Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• Ja, hudič pa je, če pričakuješ cca 6 potem je pa 7.5-8l/100.....  
    • @tommzy   Tak po zdravi pameti, je pričakovati, da bo Mazdin bencinc pil manj kot turbo mlinček iluzija.   Razlika je v tem. Da turbo mlinček, pri umirjeni vožnji ne uporablja kaj dosti turbine in se voziš na mali kubikaturi. Ko pa ga teraš, pa gre in pije kot žival.   Jaz z 1.6 turbo mlinčkom, s 204 konji, imam na 14.000 prevoženih porabo 7.8. Pa imam 90% mestne vožnje. In ne vozim lepo, kar ti pove, da imajo letne gume po prevoženih 10.000 km 4mm profila. Primeljive velikosti, torej Mazda 2 (2010) z 1.5 motorjem (103km) je tudi pila ca. 7-7.5. Na relaciji pa se poraba ni toliko znižala, kot sodobnemu turbaku.   Turbo mlinčki pod 1.4, so po moji izkušnji groza in polom. Ostalo je ok.   Ne glede na kaj. Poraba naj bo postranske narave, če ne pa si zračunaj, da te 1L več gori ne pride ravno celo bogastvo v enem letu.   Pa srečno vožnjo z čim manj sekiranaja in okvar 🙂
    • Pa dobro no. Sladišče za dizl ni isto kot za gorivo (95). Saj tak nori nismo.   In zakaj avti ne bi vozli, če bi imeli skupno skladišče za gorivo (bencin 95)? Saj avto tudi vozi, če tankam na Petrolu ali Molu. Zakaj potem ne bi, če bi obojni dali svoj 95 v isto cisterno?   Se mi zdi, da tonemo in tonemo. Mogoče je v prvih postih kar nekaj resnice, trenutno smo pa v totalnih nebulozah.
    • Zakaj je to zaskrbljujoče. Javni sektor ni leta kaj dosti rasel. Samo redna napredovanja. Zdaj je pač skoz, ker so se lani dogovorili.   Tak graf je navadno podžiganje.   Sem bil zaposlen v javnem zavodu in sem v privatni firmi. Tako da vem, koliko jim je oz. nam je kje šla plača gor.
    • Zdaj ti bo na 16"za spoznanje manj pil!  Še vedno pa ne vem kje in kako ti voziš, da ti toliko pije..... 🤔 Če imajo v salonu enak avto kot ga imaš ti, pojdi enak krog kot s svojim pred tem in boš zagotovo videl, če je kaj narobe z samim avtom.... 🤔 Prej sevda vse na RESET!   
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.