Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Men pa tko vžge. Quick Share QUICKSHARE.SAMSUNGCLOUD.COM 1 file (49.4 MB)
-
Že že, samo to ni enaka poraba kot da se voziš po ravnini z enekomerno porabo, v hrib porabi bistveno vec goriva. Drži da ga med spustom porabiš skoraj nič, vendar si ga v hrib nesorazmerno več, zato to ne moreš enačiti z vožnjo porabe po ravnini. V primeru, da bi se to enačilo potem bi imel praktično vsalo vožnjo ko se vrneš na izhodiščno točko enako porabo ne glede na to ali si se vozil po ravnini 10 km ali pa si šel v hrib 5km in se spustil 5km.
-
Končno prišli...Nubert nuBox WS-103...rabljeni na eBayu za 185€ z ptt vred😃 Pri desnem na sliki je malenkost poškodba levo spodaj...res minimalno-na pol metra že težko opaziš...in malo vdrta zaščitna mrežica visokotonca...za funkcijo nima veze,tako,da bo OK. Sledi gumastih nogic oz. lepila le teh,so pa šle z krpo in izopropanolom lepo dol.👌 Sem seveda takoj "odprl",razmontiral visokotonec od nosilne plošče z mrežico...Knipex Cobra,in samo zasukaš z priključnicami vred,k je "na bajonet",nakar je mrežica šla komot stran od plošče. Sem čisto enostavno eno kuhinjsko krpo večkrat prepognil na cca 2cm za podlago,in od zadaj mrežico z pomočjo ročaja izvijača vdrtino "zmasiral" navzven v prvotno stanje. Je šlo presenetljivo natančno🧐-ni razlike oz. sledi vdrtosti...čeprav je mrežica iz dokaj trde mrežaste pločevine...mi je kar odleglo.😅 Danes pa priključil in testiral...najprej sweep 20Hz-20kHz vsak kanal posebaj,nato pa gaaas....kar nekaj z youtube...glede na bruto-volumen 3,47L igrajo res presenetljivo...Nubert pač. sem dal zelo na meji obremenljivosti,in tudi v bassu igrajo kar spoštljivo. Glede na to,da bodo zmeraj rezani že pri 200Hz,ker bodo za Dolby Atmos stropne kanale,"polna kapa"😃👌 In še za tiste,ki jih to zanima-slike. Na žalost pa nisem mogel zajeti slike kretnice,ker je znotraj privijačena v ohišju (ni na terminalu),in ne želim razcufati izolacije,ker jo pol težko zrineš nazaj kot je bilo...je pa sigurno "adijo pamet"...in kot pri Nubertu tradicija-ima seveda varovalke za kretnico,za visokotonca in tudi za nizko/srednjetonca. Na terminalu pa stikala za bass (montirano na zidu ali prostostoječe) in visoke (neutral oz.linearno ali briliantno). Zanimiv je bassovec-za to klaso absolutno nenormalen,masiven in težek z košem iz tlačne ALU-litine,popolnoma ventiliran centrirni "pajek",ventiliranje pogonske tuljave (se vidijo luknje),magnetni sistem tudi absolutno nenormalen za to velikostno klaso zvočnikov...vse narejeno za velike hode. Še nekaj podatkov: Obremenljivost-80/120W Impedanca 4Ohm Občutljivost 83dB (1W/1m) oz. 86dB (2,83V/1m) Frekvenčni potek- montirano na zidu: 95–27.000Hz ±3dB 80–30.000Hz -6dB -prostostoječi: 119–27.000Hz ±3dB 94–30.000Hz -6dB Mere: 23x14x10,8/12,3cm Teža:2,9kg Dost klobase 😅 VID_20251129_115729.mp4
-
To že, ampak vsak hrib ima potem spust v dolino. Pa ta cesta ni ravno pretirano ridasta, da bi bila konstantna speljevanja in bremzanja. Razen.... je razen, če si Schumacher. Ampak ravno to potem lahko razloži tiste anomalije pri prikazu, ker BC preračunava porabo in domete glede na zadnjih nekaj 10km vožnje. Jaz osebno bi šel na en lep ravninsk izlet recimo po AC do Lj in do Maribora pa bi tankal polno na ravnini. Potem pa se spremlja kako se poraba, domet in kazalec za gorivo obnašajo.
-