Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• WTF 1000€ za parkiranje???   To ni bila običajna kazen za napačno parkiranje ob izhodišču za Grintovec: policija pojasnila globo 1.000 evrov SLOVENSKENOVICE.DELO.SI Vozniki so pod brisalci našli obvestila o prekršku, policija pa pojasnjuje, da ni šlo za običajen prekršek...  
    • Še sam si videl, da tudi dobri tunerji pri Skyactiv-D ne znajo dovolj dobro nastavit mape. Si probal pa ni šlo.
    • To je vprašanje o kuri in o jajcu - kaj je bilo prej. Ali se je prodaja preusmerila v modele, ki so bili sploh na voljo, ali jih ni nihče kupoval pa so bili na voljo. Sem ti napisal, da model, ki je 12 let zunaj verjetno ni toliko zanimiv, kot nov model. Jaz sem moral leta 2019, ko je bila M6 tretje generacije na trgu že debelih 7 let, kar kompromis vžgat, da sem vseeno kupil. Se pravi, star model, karavan (ker ni bilo 5 vratne limozine).   Marsikdo takega kompromisa ne vzame in je vzel raje takrat CX-5 druge generacije, ki je bil takrat praktično nov model, mogoče star dve leti. Realno bi morala biti 6-ka nova generacija in ne FL in šele takrat lahko dejansko rečemo kaj bi ljudje raje imeli.    Še enkrat bom ponovil. Proizvajalci so na istih platformah z isto opremo in motorji lahko SUV-e prodajali za 1.500-3000€ več kot ekvivalentne klasične avte. Zato je bilo proizvajalcem in ne toliko kupcem v interesu, da se gre na SUV-e. Potem pa statistiku iz tega ven vlečt, ko si dobesedno ljudi "prisilil" v izbiro SUV-ov, je kar mal neresno.
    • Številke ne govorijo tebi in podobno mislečim v prid, na žalost.   Športni terenci in križanci (SUV)~50 % – 52 %   SUV-ji in križanci: S več kot 50 odstotnim tržnim deležem prepričljivo vodijo. Kupci jih izbirajo predvsem zaradi višjega sedenja, lažjega vstopanja in občutka preglednosti.     Kombilimuzine in mestni malčki~25 % – 28 % Kombilimuzine: Ostajajo na drugem mestu predvsem na račun manjših mestnih modelov (npr. Dacia Sandero, Renault Clio, VW Polo), a njihov delež hitro krčijo manjši mestni križanci.     Karavani~10 % – 13 % Karavani: Bili so tradicionalna izbira družin v Srednji in Severni Evropi, a so jih v velikem delu nadomestili srednje veliki SUV-ji.     Limuzine in ostalo~8 % – 10 % Limuzine: Klasične  limuzine so se v Evropi v zadnjih letih umaknile skoraj izključno v poslovni razred in mehiške/azijske trge.     Tako, da je logično, da tovarne ponujajo tisto, kar ljudje zahtevajo. 
    • Če hočeš , da dela vse pravilno, moraš obvezno predelati mapo. Vse drugo je amaterski poseg. V bistvu dobri tunerji napišejo sami novo mapo , da deluje motor še bolj optimalno kot prej.   
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.