Skoči na vsebino

Sunking

Člani
  • Sporočil

    26
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Vse objave uporabnika Sunking

  1. Sunking

    Mazda CX-30

    Te naše nežne dame Sicer pa je šel okoli avtomobila z lučko in se je na sovoznikovih vratih videlo par svetlo sivih krogov. Jaz sem isto videl dvakrat na sončni svetlobi, pa se mi je zdelo da gre morda za kak odboj svetlobe. Naj bi se barva popravljala že pri proizvajalcu. Kaj storit v tem primeru? It do prodajalca, pustit pri miru?
  2. Sunking

    Mazda CX-30

    Živjo. Berem, da je Mazdin lak ekstremno tanek in mi ga včeraj tip, ki se ukvarja z detailingom tudi pomeri. Havba ima nekje med 52 in 55 mikronov, ostala mesta malenkost bolje, tja od 62 do 80. Ste morda lastniki pomerili na svojih cx30? Je tako nizka številka ok? Moj merilec je bil kar malo presenečen češ da tako tankega sloja še pri nobenem avtomobilu ni videl.
  3. Sunking

    Mazda CX-30

    Še jaz dodam svoj piskerček k vprašanju bodočega lastnika. Moj avto je star dva meseca in nekaj, prevoženih ima 4100 km. Način vožnje je dobesedno po jajcih. Štirikrat na teden relacija Kranj – Ljubljana-Kranj, cca 70 km na dan. Zjutraj vozimo v strnjeni koloni nekje med 90 in 110 km/h in je poraba nekje med 4.5 in 5.0. Cesta se spušča. V kontra smer poraba nekje cca 6.0 pri hitrosti 110 do 120 km/h. Nad 120km/ v smer Lj-Kr, kjer se cesta dviga, je poraba hitro 7, občasno tudi 8. Poleg delam tega seveda še nekaj mestne vožnje, placi okoli Kranja, kak izlet. Nekih hudih klancev še nisem vozil, mi pa strm, a kratek, ki ga vozim, dvigne porabo. Normalno, verjetno. Komplet po števcu imam skupno porabo od nakupa avtomobila 6.1. Namenoma ga še nisem resetiral, da vidim, kje se vrtim. Sicer pa je menda tako, da ima nov avto vklopljeno programsko zaščito motorja, ki se izklopi na cca 7500 prevoženih kilometrov. Takrat naj bi poraba padla za cca 10%, odzivnost motorja pa naj bi se nekoliko povečala. Lahko da prodajam bučke, to so mi povedali na pooblaščenem servisu. Pa še to naj dodam, da se v tem avtu res dobro počutim. Nekaj je na Mazdinem oblikovanju notranjosti, kar je za moj okus precej nad plastično sceno, ki jo ponujajo drugi proizvajalci avtomobilov te velikosti oziroma ranga. Mimogrede, glede na to, da se avtomatske pralnice odsvetuje, kako potem po zaključku zimske sezone očistite podvozje?
  4. Res površno sem šel skozi nastavitev jezikov, klical prodajalca, ki je zatrdil, da mora bit tudi opcija slovenslega jezika, šel pogledat še enkrat in je. Je pa omenil, da če slovenečine ne bi bilo, se tega menda ne da nadgradit.
  5. Ne morem potrdit. Tipkala sva samo v Tidal app in navigacijo ko je bil avto v mirovanju. Mimgrede, ali kdo muziko v avtu predvaja prek Tidala? Tidal na Android auto mi namreč ob iskanju benda ne prikaže vseh albumov, Tidal na telefonu pa.
  6. Me je Bossek prehitel z uradno informacijo, ki potrjuje, kaj je napisal Jest. Dodajam video. V Mazdinem sistemu dotik ni omogočen, ko si v Android auto pa je. 20240119_170233.mp4
  7. Preverim da nisem kakšneg kozla ustrelil.
  8. Sunking

    Mazda CX-30

    Imam v planu, ampak je čakalna doba cca 2-3 mesece. Bom pa danes tale sneg kar s fenom stopil
  9. Sunking

    Mazda CX-30

    Ker je ravno tak pobeljen dan in da česa ne zamočim, s čim čistite sneg z avta da ne poškodujete barve? Glede na vsa opozorila o občutljivosti barve, me sedaj skrbi še to
  10. Kot je bilo že napisano, se touch na CX30 izklopi med vožnjo, če pa si v Android Auto, pa na dotik dela ves čas. Sopotnik lahko mirno pušča prstne odtise na ekranu. Je pa to pri novi Mazdi, kako je pri starejših modelih ne vem.
  11. Triglav meni ni nikoli kompliciral, pa sem imel enkrat škode za 7800 evrov. Sicer se pa ravno pri Trgilavu da dobit do 25% komercialni popust. Ampak te poskušajo olupit ti agentje, mater jim pokvarjeno. Skoraj vsa zavarovanja avtomobilov sem imel na Triglavu, stanovanje ravno tako zavarovano pri njih. Pa mi je zavarovalni agent naračunal 1405 € zavarovanje za novo vozilo ob najvišjem bonusu, Drajv popustu 9%, pa še nekaj na stalnost mi je dal. Ko sem mu omenil boljše ponudbe, se je sprehodil do računovodstva in čez par minut ponudil isto polico za 1100 €, kjer je upošteval 25 % komercialnega popusta.
  12. Sunking

    Mazda CX-30

    Slovenščine ni, prva stvar, ki sem jo šel preverit.
  13. Sunking

    Mazda CX-30

    Se še malo pošopirim Prevzeta ob 15.30 in že vsa umazana Fotografija pa vremenu primerna .
  14. Sunking

    Mazda CX-30

    Zmagovita kombinacija bi bila polymetal grey, ampak pohlep res ni lepa čednost Se pa nad machine grey ne pritožujem. Lepa za znoret, ampak to so itak vse CX30.
  15. Sunking

    Mazda CX-30

    Puf, Mazdica je plačana. Moj bančni račun je definitivno prej zgledal lepše . Avto je bil včeraj naložen na kamijon in bo tu prvi teden januarja. Barvo bi sicer vzel polymetal, ampak bi moral za X186 počakat cca. 5 mesecev, za kar pa nimam volje. Malo sem spremnil odločitve in šel iz rdeče na Machine grey in iz AT na MT. Sem malo testiral in sem ugotovil, da res rad prestavljam in mi je pri malo daljši vožnji z avtomatikom po lokalnih cestah kar nekaj manjkalo. Vsekakor mi ni in mi ne bo žal. Machine grey zgleda fenomenalno, rahlo na bronasto potegne pri določeni svetlobi. Happy kiddo Morda kakšen nasvet, kako poskrbite da vaša tridesetka izgleda lepa kot nova? Trim detailer sem zasledil na tem forumu, kaj pa priporočate za notranjost?
  16. Sunking

    Mazda CX-30

    Evo, naročil svojo novo Mazdo Ker nisem nek dinamičen voznik, sem se odločil za udobje in vzel X186 s samodejnim menjalnikom in design paketom. Danes sem pred nakupom še enkrat zapeljal ročnega in avtomatika. Verjetno bom ročnega pogrešal, ker se je res fino vozil, po drugi strani pa se mi tudi avtomatik ni zdel tako napačen in nisem dobil občutka, da je zmeden. V klance je čist okej prestavil eno niže in potegnil, po ravnem pa prestavljanja skoraj čutil nisem. Upam, da je odločitev pravilna. Hvala vsem za nasvete.
  17. Sunking

    Mazda CX-30

    Fantje, tega foruma pa res ne morem prehvalit. Od Alexovih super nasvetov, do res podrobnega pojasnila Lentusa in do akle, ki se je skoraj dve uri ukvarjal z mano in ima v dobrem še eno pivo. In seveda vsem ostalim tudi velika hvala za nasvete in mnenja. Bi pa samo še nekaj o tem sistemu za opozarjanje na prehitro vožno. Na testni vožnji skozi vas, kjer se vozim pogosto, mi je avto začel piskat da vozim prehitro. Na delu, ki ga poznam in vem da je omejitev 50 mi je piskal prekoračitev in predlagal 30. Ma mi ni bilo čist jasno zakaj. Prejle mi je potegnilo. Model v vasi praznuje 30 let in so mu verjetno frendi na ograjo bajte obesili pano z njegovo fotografijo, na panoju je bil pa še prometni znak za omejitev na 30km/h. Evo, avto je prebral tega in piskal. Kupiš avto za 30k+ in se pustiš dobesedno nadlegovat inteligentnemu sistemu, ki bo povečal mojo in vašo varnost in bo obenem v podporo zeleni prihodnosti. Katastrofa res.
  18. Sunking

    Mazda CX-30

    Glede na informacije, ki jih imajo prodajalci, bo zadeva menda kmalu posodobljena. Ampak to še vedno ne pomeni, da je ne bo treba vsakič znova ko se zažene motor izklopit. Mazda se je odločila, da se z izklopom nadzora prekoračitve hitrosti izklopi še druga varnostna opozorila. Verjetno bi se dalo tudi drugače. Kakorkoli, zvok oporila naj bi bil po posodabljanju prijetnejši (tole je za crknit smešno), možno pa bo nastaviti še jakost (visoka, srednja, nizka). Skratka, dajmo pustit, da nam EU birokrati posrkajo življenje iz življenja s svojimi briljantnimi idejami.
  19. Sunking

    Mazda CX-30

    Ravno pri njem sem videl v čem kje je problem. In šel raziskovat dalje. NevLado, meni se je vožnja zdela odlična. Odziven je neprimerno bolje kot G122, ki sem jo vozil. Je pa res, da sem bil sovoznik. Alex mi je prijazno ponudil, naj se vsedem za volan, ampak pri vožnji avtomobilov, ki niso moji, nisem najbolj sproščen. Še enkrat res hvala Alexu. Včeraj sem probal še 150 AT, slabih 20 km, in se tudi ne morem pritoževat. Plus je bil avtomatik, ki res omogoča sproščeno vožnjo. Čeravno morda res malo počasen in v dveh trenutkih pri prestavljanju malo zmeden. Minus pa ravno tako avtomatik, ki avto naredi malo bolj lenega Mi je pa prodajalec v Mazdinem salonu še enkrat omenil, da je v občutku vožnje med 150 in 186 razlika. Malenkost trši, ne vem. Se probam še kje dogovorit za probo. Sicer pa jutri dobim ponudbe. Komaj čakam, da se tole konča in grem na prvo vožnjo. Falit ne morem z nobenim, znotraj tega se moram pa še sam s sabo malu uskladit.
  20. Sunking

    Mazda CX-30

    Jaz bi se tule rad zahvalil Alexu za sprejem, krog z njegovo Mazdo in drink po vožnji. Alex, najlepša hvala. Super je bilo. Bi se pa navezal na še eno zadevo, ki sem jo omenil v mojih vtisih ob testni vožnji z novo Mazdo. Avto je imel vklopljeno zvočno opozorilo na prekoračitev hitrosti, ki ga uslužbenci niso znali izklopit. Malo sem pobrskal bo internetih in je zadeva taka, da gre pravzaprav za še eno neumnost, ki jo je Evropska unija vsilila svojim državljanom. Vsi novi avtomobili, mislim da od druge polovice 2023 dalje, morajo imeti aktivni sistem za opozarjanje na prekoračitev hitrosti. V infotainment sistemu se tega ne da več izklopit. Trenutno je edini način izklop vseh i-ACTIVSENSE opozoril s pritiskom na gumb, kar je seveda totalen nonsense, pa še to zgolj za trenutno vožnjo. Sistem se z vsakim novim zagonom avtomobila resetira in ga je potrebno ponovno ugasnit. Spodnje besedilo je sicer za trojko, velja pa tudi v ostalih modelih. Mandatory equipment for new cars in the EU. ISA system - monitoring the speed and giving an acoustic signal if it is exceeded. This system, for example in Mazda 3, does not work properly and cannot be turned off. I understand that it is required by European legislation, but Mazda's solution makes it impossible to use the car. The ISA system in Mazda involves emitting an audible signal for approximately 5 seconds when exceeding the speed limit. This is a loud sound that lasts for several seconds. I don't need to write how irritating it is. Given the choice between sound and vibration, Mazda chose the most unpleasant option - sound. Additionally, the sound signal is loud and distracting to the driver. The signal is activated even when exceeding 2-3 km/h. Even though the menu is set to activate after exceeding the speed limit by 10 km/h, it is still activated even when the speed limit is exceeded by a minimum of 2-3 km/h. Additionally, the European legislator is aware that the system will not always work properly and recommends that it be possible to temporarily turn it off. Mazda doesn't have this option. There is only an option to turn off sounds for all security systems. I don't need to explain to anyone how dangerous this solution is.q
  21. Sunking

    Mazda CX-30

    Bini, a to s servisi res drži? Bom poklical in vprašal, samo toliko, da si ne delam kake sramote. Oziroma, kaj se je realno možno izpogajat s trgovci? Do kam lahko grem? Vis ima na prvo žogo, ampak s finaciranjem, res ugodne zadeve. Jaz bom avto odpeljal na gotovino. Kaj lahko, po vašem mnenju, izpogajam. Če res par servisov, pa še kaj? V konfigurator vnešen x186 z avtomatskim menjalnikom in rdeča barva pride 32.500. Malo pogrešam adaptivne žaromete. Ne vem, to je pomojem kar okej. So pa samo v design paketu. Kakorkoli, kaj na 32500 je lahko stvar pogovora?
  22. Sunking

    Mazda CX-30

    Hvala vsem za mnenja. Povprašam še enkrat prodajalko, kako je s podvozjem. Prebral sem marsikaj in tega prav tako nisem zasledil. Oglase na Avto.net sem pregledal, se bom pa oglasil pri mojem lokalnem trgovcu, da vidim, kaj se da zmenit. X186+Exclusive line+morda avtomatik. Homura ima pa nekaj vizualnih razlik, npr. črna platišča, zatemnjena zadnja stekla, rdeče šive na sedežih, in nekaj tehničnih dodatkov, kot npr. električen pomik prtljažnika. Pride tisočaka več kot Exclusive line. Mene kljub temu še vedno vleče k ročnemu menjalniku. Ne vem, rad šaltam. Ampak, saj avtomatika lahko tudi izklopim če se mi zalušta. Morda veste, ali avtomatik v ročnem načinu zniža porabo ali ta ostane na enakem nivoju (po specifikacijah 0.5 litra več) kot v avtomatskem načinu?
  23. Sunking

    Mazda CX-30

    Hvala za predlog, ampak se sedanu izognem, ker iščem avto z nekoliko višjim sediščem. Stare kosti pa to. Sicer se tudi sam nagibam k 186, le s tem tršim podvozjem me je malo zbegala. Ker tršega res ne bi. Potem je vprašanje samo še menjalnik.
  24. Sunking

    Mazda CX-30

    Še enkrat hvala vsem za mnenja in Alexu za povabilo. Z veseljem se oglasim v Kopru. Skratka, zjutraj sem opravil testno vožnjo z G122 z ročnim menjalnikom. Tisti, ki ste z gorenjskega konca, boste poznali pot - od prodajalca v Kranju do Golnik in potem čez hrib do Tržiča, nazaj na avtocesto do Radovljice in po avtocesti nazaj do Kranja. Avtomobila sem se še malo navajal in bil nekoliko previden, kasneje pa sem, recimo pri vključevanju na AC, prehitevanju... stopalko za plin pritisnil bolj suvereno. Večinoma sem se držal omejitev, saj nismo znali izklopit sistema za opozirilo na prekoračitev hitrosti in nam je šel kmalu močno na živce. Z umirjeno vožnjo je števec za porabo, ki smo ga resetirali pred začetkom vožnje, na koncu kazal 6.1 l/100km. Priznam, da sem se v avto malo zaljubil in ko je šla vožnja h koncu, sem razmišljal kako fajn bi se bilo z njim še malo vozit. Avto mi je vizualno res top, tako zunaj kot znotraj. V T-rocu, ki je bil moja prva izbira, se nisem počutil dobro. Pisani touch screen z dvema gumboma ob strani zgleda poceni, klimatska naprava, ki jo upravljaš z dotikom, me ni prepričala, da o trdi in pred sovoznikovim sedežem črni glosi plastiki ne govorim. Moj BMW je znotraj popolnoma plastičen, pa zgleda bolj elegantno kot VW. Žena je v T-rocu ves čas nergala nad tisto plastiko, v Mazdi pa uživala. Mazda, po drugi strani, je znotraj čista eleganca. Cigare in konjak Ampak saj to veste. Kot rečeno, nisem nek dinamičen voznik in načeloma s temi 122 konji nisem imel težav, je pa res, da se pri pospeševanju, sploh v klanec, čuti premalo moči. Žal mi je, da za pot nazaj nisem izbral ovinkastih klancev po stari cesti mimo Krope. Tam bi bilo to sigurno še bolj izrazito. Preglednost je res slabša. Na zadnjem sedežu se je peljala zaposlena v avtohiši in skozi zadnjo šipo nisem videl skoraj ničesar. Ampak to ni deal breaker. Sama vožnja me je navdušila. Občutek ko upravljaš vozilo je odličen. Volan ravno prav trd, menjalnik super, sedeži prav tako. Head-up diplay me je navdušil. V življenju se še nisem tako dobro peljal, res ne. Aha, še zvok. Meni pomebna zadeva. Sploh ni švoh Bojši kot v VW-ju in mojem BMW-ju. Ni moj hi-fi sistem, ampak se da uživat v muziki. Skratka, prodan sem Odločit se moram naslednje: - G150 ali X186? Prodajalka je omenila, da naj bi imel 186 nekoliko trše podvozje. Imate morda s tem kaj izkušenj? Ker sem v testih prebral, da je avto trši, sem bil na to, kako požira nepravilnosti na cesti, pozoren, pa se mi je zdelo čisto ok. Je 186-tka precej trša? - Avtomatski ali ročni menjalnik? Ročni v Mazdi je bil odličen. BMW ima ob prestavljanju kar precej upora, vsakič čutiš, kako ročko ali porineš ali potegnes v naslednjo prestavo. Pri Mazdi tega občutka ni bilo, menjalnik je svilnat. Sam sicer rad prestavljam, tako da z roćnim ne bi izgubil nič, ne vem pa, kaj bi pridobil z avtomatskim. Glede na to, kar je napisal Lentus, bi moral pred dokončno odločitvijo preizkusit še tega. - Ah, še ena odločitev. Barva ... To prepustim ženi, bo pa, kot sva se pogovarjala, ali siva ali rdeča. Jebiga, klasika.
  25. Sunking

    Mazda CX-30

    Hvala vsem za mnenja. Pravzaprav sem na tem forumu, prebral sem ga od prve do 145-te strani, dobil občutek, da je edina prava izpeljanka x186. Žal ponujajo testnega samo G122. Danes sem šel na testno s t-rocom, avtomatik. Prvič v življenju sem vozil avtomatika in res ni bilo slabo. Višina sedežev mi je odgovarjala, o notranjosti avtomibila raje nebi. Svetleča plastika v R-line izvedbi. Glede na teste se pri Mazdi vsi nagibajo k ročemu menjalniku. Kaj naj bi bilo narobe z avtomatikom? Jaz nisem nek dinamični voznik, čeprav nisem čist ziher, kaj to pomeni. Avto sem in tja malo poženem v obrate, načeloma pa vozim, kako ste že rekli, bolj desus stil . Morda malo pretiravam. Trenutno imam 14 let starega BMw-ja 116d z 4.9 porabe na 100km in nikakor ne bi kupoval nekaj, kar je šibkejše. Mi je pa vseeno pomebno, da avto, če rabim in hočem, potegne. Dnevno sem na relaciji Kranj-Ljubljana in nazaj plus razni izleti in daljši roadtripi . Poraba avtomobila je pomembna. Res pa sem, kar se štirikolesnikov tiče, čisti amater. V avtomobile se nisem resno poglabljal nikoli, vem pa, kateri mi je všeč. In tale Mazda mi je. Med 2002 in 2010 sem imel Mazdino trojko. Skratka, ker sem že 50+ iščem nekaj udobja, zato sem šel preizkusit tudi avtomatika, pa relativno ok porabo. Če sem prav razumel, naj bi x186 zagotavljal najnižjo porabo med izpeljankami CX30? Tako trdi tudi Mazdin konfigurator. Koliko se to potem razlikuje v realnosti?
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.