Skoči na vsebino

Carot

Člani
  • Sporočil

    99
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Zadnja sporočila napisano od Carot

  1. To tipko imam tudi jaz (i-ACTIVSENSE OFF)... samo to izklopi vse ... 

     

    Mislim da v novih letnik 2024 ne moreš več prilagajati opozoril, kot je bilo prej (tudi na obeh mojih). Ali izklopiš vsa zvočna opozorila, ali pa imaš vse vklopljene. Ne vem, kdo od evropskih pametnjakovičev si je to zmislil :(

     

    • Všeč 4
  2. Prej sem imel 4-leta na M6 zimske 19" brez dodatnih platišč, letos, ko je bil čas za zamenjavo, pa sem vzel komplet 17"+platišča za približno enako ceno kot samo gume 19". Bila je predvsem ekonomska odločitev, sem pa zimo in cca 15kkm preživel brez večjih pretresov. Je pa res, da avto z letnimi 19"-tkami zgleda boljše. 

    • Všeč 3
  3. pred 1 uro je Boss napisal:

     

    Se pravi si z njimi naredil kolk km? 80kkm? Trenutno še nimam občutka, da bi blo kej fejst narobe pri mokri cesti niti pri hudih nalivih.

    Ja nekaj takšnega, pa večinoma po AC. Tudi stil vožnje je podoben tvojemu. Se je pa lansko poletje v zelo kratkem obdobju oprijem začel drastično slabšati :(, najprej na mokri podlagi, kasneje pa tudi na suhi.

     

    • Všeč 1
  4. pred 10 urami je Boss napisal:

    Sej ne vem a koga to zanima, ampak vseeno se moram kr pohvalit kako dobro ohranjam gume. Trenutno imam za sabo 65.000km in letne še originalne ter zimske kupljene skupaj z avtom. cca 40kkm z letnimi in 25kkm z zimaki.

     

    Sem izmeril v soboto med menjavo:

    Letne imajo profila še med 6mm in 6,5mm.

    Zimske pa še neverjetnih 7mm do 7,5mm.

     

    Pri tem tempu naredim z letnimi vsaj 80kkm ali celo 90kkm pa bodo verjetno imele še vsaj 3mm profila, kar je 2x več kot zakonski minimum, ko bodo šle dol. Zimaki pa bi zdržali verjetno vsaj 75kkm, ampak jih bo treba zamenjat prej zaradi starosti.

    Na 6-tki, enaki kot tvoji, sem letos zaradi drastičnega padca oprijemljivosti na mokri cesti, pa tudi na suhi se je poznalo, zamenjal letne pnevmatike, čeprav so imele še okoli 4-4.5 mm profila. Imam pa cca 2x toliko prevoženih kot ti.

    • Všeč 2
  5. pred 2 urama je Alex napisal:

    V tednu dni sem bil štirikrat v Ljubljani. 

    Dvakrat z premijsko cx30, dvakrat z krasotico 6-ko. In kaj sem ugotovil? 

    Da pijeta do dcl enako na isti poti, pri podobnih hitrostih in podobnem prometu (brez zastojev). 

    Cx 30 je veliko tišja pri avtocestnih hitrostih, sedeži  bolj udobni. Sedenje je manj utrujajoče. 

    Pri močnem vetru 6-ka bolje drži smer, 6-ka ima tudi višjo najvišjo hitrost brisalcev. Luči do boljše pri CX-30. 

    Ročni menjalnik je veliko boljši pri

    CX-30. 

    Na kratko, super sta obe. 

     

    Ti primerjaš prejšnjo 6tko. Moja, ki je zadnji FL ima vsej primerljive luči in tudi pri AC hitrostih ni glasnejša od Cx30

  6. Z Binjem se 100 % strinjam pa načeloma  tudi z Alexom, čeprav tudi X pri nizkih obratih nima toliko navora kot primerljivi turbo motorji. Sam sem se odločil za G150 zaradi precej velikega stroška menjave svečk za 60kkm cca 500 evr, ki bi jih moral menjati na cca 1.5 let. Če se voziš relativno malo, potem to ni faktor.

    • Všeč 4
  7. pred 1 uro je Alex napisal:

    160€/kos.

    36000 km. Imajo še enih 4 mm profila a to je zame premalo. Ko je dež, se že kar pozna. Pa tudi te nove assimetric 6 naj bi bile znatno tišje kot assimetric 5.

     

    Za M6 se ravno se odločam med Conti7 (jih imam sicer 6 na CX-30 in niso slabe) ter GY A6. Kaj priporočate? Bridgstonke pa so po 4-letih postale nevozne, čeprav imajo še dovolj profila.

  8. dne 3. 3. 2024 ob 22:59 je Boss napisal:

     

    Pa to si zdaj mene direktno proglasil za lažnivca, ker imam porabo 5,8 od začetka, ko je bil avto še nov do danes in to točno 60% AC in 35% mestne ter skoraj nimam regionalk, ki so najbolj varčne. To ni lepo, res ne. 😞

    Tu se pa z Bossom popolnoma strinjam. Imam identičen avto (motor, oprema in letnik), mogoče malo več AC pa kak deci manjšo porabo po cca 140000 km.

    • Hvala 1
  9. pred 6 urami je NevLado napisal:

    Najboljše je, da zavore "zmerno" uporabljaš - to se pravi bremzaš k bremzaš, ne držiš iz hriba dol celo pot, če morš na AC zavrt - zaviraš rahlo intervalno.

     

    Jaz imam Zimmermann po priporočilu @scania ampak navadne, ne športne - sem zelo zadovoljen po 40kkm prevoženih.

     

     

    Saj po moje znam bremzat glede na to, da so mi diski pri prejšnjih avtih zdržali cca. 200kkm

    • Všeč 1
  10. pred 14 urami je DragoK napisal:

    Tvoje mišljenje sprejmem ko bom Avto samo vozil nič čistil ali poliral veš za 32.000€ je treba nekaj dobit zato mora biti tudi kvaliteta in v vsakem Salonu za ta problem vejo a nič.

    Pripelji mi eno  CX30 ki tega nima samo ne jo posebej naročit 😜

     

     

     

    Mene pa zanima, zakaj si potem sploh kupil CX-30??

    • Všeč 1
  11. pred 15 urami je Sunking napisal:

    Bini, a to s servisi res drži? Bom poklical in vprašal, samo toliko, da si ne delam kake sramote.

     

    Oziroma, kaj se je realno možno izpogajat s trgovci? Do kam lahko grem? Vis ima na prvo žogo, ampak s finaciranjem, res ugodne zadeve. Jaz bom avto odpeljal na gotovino. Kaj lahko, po vašem mnenju, izpogajam. Če res par servisov, pa še kaj? V konfigurator vnešen x186 z avtomatskim menjalnikom in rdeča barva pride 32.500. Malo pogrešam adaptivne žaromete. Ne vem, to je pomojem kar okej. So pa samo v design paketu. Kakorkoli, kaj na 32500 je lahko stvar pogovora?

    Tudi sam bi obvezno izbral adaptivne žaromete, ker so zakon. Jih imam na M6 in CX30 in jih ne bi zamenjal.

    • Všeč 6
    • Ljubim 2
  12. nullSam imam dobro leto G-150 AWD MT , vozil sem pa tudi X-186 MT. Oba motorja sta dobra če se zavedaš, da je potrebno za bolj dinamično vožnjo motor malo bolj zavrteti. Pri cca 3200 rpm, kar je AC hitrost neke bistvene razlike v navoru in moči ter odzivnosti ni(sem) opazil.  

    image.png

    • Všeč 2
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.