Ti si čist v UI padu in sploh ne razmišljaš več s svojo glavo. Kaj je Mazda 2.2, kaj je Honda 2.2, kaj pa je VW 2.0. Brez navedbe modela, oblike modela in da govorimo o isti velikosti in kategoriji avtov potem se lahko pogovarjamo. Tko pa tale tabelca pove praktično nič.
Primerjat bi moral Mazda 6 sedan, Passat sedan in Honda Accord sedan, seveda z enakim menjalnikom pa da vidimo.
Ja se strinjam, Mazdini dizli kurijo veliko v primerjavi z VW, Hondinim, ...
A dej ga nabijat no... z ročnim menjalnikom je poraba enakovredna. Edino zaradi torque converter avtomatskega menjalnika je nekoliko večja, ampak motor ni kriv za to.
Spusti z zamikom. Katastrofa se je srečevati s takimi lučmi in peljati se po lokalnih cestah pred njimi...
Večina voznikov je počasnejše pri reagiranju kot avtomatika, tako da tole ni nek problem. Mislim vsaj jaz ga ne zaznavam. Moram pa rečt, da pri avtomatskem vklopu dolgih se ne spomnim, da bi mi kdaj kdo blendal.
Hmmm, ne vem če bi sam tole tlačil v OBD, ki je načeloma namenjen za druge zadeve. Ampak ne bom solil pameti ter se bom držal malo spremenjenega feminističnega slogana "My car body, my choice".
Drugače pa sam izklapljam zadevo, mi pa še vedno prav pride, ko vidim, da sem se ustavil pred rampami al pa sem zamudil interval na semaforju velikega križišča, kjer je treba kar dosti čakat, do naslednje zelene. Tam vklopim start/stop in je čist OK, ker ko je treba startat je to dokaj elegantno urejeno. V povprečju imam torej cca 1 tak start/stop izklop dnevno, kar mislim, da prav dosti ne bo vplivalo na vzdržljivost zaganjača in akuja.
Sploh je pa nora primerjava, ker ta dražji ima zgolj 56kkm, ta poceni pa skoraj 217kkm. Primerjati neprimerljivo. Primerjaj z enako kilometri in enako opremo pol pa bomo razglabljali naprej.
Poznam. Danes tankal v 6-ko to super župco. Pa še nagradno igro za 1500 litrov goriva imajo. In itak na splošno najboljši bencin E5. Shell je zakon.
Boš to mojemu sodelovcu razložil. Zadnje leto redno tanka na Shellu predvsem takrat, ko imajo to akcijo. Prej je tankal drugje. Zdaj ma avto na servisu, poraba šla gor za dva litra in olje mu kuri. Zdej a je to gorivo kakor koli kaj krivo al pa je problem ker je to Ford (S-max dizel) ne bom ugibal. V glavnem Fabija ga trenutno prevaža naokoli. Mu je pa vseeno čudno, da ga je mahenkar poklical in vprašal kje tanka, ampak drugega mu pa mehankar še ni povedal kje bi bil vzrok.
Ma je rekel, da ker nimam nadzora nad Mazda forumu in ker preveč članov pljuva čez njega zaradi goriv in ostalega... ma v glavnem, da skratim - je rekel samo "jeb***e se, banda nehvaležna" 😱Jaz sem čist v šoku.
Da bi ti ponudnik za sončno pogojeval, kaj lahko v lastnem domu montiraš? To lahko verjame le nekdo, ki verjame vsaki gostilniški debati.
Jaz tud sam oči izbuljil, ker kaj ma veze kakšno sončnico maš gor in kaj maš spodaj priključeno. A pol gre dalje recimo takole: Samsung telefon lahko polniš, iPhona pa ne. Gorenje štedilnik da, Miele pa ne in tako naprej.
Zanima me vaše mnenje, predvsem tistih, ki mislite imet vozila dalj časa.
Doma imamo eno Mazdo 6, kje že v 21. letu starosti pa nismo nikoli špricali te svinjarije gor. Je nekaj površinske rje spodaj ampak nič kritičnega.
Sam nikoli na nobenem avtu razen na Wartburgu nisem šprical svinjarije od spodaj. Še največ sem imel težav z rjo pa prav na Wartbiju, ampak tam je bil bolj kriv rustevader, ki je očitno deloval ravno kontra kot je bilo obljubljeno.
Ja levega od sebe na sosednjem pasu ne smeš prehitet po desni... ne vem bolj enostavno ne znam napisat. Greš pač silom prilike k BMW-jem pa upaš, da te noben znanec ne bo opazil v kakšni družbi si. 😜
Poleg tega si ravno tako v prekršku, če voziš po skrajno desnem pasu in hočeš prehiteti počasnejša vozila na srednjem ali levem pasu tako, da se kar pelješ naprej po skrajno desnem pasu…
Ni čisto tako... če se omejenec pelje po levem prehitevalnem pasu, kar niti ni taka redkost, na sredinskem pa ni nikogar, greš lahko v prehitevanje po skrajnem desnem. Oziroma to se sploh ne šteje kot prehitevanje. Za prehitevanje velja dogajanje med vozili na sosednjih pasovih. Skrajno levi in skrajno desni pa nista sosednja pasova.
emmm, a ta stavek ni dovolj natančen... Kadar na prometnem pasu za počasna vozila ni tovornih vozilin avtobusov, IZBEREMO za vožnjo ta prometni pas, če s tem pripomoremo k nemotenemu in varnejšemu poteku prometa.
Je pa res, da kazni pa ni, če to ne narediš in pol vsak balkanc (i šire) vozi kakor mu pač paše in je njemu najbolj ugodno ter ga boli Jolly za druge.
Da ne bo zdaj kdo probal precejat moje besede... me ne moti, če se nekdo pelje 130km/h po sredinskem in se načeloma ne rabi umikat na desnega. Me pa moti, da tam se najde cela plejada vozil, ki so vzorčni primer počasnosti in bi se mendatorno morale pospraviti na desni pas, da bi zagotovili nemoteno odvijanje prometa znotraj hitrostnih gabaritov.
Torej je tu pravilno, da se 130 voziš po 2., tudi če je desni prost.
Zgornja hitrostna omejitev je na vseh treh 130km/h. Je pa spodnja minimalna hitrostna omejitev, ki je določena s tem znakom in je minimalno 60km/h na levem in srednjem pasu, na tem desnem pa lahko voziš tudi manj.
Od Vrhnike, do izvoza za Logatec so skos trije pasovi oziroma še naprej, do cca 500m pred bencinsko na Lomu. Pol jih pa samo mim bencinske ni, nato pa so spet še kake slaba 2 kilometra.
Lepo, samo naj se vozijo 120/uro na tretjem pasu, kjer vozijo tovornjaki. Ne pa na prehitevalnem. Tam delajo kolone.
Ja, tole bo ena velika lekcija, ki se jo bo moralo naučit 95% vseh voznikov, ko bodo razširili AC na tretji pas. Cel kup folka misli, da je ta pas rezerviran za kamione ali da je celo sramotilni pas.
Sam sem skoraj ogrožena vrsta avtomobilistov, ki striktno uporabljam skrajni desni pas (vrhniški al pa višnjegorski klanec recimo), če je le možno in to pri 130km/h. Sam mam problem, ko na srednjem vedno naletim na opravilnega invalide, ki se fura s 100-tko in mu na kraj pametni ne pade, da bi šel na desni pas. Tko moram pač menjat dva pasa, čeprav ne bi blo nič narobe, če bi samo pičil po desnem. Ta sigurno ne bi pod nobenim pogojem zavil tja, da bi prišlo do trka. No pač, to se ne dela in potem dva pasa na levo in ko sem mimo spet dva pasa nazaj na desno, da zgleda malo glupo. Ampak mentalnemu podhranjencu še vedno ni jasno, da on dela nekaj narobe.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ti si čist v UI padu in sploh ne razmišljaš več s svojo glavo. Kaj je Mazda 2.2, kaj je Honda 2.2, kaj pa je VW 2.0. Brez navedbe modela, oblike modela in da govorimo o isti velikosti in kategoriji avtov potem se lahko pogovarjamo. Tko pa tale tabelca pove praktično nič.
Primerjat bi moral Mazda 6 sedan, Passat sedan in Honda Accord sedan, seveda z enakim menjalnikom pa da vidimo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani