Skoči na vsebino

svadreb

Člani
  • Sporočil

    149
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Vse objave uporabnika svadreb

  1. Napaka odpravljena. Zamenjati je bilo treba knock senzor.
  2. Eh, nič ne pomaga. Napaka vztraja. Bo treba k dr. Pelku.
  3. Danes sem dotankal pol tanka 100 oktanskega bencina, zbrisal napako, ga na mestu mal prtisnu na 6K obratov. Po 50 km mi še ni javlo napake. Se mi zdi prelepo, da bi blo res, ampak upanje ostaja...
  4. Nisem mislu, da bi bla voda v bencinu, ampak da mogoče ni glih 95 oktanov ampak malo manj, pa se zato bencin prehiro vžge in pride do klenkanja. Zato sem menil, da bi 100ka v preostanku bencina mal dviglna povprečje oktanskega števila vsaj na 95 ali pa več.
  5. No, car glih nisem, povem lahko pa vseeno. Sej ne da bi hotel koga blatit... MOL na Senovem. Pa drgač vedno tankam na Molih in nisem še nikoli mel težav. Razen če ni zdej zarad spremembe pumpe iz OMV v MOL se kaj spremenilo ali poslabšalo.
  6. Hvala za nasvet. Ja, to je prvo in najlažje, kar lahko sam probam, sem že sam tudi to mislil, no zdaj sem pa dobil še potrditev enako mislečega.
  7. Zdravo, pa so tudi mene doletele težave z Mazdo. Gre za Mazdo3, letnik 2010, 1,6 bencin. Preveč sem jo hvalil, zdaj pa tole. MIL lučka mi kaže napako P0328 knock senzor. Zanimivo mi je to, da se mi je napaka pojavla po tem, ko sem poln tank tankal prvič na eni pumpi, na kateri nisem še nikoli. Mal sem po netu bral in pišejo, da se to lahko pojavi tudi zaradi goriva z napačnim oktanskim številom. A mislte, da je to možno? A lahko čakam, da cel tank pokurim, pa pol tankam drugje frišn bencin? Ker tale senzor je kr težko zamenjat. Je nekje za sesalnim kolektorjem in je treba kar precej razkopat, da prideš zraven. Motor sicer dela dobro, ne opazim kake razlike ali poslabšanja. A lahko ta napaka pomeni tud kaj drugega? Mal se bojim, da ne bo kako sranje s kao raztegnjeno verigo al pa kej tacga in posledično napačnim tajmingom. Je to možno? Za vse sugestije in nasvete hvala vnaprej.
  8. svadreb

    Plastika na Mazdi CX 30

    Ne morem verjet, da se je o eni plastiki na avtu debatiralo celih 6 strani !?!?! @DragoK, mate pa jekleno voljo... Mene pa bolj zanima, kaj, ko/če pod temi plastiki enkrat začne rjaveti? A je res protikorozijska zaščita tok dobra, da se to ne more zgodit? Spodaj namreč lahko že fajn gnije, pa živ bog ne vidi.
  9. Jaz sem menjal klasično H7 s čungalunga ledico iz aliexpresa. Svetila je ful dobro, ker pa sem hotel bit fer in varen, sem šel še na AMZS preverit snop. Ta pa je bil totalno sfaljen, zato ni čudno, da je tko dobr svetla. Pol sem jo takoj dal ven in nazaj H7 halogenko. Ledice sm pa pol slivkatu prodal po sindikalni ceni 🙂. Kam jih je on dal in kako je bil zadovoljen naj pa sam pove. Sm pa mel tud H11 čungalunga ledice v Mazdi v žarometu z lečo, kjer pa je bil snop pravilen in tud ful dobr so svetile, ampak so bile hlajene z ventilatorčkom, ki je povročal piskanje v avtoradiu. Zato sem tud te vn fu.nu in dal nazaj navadne halogenke, se vdal v usodo in sprijaznil s slabimi lučmi na Mazdi3 2010.
  10. A ni mogoče "nizkopresečne" bolj uraden izraz?
  11. Če niso to kake posledice amaterskega poliranja? Mogoče z neustreznimi preparati, ki so sicer kratkotrajno polepšali lak, ko pa jih je dež spral, se je pokazal rezultat. Zadeva je tako čudna, da je že sumljiva. Pa brez zamere... malce sem nejeveren...
  12. Ne vem, mogoče je smešno, ampak men se zdi zvok kot da bi bil airbox prazen, brez filtra. A ta avto maš že dlje, ali si ga pravkar kupil in to opazil? Mogoče je kdo vzel fliter ven, ali pa je tok star, da je razpadel, ali je pa kak "športni" not? Tak zvok se je meni pojavljal na avtu, kadar sem npr. vžgal motor pri odprtem airboxu. A si kaj preverjal zračni filter?
  13. svadreb

    Ideje za registrsko tablico

    CE PELIN LJ IGAV KR AVA KR AVICA
  14. Sem včeraj zamenjal diske in ploščice. Plehce lepo namontiral, namazal kjer je treba in vse deluje kot je treba. Hvala vsem za nasvete.
  15. Zdravo, a mi lahko nekdo pojasni, zakaj se te črne plehce namesti na ploščice? A je to za preprečevanje škripanja? Se pravi, če to podložim, potem ne rabim namazat z bakreno mastjo? A sploh so nujno potrebni/obvezni? Hvala za pomoč in pozdrav vsem!
  16. Prodam alu okrogle knofe za analogno HVAC za Mazdo2 letnik 2008 in Mazdo3 letnik 2010. Zelo malo rabljene. Zgledajo res dobr, sam men ni blo všeč, ker na otip ne čutiš, kam je knof obrnjen. Na aliexpresu so ful pocen, tko da prodam za kako pivo pa poštnino.
  17. Jebiga, ne me spravlat v zadrego... Znano je, da mazdini bencinarji pijejo olje. Eni manj, drugi več, eni to sploh ne dajo popravljat, al pa avto prej prodajo. Jaz sem se odločil avto imeti do konca, zato sem investiral. Je pa to bila edina okvara in edino izredno popravilo do sedaj, ko ima 170.000km. Avto je topčina in bo od mene šel samo ko bo za v razgradnjo.
  18. Meni je Mazda 3 1.6 bencinar pri 130.000 km spila cca. 1 l olja na 1000 km. Pelko jo je strokovno porihtal tako kot treba. Zamenjal je batne obročke, teflone in pobrusil glavo. Ob servisu poleg pride logično še novo olje, filter, hladilna, pa še neke drobnarije (nek semering, ležaj, dihtunga glave). Cena takrat / leta 2019 / z delom vred in z DDV je bla 700 EUR. Men se zdi korektno. Sedaj popije manj kot 1l na 15.000 km oz. v enem servisnem intervalu. Čist na nulo se je pa menda itak ne da spravt.
  19. Probej, če ti jo lahko v kakem Hidexu ali Pritu naredijo.
  20. Jaz košček papirnate brisačke natopim z jedilnim oljem (tistim rumene barve, npr. sončnično ipd.) in ga položim na smolnat madež. Brisačko zato, da olje ne odteče stran s smole. Tako pustim nekaj časa, npr. 1 uro in potem pogledam, če se je smola že dovolj stopila da jo obrišem stran. Če še ni, postopek ponovim. Npr. poleti, ko je bilo vroče, sem jo lahko obrisal že po 15 min.
  21. Al pa pozabi na popravilo, redno kontroliraj nivo antifriza, dolivaj po potrebi... Lah se bo samo nekje zaštopalo. Pr men na Nissanu se je po ene 2 letih. In avto delal bp.
  22. Sm bral na netu, tud pr enih M3 BL se je to dogajalo. Sicer v Avstraliji, pa vendarle... Pomoje je zamenjava edina rešitev.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.