Skoči na vsebino
Mazda6 - 5 zvezdic na NCAP
Napisano

nisem prepri?an, da je to ?e po novih kriterijih... ?e pa je pol je pa tole res dobra ocena. V vsakem primeru pa :bravo:

me je pa prav stisnilo, k sem film?ek trka pogledal... pa ?e iste barve je k moja :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Temnenje Stekel+Parkirni senzorji
Napisano

Zatemnjena stekla mi niso v??e?, niti ne bi kupil avta z naknadno zatemnjenimi ?ipami.

Zakaj ne bi kupil tazga avta? Folijo lahko dokaj enostavno odstrani? s pomo?jo fena. Pazit je treba le na zadnjem steklu, da ne po?koduje? ?ic od gretja al pa antene.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ljubljana-Prishtinë
Napisano

Labi moja mama in prav tako mazdo samo da ima 1.5 motor, ki je le malenkost bolj?i od 1.3, razlika v porabo pa je vsaj 2 litra manj, podvozje pa ima za moje pojme fenomenalno, verjetno ima 1.3 motor druga?nega :ne vem: .

Haha :hohoho:

Dej mamino Mazdo Labiju v roke pa bo poraba krepko ?ez deset litrov. Pri polnem gasu in posledi?no vi?ji hitrosti bo ?e bolj veselo teklo notri. :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova M3 MPS
Napisano

Se zna zgoditi, da bo to podobna zgodba kot z DPF filtrom, le da bodo tukaj namesto izjav tipa "da DPF ni narejem za kratke vo?nje" rekli, da MPS ni namenjena za mestne vo?nje z veliko stanja pred semaforji.

?e bo kej narobe bomo spet uporabniki krivi, ker "ne znamo" vozit oziroma si kupujemo napa?ne motorje glede na namen in uporabo.

Me pa ?e vedno zanima, kako bo delovala Klima pri ugasnjenem motorju in kako stalno pri?iganje motorja blagodejno vpliva na ?tarter, alternator, akumulator ter na vse takrat priklju?ene porabnike. Turbina je v tej zgodbi verjetno samo pika na i. In ves ta hokus pokus za cca 0,1 litra prihranka na 100km pa ?e to samo v primeru mestnih vo?enj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova M3 MPS
Napisano

Sam MPSka je pa huda, tale komentar pri testu stare M3 MPSke je verjetno izjava leta:

Grajamo

cena

poraba goriva

oblikovna pustost, predvsem v notranjosti

:bravo:trganje volana iz rok pri polnem pospe?evanju :bravo:

hja, kaj pa so pri?akovali pri 265KM FWD .... hehe

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova M3 MPS
Napisano

Stop&Go je res samo za mestno vo?njo z veliko stanja pred semaforji. Je pa to bolj BS kot pa da bistveno zmanj?uje porabo prej bi rekel, da zvi?uje obrabo ?tarterja. Sicer ne vem kako "blagodejno" vpliva to na ostale pri?gane porabnike, ko motor ugasne saj avtoakustika pa ?e kera druga zadeva res nimajo preve? radi napetostne ?pice ob obremenitvah pri v?iganju motorja. Tudi sredi vro?ega poletja mi ni jasno kako se klima obna?a, ko je motor izklopljen saj ?e po kaki minuti lahko ?e po?teno ?vica? brez pri?gane klime. Ampak po moje ni glih skrbi, ker ?e te sistem moti se ga da tudi izklopit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2009
Napisano

Glej, po cesti se vozim... :D Je pa ta cesta, po kateri se vozim v precej "dobrem" stanju-beri asfalt star 30 let in posledi?no precej grob. Poleg tega je precej ozka in ovinkasta. Torej je veliko zaviranja, pospe?evanja...Je pa tudi res, da ne spadam med po?asne voznike. Je pa omejitev 90 km/h, ampak se toliko ni priporo?ljivo vozit (ker ?e sre?a? kamion, se ne da sre?ati...). In ?e da? to vse skupaj pa? grejo gume precej hitro. Meni se ne gre toliko za samo obrabo ampak, da bi mi gumo lepo pobralo po celi povr?ini-ne pa samo po robovih. Zato pa? rabim eno gumo z ?imbolj trdimi boki. In sem pa? vpra?al za nasvet...Zdaj je upam bolj jasno, kaj delam po cesti... :bravo:

lp Andra?

verjetno premalo pumpa? gume in ti jih zato tudi izdatno pobira po robovih. Za tvoj stil vo?ćnje bi priporo?al obvezno pol bara vi?ji tlak kot je napisano na vratih. Za gume kot so recimo GYF1 pa celo skoraj za cel bar vi?ji tlak. :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj Kupiti
Napisano

Kaj pa h?erka pravi? Bi bla Mazda sploh v redu? Mislim v tem smislu, da ni? ne pomaga kolk je avto dober, ?e ji ne bo v?e?. B)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arobne pikice zakonske...
Napisano

Baje je bolj?e zbirat Merkatorjeve pike.

A si ziher? policijske pike trajajo tri leta pa ?e popust je 50 procentni, ?e pla?a? v osmih dneh. Mercator jim po teh "ugodnostih" ne se?e niti do kolen :P

:hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arobne pikice zakonske...
Napisano

3 leta... so podalj?al mislim, da z novim ZVCP

Je pa hec... k re?ejo kazenske pike... kot v ?oli, k smo v prvem razredu dobivali ?rne pike za porednost in ?ebelce za pridnost

A ne bi blo torej lepo, da bi nam policaji tud dajali ?ebelce, ?e bi recimo dali stari mami prednost pri pre?kanju cesste, ?e bi pobirali "padle" kolesarje in lepim ?toparkam ponujali zastonj prevoz. :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

No ker smo spet pri porabi mi je ravnokar uspelo z zadnjim tankom narest 6,23l/100km. To je trenutno najni?ji rezultat med 9 dozdaj?njimi tankanji. Presene?en sem nad to cifro v toliko, ker je bilo s tem tankom kar veliko cjazenja po snegu in pa seveda nepogre?ljiva "ro?na party" sramezljiv

Ena stvar se mi zdi pa izredno dobra glede na prej?njo mazdo ... DSC se ne vklopi tako hitro in dopu??a nekaj svobode pri tem, da ?e gre stvar predale? pa hitro poprime. Pri prej?nji sem malo zameril, da je DSC reagiral prehitro in premo?no tako, da, ?e je ?lo predale? (preve? bo?nega drsenja) ?e vedno ni spustil zadnjih koles in si se zavrtel za 180 stopinj.

No sej pri prej?nji sem za tako "igranje" pa? izklopil DSC pri tej pa kot ka?e ga sploh ni treba pa je ?e vedno veliko u?itkov :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

Boss: a tvoja poraba je res 6.5l/100 km? Kak?en ma? pa slog vo?nje? Jaz mam dnevno 150 km, od tega 110 km avtoceste na 130 km/h razen dobra stotka ?ez Trojane, torej vozim ve? ali manj po pravilih, pa mi 90 konjska (1,6 i) Xsara kuri 6.4 l/100 km in s tem sem res zadovoljen.

Nisem ?ist zastopil, a se ti zdi moja poraba velika ali majhna? Glede na to, da je Xsara bencinar se mi zdi tvoja poraba ?ist na nivoju glede na stil vo?nje in relacije, ki jih ima?. Ugodno porabo uni?ujejo kratke vo?nje, divjanje po AC, vo?nja po zabasanem mestu in neob?utek na gasu ter zaganjanje od semaforja do semaforja kot kak teli?ek. ?e tega ne po?ne? in nima? takih vo?enj je poraba ve? ali manj kar ugodna.

Je pa la? glede porabe nove ?estke, ki naj bi imela cel liter manj?o glede na prej?njo prefacelift. Pri meni je povpre?na poraba tako na stari 121KM kot na teli novi 140KM popolnoma enaka do decilitra. Ne glede da je motor var?nej?i pa je DPF filter in njegovo ?i??enje tisti vzrok zakaj je povpre?na poraba enaka pa ne glede kaj reklamirajo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

to je pa res slabo s strani Mazde, da se na tem ?para (kartografija) saj navigacija brez updatanih map je en kurc vredna :(

?e posebej pa to, ker originalne navigacije vrednotijo glih ene tolk kot da bi ble narejene pri draguljarju.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

Pa kaj, zimaki gor al dol, moja je ?la po navigaciji in dodatnem ra?unalniku 250+(?tevec se je zataknil v pal?ko za resetiranje in menjanje dnevnega ?tevca, na cca 250 km/h :D, obrat iso pa ?e kar nara??ali :D , poraba pa tudi 26+ l/100km <_< ), sam pa ni dizl <_< , ima pa zimake in to se je dogajalo zadnji dan leta 2008.

Ja pa misli?, da je to pametno... divjat z zimaki :ne vem:

Kolk pa ma? deklarirane, za 210km/h al za 190km/h? Sam vseeno jim glih ne zaupam preve?... Pred leti sem na zimskih Dunlop M2 dobil bulo in to zato ker sem tudi malo preve? pritiskal na AC... gume za 190km/h, po ?tevcu je pa ?lo ?e vsaj 20km/h nad to omejitvijo.

V glavnem takrat me je kar streznilo glede tega in tud prbli?no ne vi ve? tega ponovil. <_<

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.