Skoči na vsebino
kupujem Mazdo Xedos 6/9
Napisano

traktor ne dojame kaj je to V6 in 140+ kon?kov..:)

v bistvu zre malo, bolj ko jo teras zre isto...naredi ti to navorniku...:)

ma delam jaz to vsak dan pa mi je zadnji? ratalo prvi? priti pod 6 l/100km kot povpre?je na tank (5,92l/100km, ?e sem natan?en) :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2010
Napisano

Policaji so predvsem alergi?ni, ?e ima? vi?jo colo koles kot homologirano oz. da so gume ?ir?e kot je navedeno. Sicer, ?e se najde kak?en te?en bo pa itak vse v nulo gledal.

Je pa sme?no to, da recimo ene dimenzije so totalno zapostavljene in prakti?no ne more? kupiti dobre gume. recimo 225/45 R18... za 225/40 R18 je pa gum kot to?e.

Ampak kakorkoli na konc se?tejemo je pa najbolj sprevr?eno to, da te policaj jebe zaradi malce odstopajo?e dimenzije a da pa nekateri tla?ijo razne linglong, nankang, star performer, sunew, chengshan, rotalla, sunny, triangle, wanli, achilles, kenda, federal, infinity, fortuna, kinforest, accelera, fenix ipd umotvore kitajske industrije, ki resni?no niso vredne po?enega gro?a zraven pa smrtno nevarne, jih pa ne zanima saj so ustrezne dimenzije z ustreznim profilom. :angry:

Me je kr groza, ko vidim kaj se vse prodaja in dovoli na EU trgu namesto, da bi postavili standard katerega se morajo gume dr?at, da se jih dovoli prodajat na na?em trgu. 18" plasti?na guma za 50? nikoli ne bo niti pribli?no v istem rangu kot guma premium proizvajalca, ki recimo stane 150+ ?. ?e Sava je zakon, ?e gledam te kitajce pa vsi vemo, da letna Sava ni kej prida guma.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2010
Napisano

To je pa ?ist odvisno od znamke in tipa gum - mal je treba eksperimentirat.Recimo ko sem imel GY F1 sem jih filal kar na 3.0 in pri tem tlaku so bile odli?ne in so se tudi enakomerno obrabljale.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Sem re?il - kdaj dobim oceno? :P

Zanim anketnik samo preve? odgovorov je ?isto subjektivne narave, ki jih povpre?en voznik brez testov ne more ugotoviti

recimo: gorivo varuje motor, zmanj?uje izpuste ...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde
Napisano

V zadnjih dveh dneh sem pregledal 7 avtov, 5 je bilo italjanskih...

Ni? novga... tako stanje je ?al prisotno zadnjih ?tiri, pet let, da so Mazde pri uradnih prodajalacih rabljenih vozil ve?inoma italijanskega razvoja. Tudi tukaj na forumu jih je kar precej "Italijanskih".

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Kokr vem ponudba in povpra?evanje nekako dolo?ata prodajno ceno (oz. tr?no ceno), tko da ?e to ne more bit tak kr?, da se neb folk "grebu" zanj! :blush:

Je pa zihr, da je Fauve bolj popularn, pri manj razgledani raji! :harhar::hudicek:

Sej to mi ni jasno ... tvoj kolega ga res prodaja najceneje pa je ?e vedno precej dra?ji od tegale nemca http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3457431&show=1 s klimo in 90KM TD-jem z manj prevo?enimi.

To mi je misterija, ki si jo te?ko razlo?im od kod taka fama, da je za nekatere na tem svetu samo Golf zakon pa ?etudi je kanta.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

je z naskokom najcenejsi na avto.netu

golf je pac ljudski avto, k ma ceno skos :)

haj sej to mi ne gre v glavo... za kanto* so ljudje pripravljeni dat tolk denarja... skoraj 10 let, ?etrt milijona km, ?vohoten mlin?ek brez turbine in boga oprema osnovna oprema celo brez klime pa kod da je vreden suhega zalta.

*sem tri leta vozil 1.6 bencinarja in Golf IV je resni?no kanta brez pretiravanja. V in VI sta za moje pojme bistveno bolj?a.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Ampak tazga, ki napi?e "pokli?ite za ceno" bi jaz ?e takoj v startu na ?isto zbrcal. Kaj se zajebavajo, a ho?jo prodat al ne al kaj? Ja verjetno jaz kot kupec bi vseeno rad zvedel kolk ho?jo za avto glede na konkurenco ne pa da ga pokli?em pol mi bo pa ro?ice sadil in bu?e prodajal kolk je ta avto oh in sploh in da se mi ga spla?a kupit, ker tazga deala dolgo ne bo mo?no dobit in ne vem kaj ?e vse si zmislijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje/izguba mo?i
Napisano

Zama?en naftni filter? Kje najve? tanka?? Probaj zamenjati ?rpalko oz. distributerja goriva pa bo? videl a je kaj razlike.

Ne bi bilo slabo pa narest kak?en update sw-ja pa malce ?obe "nau?it", ?e ne gre avtomatsko pa naj se ti jih lotijo ro?nih nastavitev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Kot zanimivost

Tale avto se prodaja, ?e skor eno leto, vsaj kot se jaz spomnim, pa kilometrov ima vedno pribli?no enako :P

Mazda

Pa sploh ne ve kaj prodaja... to je oprema TE

Pa ?e bi spustil za jurja al pa jurja in pol bi ga bistveno la?je prodal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?al je to?no tako in sploh je ?urka parkirat ob ?ist navadnem plo?niku, ker nikoli nisi ziher, da ne bo zaru?ilo. Zato mi na kraj pameti ne pade, da bi ?el karkoli ni?at, ker je itak vse skupi prenizko, Raje se kolikortoliko normalno pelem kot pa da bi bil zame vsak le?e?i policaj cel projekt kako brez ?kode priti ?ez. :punk:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vgradnja navigacije
Napisano

V meniju izogibanje izklopi? polkro?no obra?anje pa je.

ja to?no tako... pa ni pol teh panik s polkro?nim obra?anjem razen, ko res ni alternative (slepe ulice ipd)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vgradnja navigacije
Napisano

sej verjetn vsi dobr veste da na trgu ne obstaja samo Garmin...

jest sm ?e 2 leti nazaj kupu navigacijo Navigon, ki je ful zakon - v 3 sekundah nari?e novo pot ?e fali?, ponavadi takoj nari?e novo pot, malokrat se zgodi da te ho?e obrnit z razliko od Garmina, za moje o?i dosti lep?a grafika, celo Evropo ima? na kartici brez nekih brezveznih programov na PCju

Slabost pa je da je Balkan slabo pokrit-kar mene ne moti ker ju?no od nas grem samo na morje, sprobal sem ga pa veliko po I, A, D, B, NL in neki malga v CH in tam deluje super

Prav hec... ravno to si napisal zakaj ljudje v Slo kupujejo Garmine in to je pokritost na?ega podro?ja z AdrioRoute. Navigacija je lahko ?e tolk fensi ?pensi na zuni samo brez dobrih natan?nih map je zame dobra glih tolk kot okras na polici, ker navigacija je tako kot ime pove zato, da te nekam pripelje in nikakor ni zato, da se ?udi? lepoti grafike, ki jo med vo?njo tako ali tako ne bi smel opazovati - safety first.

Nimam s prodajo Garminov ni? ampak kljub temu me ?e vedno najbolj prepri?a saj ravno zaradi enostavnosti nadgradnje, izbire map, velikih pisav (zelo pomembno med vo?njo, da hitro od?ita? podatek), odli?nega nosilca za ?ipo (ne trese navigacije) in vzdr?ljivosti (?e vedno imam dnevno v uporabi Garmina 350, ki sem ga kupil 5 let nazaj) je pa? zame ?e vedno ena najbolj?ih navigacij na trgu.

Moj naslednji nakup bo spet Garmin, pa sem imel v rokah ?e kar nekaj navigacij tako Navigona (model 2100, ki se mu je recimo sesuval SW), GoClaverja, iGO, TomToma, pa ena noname kitajska zadeva pa me ?e nobeden ni tolk prepri?al, da bi zamenjal proizvajalca. Saj ne re?em, da so ostale navigacije slabe samo zame osebno je pa? Garmin najbolj uporaben (za navigiranje seveda).

Aja pa ne razumem tistega kar pravi?, da ima? Evropo na kartici - ja kje pa misli?, da jo ima Garmin :ne vem:

Tudi to z obra?anjem ne zastopim, ker se meni kaj takega zgodilo samo enkrat, ker sem zapeljal v napa?no enosmerno tako, da sem sploh prvi? sli?al kako bejba re?e "ko bo mo?no, polkro?no obrnite". :hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vgradnja navigacije
Napisano

Katero low budget priporo?a? v danem trenutku Bossman?

?ekr neki ?asa nisem imel ni? druzga razen Garmina pr seb (OK, eno kitajsko navigacijo ne ?tejem ?eprav je zadeva 50? pa jo je treba naro?it iz hong konga) ti lahko samo re?em, da ?e ho?e? imeti delujo?o Out of the box varjanto

pol je to model 255 za 129?

mal tanj?i je model 1250 za 149?, ki ima ?e celo kr nekaj ve? prostega spomina tako, da na?eloma ne rabi? dodatnih kartic kupovat

widescreen je pa model 1350 za 179?

To je v osnovi to in za lowbudget odli?ne zadeve

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Ali kdo ve ?e to res dr?i da motor 89 KW ni najbolj?i

Ja kje si pa to sli?al? Ta motor je skoraj enak tistemu s 100kW in ima celo enak max navor. Ob?utek med klasi?no dieselsko vo?njo do nekje 3500 obratov je prakti?no enak, dodatnih 11kW pri mo?nej?em motorju se rahlo pozna ?ele pri obratih nad 3500 obratov.

Kar se pa samega motorja ti?e glede pokvarljivosti oz. vzdr?ljivosti ni razlik tako, da je vseeno kaj kupi? - ponavadi je razlika samo, da je z mo?nej?im motorjem tudi bolj?a oprema in pa DSC+TCS.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vgradnja navigacije
Napisano

Ti nima? sre?e z ni?emer.

Kaj da ne... z ?eno ima sre?o, a si prebral kako se dobro znajde s kompasom in zemljevidom? Take so redke :blush:

Je pa tako kot pravi?, ?e je Garmin updejtan z novimi mapami in poosodobljenim softwareom potem je to zelo zanesljiva zadeva. Jaz ga sicer ve?ino uporabljam v Slo z AdriaRoute mapo. Kljub redni dnevni uporabi se mi je lani samo 2x zgodilo, da je bil naslov napa?no vne?en in enkrat me je peljal v ulico, ki so jo vestni doma?ini zagradili in naredili neprevozno. Ampak za take samopa?ne posege pa? navigacija res ne more vedeti.

Druga?e Slivka pa preveri koliko so stare mape na navigaciji saj ve?ina tehnike neve??ih uporabnikov tega nikoli ne naredi, ker ne zna pa ?e ponavadi je povezano s stro?ki tako, da par let stara navigacija in temu primerno ?e starej?e mape so res en "pain in the ass" ampak zato ni kriva navigacija ampak ... :blush:

Moram pa vseeno ?e nekaj dodati za vse tiste, ki imate starej?e navigacije Garmina (izpred serije 2x5) boste imeli kar probleme z novim AR 3.0, ki ima ?e vne?ene tlorise zgradb v ve?jih slo mestih. ?al je navigacija postala zaradi tega premalo zmogljiva in slika se osve?uje tudi s par sekundnim zamikom, kar zna biti zelo mote?e saj si prepozen pri zavijanju v ulico. Tako, da verjetno bo po?asi treba razmisliti v nakupu nove navigacije s hitrej?im procesorjem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alko alko, ja te volim a ti me baca?
Napisano

nisem bral vsega kar si napisal ampak je test v nekaj delih

se ta: http://www.siol.net/Avtomoto/Nasveti/Alkoh.../Alkotesti.aspx

Hvala Labi... in to?no tole potrjuje kar sem napisal - deci majo precej ni?jo stopnjo alkota v krvi tako, da direktna primerjava ni mo?na. Se pa izka?e, da po dveh kozarcih vina je to kar zgornja meja, ?e ima? vsaj 70kg lastne te?e po litru so pa ?e vsi kar lepo potrjeni.

p.s.: najbolj sme?na je una de?va s tisto butasto kapo, kako ima v videu ?e krepko rde? nos - policaju ?e za pihat ne bi blo treba dat pa bi vidu, da je pijana :lol:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.