Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Se strinjam in ni prav, da se "posmehujemo", ker se to lahko jutri zgodi nam. 

Ok, tisti model z nesprejemljivo in krivo plastiko na CX 30 si je vseeno malo posmeha zaslužil. Kaj je že bil...Drago?

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano (urejeno)

Pa sej je napisal, da izgleda višji razred. 

6e sploh ne izgleda slabo niti zunaj niti notri (z izjemo nalepljenega TV zaslona), pa tudi za vožnjo je vredu, če pa pogledaš še ceno je res privlačen avto.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Teh kitajcev je res kot gob po dežju, pa nekateri sploh ne zgledajo slabo sploh če ceno pogledaš. Tiste znamke, ki se bodo obdržale in imele zanesljivo servisno podporo bodo velik tržni delež pobrale.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Uff, po mojih podatkih ima mazda zelo zaklenjene mape. Npr., v vseh letih ni nikomur uspelo deaktivirati izklopa cilindrov. Sem se pogovarjal z enim na forumu iz ZDA, je rekel če komu uspe, da mi takoj plača 30k za mapo.

Tako, da ne imeti preveč upanja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Nič ni narobe s tvojim avtom, razen kazalca goriva. Ne vem kaj ljudje pričakujejo, seveda ti kaže 30l ko pohodiš 2,5l motor, koliko pa bi moralo kazati, pa ni to 1,0l mlinček.

Imel sem g192 imam g194 in g140. 

Na Mazdi 6, g192 sem imel po 100k prevoženij povprečje 7,2l.

Na mazdi 6, g194 imam po 40k prevoženi 7,5l.

Na Mazdi CX30, g140, ima žena, ki se pretežno vozi po mestu, za vikend pa udarimo kakšno relacijo, porabo 7,5l.

Torej tvoja poraba je normalna. Če si pričakoval 5l, si kupil napačen avto.

Vem, da smo ljudje različni, ampak a razlika med npr. 6l in 7l res kaj spremeni? A je res tistih par evrov mesečno pomembnih pri vozilu za 28k?

Imaš pa npr. @Alex, ki mu X motor v bistvu tolk malo porabi, da mu gorivo zaradi starosti prične izgubljati oktane in ga mora ven pumpati da novega dotoči.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Jp cena precej normalna, sem pa enekega mnenja glede zaslona. Res me zanima ali je na forumu kdo, ki mu je všeč ta TV ekran naliman na armaturko. Ni mi jasno kaj te oblikovalci razlišljajo, verjetno je to najceneje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano (urejeno)
dne 6. 11. 2025 ob 9:39 je Carot napisal:

opreme z usnjenimi sedeži, ki pa jih ne maram

Zakaj pa jih ne maraš? Zame je usnje top izbira, sedeži se praktično ne umažejo, izgledajo šik, prijetni na dotik in načeloma vzdržljivejši kot tekstil.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano

Video v katerem je razlaga zakaj se je mazda odločila umakniti fizične gumbe in dodala napis na volan namesto simbola. Mene razlaga ni prepričala in mislim, da je Mazdi jasno, da so uskelali mimo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Radarski tempomat deluje enako problematično kot na moji šestki, nič niso posodobili. Na avtocesti je zelo moteče ko si na prehitevalnem pasu v levem ovinku in na voznem pasu v ovinku zazna tovornjak in prične zmanjševati hitrost, ker misli, da je na tvojem pasu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ja to je normalno, pri meni je enako.

pred 6 urami je Freedom988 napisal:

In še eno vprašanje ... ti motorji 2.5 140hp imajo deaktivacijo cilindrov, včeraj zvečer sem brala, da so imele začetne Mazde CX30 letniki 2020 do 2022/23 težave z motorji zaradi pokanja tesnila glave motorja (o tem so pisali uporabniki večinoma na ameriškem trgu), nekaj tudi v Evropi. Zanima me, če je kdorkoli izmed vas imel kdaj s tem težave?

Jaz sem o tem veliko prebral. Bili so posamezni primeri vendar bolj v ZDA, pa tudi tam ni bilo pogosto. Na tem forumu še nisem zasledil, da bi se komu to zgodilo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Moja ga ima 5 mesecev in sva oba extra zadovoljna z njim. Avto je top, nimaš kaj faliti če vzameš 2.5l. Motor je izredno suveren in se odlično vozi od nizkih obratov dalje. Ne bo ti žal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je tommzy napisal:

Avtomatik 2.5 140hp? 

G140 ročni. Ja AT verjetno porabi ene pol litra več. Jaz imam na svoji M6 g194 porabo 7,3l z AT.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 urami je SpEkTr napisal:

Kaj pa če na M6 uporabiš sport mode?

V sport mode se ne cuti ker je v visjih obratih, problem pa je ker je sport mode slabo nastavljen, ne mores se normalno voziš ker pogosto prepozno prestavlja.

pred 2 urama je tommzy napisal:

Po BC je 7.2. Range mi redko izpiše nad 600km po resetu in tankanju. 

Koliko realne lahko pričakujem? Je relacija slabih 38km v eno smer dnevno brez AC samo regionalka z nekaj klanci. 

To je nenavadno. Žena ima narejenih 6k, od tega cca. 30% mesto, 30% regionalka, 40% AC vožnja večino nad 130km/h. Trenutno povprečje 7,4l.

Če ga vzamem za službo Kranj-Domžale v obe smeri naredim 55km in imam porabo 5,9l ko pridem domov. Če ni gužve ga spravim tud na 5,5l.

Ce se ti voziš samo po regionalki bi moral imeti z lahkoto 6l.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Oboje, z ročnim menjalnikom voziš načeloma v višjih obratih, prav tako pa je veliko bolje dodelano, moraš biti v res nizkih obratih, da se čuti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.