je avto bolj varen.
Kar pa se Italije tiče, sem hodil tja na morje. Je pač dosegljiva z avtom. Drugače pa Grčija, Španija, Malta ampak dopust z avtom je drugačen, kot z letalom. Za to je Italija zadnja leta na spisku tako ali drugače.
Ko pa ni za morje so pa na vrsti kakšna evropska mesta.
Če bi držalo, da so dobri vozniki, kot Alex trdi, potem ne vem kako da v Rimu ne vidiš avta brez prask in da so me na Sardiniji na avtocesti ustavljali z uperjeno brzostrelko.
Še vedno pa trdim, da se tam bolj varno počutim, kot na naših cestah.
Brez enga radarja. Omejitev 30, vsi 90 skozi leteli. Če si htel ven prit si tak dolgo lezel, da te je en moral spustit, oni so delali isto. Razlika proti nam pa je, da ni noben za to hupal.
Benetke - Ravena obalna cesta. Nikol še nisem videl tolko radarjev na eni cesti. Samo prav vejo kje so in in hitro prehitevajo ob vsaki luknji.
Žal pa se v Italiji v vsem tem kaosu počim bolj varno kot pri nas.
Zdaj pa off topic. i20n ima speed cam detector. Z radarjem zazna radarje pred sebej in opozori 😉
Sosed je imel Porsche traktorja. Samo par leto so jih delali. Krepki oldtajmel, delal z njim ko svinja s kurbusom, cel mastil..... pol pa je dedeka en nategnil, odkup za drobiž .....
Najlažje ti je zabiti izvijač notri in odtegneš. Če nimaš primernega orodja seveda.
Strah me je bilo, da bi na tak način poškogoval navoj. Ker srednji je kar globok.
Na koncu sem nekaj okol zavil, pa uporabil univerzalnega na gedoro, takega, ki ima 3 zobnike, samo je Mazda filter malo preozki za njega in drugače drsi.
i20n ima, isto kot Giulietta, samo vložek. Forda pa še nisem probal. Če ne bom lahko Mazda ključ komu podaril. Ker prav sede na celi filter.
Pusti vulkanizerje,oni pumpajo vse na 2,5 ne glede katero znamko avta voziš🥴 Pri nas so vsi 3je,ki jih premoremo enaki. Lahko stavo vržemo na koliko se uradno polnijo gume,ali toliko kot piše pri vratih na avtu ali tako kot se ti pač zdi....Mislim,da še na letnem servisu pri Mazdi ti preverijo napolnjenost gum in ti jih dopolnijo,če je potrebno. Verjetno pa tebe pokličejo in vprašajo na koliko jih polniš in ne koliko je predpisano za tvoj avto.....😉 Po prevoženih treh miljonov kilometrov nisem niti ene gume predčasno uničil zaradi pumpanja......
Potem pa pelji k drugemu vulkanizerju.
Moj pogleda večini na to na tablico, kolko naj pumpa. Mene pa vpraša, ker me že topko pozna.
Servis na Mazdi preveri tako pritisk, kot profil.
Najboljše je, ko ti guma do naslednjega leta dobi globji profil. Vauuu, sam od sebe raste 😆
Če nisem kaj zamešal, je pred dobrim enim letom nov, že originalno pobarvan Mazda pokrovček prišel na Mazda servisu 80€, nakup pa je pokrila zavarovalnica (posebni kasko za stekla, ogledala, žaromete). Te zadeve namesto zavarovalnice lahko uredijo tudi na Mazda servisih (so pooblaščeni za določene zavarovalnice) ...
Samo tu nima cene plastike. Samo delo je razpisano po postavkah za kleparja in ličarja.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Ko se baterija zagreje pa jok. Vsaj tak je pri Tesli.
Ne rabim več placa. Imam za to Focusa.
Pozabil sem dodat, kar skozi plizam po foromu, da se kitajskih firm izogibam. Pri vsemu: hrani, elektroniki, vozilih, gumah,....
Samo nisi vsemu zadovoljil. SUV je. 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani