Skoči na vsebino

J_ernej

Člani
  • Sporočil

    6
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Informacija o profilu

  • Spol
    Moški
  • Lokacija
    Koper

Dodatne informacije

  • Moj avto
    CX-5 2.5G AWD

Nedavni obiski profila

Blok nedavnih obiskovalcev je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

Dosežki uporabnika J_ernej

Vsakdanjež

Vsakdanjež (2/14)

  • Mesec dni kasneje
  • Predano Rare
  • Dobro reagiranje Rare
  • Začetnik pogovora Rare
  • Prvi teden je končan

Nedavne značke

12

Ugled

  1. Jaz imam enak avto (letnik, motor, oprema in celo barva). Danes sem poslušal motor pri hladnem zagonu pa nisem opazil da bi kaj ropotal. Avto ima slabih 100.000km, servisi so bili delani na 20k ter zadnji na 10k. Uporabljeno olje Mazda Supra 0w-20.
  2. Pač jaz povem kar sem probal in videl. Pogledal sem kar nekaj Alf Stelvio in Giulio. Občutek v vožnji top, res se zlije s cesto. O kvaliteti materialov pa tak poraz. Praktično nad 90k ne najdeš Alfe brez načetega usnja. Jaz sem bil uglavnem razočaran nad kvaliteto kar je tudi razlog, da jo nisem kupil.
  3. Ko sem kupoval avto sem se odločal med Alfo Stelvio in Mazdo CX-5. Ko sem videl kako zanič usnje vgrajujejo v Alfe sem se odločil za Mazdo. Praktično po 80000km so imele cisto vse Alfe uničene sedeže. Mazdo, ki jo sedaj vozim ima bež usnje. Po 90000km je praktično novo. Naročil sem LRC. Sporočim kako se obnese. LRC Leather Protection Cream | Spoliraj.si WWW.SPOLIRAJ.SI Spoliraj.si - LRC Leather Protection Cream - Negovalni in zaščitni premaz za avtomobilsko usnje.
  4. Potreboval bi predvsem za sedeže, ker so usnjeni. Želel sem naročit Gliptone Leather Care, ampak se mi ne splača plačevat poštnine za eno pakungo. Bom poskusil naročiti kar tega iz spoliraj.si pa da vidimo kaj bo.
  5. Je mogoče že kdo poskusil kremo za usnje LRC Leather Protection Cream? Dobi se jo na spoliraj.si.
  6. Pozdravljeni,

     

    sem novi lastnik Mazde CX-5 2.5l Avtomatik in nov na forumu. Na vas se obračam, ker sem videl da ste na forumu precej aktivni. Avto ima trenutno 96000 km in bi rad zamenjal olje v menjalniku. V specifikacijah sem zasledil, da je olja 8l, za menjavo pa je predvideno 3,3l olja. Zanima kakšen je postopek menjave saj kot razumem ostane v menjalniku še cca. 5l starega olja? Na na uradnem servisu v Trstu so mi priporočali, da olje dvakrat zamenjam.

    Torej postopek bi bil nekako tako:

    - spustim olje iz karterja

    - dolijem novega

    - naredim en krog z avtomobilom

    - ponovno spustim olje, demontiram karter, menjava oljnega filtra in montaža karterja

    - ponovno dolijem sveže olje

     

    Vendar istočasno so mi zatrdili, da oni tega ne delajo in da na zalogi nimajo niti olja za menjalnik ter, da je minimalna količina olja 20l če ga naročijo. Torej zanima me tudi kje se splača naročiti original olje Mazda ATF-FZ?

     

    Hvala za odgovor.

    1. scania

      scania

      Zdravo. Odlicna izbira motorja 🙂 . Glede menjave olja v menjalniku se strinjam dvojna menjava, bi tudi sam naredil tako. Glede olja mazda fz pa so imeli v eurotonu, cena za liter je bila okoli 21€ na liter. Drugace pa jih kar nekaj uporablja ravenol atf fz ki je namenjeno mazdi, cena pa okoli 19€ liter.

      Menjal bi sam?

    2. NevLado

      NevLado

      Lahko kupiš na pooblaščencu olje, jaz sem na Interclassu

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.