Ko sem ustavil in ugasnil je bil range 580. Ko sem ga nazaj prižgal je takoj padlo na 570. Torej se ne izmišljujem in tega nisem doživel še v nobenem do sedaj.
Prižgal ali dal kontakt?
Kaj če gor skoči, ker vžig potegne več goriva. In ker je pobrisano, je poraba za ta 1km od pumpe krepko višja.
Samo razmišljam na glas. Ker žal je Mazda 2Y nazaj šla in tista je bila 2010, torej čisto drugačno delovanje....
Pa dejmo tako, kaj dobiš pri X motorju, da je vreden 2k več?
Moj motor v Focusu ima isto navora kot 150 KM. Krivulji konjev, sta identični do ca. 3.5k obratov. Izbral sem 182KM, ker ga rad pritisnem in ne želim, da je mu zmanjka sape nad 3.5k obratov.
Isti razlog je je za X. Res, da ima G dosti več navora do 2k obratov, potem se skoraj enačita. Nad 3.5 je zgodba drugačna.
Torej za tiste, ki ga zavrtimo kdaj skozi. Včasih preprosto ni časa zamenjat prestave, ali pa pač, ker nam je všeč, da se motor kdaj zavrti.
Tako da jaz in @Alex imama rada motorje, ki vlečejo skozi celo območje. Racionalno, ne vem če je, je pa čudovito.
In še zadnja. Moja Alfa je bila anemična do 2.2k. Pa razen speljevanja v hrib pri polno naloženi, ni bilo nikoli težav.
‐‐-------------
Vsak si naj kupi to, kar misli da rabi ali mu je všeč. Natolcevanje v smislu kdo ma večjega, mi ni všeč.
Jaz sem bil s Polom 18x na garanciji, samo v prvem letu.
Na Alfi so mi menjali manšeto okoli menjalnika, ker se je glodala.
Na Focusu je jamstvo menjalo mehanizem pri sklopki, ki je "klikal" in tesnili so pokrov verige, ki je začel mastiti.
Na i20n so menjali tesnilo stekla na voznikovih vratih in desno letev ob vetrobranskem steklu.
Meni je garancija ok. Služi kot neka varovalka, ki sem jo pripravljen krit s ceno servisa.
Aja, da se vrnem na Mazdo. Ja 2 leti garanciji, kupil sem jo 3.5 leta staro. Servis se je z mano strinjal, da je ESP enota hin, menjali so jo samo tistim, ki so to opazli v garanciji. Ker je bila prej lastnica, se seveda to ni menjalo.
Uradna cena 2100€ + delo.
Na autodoc-u sem našel samo mehanski del ATE enote za 350€.
Tudi tu bi malce daljša garancija prišla krepko prav.
Pri nas vulkanizerji vsi filajo gume na 2.5! Letos npr. Twinga,Xceeda, Passata, cx-30 in temu praviš ti strokovnjaki! Pri vas pa očitno 2.7-2.8.,ker je opazil, da sami sploh ne pumpate vmes in bi bile čez dva mesca 2.2 kar je pa strup za gume
Meni pogleda tablico. Če si moški in sumljiv, še vpraša, če bi rad odstopanja.
Pa fantje,a imate pri vožnji prižgano glasbo? Ali celo pot samo poslušate in gledate , kaj boste slišali oziroma našli kake čričke.
Na Alfi mi je počil nosilec armaturke in se je kotalil po njej sem in tja.
Počen del smo ven polovili. Samo ni bila več fix. Izredno moteče je bilo, ko je na luknji (seveda doplačano športno podvozje in nizkopresečne gume) in v tišini glasbe (ja EDM ima tudi tišje izseke ...) ali pa med govorjenjem spikerjev amaturka spokala. Teh tihih pritajenih par krck, je bilo dovolj, da sem bil nervozen.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Upam, da čim več uredijo in poročaj prosim o napredku.
Po mojih izkušnjah včasih popravijo takoj, za kako drugo zadevo pa se izogibajo in je potrebno malo vstrajnosti.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani