Skoči na vsebino

Sunking

Člani
  • Sporočil

    26
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Nedavni obiski profila

Blok nedavnih obiskovalcev je onemogočen in ni prikazan drugim uporabnikom.

Dosežki uporabnika Sunking

Sodelavec

Sodelavec (5/14)

  • Zelo priljubljen Rare
  • Mesec dni kasneje
  • Sodelovalec Rare
  • Prvi teden je končan
  • Predano Rare

Nedavne značke

97

Ugled

  1. Sunking

    Mazda CX-30

    Te naše nežne dame Sicer pa je šel okoli avtomobila z lučko in se je na sovoznikovih vratih videlo par svetlo sivih krogov. Jaz sem isto videl dvakrat na sončni svetlobi, pa se mi je zdelo da gre morda za kak odboj svetlobe. Naj bi se barva popravljala že pri proizvajalcu. Kaj storit v tem primeru? It do prodajalca, pustit pri miru?
  2. Sunking

    Mazda CX-30

    Živjo. Berem, da je Mazdin lak ekstremno tanek in mi ga včeraj tip, ki se ukvarja z detailingom tudi pomeri. Havba ima nekje med 52 in 55 mikronov, ostala mesta malenkost bolje, tja od 62 do 80. Ste morda lastniki pomerili na svojih cx30? Je tako nizka številka ok? Moj merilec je bil kar malo presenečen češ da tako tankega sloja še pri nobenem avtomobilu ni videl.
  3. Sunking

    Mazda CX-30

    Še jaz dodam svoj piskerček k vprašanju bodočega lastnika. Moj avto je star dva meseca in nekaj, prevoženih ima 4100 km. Način vožnje je dobesedno po jajcih. Štirikrat na teden relacija Kranj – Ljubljana-Kranj, cca 70 km na dan. Zjutraj vozimo v strnjeni koloni nekje med 90 in 110 km/h in je poraba nekje med 4.5 in 5.0. Cesta se spušča. V kontra smer poraba nekje cca 6.0 pri hitrosti 110 do 120 km/h. Nad 120km/ v smer Lj-Kr, kjer se cesta dviga, je poraba hitro 7, občasno tudi 8. Poleg delam tega seveda še nekaj mestne vožnje, placi okoli Kranja, kak izlet. Nekih hudih klancev še nisem vozil, mi pa strm, a kratek, ki ga vozim, dvigne porabo. Normalno, verjetno. Komplet po števcu imam skupno porabo od nakupa avtomobila 6.1. Namenoma ga še nisem resetiral, da vidim, kje se vrtim. Sicer pa je menda tako, da ima nov avto vklopljeno programsko zaščito motorja, ki se izklopi na cca 7500 prevoženih kilometrov. Takrat naj bi poraba padla za cca 10%, odzivnost motorja pa naj bi se nekoliko povečala. Lahko da prodajam bučke, to so mi povedali na pooblaščenem servisu. Pa še to naj dodam, da se v tem avtu res dobro počutim. Nekaj je na Mazdinem oblikovanju notranjosti, kar je za moj okus precej nad plastično sceno, ki jo ponujajo drugi proizvajalci avtomobilov te velikosti oziroma ranga. Mimogrede, glede na to, da se avtomatske pralnice odsvetuje, kako potem po zaključku zimske sezone očistite podvozje?
  4. Res površno sem šel skozi nastavitev jezikov, klical prodajalca, ki je zatrdil, da mora bit tudi opcija slovenslega jezika, šel pogledat še enkrat in je. Je pa omenil, da če slovenečine ne bi bilo, se tega menda ne da nadgradit.
  5. Ne morem potrdit. Tipkala sva samo v Tidal app in navigacijo ko je bil avto v mirovanju. Mimgrede, ali kdo muziko v avtu predvaja prek Tidala? Tidal na Android auto mi namreč ob iskanju benda ne prikaže vseh albumov, Tidal na telefonu pa.
  6. Me je Bossek prehitel z uradno informacijo, ki potrjuje, kaj je napisal Jest. Dodajam video. V Mazdinem sistemu dotik ni omogočen, ko si v Android auto pa je. 20240119_170233.mp4
  7. Preverim da nisem kakšneg kozla ustrelil.
  8. Sunking

    Mazda CX-30

    Imam v planu, ampak je čakalna doba cca 2-3 mesece. Bom pa danes tale sneg kar s fenom stopil
  9. Sunking

    Mazda CX-30

    Ker je ravno tak pobeljen dan in da česa ne zamočim, s čim čistite sneg z avta da ne poškodujete barve? Glede na vsa opozorila o občutljivosti barve, me sedaj skrbi še to
  10. Kot je bilo že napisano, se touch na CX30 izklopi med vožnjo, če pa si v Android Auto, pa na dotik dela ves čas. Sopotnik lahko mirno pušča prstne odtise na ekranu. Je pa to pri novi Mazdi, kako je pri starejših modelih ne vem.
  11. Triglav meni ni nikoli kompliciral, pa sem imel enkrat škode za 7800 evrov. Sicer se pa ravno pri Trgilavu da dobit do 25% komercialni popust. Ampak te poskušajo olupit ti agentje, mater jim pokvarjeno. Skoraj vsa zavarovanja avtomobilov sem imel na Triglavu, stanovanje ravno tako zavarovano pri njih. Pa mi je zavarovalni agent naračunal 1405 € zavarovanje za novo vozilo ob najvišjem bonusu, Drajv popustu 9%, pa še nekaj na stalnost mi je dal. Ko sem mu omenil boljše ponudbe, se je sprehodil do računovodstva in čez par minut ponudil isto polico za 1100 €, kjer je upošteval 25 % komercialnega popusta.
  12. Sunking

    Mazda CX-30

    Slovenščine ni, prva stvar, ki sem jo šel preverit.
  13. Sunking

    Mazda CX-30

    Se še malo pošopirim Prevzeta ob 15.30 in že vsa umazana Fotografija pa vremenu primerna .
  14. Sunking

    Mazda CX-30

    Zmagovita kombinacija bi bila polymetal grey, ampak pohlep res ni lepa čednost Se pa nad machine grey ne pritožujem. Lepa za znoret, ampak to so itak vse CX30.
  15. Sunking

    Mazda CX-30

    Puf, Mazdica je plačana. Moj bančni račun je definitivno prej zgledal lepše . Avto je bil včeraj naložen na kamijon in bo tu prvi teden januarja. Barvo bi sicer vzel polymetal, ampak bi moral za X186 počakat cca. 5 mesecev, za kar pa nimam volje. Malo sem spremnil odločitve in šel iz rdeče na Machine grey in iz AT na MT. Sem malo testiral in sem ugotovil, da res rad prestavljam in mi je pri malo daljši vožnji z avtomatikom po lokalnih cestah kar nekaj manjkalo. Vsekakor mi ni in mi ne bo žal. Machine grey zgleda fenomenalno, rahlo na bronasto potegne pri določeni svetlobi. Happy kiddo Morda kakšen nasvet, kako poskrbite da vaša tridesetka izgleda lepa kot nova? Trim detailer sem zasledil na tem forumu, kaj pa priporočate za notranjost?
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.