Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Dr. Pelko bo vedo... 😉
-
In eno in drugo je možno. Brez, da se odpre motor in pogleda se ne bo dalo diagnosticirat pravega vzroka. Možno je tesnilo, so pa tudi glave pokale.
-
Od David Cegler · Napisano
Verjetno nisem na pravem forumu zastavil naslednjega vprašanja: Mazda6, 2.2 diesel 150 km, 2017 letnik po števcu 207k km... Pojavlja se mi težava in sicer avto pije vodo ( dolivam v kiler cca 1 l na 100 prevoženih km )....prav nekaj časa ventilacija greje, nakar po cca 10 minutah vožnje ne greje več 🤕 V hladilni tekočini ni olja in avto ne kadi zadaj pri vožnji...vodo šprica iz raztezne posode po mašini pod pokrovom zaradi kompresije... Glede na vaše izkušnje in mnenja ali gre samo za okvaro tesnila glave motorja ali je možno, da je v kvari tudi glava motorja -
Sežanski jamarji so pa odkrili praljudi. Pravkar sem zvedel podrobnosti: Andrej Peca je na terenu opazil manjšo odprtino in, ko je to razširil, se je odprla nova jama, približno 30 metrov globoka, ki se jo je registriralo in poimenovalo Pecova jama pri tunelu v Dolu. Ko so šli jamarji notri, so opazili kosti, sprva niso niti vedeli, čigave so. Zato se je vprašalo strokovnjake, ki so šli noter in so ugotovili, da so to človeške kosti. Kasnejši rezultati analize starosti so pokazali, da gre za kosti iz bakrene dobe, to pomeni skoraj 5000 let stare. Baje, da je bilo do zdaj v Sloveniji samo eno tako nahajališče nekje pri Dolenjem Lakošu... Čudi me, da nikjer v medijih ne najdem kakšne novice o tem...
-