Če temu motorju redno menjavaš olje, je praktično neuničljiv. Odločitev menjavanja je zgolj zaradi tega, če si se že naveličala.
Torej imeti 28 let avto je dost.
Že oldtajmer.
Pa ne navijam naj menja. Samo malo sem obrnil zorni kot. Ker kot je rekla, se pogosto kupi avto pred penzijo, da te vozi 20 let, dokler ti izpita ne vzamejo.
Ostali, ki mate pri Savi več kot eno leto, dejte prosim prevert če se vam je ta osnova spreminjala, hvala.
Imam ja, samo mi niha cena 3 leta zaradi težav z Eurotaxom in VIN+ sistemov. Na zadnjem sem dobil list price 3-4k€ nižji in kalvzulo na polici, da ker je avto slovenski, je zavarovana vsa tovarniško vgrajena oprema, tudi če je ni naštete.
M2 se pa ne prodaja več, ima pa pravilno ceno: 15.590€ iz leta 2010.
Seveda ni, ampak premijo pa glede na ceno takrat nove plačaš. In ta je bila 2021 dobrih 40k€ v nemčiji z usnjem. Torej brez je bila nekje ~38k€ in to bi pričakoval kot osnovo za zavarovanje.
Če pa gledaš aktualne cenike na uradni strani?
pred 4 minutami je 50keda napisal:
Eno prašanje, ko ste lih zavarovanje odprl, a vam osnovo za kasko vsako leto povečujejo al ne? js sm lih prebrskal police začel sem pri 35k, lani sem bil že na 37k € wtf.
Ne bi se smelo.
Meni se je spremenilo, ko je šlo iz ročno klikanega na VIN+
Na večini trgov se 6 ne prodaja več. Zaenkrat si jo še lahko naklikaš v nemčiji. Sem še enkrat pogledal trenutno ponudbo in homura res ni ker ima ta usnje. Je bližje exclusive line-u, ampak ta trim pa nima gretja sprednjih sedežev, če ne še česa. Če gledam stare nemške članke je sports line nad exclusive linom a pod homuro od katere se razlikuje le po rdečem usnju. Naklikana je 45k€ in manjka gretje sedežev.
Jo po naše uvrstit v nižji trim kjer manjka oprema ali višji, kjer osnova pokrije opremo, ki je nimam (usnje)? Seveda bi raje plačal manj za zavarovanje, ampak nočem pa, da mi zaradi neskladne opreme zavarovalnica potem teži, če gre kaj narobe. Podobno kot je bilo v temi opisano z mazdo2 kjer se nebi krilo električnih stranskih ogledal, če jih nebi posebej označili. Si predstavljam, da če nižji trim nima npr. keyless entrija, pa zbiješ vrata, ti nočejo krit tistega gumbka na ročici.
Kaj izbrat? Lahko tudi drugače pristopimo: ali ima kdo ~2021 revolution? Spisek opreme?
Tvoja ni nova.
Torej je bil na dan nakupa list price nižji!
In resnično, ne zavaruj dodatnih feln. Stran metanje denarja. Razen če so stock pisane 16", kar niso. Torej drugače je norost 17" zimo zavarovat, saj isti predmet zavaruješ 2x.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Podarim 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani