Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Upam, da čim več uredijo in poročaj prosim o napredku.

Po mojih izkušnjah včasih popravijo takoj, za kako drugo zadevo pa se izogibajo in je potrebno malo vstrajnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je tommzy napisal:

Ko sem ustavil in ugasnil je bil range 580. Ko sem ga nazaj prižgal je takoj padlo na 570. Torej se ne izmišljujem in tega nisem doživel še v nobenem do sedaj. 

Prižgal ali dal kontakt?

Kaj če gor skoči, ker vžig potegne več goriva. In ker je pobrisano, je poraba za ta 1km od pumpe krepko višja.

Samo razmišljam na glas. Ker žal je Mazda 2Y nazaj šla in tista je bila 2010, torej čisto drugačno delovanje....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano (urejeno)

Niti isti avto ni.

Kaj šele, da pri G piše AT. Pa tudi kratic za opremo je več.

Tak post po navadi @Slivka navrže, da "spregleda" določena dejstva.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 minutami je tommzy napisal:

Eno vprašanje... 

A je normalno, da ko ga včasih zalaufam, da pade pedal zavore krepko dol medtem ko pritiskam z nogo gor? 

Pol ko spustim in pritisnem še enkrat pa je normalno?

Posnami in s posnetkom na servis.

S posnetki lažje dokazujem zadeve, ki niso 100% ponovljive.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 38 minutami je ignacij napisal:

Pa dejmo tako, kaj dobiš pri X motorju, da je vreden 2k več?

Moj motor v Focusu ima isto navora kot 150 KM. Krivulji konjev, sta identični do ca. 3.5k obratov. Izbral sem 182KM, ker ga rad pritisnem in ne želim, da je mu zmanjka sape nad 3.5k obratov.

Isti razlog je je za X. Res, da ima G dosti več navora do 2k obratov, potem se skoraj enačita. Nad 3.5 je zgodba drugačna.

Torej za tiste, ki ga zavrtimo kdaj skozi. Včasih preprosto ni časa zamenjat prestave, ali pa pač, ker nam je všeč, da se motor kdaj zavrti.

Tako da jaz in @Alex imama rada motorje, ki vlečejo skozi celo območje. Racionalno, ne vem če je, je pa čudovito.

In še zadnja. Moja Alfa je bila anemična do 2.2k. Pa razen speljevanja v hrib pri polno naloženi, ni bilo nikoli težav.

‐‐-------------

Vsak si naj kupi to, kar misli da rabi ali mu je všeč. Natolcevanje v smislu kdo ma večjega, mi ni všeč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pa dobro, 90% res @Alex trajba nebuloze.

Samo ne verjamem, da obstaja firma, ki prodaja boljši motor za manj denarja.

Kupil je dražji motor, kdor ga ne želi ali pa špara, kupi cenejšega.

Trdit, pa da je cenejši in švohnejši motor boljši, je pa meni znanstvena fatastika.

Lahko da je G tudi cenejši za vzdrževanje in bolj robusten, samo to niso dejstva na papirju, ki bi ga naredila boljšega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Bremza je nižje prijela. Problem je povratni ventil, ki ne deluje in si zavorno potiskal po obeh vodih.

M2 (DE) je imela samo na 1.5 (103 konje) ESP, drugače je bil samo ABS.

Lučka za ESP je znala utripat, če sem se zagnal v ovinek na grobo silo. Kakšno speljevanje v desno v križišču.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jaz sem bil s Polom 18x na garanciji, samo v prvem letu.

Na Alfi so mi menjali manšeto okoli menjalnika, ker se je glodala.

Na Focusu je jamstvo menjalo mehanizem pri sklopki, ki je "klikal" in tesnili so pokrov verige, ki je začel mastiti.

Na i20n so menjali tesnilo stekla na voznikovih vratih in desno letev ob vetrobranskem steklu.

Meni je garancija ok. Služi kot neka varovalka, ki sem jo pripravljen krit s ceno servisa.

Aja, da se vrnem na Mazdo. Ja 2 leti garanciji, kupil sem jo 3.5 leta staro. Servis se je z mano strinjal, da je ESP enota hin, menjali so jo samo tistim, ki so to opazli v garanciji. Ker je bila prej lastnica, se seveda to ni menjalo.

Uradna cena 2100€ + delo.

Na autodoc-u sem našel samo mehanski del ATE enote za 350€.

Tudi tu bi malce daljša garancija prišla krepko prav.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

A te delaš servis na 30k km?

Phuh.

Če gledam 15k do junija in torej je bil nazadnje junija pred 15k?

Tolerirajo pa 1000 gor dol ali leto/dve. Samo če bi menjal letos junija pa ja garancija velja.

Jaz delam na 7.5k na i20n in delam redni servis. Torej se vse menja tolko prej oz. Na letni interval in ne kilometerski.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

E10 je bil.

Petrol je edini, ki je še imel strogo E5.

100tka me boli, ker je grdo dražja. In mislim, da jo bom na Molu najceneje dobil. Sploh če kartico podelim okoli, da nas bo več imelo korist.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Evo, konec ljubezni do Petrola.

Tankal sem sredi kraja z največ prebivalci (če rečem kaj drugega, so že ble reklamacije) in na ročki E10.

Bom pa Orbana tankal, pa ko bo dovolj plusa pa 100-tko pri njemu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Pri nas vulkanizerji vsi filajo gume na 2.5! Letos npr. Twinga,Xceeda, Passata, cx-30 in temu praviš ti strokovnjaki! Pri vas pa očitno 2.7-2.8.,ker je opazil, da sami sploh ne pumpate vmes in bi bile čez dva mesca 2.2 kar je pa strup za gume :nevem:

Meni pogleda tablico. Če si moški in sumljiv, še vpraša, če bi rad odstopanja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

18x sem peljal novega Polota 2010 na garancijo v prvem letu.

@Slivka tudi svojega VW/Forda X krat na garancijo.

Vsake kvatre se pojavi en tak sfaliran avto.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 urami je Alex napisal:

Pa fantje,a imate pri vožnji prižgano glasbo? Ali celo pot samo poslušate in gledate , kaj boste slišali oziroma našli kake čričke.

Na Alfi mi je počil nosilec armaturke in se je kotalil po njej sem in tja.

Počen del smo ven polovili. Samo ni bila več fix. Izredno moteče je bilo, ko je na luknji (seveda doplačano športno podvozje in nizkopresečne gume) in v tišini glasbe (ja EDM ima tudi tišje izseke ...) ali pa med govorjenjem spikerjev amaturka spokala. Teh tihih pritajenih par krck, je bilo dovolj, da sem bil nervozen.

Tak da ga razumem čisto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 3 minutami je samSimon napisal:

Niti ni navedenega podatka o nekaramboliranosti... 🤔

Ma ja. To vsi pokljukajo.

Tudi jaz sem na Alfi, čeprav sem kupcu povedal za točo in da je spredal bil menjal odbijač, luč in blatnik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.