Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Funkcionalnost je stvar posameznika, vendar se trendi želja večine spreminjajo. Predimenzioniranih hiš (spodnji štuk delavnica, zgornji za stanovanje otrok) običajni kupci danes več ne iščejo. Tole kar danes zidajo investitorji se pa tudi strinjam, da je funkcionalno pod nivojem. Sem si za foro ogledal eno 3 sobno stnovanje v Kvartetu ob Celovški. Ko si odprl vrata v stanovanje je bil naravnost odprt pogled v dnevno sobo, takoj za vhodnimi vrati kuhinja, brez veže itd... vse odprto. Ali pa stanovanje v sosednjih bananah. Da prideš do stanovanja moraš skozi parkirišče Lidla, nekajkrat se moraš identificirati s kartico ... V glavi se trenutno ukvarjam s hišo, s katero bom moral verjetno v roku 10 let nekaj naredit. 50 let staro, 3 štuki po cca 75m2 neto, zraven se drži prizidek cca 4,2x13 m, spodaj nekoč delavnica, zgoraj terasa sčasoma pokrita in danes predelana v velik dnevni prostor - podaljšek srednje etaže hiše. Da bi bila pa kapa polna se zadeva nadaljuje s stavbo cca 2x120m2 - danes "kmetijski objekt", prvotno skladišče, konstrukcija pa AB močna za bunker. Samo da zamenjam kritino vsega tega je to za cca 6 streh današnjih dvojčkov. Da bi vse to predelal v recimo 3 funkcionalne enote, težko, povsod nekaj manjka ali je preveč.
-
Tukaj se z "mačkonom" popolnoma strinjam. Sodobna "arhitektura" vsaj pri nas diktira kvadraturo za cvenk. To pomeni dvojčki,trojčki,petorčki....samo čez okno pogledam in jih vidim....pritličje po kvadraturi manjše kot prvo nadstropje...vse z "previsi",ker bi drugače zmanjkalo za avto pred bajto (ker za garažo zmanjka),in na drugi strani za "vrt z terasico"...vse "na knap" in "do ograje" kolikor še lokalna določila dovoljujejo. V mojih očeh "bruhancija"🤮...to se danes gradi in prodaja...na čim manjši in čim cenejši parceli čimveč kvadratov...nimaš garaže nimaš delavnice,nimaš shrambe,...še majčkeno kosilnico nimaš kam dati... Evo-slikano direkt skozi okno z moje dnevne sobe-trije "dvojčki"...narejen le prvi do konca,ker so neka "južna lopovska posla"...poglej kako je cev od žlebov speljana....kr nekaj....cena pa si lahko misliš... Pa,da ne bomo preveč nasmetili temo...kaj je ratalo z moje pripombe,da bajta mora biti suha😅...ker tema je o toplotnih črpalkah😄...bom za obliž prilimal še slike izpred deset let,ko so pri meni montirali TČ od CTCja. Zna koga zanimati,kako to izgleda.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)