Skoči na vsebino
Poraba: bencin vs. dizel
Napisano (urejeno)
pred 27 minutami je etcho napisal:

A ni na forumu nobenega policaja, ki si lasti Mazdo? Lih ker tako radodarno pišete te številke. 😉

vse je to v "Nemčiji" 😎

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Boss napisal:

Prodajati in prodat ni eno in isto.

Pa dobro, no slabih 20k so jih prodali, za 140k ali več po list price.

Torej se prodajajo.

pred 3 minutami je Bini napisal:

Kar naj se.... 😉

Tudi jaz bi raje kaj drugega.

Ampak ja. Ni tolko viška, da bi tak rang kupoval.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano
pred 12 urami je Shrek napisal:

Kako bi se vozili, če bi imeli na 90 blokado, al pa na 100, kot jo imam jaz na tovornjaku oziroma avtobusu.

Tak kot tovornjakarji. Zasedli bi dve špuri, en bi puzal mimo, zadaj bi bilo 15 avtov vrste......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 15 minutami je dvorjan napisal:

Kdor pa raje podpira naftni lobij, pa naj ga. Je kljub temu naša elektromafija manjše zlo od Arabcev in Američanov, tisti, ki jim elektrika raste na strehi, pa so sploh zmagovalci.

Pač mi podpiramo naftni lobij.

Ti pa kitajski lobij, z otroškim delom v Afriki in z umazano proizvodnjo litija. Še voziš na TEŠ in je to to.

Saj res, vsak izbira sam, keri lobij bo podpiral. Ni pa električni nič bolj čist, prijazen, pošten,.... kot naftni 😉

Tistim, ki raste elektrika na strehi, imajo končno zdaj fer omrežnino. Če ne pa se naj odklopijo iz omrežja, pa baterije v klet.

Zaradi njih imam v zadnjih treh letih izjemno nestabilno napetost.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 minutami je Deeyan napisal:

Pa glede na to, da obstaja turbo z 250hp ma ta motor se ogromno rezerve. 

Hja.

Ne vem kak so Mazde. Ampak Giulia, ko je ven prišla, je imela 3 2.2 dizle.

Prvi dve leti so bili mehansko enaki. Torej si ga komot odprl na max. Potem pa je osnovni dobil oslabljene dele, ki so po navijanju na max model v kratkem popustili.

Tako da meni, to ni vedno vse samoumevno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Sedaj ju prepričujem, naj sprobata še konkurenco, pa je odgovor "zakaj, če nama je CX-30 všeč?".

Če imata toliko izbire. Super.

Ko sem Alfo kupoval, sem šel gledat Mazdo3, Leona, Alfo, Forda. Peljal sem se samo z Alfo. Identična mašina, brez športnega podvozja.

Ko sem Focusa kupoval izbire več ni bilo. Focusa sem tesno vozil avtomatika dizla. Kjer mi ni sedel avtomatik in tudi 5-vratna različica je imela poltogo premo, ki ni šla lepo skozi ovinke.

Kupil sem nekaj, kar sem upal, da bo vsaj blizu Alfe. Dobavljen je pozitivno presenetil.

I20n niti peljat nisem mogel.

Mogoče sem zabluzil, ampak hočem povedat, da meni izbira kopni in če sta jo imela oz. jo imate, je to odlično.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 20 minutami je Freak napisal:

Podobna zgodba je tudi s Subarujevimi dizli. Tam imaš na izbiro dizla, kjer nikol ne veš, kdaj ti mašina škripne, al pa požrešne bencinarje.

Jaz gledam malo za naslednji avto. Želim si 4x4 , ker po zimi kar prav pride, pa glede na to, da bi dnevno delal okoli 90km (večinoma avtocesta), pa da ni ravno poraba 8l+

Kaj vzeti, cenovno gledano okol 15k€ :unsure:

En slovenec rihta Subaru dizle. Neko ojačitev na mašini naredi in grejo šolsko.

Baje mu vozijo iz cele evrope rihtat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 8 urami je Alex napisal:

Recimo, če bi sam kupoval CX-60, bi takoj kupil dizla. Vsi ga hvalijo, da je to do sedaj eden najboljših dizlov nasploh. Imam občutek, da se bo prodalo največ CX- 60 - k v dizel izvedbi. Če bi bil v Evropi na voljo šestak, bi bila tudi to super opcija. 

Sem na hitro pogledal spletno stran.

V konfiguraturju je ni, samo CX-80.

V glavnem, v Sloveniji nisem zasledil bencinskega motorja.

Ali se motim? Ni čudno, da se mora dizel prodajat, če pač nočeš met posla s štromom ti drugo ne preostane.

Evo avstralci imajo Scyactive-G 3.3 turbo.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To še nisem slišal.

Mi pa pri nas blendajo Audiji, Urosi (LJ table), BMW-ji,.... seveda, ko imam 150 na prehitevalnem in imam pred sabo avte.

Ko mi prekipi, se umaknem in duge ali blendam, ko sem zadaj. Pač vrnem, saj se tudi on nimam kam za umaknit.

Mi pa je ta Urus blendal, ko sem mu nazaj, pa je pri 180 skočil na bremzo. Če imaš za tak avto, je ego tak vlki, da boli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Piše lepo ja.

Not as quick of the mark as you would expect.

Torej kljub mild hibridu, ki ga malo potisne ob menjavanju in na križiščih. Ni poskočna.

No vsaj tako si jaz tolmačim angleščino.

Drugače pa vozil sem 1.0 Pumo mild hibrida. Dal sem asist na max. Bila je lepo poskočna par kilometrov. Vedno odzivna na gasu, res lepo letela. Je pa se vedno pojavil znakec, koliko hibrid pomaga. No čez 10 km, ga je bilo konec. Nisem bremzal in ga samo teral. Hvala lepa za tako, avto more iz vedno 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.