No pa sem le dočakal odgovor, hvala ... razumem. 🙂
Moj oče je pred leti obdeloval svojo njivo, prideloval zase tudi krompir (pri dobri letini je pridelal okrog 20 zabojev krompirja), kjer res ni nič šprical. Koloradske hrošče je pobiral na roke ... Je pa res, da je kmet šprical sosednje njive in vprašanje, koliko škropiva je zaneslo tudi na našo njivo ...
Zanimal bi me res pravi BIO krompir, sem pa vesel, da poveš pošteno.
Sem šele zdaj opazil, da je še eno vprašanje...
Torej, kar pridelujem, je v prvi vrsti zame in za družino (moja sestra, ženina sestra, tast, moj stric, ženini strici, ...). In temu primerno je pridelano. Vse, od krompirja, puranov, solate, kokošjih jajc, medu, povrtnine, ... ... ... Se pa vedno zastavi z malo večjo količino, pa kar ostane (po tem, ko mi napolnimo naše shrambe), se proda med prijatelje in znance.
Če je škropljeno? Seveda je. Ker če ne bi škropili, bi vsi škodljivci od blizu in daleč prišli sem, ker je tudi drugod škropljeno. Razlika je le, s čim se škropi, koliko se škropi in kdaj se škropi. So modeli, ki gredo v Bosno in fitofarmacevtska sredstva kupujejo tam, ker ni omejene količine in ne potrebujejo nobenega izpita za to. In obilno zalivajo njive. Se pa pri nas dobijo tudi sredstva, ki se jih lahko uporablja celo v ekološkem kmetijstvu.
Koliko je škropljeno in s čim je škropljeno? To si lahko odgovoriš kar sam - ob dejstvu, da vse, kar pridelujem, v prvi vrsti pridelam zase in za svojo družino.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.